Gräsänka

och är inte lycklig för det ....

Feber och ont.... INTE alls kul... Det ända posetiva är att jag INTE fryser..
Ingen träning idag heller... Vill verkligen men det går inte...

Nä nu ska jag bädda ner mig i soffan och tycka synd om mig själv...

Olyckshändelse orsakade ammoniakutsläppet

Läckaget på Brunnsrinken orsakades av en olycka under arbetet på banan.
Ingen kom till skada, men två personer hänvisades till akuten för kontroll.

Brunnsrinken är byggd på 60-talet och har fått kritik för att vara för gammal. Men det var inte slitage, utan en olyckshändelse som utlöste måndagens ammoniakutsläpp.
Rinken skulle plogas under arbetet med isen. Ett av ammoniakrören hade lyft sig av kylan, och skadades av maskinen.
Gas med stickande lukt började strömma ut och orsakade ett stort räddningspådrag. Läckaget bedömdes som så allvarligt att räddningstjänsten gick ut med en allmän varning till allmänheten och använde larmet Hesa Fredrik.
Förskolan Skogsgläntan fick utrymmas, liksom Ronneby sporthall. Ingen person skadades, men landstinget har rapporterat att två personer uppsökt akuten för kontroll. Ett tiotal personer har ringt sjukvården med frågor.
Räddningstjänsten räknar med att det tog ungefär en timme att ta hand om den ammoniak som fanns i rören efter att tillflödet hade strypts direkt vid larmet.
Den typ av kylsystem som finns på Brunnsrinken har direktverkande ammoniak ute vid isen. I nyare anläggningar kan ammoniak också användas, men är då oftast instängd i ett maskinrum.
Räddningstjänstens riskbedömning för Brunnsrinken var igår densamma som före olyckan.
– Brunnsrinken är klassad som farlig verksamhet. Vi kan föreslå hur riskerna kan minskas, men det är kommunen som tar beslut om anläggningen, säger Frida Eiman, brandingenjör vid Räddningstjänsten Östra Blekinge.

Jag måste givetvis be om ursäkt för att jag igår skällde på Ronnebys politiker.. Men jag tycker fortfarande att annläggningen är gammal och utgöer en stor fara för oss här i Ronneby...


Faran över i Ronneby

Läckan som skapade ett ammoniakutsläpp i centrala Ronneby är tätad. Avspärrningarna tas bort inom kort och det är åter fritt fram att visats ute.

Enligt larmet var det 2,5 ton ammoniak som läckt ut. Omkringboende uppmanades att stanna inne, stänga fönster och ventilation.

En stor räddningsstyrka och personal från Ronneby kommun arbetade med reprarationerna. Blekingesjukhuset höjde beredskapen och aktiverade krisorganisationen.

Några skadade i samband med ammoniakutsläppet har inte kommit in till sjukhuset. Rådet till den som känner besvär i andningsvägarna av ammoniak är att i första hand kontakta sjukvårdsrådgivningen.

Det var ett rör i isbanan som har sprang läck. Det är tätat och faran är alltså över.

Nu kommer det bli liv här i Ronneby !! I flera år har man vetat att rören har varit dåliga men INGET har gjorts !! Nu blev det inga skadade vad jag hört men tänk om !! Nu är det dags att Ronnebys Politeker vaknar upp... Fixa saker INNAN det går för långt !!


STANNA INNE !!!

En stor räddningsstyrka håller på att samlas i Ronneby efter ett larm om ett ammoniakutsläpp. Det är vid idrottsplatsen vid Götgatan utsläppen skett.

Enligt larmet är det 2,5 ton ammoniak som läckt ut. Det är ännu oklart vad detta innebär för omkringboende, men fönster och ventilationer ska stängas.

Utrustning för hantering av kemiska olyckor är på väg till platsen.


Feta


Advent !!

Först en liten lektion: 
Advent kommer av latinets adventus (Domini) som betyder (Herrens) ankomst. Advent är den inledande perioden i det västerländska kyrkoåret. Sina historiska rötter har adventsfirandet i julfastan, en fasteperiod som speglade påskfastan och i likhet med denna var 40 dagar lång och därmed omfattade sex söndagar. Denna spegling av påskfastan lever kvar i att Jesu intåg i Jerusalem utgör predikounderlag såväl den första söndagen i advent som på Palmsöndagen. Traditionellt i kyrkan är advent alltså en tid av fasta, förberedelse och väntan inför firandet av Jesu födelse vid jul. På 1000-talet fick julfastan benämningen "advent" och tiden sattes till fyra veckor.

Advent inleds fjärde söndagen före jul och varar till och med julafton. De fyra söndagarna fram till jul benämns vardagligt första advent, andra advent och så vidare, eller mera formellt första, andra, tredje och fjärde söndagen i advent. När juldagen infaller på en söndag, som år 2005, blir advent lång jämfört med om juldagen infaller en måndag, som år 2006.

Tiden fram till julafton räknas ned på olika sätt beroende på tradition. På norra halvklotet är det årets mörkaste tid och många hem rymmer under den här tiden en adventsljusstake med fyra ljus, där ett ljus tänds för varje söndag i advent som passerats. En annan nedräkning, populär bland barn, är adventskalendern. Advent blandas i dessa sammanhang ofta ihop med tiden 1–24 december.

Så nu är lektionen slut ;)

Sitter här och bara myser.. Carola ur högtalarna och snön vräker ner... Första ljuset brinner så fint och nu är det verkligen julstämning här hemma...
Blir varken träning eller julskyltning idag.. För det första har jag alldeles för ont och sedan fyller lilla svärmor år idag...


Dagens lilla vits !Det var två killar som delade en lägenhet. En utav dem var alkolist och den andre var helnykterist. Varje natt kom alkolisten hem och spydde i handfatet. Detta var något som helnykteristen tröttnade på och han köpte därför en stor komage och lade i handfatet i avskräckade syfte.
På morgonen dagen därpå sa alkolisten då han kom ut i köket:
"Jag ska aldrig dricka igen! I går spydde jag upp hela magen, men jag fick ner den igen med lite tur och en tandborste..."


Dagens lilla vits !


Egon blev bjuden till ett party. Direkt efter ankomsten ställde han sig och överblickade det av flaskor belamrade bordet. Egon gick därefter fram till värden, fattade hans hand i ett grepp och sa:
"Du behöver inte vara orolig för att jag redan nu ska lämna festen, jag vill bara passa på att tacka dig medan jag fortfarande känner igen dig."

Dagens lilla vits !


En man går in på apoteket med sin 9-årige son.
Sonen får syn på hyllan med kondomer och frågar sin pappa
- Vad är det?
- Det kallas för kondomer min son, svarade pappan. Män använder dem för
att ha säker sex.
- Jaha, säger sonen. Det har jag hört talas om i skolan. Han plockar
fram ett tre pack och frågar pappan:
- Varför är det tre i den här förpackningen?
- Den här förpackningen är för gymnasiekillar. En för fredagen, en för
lördagen och en för söndagen. Sonen plockar då fram ett sexpack och frågar:
- Men vilka är de här för då?
- De är för universitetsstudenter, svarar pappan. Två för fredagen , två
för lördagen och två för söndagen.
- Wow! utbrister sonen. Men vilka använder de här då? frågar han och
plockar fram ett tolvpack.
- De där är för gifta män, suckar pappan. En för januari, en för
februari, en för mars…


NU !!!

Är det dags att linka ner i tvättstugan en sista gång sedan hopp i sängen !!

Jag hoppas på en bra natt och att jag får sova HELA natten !!

Sov gott mina vänner

Jävlaskitdag!!!

AJ !!!

Nu är det inte kul längre..... 

Men gårdagen var trevlig... Jag satt med fyra politiker runt mig.. Hmmmm ... Men de var alla trevliga även om en viss Herr Gardell försökte få mig att bli Folkpartist... Hahaha!!

Lindas show var super och gissa vem som var framme och sjöng.... Jo, just det... Lilla jag !!

Idag har jag pyntat fram adventstakar och stjärnor... Har tagit HELA dagen eftersom jag haft så ont... 
Mest nöjd är jag med min "fyllning" i år... De flesta har mossa i sina stakar det har INTE jag...  Jag har i år GRÖNA GRODOR !!! Jag brukar ha lite udda saker och när jag har ätbara saker sprayar jag de alltid med hårspray så ingen går och äter av dem ;)

Klänning

och mina röda skor trodde jag... Skorna måste till skomakaren för ena klacken var trasig... Det får bli mina höga stövlar istället... (med låg klack)

Hade nog inte kunnat ha högklackat iallafall idag..  Fortfarande ont i min högersida och det strålar ner i benet !! Inte kul !!

Nä, nu ska jag dona om det lite här hemma innan Jessica kommer !!

Fredagen 26/11-10

Jahaja då var det fredag !! Och det betyder utgång för min del... Har iår jobbat 20 år i Ronneby kommun och det ska firas ikväll.. Tre rätters meny på Ronneby Brunn, efter det ska vi titta på Linda Bengtzings julshow!! Det ska bli super trevligt.. Har jätte stora förhoppningar på Lindas show..

Linda är enligt mig en av Sveriges vackraste kvinnor... Hon klär i ALLT !! Kort, långt, mörkt eller ljust hår...

Hon är för mig Fröken schlager !! Alltid pigg och glada låtar när hon är med i melodifestivalen !! Alltid snygga kläder, men jag tror att hon skulle kunna gå i en sopsäck och ändå vara superdupersnygg !!

Nä, nu ska jag ner på stan en sväng och se om jag hittar något snyggt att ha på mig ikväll.. Har visserligen bestämt vad jag ska ha men det är ju alltid kul med något nytt !!

Ha en trevlig dag/kväll !!

Hej mitt vinterland...

Ja den vackra sången möttes jag av när jag kom till jobbet idag... Mina kära arbetskamrater försökte muntra upp mig när jag kommer instörtande på jobbet, sur som attan!!! Tycker VERKLIGEN inte OM SNÖ... Inte halkan som den medför och absolut INTE kylan !! 

Liten man piper fortfarande men har fått eb förklaring vad som hände.. När han hoppade ner från Lisas säng igår så kom han ner lite snett så troligtvis en sträcktsena eller muskel.. Mycket vila och inga hopp från sängar..

Apropå säng så hör jag allt hur min ropar efter mig ;)

NattNatt

Ajaj !!

Blev väckt i morse av att min lille kille gick och pep... Lisa berättade att han hade nog ont i benet!! Han gnäller när jag tar honom över vänster höft...
Jag gick och lade mig igen och sov en timme till sedan steg jag upp.. Fridholf låg kvar och ville INTE komma ut och äta.. Han måste ha ont !!
Nåväl, tillslut efter lite trugande från mig pep han ut i köket och åt..

Jag slängde på mig vintermonderingen för att ge mig ut i snön.. Tänkte att jag kanske får bära ner stackarn för trapporna.. Men med lite pip så gick han ner.. Han haltar inte men piper....

När han kom ut i snön så var det absolut INGET fel på honom.. Han stutsar runt som en galning... Har visserligen lite jobbigt att lyfta på benet för att kissa men annars inga problem... Hmmm... Nu sover han som en gris.. Vad ska jag göra?!? Ringa vet eller vänta.. Hmmm !!


Hmmm...


Shit, det är ju full storm ute....

SNÖSTORM !!

Var ute med Litenman nyss på hans sista kisse runda.. Han blev helt skogstokig av den lilla snön som kommit !!

Nä, nu är det snart det dags att gå och lägga mig.. Har sovmorgon i morgon... Skönt, men att jobba två kvällar på raken är ju mindre skoj.. Men nästa gång är det jag som behöver vara ledig och då ställer mina arbetskamrater upp på mig...

Nattnatt och lova att köra försiktigt om/när ni ska ut på vägarna... LOVA

Mah-Ná Mah-NáÄlskar detta klipp... Det går ju inte att låta bli att SKRATTA helt hysteriskt


♫ ♪♫♪♫ BÖGARNA ♫ ♪♫♪♫Tack Tiiza för ditt bidrag !!

En liten Fredags fräckis !


Två stumma kompisar möts efter några år.
Det visar sig att den ena har lärt sig att prata.
Den andre blir eld och lågor och undrar hur och var han lärt sig detta.
Jo, svarar han.
Jag har varit hos en medicinman i Afrika och lärt mig prata.
Du kan få adressen.
Sagt och gjort så åkte killen ner till Afrika och träffade medicinmannen.
Han beordrade honom att dra ner byxorna och att böja sig över ett bord.
Han tyckte detta verkade konstigt men han gjorde som han blev tillsagd.
Då kom det in en stor välhängd neger som bottnade dolmen i röven på honom.
Han skrek rakt ut i jävulsk smärta.


AAAAAAAAAAA!!
Bra sa medicinmannen.
I morgon tar vi B!


Tack Jimmy för ditt bidrag ;)Perfect Home.se

Så nu är jag nu hemkommen.... Så mycket fint !! Hade kunnat göra mig luspank men jag var JÄTTE duktig ;)
Denna köpte jag.... Perfekt över matsalsbordet ...


Dessa änglar VILL jag ha !!!Och ABSOLUT denna ram... Har en super fin bild som jag tog i sommras som jag skulle sätta i den... Och det hade då sett ut som man tittat ut genom ett fönster... JAG VILL !!!

 Jag kommer att ha ett party hemma här i mitten på januari och då.......


♫ ♪♫♪♫ Fis ♫ ♪♫♪♫

Datumet för giftermålet mellan

Prins William och Kate spikatPrins William och hans Kate gifter sig den 29 april nästa år, enligt Sky News.Bröllopsceremonin äger rum i Westminster Abbey i London. 

Paret ska ha valt datumet för att de ville ha ett vårbröllop, uppger brittiska hovet.
Den 29 april är även, av en slump, en festdag för Katarina av Siena, som Kate Middleton är namne med.
Valet av kyrka var nog mindre svårt för de nyförlovade: Drottning Elizabeth II gifte sig i Westminster Abbey.
Brittiska regenter kröns i den 1000 år gamla katedralen i London.
Platsen är extra speciell för William:
Westminster Abbey var den kyrka där hans mamma, Diana, begravdes...

Diana och prins Charles gifte sig Sankt Pauls-katedralen 1981, men den valde alltså William och Kate bortHMM !! Hade ju velat vara där när de vigdes :( FIS OCKSÅ


Desingkväll


Bara hemma och vänder....

Ska snart iväg med Lotta på Homeparty!! Inget plastparty utan ett Desingparty med massor av fina och DYRA saker !!

Ses senare !!

Enam mamma försöker, för de som INTE kom med ;)


Ensam mamma försöker igen
Kan han så kan JAG !!

Har nu skapat en ny kategori som jag kommer kalla roliga klipp !! Här kommer det att läggas upp videoklipp som JAG tycker är roliga !!Men va ful då, för F*N !!


Sweet dreams


Då var denna dagen också slut !!

Regn och rusk HELA dagen !! Och nu när jag körde hem kom det faktiskt SNÖ !!! USCH FY OCH BLÄÄÄÄÄ !!!

Lika bra att dra täcket över huvudet och gå och lägga mig ...

NattiNatti

Tre barn lämnades kvar....

.... när vuxna tog alla platserna i bussen

Tåget från väst fick elfel och släppte av resenärerna i Ronneby.
Men när ersättningsbussen kom tog de vuxna alla platserna. Kvar på perrongen i mörkret stod tre ensamma barn som skulle till Karlskrona. 

De tre killarna åkte Öresundståget i går kväll med destination Karlskrona. Felix von Plenker-Tind, 11, steg på i Lund och första biten var det buss. Men från Hässleholm fick han åka tåg.
I Sölvesborg hoppade grannkamraterna Robin Dahlin-Söderquist, 11, och Adrian Hallén, 10, på Öresundståget. Via tågets högtalare fick de veta att tåget hade ett elfel.
– De sa att de skulle stänga ned hela tåget, men det gjorde de inte. De sa att tåget inte skulle åka till Karlskrona, säger Felix von Plenker-Tind.
När tåget kraftigt försenat nådde Ronneby var det slut på tågresan på grund av elfelet. Resenärerna fick hoppa av och ersättningsbuss hade kallats in för den vidare resan till Karlskrona.
När bussen kom efter tjugo minuters väntan blev det trångt framför dörrarna. De tre barnen stod i kö, men ingen vuxen tog någon notis eller hänsyn till dem.
– Alla vuxna steg före. Vi stod vid dörren, men det kom folk från båda håll och trängde bort oss, säger Adrian Hallén.
Till sist nådde han fram till bussen och frågade om det fanns några platser kvar. Då fick barnen besked av chauffören att bussen var full och småkillarna fick vänta till nästa. Ingen vuxen reste sig från sin plats för att hjälpa killarna.
De fick information om att nästa buss skulle komma om en stund. En av killarna sprang in på Pressbyrån på tågstationen i Ronneby och frågade om hjälp.
Då fick de en annan trafikinformation. Det skulle inte komma några bussar, utan de skulle vänta på ett tåg.
– Vi visste inte vad vi skulle göra. Jag tycker det var själviskt av de vuxna att inte låta oss barn gå på först på bussen. Våra föräldrar blir oroliga och jag har ingen mobiltelefon, säger Robin Dahlin-Söderquist.
Blekingetrafiken har inga regler som säger att barn har förtur när resenärerna är fler än platserna i bussen.
I stället är det sunt bondförnuft och omdöme hos chaufförer och resenärer som ska gälla.
– Självklart ska man hjälpa till så barnen kommer ombord först, men ibland kan det bli stressigt och då råder djungelns lag. Det är olyckligt, säger Hans Jonasson, vd på Blekingetrafiken.
För att liknande situationer inte ska drabba fler barn som reser lovar Hans Jonasson ta upp frågan.
– Jag tar på mig det. Det är inte säkert att man kan detaljreglera allt....

Blir så jävla arg när jag läser sådant här... Vi vuxna gnäller på barn och ungdomar på att dagens barn/ungdomar inte respekterar oss vuxna... VARFÖR skulle vi göra det när så många vuxna beter sig så jävla illa !!  
Nej RESPEKT är inget man får, utan det måste man förtjäna!! Jag hoppas att dessa grabbar inte kommer tycka att alla vuxna är svin utan att det faktiskt finns vettiga vuxna också...


Nu é det natten !!


Så nu är det dags att gå och krama kudden... Sovmorgon i morgon... Skönt!!

Har fått ont i min högersida.. Dumma väder och dumma fibro... Vill inte ha ont...

Nä, har inget klokt att skriva så nu får det vara för idag..

NattNatt

Klockan 21.37

Av Karin Alferdsson

Ellen Elg har fått en son, Nisse, och är hemma och är barnledig när hon får en förfrågan från Woman on Waves. Hur ska hon förklara för Björn att hon bara måste ta dessa två veckor i Polen när de kommit överens om att det är hennes tur att vara hemma och hans tur att jobba???
I Polen är det förbjudet med abort och Katolska Kyrkan får allt hårdare grepp om befolkningen. Vi får följa en Polsk familj och deras vardag. Ena dottern som vill satsa på en akademisk karriär, den andra som blir mer och mer religiös, brodern som inte har något jobb och som sugs in i abortmotståndets inrekrets, mamman som inte bor med pappan men som inte kan skiljas och morfar som har en mycket bestämd åsikt om hur saker och ting ska göras, och slutligen pappan som bor med sin älskarinna i en mycket modernare lägenhet.
I Sverige får vi följa brevväxlingen mellan två väninnor 1968. Och naturligtvis Ellen och hennes familj, och mannen som kryper i snåren och fotograferar allt hon gör.....

Klockan 21.37 var inte lika spännande som Karin Alfredssons tidigare böcker om Ellen Elg, men den tar tag i en och man måste få veta vad som kommer att hända (ja inte med fotografen i buskarna för han kunde man ha och mista). Det är klart att Katarina Ewerlöv gör en hel del för spänningen och det är ju inte ovanligt! Vill ni ha en lite historisk tillbakablick på abotfrågan, lite spänning och ett väldigt lugnt tempo är detta en bok för er!
Dagens bild !!


Viggo


En liten Fredags fräckis !


En svart man råkade ut för en bilolycka och hamnade på sjukhuset. Han fick både armar och ben gipsade så han fick hjälp med att tvätta sig av en äldre sjuksköterska. När hon var färdig gick hon ut och träffade på den unga yppiga sjuksköterskan och berättade att:
-Den svarte mannen där inne älskar sin flickvän över allt annat! -Hur kan du veta det så säkert? undrade den unga sköterskan.
-Jo, han har tatueart in hennes namn på snoppen! Hon heter Wendy. Dagen efter gick den unga snygga sköterskan in för att tvätta honom och när hon var klar träffade hon sin äldre kollega.
-Du läste nog fel igår. Det stod inte Wendy utan: Welcome to the repulblic Nigeria have a nice Day.....

Dagens lilla vits !


En gammal gumma kom släpandes på två stora svarta sopsäckar, en i var hand. Det var ett litet hål i den ena sopsäcken och en 100-kronors-sedel lyckades slippa ut och började yra runt i blåsten. Detta observerades av en polis som hejdade gumman för att påtala att det var hål i säcken och att pengarna for ut genom detsamma.
- Tack snälla konstapeln sa gumman. konstapeln förstår att hela säcken är full av hundralappar, men jag har då rakt inte stulit dem. Poliskonstapeln såg väl skeptisk ut så gumman kände sig föranlåten att förklara det hela.
- Jo ser konstapeln, jag bor precis vid fotbollsplanen och karlarna brukar kissa i min trädgård när det är match. När då en man kommer för att pissa så hoppar jag fram med en rejäl häcksax i högsta hugg och säger: ´´hundra kronor, annars...´´. Jag brukar inte behöva gå in på detaljerna.
- Det var ingen dum ide´, sa poliskonstapeln skrattande. Men är det hundralappar i den andra säcken också?
- Njae, sa gumman. Det är förstås inte alla som betalar…

Dagens lilla vits !


En mycket generad kille går in på en bar och ser en snygg kvinna som sitter vid bardisken.

Efter att ha samlat mod en hel timme går han fram till henne och frågar med skakande stämma:

- Öh.. du har väl inte lust att snacka lite?

Efter ett ögonblicks tystnad skriker hon:

- NEJ, jag vill INTE knulla med dig!

Alla i baren stirrar nu på dom och killen blir totalt röd i ansiktet.

Killen smyger tillbaka till sin plats. Efter ett par minuter går kvinnan över till honom och ursäktar sig. Hon smilar och säger:

- Du förstår, jag studerar psykologi, och håller på att samla stoff till min speciella avhandling, som handlar om hur folk tacklar pinsamma situationer.

Mannen rör inte en min, men ropar så högt han kan:

- 2.000 kr.! Du måste vara sinnessjuk!

Dagens lilla vits !


En familj sitter runt middagsbordet och sonen frågar om han kan få ställa en fråga. Pappan svarar.
"Ja visst, fråga på bara" Den unga mannen frågar sin pappa,
"Pappa, hur många olika typer av bröst finns det?"
Pappan blir lite förvånad, men svarar, "Jo min son, det finns tre sorters bröst.
I 20-års åldern har kvinnan bröst som är som meloner, runda och fasta.
Runt 30 - 40 Års åldern är brösten som päron, fortfarande fina men lite hängiga.
Efter femtio, blir brösten som lökar. "Lökar?" "Ja, när du ser dem, får de dig att börja gråta"
Detta utlägg fick både modern och dottern att se rött, så dottern frågar.
"Kan jag ställa en personlig fråga?
Mamma, hur många typer av penisar finns det? Mamman blir lite förvånad, men ler, tittar på sin man och svarar.
"Jo min dotter, en man går igenom tre faser.
I 20-års åldern är en mans penis som en ek, ståtlig och hård.
Runt 30 - 40 års åldern är penisen som en björk, flexibel men pålitlig.
Efter femtio blir penisen som en julgran."
"Julgran?"
"Ja, död från roten och kulorna hänger där bara som dekoration."

Dagens lilla vits !


En man kommer in till doktorn efter att ha blivit ditsänd av sin fru.
- Jag har förstått att du tänker på bröst i allt du ser. säger doktorn.
- Ja, säger mannen.
- ok, då ska vi testa det.
doktorn tar fram en bild på en apelsin.
- Vad tänker du på här?
- Ett bröst.
- Förklara, säger doktorn
- Ja, formen liksom.
-Jo det kan jag förstå.

Doktorn tar fram en bild på ett gelehallon.
- Vad tänker du på här?
- Ett bröst.
- Förklara, säger doktorn
- Ja, en bröstvårta.
-Jo det kan jag förstå.

Doktorn tänker till och tar fram en bild på vindrutetorkare.
- Vad tänker du på här?
- Ett bröst.
- Hur tusan kan du få ett par vindrutetorkare till bröst, säger doktorn
- Jo, säger mannen och börjar ”nekande svänga” sitt huvud och putar med munnen samtidigt som han pussar *puss*, *puss*, *puss*, *puss*

Dagens lilla vits !


Det var en boxare och en brottare och Bellman som skulle bo på hotell. Boxaren bad att få rum nummer tjugofyra.
-Nej den hyr vi inte ut. Det spökar där, sa mannen i hotellet.
Men boxaren sa att han inte var skraj för spöken och ville sova i nummer tjugofyra. På kvällen när han låg och läste hörde han en röst som sa:
- Jag är spöket med det blåa ögat!
Då blev boxaren så skraj att han hoppade ut genom fönstret. Sen kom brottaren och ville hyra nummer tjugofyra. Först sa mannen i hotellet att det spökade där, men brottaren påstod att han inte var skraj för spöken utan ville sova i rummet 24 . På kvällen när han kröp in i sängen hörde han en röst som sa:
- Jag är spöket med det blå ögat!
Då blev brottaren så rädd att han kröp ner för trappan.
Sen hamnade Bellman i samma rum. Också han fick höra rösten som sa:
- Jag är spöket med det blåa ögat!
Då sa bellman:
- Kom hit så ska du få ett blått öga till.


Dagens lilla vits !


En glad norrman åkte taxi i Malmö.
- Hemma i Bergen, sa han, får vi två kronor för varje duva vi skjuter i stadens parker.
- Här i Malmö, skrattade taxichauffören, får vi 20 kronor för varje pensionär vi kör över!

Och för att driva skämtet en bit extra, låtsades han sikta på en gammal farbror vid ett övergångsställe.
I sista stund väjde han förstås undan. Men till sin förskräckelse fick han höra en duns
och han såg i backspegeln pensionären ligga raklång på övergångsstället.
- Det gjorde inget att du missa, sa norrmannen där bak.
Jag tog honom med dörren!


Pastagratäng med kassler

Valnötter, ädelost och krämig ostsås är klassiska ingredienser i vår lättlagade gratäng.


Ingredienser

4 portionerPastagratäng med kassler

8 dl kokt pasta, t ex fusilli
200 g kassler
300 g frysta broccilibuketter
1 dl grovhackade valnötter
140 g Kvibille Ädel
4 dl Kelda® Pastasås Mild ost


Gör så här

Sätt ugnen på 225°. Skär kasslern i små tärningar. Blanda den kokta pastan, kassler, broccoli och valnötter i en smord ugnssäker form. Smula osten och blanda den med såsen. Häll blandningen i formen och gratinera i mitten av ugnen 20-25 min. Servera med sallad

Inte det godaste jag ätit men visst var det gott om inget annat var det lätt lagat


Opps !!


Shit!! Kom just på att det är första advent nästa söndag !! Ojoj!! När ska jag hinna adventspynta.. Jo det får bli på lördag nästa vecka.. Lagom bakfull kommer jag kanske vara!! Eller... Nja jag vet inte...

Firar 20 år i komunen nu nästa fredag.. Tjo och tjim på Ronneby Brunn blir det, med tre rätters och Linda Bengtzings julshow ... Ska bli riktigt nice...

Nu ska jag fixa till lite mat.. Nytt reccept från Arla.se...

Slänger ut recceptet senare om det var gott !!


Länge leve kärleken !!

Prince William och Kate Middleton har gått och förlovat sig och ska gifta sig nästa år...

Ja, jag är royalist och det har ni nog märkt... ;)

Satt och tittade på lite klipp från deras tillkännagivande och då hade de klippt in från Prins Charles och Dianas förlovning !!

De smärtsamma scener som utspelades när Diana, en blyg 19-åring, på frågan om de var kära svarade "Självklart", och Charles lade till "vad kärlek nu betyder" var långt borta när William och Kate visade upp sig för pressen.

Hoppas verkligen de gifter sig för kärlekens skull och inte för att Farmor Drottningen Elisabeth har bestämt det...

Det kommer alltså vara världens holabalo i London när vi åker dit för de ska ju gifta sig till våren/sommaren 2011!! Vi kommer nog INTE ha den turen att få vara där när de viger sig men engelmännen är ju som jag... Väldigt ROYALISTISKA av sig, så det blir nog party hela året ....


Sleep Tight

Ja, det är väl lika bra att börja öva på engelskan då ;)

Good night and sleep yight... See you all tomorrow

Londonresan


Är nu bokad och första delbetalningen är betald !!

1 maj klockan 0810 avgår bussen från Malmö...
Åååå... Det är så mycket som jag vill uppleva när vi är där... Madame Tussaud’s vaxkabinett, Big Ben, The Globe, Bucingham palace, Piccadilly Circus... Ja, listan kan göras hur lång som helst !!

Hoppas nu vintern går rasande snabbt så det blir maj snart ;)


Four !!!

4 tv program som jag ser:
Hollywoodfruar
Berg flyttar in
24 timmar
Idol

4 saker jag gjort idag:
Kört bil i regnet
Ätit goda kakor
Tänt massor av ljus
Lyssnat på bok

4 saker jag längtar efter:
SOLEN!!
Londonresan
Värme
Julen

4 saker på önskelistan:
Dr Martens
Boxskor Hög

4 saker jag avskyr:
När det inte går som jag vill
Lögner/skitsnack
Spindlar
När det är kallt


Veckans Nemi


Veckans Nemi


Veckans Nemi


Så kan det vara !!


Kvinnorna på tionde våningen

Av Karin Alfredsson
Det som den gamla cigarettförsäljerskan Lieu har sett, går inte att förklara bort. Kvinnan med sportbagen tar med sig nyfödda barn från sjukhuset och säljer dem till västerländska par. Det sker i parken intill Lieus kvadratmeterstora handelsplats på en Hanoi-trottoar. Lieu vet, för hon har spanat.
Det soldaten vet, går inte heller att förklara bort: Den svenske biståndsarbetaren Lasse Johansson har skadat flera unga flickor svårt. Sexuellt och svårt. Soldaten vet vad vissa män kan använda glödlampor och fjärrkontroller till.

Den svenska kvinnoläkaren Ellen arbetar på ett sjukhus i Hanoi och möter i sitt arbete regelbundet flickprostitution, sexuell misshandel och mycket unga mödrar, vars nyfödda spädbarn oförklarligt försvinner till destruktion. När Ellens vägar korsar Lieus och soldatens, förstår hon det som ingen velat tro...

Detta är andra boken om Ellen Elg och ska genast sätta igång den fjärde i min MP3.. Har sträck lyssnat och INTE kunnat somnat på kvällarna för att boken har varit såå spännande..


Långhelg !!

Min helg började kl 1730 idag och varar ända till måndag kl 1300.. GÖTT !!!

Patricia och Kim var här idag på middag, sedan skulle vi boka vår London resa.. Blev inte så utan ska göra det imorgon istället.. Vi kommer att åka den 1 maj 2011 !! Ska bli såååå skoj !! Har aldrig varit där men längtat i så många år. Ja, ända sedan Patricia låg i min mage.. Vi hade då planerat att åka året efter men sedan visade det sig att jag var gravid så det blev inte av.. Men nu 21 årsenare ska vi äntligen ÅKA !!!

Nä, nu ska jag ta en liten kisserunda med Fridholf sedan sängen..

NattNatt

80 grader från Varmvattnet

av Karin Alfredsson

I ett dike i Zambia förblöder en 14-årig flicka. I USA dör en domare i Högsta Domstolen i sin säng. I en svensk lägenhet möts tre aktivister för att ta emot beskedet om en katastrof. I en amerikansk buss försöker en ung kvinna fly från sin historia. I gräset utanför en barnmorskas hus bygger någon en häxpyramid. Och i händelsernas centrum står Ellen Elg, svensk läkare med oklart uppdrag i Afrika.

Detta är första boken i serien om Ellen Elg som handlar om sexualitet, kvinnoförtryck och död i miljöer som sällan beskrivits i svensk spänningslitteratur. I Karin Alfredssons färgstarka men osentimentala roman, där döden är nära i alla hem, skildras hur enskilda liv cyniskt offras av den multinationella industrin.


IKEA !!


Imorgon åker jag och Pelle till IKEA, i Kalmar !! Ska ta ledigt från jobbet hela dagen.. Känns som jag behöver det ! Ska bli riktigt skönt att få en heldag med mitt hjärtas allt !!

Shoppinglistan är nu klar ;)

Nu ska Lisa och jag titta på "Kvinnors hemligaliv" som går på 3an... Ikväll handlar det om fyra mammor som har söner som har begått ett av det hemskaste en annan människa kan göra mot någon annan! De har mördat andra människor.. HOPPAS aldrig att jag ska behöva komma i den situationen..

Säger god natt nu! Ses imorgon efter mitt IKEA besök !!

Eller inte ??

Sony Ericsson Xperia X10 (svart)Ska jag eller inte !!

Behöver ju egentligen inte någon ny telefon och har egentligen inget bra argument till att skaffa en ny, men bara VILL ha denna !! 

Alla som jag frågat är super nöjda med sin telefon och till och med Lisa säger att det är en bra telefon.. Jaja, vi får se imorgon efter vi varit på IKEA om vi kommer hem med någon ny leksak till mig ;)

Nu ska jag snart sticka till jobbet..

 

En liten Fredags fräckis !


En kvinna skulle gå på maskerad och kom naken, med endast ett löv fastsatt mellan benen.
- Vad föreställer du?? Eva eller, frågar en man.
- Nää jag föreställer Adam, säger kvinnan!
- Men, du har ju ingen snopp som Adam hade.
- Näää verkligen inte, svarar kvinnan, men jag lär få....


En liten Fredags fräckis !


Mannen kommer hem från jobbet en dag och ser frugan sitta och kolla på ett matlagningsprogram. Han skrattar och frågar:
- Varför kollar du på matlagningsprogram när du ändå inte kan laga mat?
Hon svarar:
- Vadå då... Du kollar ju på porrfilm!


Dagens lilla vits !


Förste kastare var ryssen Ivan. Han svingade och svingade och släggan landade 3 meter över det gällande världsrekordet. Alla journalister samlades runt Ivan och undrade:
- Hur kommer det sig att du som är från Ryssland är så grym på slägga?
- Min far var släggkastare, min farfar var släggkastare och jag har fått lära mig från barnsben att i Ryssland ställer vi upp på nationen genom att bli en bra idrottsman.
Andre man in i ringen var Bob från USA. Han svingade och svingade och släggan landade 2 meter längre än ryssens nysatta världsrekord. Alla journalister samlades runt Bob och undrade:
- Hur kommer det sig att du som är från USA är så bra på slägga?
- Min far var släggkastare, min farfar var släggkastare och jag har fått lära mig från barnsben att i USA gäller det att ta chansen innan någon annan tar den och satsa på sig själv.
Siste man in i ringen var Börje från Sverige. Han svingade och svingade och släggan landade 3 meter över det amerikanens nysatta världsrekord. - Hur kommer det sig att du som är från Sverige är så fenomenal på släggkastning?
- Min far var kommunalarbetare, min farfar var kommunalarbetare och jag har fått lära mig från barnsben att får du ett verktyg i händerna, så släng det långt åt helvete!


Dagens lilla vits !


Brynrolf och Bertram spelade golf varje vecka och Brynrolf vann alltid. Bertram tröttnade på detta och frågade sin vän:
- Hur kommer det sig att du alltid vinner? Är jag verkligen så dålig?
- Nej då, sa Brynrolf, det beror på mina bifokala glasögon. När jag puttar tittar jag med överdelen på glasögonen och då ser jag en väldans liten boll. Sedan tittar jag med underdelen, då ser jag ett stort jädra hål. Det går bara inte att missa.
Bertram tyckte det var ett lysande tips, så han gick iväg och köpte sig ett par bifokala glasögon han också. Nästa gång de skulle spela gick han och böjde huvudet upp och ner och mumlade:
- Uppåt liten, nedåt stor...
När han träffade Brynrolf sa han:
- Nu du, här har du en som har skaffat bifokala glasögon. Då blir det rättvist, så nu ska vi se vem som vinner!
De skulle gå ut på banan när Bertram sa:
- Vänta ett tag jag måste gå på muggen, kommer snart.
Brynrolf väntade, och efter en stund kom Bertram tillbaka med byxorna alldeles dyblöta på framsidan.
- Vad har hänt?
- Det är de här jädra glasögonen! När jag skulle slå en sjua, kollade jag neråt och såg en gigantisk snorre. Jag antog att det inte var min, så jag stoppade ner den igen!


Dagens lilla vits !


Tre killar var ute i en liten båt och fiskade en blåsig sommardag, men en av dem trillade i vattnet och sjönk. En av de andra killarna hoppade då i vattnet, letade en stund, hittade honom och fick upp honom i båten. Den tredje killen började omedelbart med konstgjord andning, men efter första inblåsningen vände han sig om och spydde. Han blåste en gång till, och spydde en gång till. Den andra killen tyckte då att han skulle hjälpa till med mun mot mun metoden. Han blåste därför in luft i den orörliga killens mun, men så vände han sig om och spydde även han. Den tredje killen säger då:
- Men du, hade han verkligen skridskor på sig?


Dagens lilla vits !


En man i en varmluftsballong insåg efter ett tag att han flugit vilse. Han drog ned på varmluften och sjönk till lagom höjd för att fråga en kvinna som promenerade på marken:
- Ursäkta mig, kan du hjälpa mig. Jag ska träffa en kompis om en timme, men jag vet inte riktigt var jag är någonstans.
Kvinnan svarade:
- Du är i en varmluftsballong som svävar cirka 10 meter ovanför marken. Du befinner dig mellan 57:e och 58:e breddgraden på 18 graders longitud, ropade kvinnan.
- Du är ingenjör va?, skrek ballongfararen tillbaka.
- Javisst, hur kunde du veta det?, svarade kvinnan.
- Enkelt. Allt det du sade till mig är tekniskt korrekt, men jag vet inte vad jag ska göra med informationen. Faktum är att jag fortfarande inte vet var jag är och du har egentligen inte varit till mycket hjälp, sade ballongmannen.
Kvinnan svarade:
- Du måste vara företagsledare, eller?
- Korrekt, men hur vet du det?, svarade aeronauten.
- Inte svårt, svarade ingenjören. Du vet inte var du är, eller vart du ska. Du har stigit till den position där du är tack vare stora mängde varm luft. Du gav ett löfte som du inte har en aning om hur du ska infria, och du väntar dig att folk under dig ska lösa dina problem, sade ingenjören.
För säkerhets skull lade hon till:
- Faktum är att du är i exakt samma position som innan vi träffades. Men på något sätt har det blivit mitt fel, tillade hon lakoniskt.


Dagens lilla vits !


Det var en mattläggare i Östersund som hade lagt in en heltäckningsmatta hos en familj. När han var färdig med arbetet kände han sig väldigt röksugen och letade i bröstfickan efter sitt cigarettpaket. Det var inte där det brukade. Under sökandet fick han syn på något som buktade upp under mattan. Mattläggaren svor för sig själv. Han hade ju ingen lust att riva upp hela mattan igen bara för ett cigarettpaket. Han tog därför hammaren och bankade till mattan så att den blev jämn och fin igen. Nästa dag ringde pappan i familjen och tackade för det fina arbetet, samtidigt som han frågade:
- Jag hittade ett paket cigaretter på köksbordet, är det möjligen ditt?
- Ja! Det är det nog, svarade mattläggaren.
- Och du har händelsevis inte sett till min dotters hamster? Han har varit försvunnen sen i går...


Dagens lilla vits !


I en stor skog långt bort i fjärran levde en föräldralös orm och en föräldralös kanin. Av en slump förhöll det sig så att båda var blinda från den dagen de föddes. En dag när kaninen var ute och hoppade i skogen så trillade han över ormen.
- Oj, ursäkra så mycket! Jag är tyvärr blind och föräldralös så jag ser inte var jag hoppar. Hoppas att jag inte gjorde illa dig. Jag vet faktiskt inte ens vem jag är själv, eftersom mina föräldrar inte berättat det för mig.
- Det är okej, sa ormen, jag är också blind och föräldralös sedan födslen. Och jag har heller aldrig träffat mina föräldrar, men jag kanske kan kräla över dig och se vad du är för en?
- Det vore jättesnällt! svarade kaninen.
Så ormen krälade över kaninen och sa sedan:
- Du har en mjuk päls, långa öron och en fluffig svans, så du är nog en kanin!
- Tack! sa kaninen, jag kan känna på dig med min tass och ta reda på vad du är för något!
Kaninen kände på ormen och sade sedan:
- Du är hal och slemmig, har en kluven tunga och saknar ryggrad, så antagligen har du någon form av chefsposition!


Mat är gott


Det bästa med att träna på söndagar är att maten står på bordet när jag/vi kommer hem !! Så gott att sätta sig vid dukat bord...

Idag har jag firat mina fäder... Ringt den ene och besökt den andre... Det är inte alla som har två färder som de älskar och ser upp till.. Finns ju de som inte har någon.. Nä, nu ska jag stryka färdigt sedan hopp i sängen.. Men först ett litet klokt ordspråk: 

Vänlighet är det språk som de döva kan höra och dom blinda kan se


HUR SKA MAN PRIORITERA?

Det sägs att det är nyttigt att varje dag äta ett äpple, och en banan för kalcium. Man ska också äta en apelsin för C-vitamin! Och det är ett måste att dricka en kopp grönt te (utan socker för att undvika diabetes) för att minska kolesterol i kroppen!
Man måste också dricka 2 liter vatten varje dag och sedan kissa lika mycket, vilket fördubblar tiden man hittills har tillbringat på toa. Man måste också dricka ett glas yoghurt varje dag för att få de bra bakterierna i magen, som ingen vet vad de exakt är, men du MÅSTE ha minst en miljon sådana i magen, annars är det illa!
Du ska också ta ett glas rött vin för att undvika hjärtinfarkt. Och så ett glas vitt vin för att skydda ditt nervsystem! Och ett glas öl (jag minns inte varför det var nyttigt!) Men om du tar dessa tre samtidigt kan du få stroke, fast det gör inte så mycket, du kommer inte ens att märka det.
Man ska också äta nötter och bönor/ärtor varje dag. En hel massa nötter/bönor/ärtor. Du ska äta 4 till 6 måltider per dag, lätta måltider, men glöm inte att du ska tugga varje tugga minst 36 gånger. Bara för det behövs det 5 timmar!
Och så en sak till: efter varje måltid ska du borsta tänderna. Borsta dina tänder efter äpplet, yoghurten, bananen, nötterna, bönorna och ärtorna. Detta ska du göra så länge du har tänder, och glöm inte tandtråden, tandköttsmassagen och munvattnet. När du ändå håller på med detta, kan du ju städa badrummet, kanske installera CD-spelare eller TV där inne, för med tanke på allt vattendrickande och tandborstande lär du tillbringa en hel del tid i badrummet.
Man måste också sova minst 8 timmar per dag och jobba 8 timmar per dag, plus de 5 timmarna som behövs för att äta, det blir 21 timmar. Det är 3 timmar kvar, under förutsättning att det inte är trafikstockning när du åker till och från jobbet. Enligt statistiken tittar folk på TV 3 timmar per dag. Det fungerar inte längre, eftersom man måste ta en promenad varje dag i minst en halv timme (ett råd: efter 15 minuters promenad, vänd tillbaka, i annat fall tar din promenad en hel timme).
Du måste också hinna med att träffa dina vänner, för de är som växter, måste tas hand om dagligen.
Bland allt annat måste du också hålla dig informerad, dvs. läsa minst två dags- och några stycken kvällstidningar, för att kunna ha en kritisk inställning i livet.
Du ska också ha sex varje dag, men utan att det ska bli rutinmässigt. Du ska vara innovativ, kreativ och varje gång på nytt förföra din partner. För detta krävs ju tid. Och då har vi inte ens nämnt tantriskt sex.
Du ska också hinna med din familj, hinna moppa golv, diska, tvätta, för att inte tala om allt du måste göra om du har barn eller husdjur.
När man räknar ihop allt detta ovan behövs det minst 29 timmar.

Den enda lösningen är att göra flera saker samtidigt!

T.ex. duscha med kallt vatten och håll munnen öppen så får du dina 2 liter vatten per dag. Medan du lämnar badrummet med tandborsten i munnen kan du samtidigt ha sex med din partner, som i sin tur tittar på TV och läser tidningar medan du torkar golv.
Då har du fortfarande en hand ledig, med vilken du kan ringa till dina vänner och släktingar. Drick vin efter det , du kommer att behöva det.
Sen om du skulle få 2 minuter över, skicka detta mail vidare till dina vänner (som man ska vårda dagligen), medan du äter äpplet, vilket är som sagt väldigt nyttigt.

Dags för mig att sluta nu, för mellan äpplet, yoghurten, ölen, den första litern vatten och min tredje måltid idag (inkl. nötter/bönor/ärtor), vet jag inte längre vad jag måste göra, men jag vet att jag måste gå på toa NU.
Jag lär spara några minuter om jag borstar tänderna samtidigt!


SOVA !!

Nu är det dags att tacka för idag !!

Tack Lotta, för en trevlig jobbarkväll !! Alltid kul att jobba med dig !

Tack Patricia och Lisa för hjälpen med Lussebaket.. Många och goda lussekatter blev det !!

God natt mina vänner och sov gott, glöm inte att det är bättre att sova på en liten matta än bara på jorden

Limmat !!


När man blandar mjöl och vatten, blir det lim.
MEN....När man tillsätter ägg och socker blir det till en kaka. VAR TAR DÅ LIMMET VÄGEN ?

Det ska jag berätta för er...

Det är det som får kakan till att bli sittande kvar på röven, höfterna och magen :)

Ikväll blir det bak på jobbet... Lussebak, lite tidigt jag vet.. Men vi hinner inte annars !!

Mer humor åt folket !!

Erbjudandet många nappar på.

…Patrik Carlsen, butikschef för Ica supermarket i Sörberge, som säljer en mycket, mycket liten fisk?...
– Ja, just det, haha!
En liiiiiten fisk för 50 öre i disken – hur kommer detta sig?
– När vi får våra fiskleveranser från Sjöboden Allt i Fisk i Gävle händer det att en liten krabba ligger bland räkorna eller en liten spigg bland strömmingen. För något år sedan fick vi för oss att lägga ut dem, för att pigga upp lite. Lite humor.
Är det många som tycker att det är kul?
– Ja, det är det – allt från pensionärer till små barn uppskattar det.
Är det någon som köper de här små fiskarna?
– Jadå. ”Till katten”, säger de. Det är ju inget att steka direkt.
Vad är det här för en liten fisk?
– Jag tror att det är en spigg. Den är nog bra som kattmat.
Blev den såld?
– Oftast blir de det. De brukar gå åt.

Jag säger bara MERA HUMOR ÅT FOLKET !! Sådana här människor gör mig lycklig !! Människor som vill göra lite knasiga saker med glimten i ögat !!

Patrik i Sörgerge är min hjälte idag !!!


Fy på dig !!


Har varit riktigt irritarad hela kvällen !! Vissa människor är verkligen bara bäst på att såra andra människor !!

Och när de sårar MINA flickor blir jag verkligen FÖRBANNAD !!!

Hoppas du fattar vad du gjort och att du tar och tänker efter innan du öppnar munnen nästa gång !!

Jag är sååå stolt över mina tjejer, de är starka, omtänksamma, givmilda, generösa med sin kärlek till de som förtjänar den och just nu tycker jag att du INTE förtjänar den..

Hoppas du kan sova gott i natt, jag vet iallafall en som inte kommer göra det.. Fy fan för dig !!


5o cent

Skratta med någon är ju alltid okej, men i ärlighetens namn, ibland är det svårt att skilja det ena från det andra.
För ett tag sedan kablades Keenan Cahil ut överallt på nätet... Många hårda skratt och ord riktades mot honom...
Många gjorde parodier på honom.. Helt klart att han utsattes för grov kränkning !!

I alla fall. Keenan Cahil är stor. Trots att han är så liten, om man säger så. Han har så mycket cred på internet att rapparen 5o cent fattar att den här snubben gör man inte narr av. Keenan Cahil är killen man ska hänga med om man vill puffa för en låt och vill att den ska sprida sig fort på nätet. Titta på den här videon från den Amerikanska talkshowen "Chelsey Lately".

Respekt!Min pappa sa…(en saga om digitala klyftor:)

Jag följer en blogg som heter "från livet via hjärtat mot hjärnan och så ut ... liksom" 

Micke Gunnarsson heter mannen som skriver på denna blogg och är en VÄLDIGT klok man med helt underbart tänk !!

Härom dagen hade han skrivit denna lilla saga.. Läs och begrunda ;)


Hej jag heter Milla och är typ 12 år.

Sitter här vid köksbordet hemma en vanlig kväll och kliar mig åter i huvudet kring kvällens läxa i matte, typ primtal och ett provet i Historia om något krig…igen. Ser hur pappa slabbar med dagens middagsdisk och nynnar på någon gammal pinsam låt han säkert lyssnade på när han var lika gammal som jag.

Förresten måste berätta en grej om min pappa…

Min pappa sa…att när han var lika gammal som jag så stog han på ICA och grät för han villa ha en skiva , typ en stor svart rund grej, med gruppen KiZZ av sin farmor. Han hade bara hört en låt på skivan och ville nu kunna höra alla. Skivan kostade typ 40 spänn. Men om inte farmor köpte den till honom skulle han få svårt att höra de andra låtarna på skivan, typ 11 stycken. För det var ingen av hans polare som hade den. Skivan var visst grymt ovanlig och svår att få tag på. #strange

Min pappa sa…att han typ fick vänta till klockan 6 på kvällarna innan TV:n funkade. Den var liksom tom innan klockan 6. Eller inte helt tom, det var en klocka istället…knasigt..men låter ändå coolt på något sätt. Miljöknasigt dock att behöva ha tv:n på för att se klockan. När den sedan startade fanns det bara två kanaler att välja på. #FATTA!!!

Min pappa sa…att om man skulle prata med någon i telefon var man tvungen att vara på en särskild plats för telefonen satt fast i väggen i en sladd. Inte utav säkerhet så att ingen snodde den utan mer för att den skulle funka över huvud taget. Så det var skitviktigt att man hade koll på grejer…om man handlade på ICA så var man tvungen att verkligen ha gjort en lista, man kunde liksom inte ringa hem till mamma och kolla en extra gång. Man kunde inte heller typ ringa från stan hur som helst om man ville bli hämtad eller så…låter #apsvårt.

Min pappa sa..att man typ bara hade en tidning med nyheter och typ ett tvprogram att titta på för att få reda på vad som hände i världen och i sverige.Dessa nyheter fick man reda på dagen efter det hade hänt…fatta vänta!  Jo man snackade med polarna på jobbet med, men sedan var det liksom inte mycket mer. Så ville pappa veta något om andra länder eller se bilder eller så, kunde han knappt det. Kanske därför vi aldrig reste när ja var liten, han kanske inte hittade dit eller visste att det fanns #LoL.
Han försökte berätta att just kartor fanns bara i böcker och i plast klot…jag fattade inte riktigt..de hade i alla fall inte google maps #pappavarliteefter

Min pappa sa…att just bilder och foton fanns bara i papper och man kunde liksom inte skicka de vidare till polare och så. Och att bilderna skulle föst skickas iväg i flera veckor för att man skulle se hur de blev…hahah…hur sjukt knasigt som helst,

Min pappa sa… att skolan var jätteviktig för det var där man lärde sig för framtiden. Om man inte kom ihåg det som sas så var det svårt att liksom ta reda på det sen. Information som Årtal, åar, länder, flaggor, namn, djur, allt och åter allt fanns nästan bara i skolan och i böcker och så självklart biblioteket vi besökte ibland. Men där fick man bara låna typ 5 böcker åt gången så de inte tog slut, och det räckte för det var aptungt att bära alla kan man ju tänka.…att internet och det digitala inte fanns alls när han var liten….och han vet inte vad han tycker om det idag heller.

Min pappa sa

Stackars pappa tänker jag (hur uppdaterade han sin ststus).

Och så sitter jag här vid köks bordet och kliar mig i huvudet igen. Och så ställer jag mig frågan:
Om skillnaden är så grymt grymt stor mellan mig och min pappa när vi var typ lika gamla, hur svårt jag har att fatta det han har gått igenom som barn och hur svårt det verkar vara för honom att förstå att allt det han inte hade har jag i mobilen här bredvid mig hela tiden, alltid och helt oändligt. All musik, alla åar, alla flaggor , alla bilder och så…hur ska då dessa kunna hjälpa mig framåt i mitt liv på bästa sätt så att när jag blir lika gammal som pappa , kunna berätta för mina barn om allt jag inte hade men som dom har.

Så här sitter jag med mina läxor och prov och plötsligt förstår jag även fröken bättre och även mig själv bättre varför jag ibland inte fattar vuxenvärldens snack, skolan och hur tråkigt och meningslöst jag ibland tycker hela den grejen är.

Kram

Milla (genom Micke)


Barn till ensamma mammor !
För åttonde gången gör Caroline Roosmark och journalisten Åsa Mattsson kalendern där kändisar porträtteras, många av dem som litterära gestalter eller sagofigurer. Här är det Darin och Anna..

Anna som tummeLisa och Darin som Oliver Twist..
För andra året är målet att samla in pengar till projektet Barn till ensamstående föräldrar.


I Fryshusprojektet Barn till Ensamma mammor möter vi barn som inte har mat för dagen, barn vars ögon är hungriga, barn som blir giriga när vi serverar ett mellanmål, då de inte vet när de får nästa måltid. Vi möter barn som har för små kläder, de barnen som ständigt drar i tröjärmarna eller går konstigt pga. för trånga skor. Vi möter även de barn som alltid frågar om det kostar något att få ”vara med”, där osäkerheten och rädslan i ögonen lyser över att inte få vara det. 250 000 av Sveriges barn lever idag i fattigdom. Nära hälften av dessa lever med en ensamstående förälder. 87 % av dessa är mödrar.

Jag tror allt att jag ska köpa en sådan fin kalender! Den stödjer precis det jag står för...  Finns att beställa här <------ 

 


 


Fyrklöver !


Ville bara önska alla mina läsare en bra dag!!

Nu pyser jag strax till jobbet en stund.. I eftermiddag ska jag till Lisas skola på utvecklingssamtal.. Hoppas på ett bra sådant.. Kan ju inte bli värre än sist eller ?? Jaja, det återstår att se!!

Ikväll är det jobb som gäller ! Hoppas på en trevlig kväll med många ungdomar !!Glöm inte att: En bästa vän är som ett fyrklöver,
svår att hitta men lyckosam att äga....


24 timmar & Reflexer!!

Har just tittat på ett nytt TVprogram som börjat på 3an ! 24 timmar heter det.. 2 kända personer som INTE känner varandra flyttar ihop i ett hus i Stockholmsskärgård under 24 timmar !
Ikväll var det Pernilla Whalgren och den evigt snygge Marcus Schenkenberg... Mycket trevligt program och de bjöd verkligen på sig själva..


Sedan var det dags för att titta på Berg flyttar in!! Ikväll var hon och besökte Torsten Flink.. Tänkte först inte titta men gjorde det iallafall.. Är inget fan av Torsten, snarare tvärtom.. Tycker han är riktigt läskig ... Men som vanligt så lyckas Carina plocka fram de "fina" sidorna hos de hon flyttar in oss... Nu hann jag inte se klart programmet men kommer att göra det på TV4PLAY !!

Jag körde nästan på två personer idag... Skulle köra och hämta tjejerna på deras jobb... Mörkt och regnigt och då är ju inte sikten den bästa!! De gick rakt ut i gatan, visserligen på ett övergångställ, men jag såg de knappt.. Hade jag kört lite fortare hade jag nog klippt de vid knäna.... Om nu de hade andvänt REFLEXER både på sig själva och deras hund så hade jah sett de på LÅÅÅÅNGT avstånd... Hur svårt kan det vara !! Det är en väldigt billig livförsäkring! Många tycker nog - Äsch, jag går i stan och där är det uppöyst, men det hjälper inte.. Oftast är ju hösten och visterns kläder mörka och då syns man inte !!

En UPPMANING till alla som läser här!
ANVÄND REFLEXER SÅ SLIPPER NI BLI PÅKÖRDA... Själv brukar jag se ut som en amrikansk julgran när jag é ute.. För jag vill INTE bli påkörd !!

Nu är det snart dags för sängen

NattNatt

Dagens lilla vits !


Jag var ute och gick med min 4 åriga dotter.
Hon plockade upp något från marken och stoppade det i munnen. Jag tog saken ifrån henne och sa till henne att inte göra så.
- Varför då, frågade dottern.
- För att den varit på marken och du vet inte vart den varit, den är smutsig och kan vara full av bakterier.
Då tittade min dotter på mig full av beundran och frågade;
- Mamma hur vet du allt sånt där?
Uh, jag var tvungen att tänka snabbt,
-Alla mammor vet sånt här: Det är en del av mammaprovet, det måste vi veta annars får vi inte bli mammor.
Vi gick vidare en stund och min dotter var tyst i 2- 3 minuter men hon tänkte mycket på mitt svar, så plötsligt sa hon,
- Nu förstår jag !!!! Om man inte klarar provet då blir man pappa.
- Precis, svarade jag med ett stort leende på läpparna!'

Bara för dig LISA !!


Skulle vilja testa!

Arla ska lansera något nytt och jag som bakar mm mycket tycker att de nya produkterna kan bli riktigt bra och jag vill givetvis bli en testpilot hos de:-D
Kanske vill du också bli testpilot;-)


Längtar till jag får använda de nya smakerna i mitt bakande, eller... Jag bakar ju knappt aldrig men vem vet !!

UGH !!

Nu är det dags att gå en liten kisse runda med Fridholf...

Hittade en gammal blid på mig och Pelle!! Jag tror att det var från sommaren 05!! Visst ser vi kära ut, ja iallafall jag !!Nu säger jag GodNatt men först ett Indianskt ordspråk:

"Döm aldrig någon innan du själv gått 10 mil i hennes mockasiner"

Unga som sniffar rengöringsmedel


Flera ungdomar i Ronneby har vid flera tillfällen och på flera platser sniffat rengöringsmedel som finns att tillgå i dagligvaruhandeln. Nu slår Polisen larm.

– Vi fick in tips för några veckor sedan om att ungdomar satt på olika platser runt om i kommunen och sniffade.
– Vi har spårat de burkar som hittats på platserna till butiker och på så sätt lyckas ringa in vilka ungdomar det rör sig om, säger Mats Hadartz, närpolischef i Ronneby.
Det rör sig alltså om olika typer av rengöringsspray som till exempel luftfräschare.
Detta sprutar sedan ungdomarna ned i plastpåsar och inhalerar.

Yngsta 13 år
De ungdomar som har gjort detta är mellan 13 och 17 år gamla. Målet är ett rus, men det är ett livsfarligt rus.
– Förutom farorna som finns i lösningsmedlet uppstår också syrebrist. Det kan leda till andningsuppehåll och är direkt livsfarligt, säger Hadartz.
Polisen har nu kontaktat sociala myndigheter och även föräldrar till de ungdomar som sniffat.
Man har också informerat kommunens skolor om trenden med målet att de nu ska integrera informationen om dess fara i undervisningen.

18-års gräns
Willys har efter de fått reda på att denna typ av sniffning förekommer infört en 18-årsgräns på vissa rengöringsmedel. Även ICA Maxi har ändrat sina rutiner för de aktuella medlen.
– Vi har tagit beslutet att lyfta ut luftrenarna och säljer dem över disk istället och tills vidare har vi satt en 18-årsgräns på dessa för att inte medverka till detta missbruk, säger Krister Arvidsson, chef på Willys i Ronneby, till TV4-nyheterna Karlskrona.
Hadartz förklarar att sådana här fall av sniffning kommer till och från och att det därför är viktigt att påtala riskerna med beteendet.

Tack för att ni går ut med sådant här i tidning och TV... Tack även till affärerna i Ronneby som låter bli att sälja till minderåriga... Hoppas nu att alla föräldrar tar detta på allvar och pratar med sina barn/ungdomar !!!

Barnmisshandel... IGEN !!!

På jobbet idag ville viss personal och ungdomar titta på det nya programmet som har börjat på SVT ,, Ung och bortskämd... Jag sa redan innan att jag INTE ville titta på det och jag klarade det nästan.. Visste att jag skulle bli arg om jag tittade på det... Och av det lilla jag såg blv jag just det... VANSINNIG !!!

Hur i helvete kan man göra så mot sina barn !!!Visst kan man skämma bort sina barn men absolut INTE på detta sättet !!! Dessa föräldrar borde anmälas till SOCIALEN !! Hoppas värkligen de skämms när detta program visas...

Föe några år sedan sa Patricia till mig..
- Du mamma, fatta vad bortskämda Lisa och jag är...
- Eh va, sa jag...
- Ja med KÄRLEK !!!
Gissa om det värmde... För mina barn är inte bortskämde med något annat än KÄRLEK !!!Bakläxa !!!

Jaha.... Då var jag 700:- fattigare nu då.... Plus att jag måste gå dit och plågas IGEN.. Jo, jag hade ett hål... I min ända visdomstand :(

Leif, min tandläkare är verkligen jätte bra.. Han vet vilken skräck jag upplever varje gång jag ska gå dit så han behandlar mig så väl..

Fast jag fick lite skäll idag ! Har varit slarvig med tandtråden... Hmmm, fy på mig !!

Nu ska jag käka frukost, vila en stund sedan ska jag åka till jobbet !

Tandläkaren !!!

Jahaja... Då ska jag snart gå till Tandläkaren.. Det är nog bland det värsta jag vet.. Obehagligt att ligga där med munnen på vidgavel.. En massa skaer som ska stoppas dit plus tandläkarens händer....Och inte nog med det..
Det är ju så förbannat dyrt att gå dit också... Behöva betala för att plågas...

Jag tycker att de ska se över det här med tandläkarvården.. Tycker det är åt helvete för dyrt...
Min satkars mamma har lagt över 35 tusen på sina underkäke och nu måste hon troligtvis lägga lika mycket på överkäken.... 70 tusen... Helt skrämmande...
Varför inte införa högkostnadskort även hos tandläkaren... Max 2000 spänn... Då skulle ALLA har råd att gå till tandläkaren...

Nä, nu blir jag bara arg.... Återkommer senare ! För nu ska jag gå och bita tandläkaren i fingret ;)

Fru & Herr Duktiga


Dagens lilla vits !


När bonden var inne till stan för att göra ärenden blev han uppringd av drängen som var helt hysterisk:
- Jag har kört på en grisjävel med lastbilen och han skriker å skriker, tror han brutit ett ben oxå, lyckades bonden höra från drängen i all panik!
- Låt inte den stackarn plågas i onödan, sa bonden. Det ligger en pistol under förarsätet på lastbilen. Ta den och skjut honom i huvudet.
- PANG!!! hördes det.
- Okej, sa drängen lite lugnare, vad gör jag nu med motorcykeln som snutjäveln åkte på då?


Dagens lilla vits !


Under ett politiskt möte började ett litet barn i publiken skrika. Mamman reste sig med barnet på armen och började lämna lokalen.
Politikern som anade att han höll på att förlora en röst skrek:
- Det gör ingenting, damen. Barnet besvärar mig inte.
- Det kan hända, sa kvinnan och fortsatte att gå, men ni besvärar barnet.


Dagens lilla vits !


Oscar ber sin dagisfröken hjälpa honom att ta på sig sina stövlar innan han ska gå ut i kylan. De är jättebesvärliga att ta på och fröken måste verkligen göra världens ansträngning för att utföra uppdraget. När äntligen stövlarna sitter på så säger Oscar:
- De sitter på fel fot!
Fröken tror inte sina ögon när hon konstaterar att det är som Oscar säger, stövlarna sitter fel. Hon drar som en dåre i tre minuter för att ta av dem och börjar om med en superansträngning för att sätta på dem igen.
Då säger Oscar:
- Det är inte mina stövlar!
Fröken andas djupt och lägger locket på känslorna för att inte skada lille Oscar som tittar på henne med fiskblick.
- Ok, säger hon, vi tar av dem då! Och sätter igång med samma träning som tidigare. Varför sa du inte det tidigare? frågar hon när hon är klar.
Oscar svarar då:
- Det är inte mina stövlar, de är brorsans, men mamma vill att jag ska ha dem!
Fröken börjar gråta och, mycket behärskad fast bestämd, sätter på stövlarna en tredje gång. Sedan lyfter hon Oscar, sätter jacka på honom, halsduk och frågar:
- Var är dina vantar?
Och Oscar svarar:
- Jag la dem i stövlarna!


Dagens lilla vits !


Lille Pelle skulle gå å köpa sig en porrtidning. När han kom in till tanten i kiosken så sa Pelle:
- Jag ska ha en pojtidning.
Han kunde inte prata riktigt rent, nämligen. Tanten i kiosken tog fram Kalle Anka som hon trodde att lille Pelle ville ha. Lille Pelle ruskade på huvudet, varpå hon fortsatte med Fantomen, Tarzan och alla möjliga tidningar som en liten pojke skulle vilja ha. Pelle blev förbannad och skrek:
- JÄLASÄRRING!
Å så sprang Pelle hem. När han kom hem så såg hans mamma att det var något fel på lille Pelle, han som alltid brukade vara så glad och trevlig. Så hon frågade vad det var för fel.
- JÄLASÄRRINGEN i kiosken tror att man kan junka till Kalle Anka!


Dagens lilla vits !


Dottern upprört till sin mamma:
- Vad hette stationen vi nyss passerade?
- Vet inte, svarade mamman.
- Jaha, det är väl inget att göra åt, suckade dottern.
- Vad gällde saken? frågade mamman nyfiket.
- Lillebror gick av där.


Veckans Nemi


Veckans Nemi


Veckans Nemi


Veckans Nemi


Veckans Nemi

Nej, nu kunde jag inte hålla mig längre - en ny kategori är född: Nemi.

Nemi har hängt med mig i många år nu och jag gillar verkligen Lise Myrhes träffsäkra stripar! Så varsågoda - varje fredag, lördag eller söndag tänkte jag att ni ska få Nemis visdomsord med er över helgenDagens lilla vits !


Blondinen är framme vid sista frågan i "Vem vill bli miljonär". Programledaren:
- Nu gäller det! Du har en livlina kvar och du vet att du kan ramla ner till 100 000 om du svarar fel. Är du redo?

- Visst, kör på bara.

- Okej, frågan lyder: Vilken av följande fåglar bygger inte sitt bo själv? Är det:
A - Staren
B - Svanen
C - Göken
D - Tofsvipan.

- Kom ihåg Majsan att det står en miljon kronor på spel!

- Jag tror det är... Nej jag är inte säker. Har inte en aning. Jag får ringa min vän Bettan bara för att vara säker.
(Det ringer)

- Hallå Bettan, det här är från "Vem vill bli miljonär". Jag har Majsan här och hon behöver din hjälp för att vinna en miljon. Är du redo?

Visst är hon det, och Majsan läser upp frågan och svarsalternativen. Bettan tvekar inte en sekund:
- Det är C - Göken!

- Är du helt säker?

- Hundratio procent!

- Okej, tack Bettan. Då säger jag C - Göken.

- Är det ditt slutgiltiga svar?

- Ja, jag litar på Bettan och här var hon säker.
- Okej Majsan, nu gäller det. Du hade en halv miljon, du sa C - Göken och det är rätt! Du har just vunnit en miljon kronor! Grattis!

Senare på kvällen träffas Majsan och Bettan för att fira. Medan de smuttar på sin champagne undrar Majsan hur Bettan kunde känna till att det var just göken som inte bygger egna bon.

- Men det är ju skitlätt. Alla vet ju att göken bor i en klocka...Mer död än levande !!

Det känns att jag hade en superfull vecka.. Har gått som i dvalar hela dagen.. Missade till och med att det har varit "röd" dag idag..

Jag och Pelle skulle upp ett ärende till Hallabro idag och då tyckte jag att vi kunde köra upp till Börjes i Tingsryd när vi ändå var så nära... Helt nersläckt var det när vi komfram.. Blev riktigt sur !! Först när jag pratade med Patricia när vi var på väg hem så fattade jag att det var helg dag.. Eller rättare sagt när hon sa det till mig...

Bilde här jämte är från Kallinge dansen igår.. Jag har "svartat" allas ansikte utom mitt i respekt till dessa underbara människor.. Det var ju inte meningen egentligen att bilderna skulle användas här...
Men ville iallafall visa den gläjde som jag fick igår...

Nä, nu ska jag gå och lägga mig, orkar inte mera idag... Mycket trött och faktiskt lite ledsen och sårad av någon som står mig nära.... Det gör ont !! Hoppas att lite sömn gör det lättare att tackla, annars får jag väl sätta på ett plåster och blåsa lite grann...

Dagens bild !!

Liten älsklingspojke solar sig i höstens svaga strålar


Dagens lilla goding !!


Kolla in denna lilla goding !


Kärleksförklaring !!

Idag har jag min hjärtas allt varit och gaddat sig igen.... Exakt samma text som jag har i nacken.. För mig blev det en vacker kärleksförklaring !!
Fick även reda på att Peter som har både tatuerat mig och Pelle läser min blogg... Blev jätte glad och du Peter, jag kommer snart inom med vad jag ska ha på mina axlar ;)
Klicka på pilen här -------> för att komma till Peters hemsida.. Han är jätte duktig och jag rekomenderar honom till alla som vill gadda sig !!

Haft heldag på jobbet idag så nu är jag rättså trött !! Nu blir det liten promenad men lilla vännen sedan sängen..

Lova att vara rädda om varandra och glöm inte att:               KÄRLEKEN ÖVERVINNER ALLT

Oriflame Katalogen !!

Är ni sugna på lite skönhetsprudukter till er själva eller varför inte att ge bort i julklapp...
Bläddra igenom katalogen och hör sedan av er till mig.... Min mailadress är lillajag96@hotmail.com

Oriflame - natural swedish cosmetics 

Oriflame - natural swedish cosmetics


Den sjätte gudinnan

Av Karin Alfredsson...

Har intorkade tårar på kinderna, märker jag precis. Det finns en scen där Ellen Elg med för västerlänningar väldigt enkla medel räddar ett spädbarn som blev lite för mycket för mig. Och ändå inte för mycket alls.

Kali drar sig fram genom att tigga. Hon är 17 år, våldtagen och kastlös, och kämpar för att hålla sitt nyfödda barn vid liv. Amrita har svårt att gå efter den svåra brännskada hon fick då hennes man kastade ett brinnande spritkök på henne.
Men nu har Amrita jobb - och en mobiltelefon. På displayen skymtar Kali ibland MMS-bilder på stengudinnor, sådana som fanns i bytemplet där hemma, men hon frågar ingenting. Amrita ordnar saker åt folk med hjälp av mobilen, det förstår Kali.
Kali och Amrita är två av de utsatta kvinnor som den svenska läkaren Ellen Elg träffar på sitt FN-uppdrag i Indien. Ellen samarbetar med Madhu, en advokat med mänskliga rättigheter som specialitet. Madhu vill driva de utsatta kvinnornas fall i rätten men Kali och Amrita bestämmer sig för att skipa rättvisa på egen hand. Lite hjälp på vägen får de också av den sjätte gudinnan, en ovärderlig antikvitet på väg ut på den internationella konstmarknaden. Kanske kan man "ordna" så att den tar en annan väg?

Detta är Karins fjärde bok om Ellen Elg men första som jag läser.. Ska genast leta upp de andra för dessa böcker MÅSTE jag bara läsa ....


Sjukt !!

Är fortfarande helt slut från gårdagens Ullaredsresa !! Det är ju helt SJUKT hur mycket galna människor det finns...

Dagen började tidigt.. Steg upp redan kvart i fyra för att sedan vara på jobbet klockan halv fem... Nästan alla ungdomar kom i tid.. Bara två som försovit sig !

Vi kom fram strax efter 9 så det var inga köer in, vilket var jätte skönt.. Men jisses vad folk det var där inne... Helt hysteriskt !!

Lotta och jag shoppade loss åt våra fritidsgårdar och fick ihop det vi skulle ha... Efter det letade jag pojkläder till "min" grabb... Majblommefonden hade gett oss en tusenlapp och jag fick mycket för den lappen... Fem huvtröjor, ett par jeans, fyra mjukisbyxor, tre t-shirts och ett par skateskor.. Hoppas att han tycker om det jag handlat...

Sedan gick vi till kassorna och då var klockan drygt 12... Var i bussen en stund och pratade lite med våra ungdomar.. De var nöjda, men de tyckte som mig... På tok för mycket folk....
Sedan var det dags för att få i sig lite käk också...

Tillslut efter ännumera köande och trängsel inne på resturangen var det dags för egen shopping...
Nu var det ännu mera människor inne i butiken.. Trångt, kundvagnar ÖVERALLT... Hade en liten shoppong lista med mig, men knappt hälften kom med hem.... Fick nästan panik en stund men då räddade Lotta mig... Tack vännen....

Att sedan ta sig ut var ju ett litet äventyr bara det ;) Lotta och jag stod i ca 50 minuter och kom precis ut till bussen på utsatt tid.... Men det saknades tre ungdomar... Tiiza, Liisa och hennes kompis Hanna.... De hade fastnat i helt fel kö... De ställde sig i kö strax efter mig och Lotta och kom inte ut förren klaockan var tjugo i fem... Men alla ungdomar i bussen var förstående så det var inga sura miner alls !!

Strax innan 9 var vi äntligen HEMMA!!!!! 
ALDRIG MERA ULLARED UNDER ETT HÖSTLOV !!!

Nykär !!


RSS 2.0