Vecka 14´s bild







Med denna bild vann jag en fototävling 2007

Vecka 14 ASG





Sex på Aktuten


Det är aldelles för lite sex och kärlek just nu på akuten..
Jag pratar givetvis om CITYAKUTEN... Det är det ända Tvprogrammet som jag verkligen följer.. Och nu visar det sig att de ska lägga ner programmet... HJÄLP !! Vad ska jag nu titta på... 

Jag har ju följt Cityakuten sedan tidernas begynnelse känns det iallafall som...  De åren jag inte hade 3an så bad jag vänner spela in.. Missade ett par år faktiskt men hade den turen att när jag och Pelle flyttade ihop och skaffade 3an så gick avsnitten i repreis, just de åren jag missat... Då var det Cityakuten varje kväll och jag funderade på allvar att söka läkartjänst... Jag kunde ju allt ocm akutvård.. ;)

Nä, nu är reklam stunden över och dax att titta igen...

KramaVarandraVarjeDag....


Duktig....

Idag har det inte varit någon rast och vila... Pelle och jag har hållt på hela dagen....

Först åkte vi till Kallinge och hämtade trädgårdsmöbler, när vi kom hem så slipade Pelle de så att vi kan lacka om dom nästa vecka....

Samtidigt har jag rensat i garderober och i köksskåp.. Bort med all gammal skit.. Kastat 5 säckar med skräp, fyllt 2 tomma skåp till Tiza och Kim som de får ta över nu när de ska flytta...

Vi kommer ju ha mycket mindre plats när vi kommer upp till den nya lägenheten.... Både vad det gäller garderober och i köket... Funderat på hur jag ska lösa det i köket.. Vad i helafriden ska jag göra av mina kryddburkar.. Ja, jag vet att det är ett I-landsproblem.. Hittade denna smarta kryddhållare som jag kommer att sätta inne i ett skåp.. Smarthem.se.... Denna var inte alls dyr, 199:- och frakten ingår... Shit så billigt tyckte jag och började kolla runt på annat... Men det var inget annat som var billigt...

Nu ska jag köra och hämta Tiza och Kim som har varit och jobbat.. Kim fick ta Lisas roll idag eftersom hon fortfarande inte mår bra..

NattNattOchSussaGott !!!

GLÖM INTE !!!!


GLÖM INTE ATT STÄLLA FRAM KLOCKAN EN TIMME !!!!!!!!

Sommartid innebär att lokal tid justeras fram (vanligtvis en timme) under en del av året för att bättre nyttja den ljusa delen av dygnet under sommaren.

Sommartid används i omkring 70 länder runt om i världen, mer än hälften av dem i Europa.

En bra minnes regel är:

Sommar tid: Jag ser FRAM emot sommaren och jag tar FRAM mina ute möbler....


Lite fuskade vi allt

Så, nu är klockan eftera 21.30 och här var det tänt igen... Ja, släckte ner men fuskade lite... Vi had tvn på, men annars var allt annat släckt.. 

Sitter nu här i köket medans Pelle, fotbollsnörden som han tittar på fotboll.
Roligare kan man ju ha tycker jag....

Planerar lite hur vi ska ha det när vi flyttar upp en våning och har nu kommit fram till att vi ska måla om våra köksmöbler. Har idag gulnade möbler så som kökssoffa, bord, hängande vitrinskåp och en skänk och det passar ju jätte bra till vår GULA tapet. Men när vi flyttar upp så blir väggarna vita och köksinredningen är mer som.... Ja, vad ska jag kalla den... Ska kolla upp vad färgen heter på Ikea.se.... Färgen heter ASKOME ASK ?? 
Ja, ja fint är det iallafall och vårt gula köksmöblemang passar inte alls...
Oj, nu blev det nog mål.... Eller, inte till Sverige iallafall.... Pelle är tyst... Nä, men nära säger Pelle ;)

Så efter lite diskutioner bestämde vi oss för att INTE köpa nya möbler och istället LASERA det vi har vitt... Tror att det kan bli himskans snyggt...
Fast det blir ju lite jobb.... Bordet är ju inte det mest repfria inte heller kökssoffan. Så när det blir lite varmare ute så ska det SLIPAS !!



Innan jag/vi bestämt att vi skulle fixa till det vi har satt jag på blocket.se och kollade efter köksmöbler och hittade det här...  Ett nytt databord, det vi har nu är stort och otympligt och tar en massa plats..
400 spänn och nästan nytt.. Den blir Perfekt tilsammans med de andra möblerna i vårt sovrum...

Kom på nu att det blir mycket vitt och ljust i den nya lägenheten, ljus färg eller ljusa tapeter i alla rum förutom vårt sovrum...
Var och kollade in tapeter i fredags och valde en mörk vinröd till vårt sovrum.... Kommer att bli sååå snyggt.... Tillsammans med de svarta VERTIKALgardinerna


Nä nu tror jag allt att jag ska titta på fotbollen en stund.. Eller Rättare sagt titta på OLOF en stund..
swe-olofmellberg5.jpg image by nigelcolby


HoppochHej

 

Ska du ???

Idag är det earth hour 2009 vilket betyder att vi ska
släcka lampor, radio, tv, ja allt som drivs med ström.

Detta gör vi för att på så  sätt spara på miljön och
du är absolut inte ensam om att göra detta.
För att ge några exempel så släcker MTG ned sin
radio prosuktion, lugna favoriter, rix, m.m.

Det pågår nu ett klimatmöte i Köpenhamn och på detta sätt
så kan vi sända ett meddelande om vad som behövs göras.

Det är inte bara i Sverige som vi gör detta, detta har blivit en rörelse
som finns över HELA världen.
Om det är så att du har en bärbar dator, så borde du kunna se
på googleearth, hur det släcks ned och blir mörkare.

Idag KL 20:30 - 21:30

är det alltså earth hour. På skansen i Sthlm har MTG radio ordnat en akustisk konsert med t.ex A camp, Måns Zelmerlöw m.fl.

HOPPAS ATT ALLA VILL VARA MED, EN TIMMA MED STEARINLJUS I STÄLLET

Glöm inte: Du är inte ensam för att du är själv

HjärtLungRäddning....



Idag ska jag hålla utbildning i HLR, en utbildning som jag fick instruktörsutbildning i för många år sedan. Har inte haft kurs på många år.
Så i går fick jag en snabb uppdatering uppe på F17 av Maria och Anders.  Mycket hade förändrats sedan jag gick min första utbildning och det är nu 14 år sedan...

 

De nya anvisningarna för hjärt-lungräddning är enklare än förr. Det innebär att tröskeln att hjälpa blir lägre, att beredskapen att hjälpa blir högre och att återupplivning sker effektivt.

Hjärt-lungräddning för både barn och vuxna har samma antal kompressioner och inblåsningar: 30 kompressioner, 2 inblåsningar.

De nya anvisningarna för hjärt-lungräddning för lekmän betonar hur viktigt det är att man snabbt och effektivt inleder kompressionerna för att trygga en tillräcklig cirkulation. Forskning visar att en effektiv, oavbruten serie på 30 kompressioner ger bättre cirkulation och syretillförsel jämfört med de tidigare anvisningarna.


Ändringar i HLR-anvisningarna

  • Hjärt-lungräddning för vuxen: 30 kompressioner och 2 inblåsningar. Förr 2 inledande inblåsningar, sedan 15 kompressioner och 2 inblåsningar.

  • Hjärt-lungräddning för barn: 5 inledande inblåsningar, sedan 30 kompressioner och 2 inblåsningar. Förr 2 inledande inblåsningar, 5 kompressioner och 1 inblåsning.
  • Att finna pulsen eller tecken på cirkulation hos en person som verkar livlös är svårt och metoderna är osäkra både för lekmän och för yrkesmänniskor och därför har man frångått dessa. Enligt de nya direktiven inleds hjärt-lungräddning genast om en person inte går att väcka och inte andas normalt.
  • Kompressionspunkten är mitt på bröstbenet. De två gånger en fingersbredd som man tidigare skulle mäta upp har frångåtts, eftersom det är viktigt att hjärt-lungräddningen inleds omgående och man inte skall spilla tid på att räkna ut rätt punkt.
  • Om mer än en person deltar i räddningsarbetet av en vuxen eller ett barn utförs kompressionerna och inblåsningarna ändå av en person åt gången, men då kan man byta räddare efter 1-2 minuter.

Hoppas nu att det går bra idag, men jag känner mig rätt säker eftersom jag kommer att använda handledarboken och en DVD film till hjälp....


Der Vorleser

Kollat på en helt otroligt bra film idag.. 
The Reader (Der Vorleser) är en film från 2008 baserad på Bernhard Schlinks roman med samma namn. Filmen regisserades av Stephen Daldry.

En dag insjuknar den 15-årige pojken Michael Berg på väg till skolan och räddas av den runt 30-åriga Hanna. De förälskar sig oväntat och inleder en passionerad affär fram till den dagen Hanna plötsligt och utan förklaring försvinner.

Åtta år senare är Michael en ung juridikstuderande som iakttar de pågående krigsförbrytarrättegångarna mot nazisterna. Han träffar sin forna älskarinna igen, underväldigt annorlunda omständigheter. Hanna står anklagad för ett fruktansvärt brott och vägrar rätten till försvar. Michael inser gradvis att hans ungdoms kärlek döljer en hemlighet som hon anser vara mer skamlig än mord.  Hon kan varken läsa eller skriva....

Detta är mycket sevärd film och jag ger den ¤¤¤¤¤ av 5




Så kan det va

mutts

REKLAM




Orkar


INTE snora mera..

Fortfarande förskyld, JÄ**A skit näsa.....

Varit på möte idag och orkade att sitta med tackvare PANODIL .....

Blir nog hemma från jobbet imorgon också, inte bestämt mig än
får se hur dan jag är imorgon när jag vaknar...

Nu ska jag krypa ner i sängen och dra något gammalt över mig, PELLE kom just hem...

NattNatt

Crazy in LOVE......

Fortfarande sjuk... Inte alls kul.... Tittat på lite filmer idag, först blev det The Black Balloon... Hur bra som helst,
väldigt stark film så det blev till att pausa flera gånger. Det är det som är fördelen med att inte se
alla filmer på bio.. Visserligen älskar jag att gå på bio, vilket jag och Pelle gör rätt så ofta.. Men denna film är jag glad att
jag såg hemma..

Nästa film jag såg heter Mozart and the Whale eller Crazy in love.... HELT UNDERBAR var den...!!  Både skrattade och grät om varandra...
"Donald är en taxichafför som på många sätt är ett geni. Hans liv är dock inte alltid så lätt, för som många andra med autism är han starkt beroende av fasta mönster och rutiner för att få vardagen att gå ihop. Men när den vackra och energiska Isabelle börjar delta i hans stödgrupp vänds hela hans invanda tillvaro upp och ner, och allt det invanda förvandlas till kärlekskaos."

Skådespelarna gjorde ett jätte bra jobb och de spelade verkligen verklighetstroget...

UPPMANING till ALLA !!! Se dessa båda filmer




 




KramarOchSnörvelPåErAlla

Hem....

Sick & In Bed Woman Decoration Images

I dag gjorde jag något som jag sällan gör.. Jag gick hem från jobbet..
Mår piss, feber, snorig och halsont.. Mandlaran är så svullna att värktabletten fastnade på mandlarna och jag som lätt sväljer ner tabletter i vanliga fall...
Ja, ja det lär att till att bli hemma imorgon också.. Lisa är också hemma så vi får väl ligga under varsit täcke och tycka synd om oss själva imorgon...


Blir nog att titta på en film eller två, har ju några som jag inte sett än...
Ska börja titta på The Black balloon
"När Thomas och hans familj flyttar och han måste börja i en ny skola så vill han bara leva som en vanlig tonåring och passa in Men mamma är med barn och måste ta det lugnt och därför har pappa Simon  lämpat över ansvaret för Thomas autistiske storebror Charlie på lillebror. Hjälpt av sin nya tjej Jackie  står han inför sitt livs största utmaning. Charlies minst sagt sälllsamma upptåg skickar ut Thomas på en känslomässig resa som får alla förträngda frustrationer över brodern att formligen forsa ur honom. Vi får följa en mycket ovanlig familjs vardag och se glädje och sorg vävas samman till en tragikomisk pärla som kan röra vem som helst i hjärteroten."
Tror att den kan vara riktigt bra..
Nä, nu ska jag ta mitt nässpray och mina näsdukar och försöka sova mig frisk.....

SnorOchSnörvel

Vecka 13´s ASG


Vecka 13´s bild


För att du finns

Showen igår  var helt underbar... Musik en var hur bra som helst och det blandades hejvilt.. Från 60 tal till 2000talet och massor av mina privata favoriter..
När "lillasyster" sjöng För att du finns vände sig Patricia mot mig och tittade på mig och ja, tårarna hade redan kommit.

Vet inte vad det är med den låten. Jag gråter så fort jag hör den. Det gjorde jag första gången jag hörde den och då satt jag på ett jobb i Hoby. Melodifestivalen 2007 var det och när låten var slut sa jag.
- Den låten ska jag ha på vårt bröllop och så blev det... Tjejernas kusin Nikki sjöng den tilsammans med en vän till sig och de gjorde den så bra... Nikki hade varit lite nervös innan de skulle sjunga. Hon hade sagt,
- Tänk om inte Catrin gråter, då är det ju inte bra... hahaha, jodå, jag grät...
Senare på kvällen hade min kära vän Yvonne och hennes dotter fixat så att en tjej som heter Anna sjöng och dottern Olivia spelade piano.. Detta var en jätte fin överaskning och ja, tårarna kom igen....






Oj, nu tappade jag tråden.... En annan låt som Sparkling Nights framförda var Älskade ängel, ni vet den som är ledmotivet till "Bert" serien.. Den sjöngs också på bröllopet. Fast då av mig till min Pelle. Patricia och Lisa var mina doaflickor, men måste erkänna en sak. Det lät mycket bättre igår...
Nä nu ska jag fixa lite frukost innan jag sätter igång med att göra nytta, strykdag idag, sedan ska jag nog passa
på att kasta lite skräp så blir det mindre att flytta....

HejSåLänge

Sparkling nights



Just hemkommen från Jernvallen... Varit och fotat alla lagen till vår sponsorbok.. Blev himla bra tycker jag. Stadium var där och sålde kläder så det blev lite snygga träningsbyxor, tröja och en jacka...

Väntar nu på att maken ska komma hem med lite mat till oss.. Pizza står det på menyn, mumma

Senare ikväl ska  jag, Pelle, Nattis, Patricia och Kim på en sprakande show på Gamla teratern här i Ronneby.  Sparkling nights heter den och en vän till min, Susse är med... Sparkling Night är en färgrik och glittrig föreställning med kända låtar. Schlager, 50-talsrock, 70-talsdisco och 80-talshits blandas med låtar av nyare datum... Detta ska bli så roligt att se och höra...

 
Här på bilden syns Johanna Harju, Christopher Cederholm, Susanna Harju och Jonas Månsson

Nä, nu ska jag gå och göra mig vacker ;)

A face? . Or, the word 'liar' ?

What do you see here?
Do you see the word 'LIFT'?
Or, a bunch of black splotches ?











GIRLS ARE ABLE TO SPOT THE WORD 'LIFT' EASILY.
MEN FIND IT DIFFICULT TO SEE THE WORD 'LIFT'!!! 

Förra FREDAGEN !! Glömde att lägga ut den ;)


Så var det fredag igen, sååå skönt. Varit en tuff vecka. Har inte varit hemma någon kväll alls denna vecka. Det en mötet har avlöst varandra så när jag kom hem idag, då redan vid 13.30 tiden så gick jag bara för att vila en stund. Haha, deckade totalt och sov i 2 timmar.
Missade när Lisa åkte, hon skulle till Lund idag och titta på sin Gud, Thåström.


Ja, det måste jag ju berätta. I mitten på 80 talet var jag på fest med Imperiet. De hade spelat i Karlskrona och jag och några polare lyckdes att få följa med de till deras hotell på fest. Vi had jätte skoj och trevligt förutom att Thåström var den tråkigaste människan jag då nånsin träffat. Han satt och tjurade och påstod att han inte kunde prata. Han hade så ont i sin hals...  Men rätt som det var kom han ut från deras badrum iförd bara ett par brun/orange färgade kalsonger och sätter igång och SKRÅLAR någon gammal Ebba låt.. Hmmm... han var inte riktigt frisk ;)
Jaja, hoppas Lisa har haft en bra kvälll...


Jag missade även att Patricia hade kommit hem och hon var lika trött som jag. Hon deckade också fast i sin säng. Vi satt sedan och snackade en liten stund innan jag och Pelle åkte och hanlade.. Blev Kina mat idag, ingen av oss som orkade ställa sig vid spisen...

Det blir tidigt isäng ikväll, fortfarande trött och i morgon ska det ju bli SHLAGER för hela slanten..

GodNatt

YES !!!!



LÄGENHETEN ÄR VÅR OCH VI FLYTTAR IN SÅ FORT DEN ÄR KLAR !!!!!
Gissa om jag/vi är glada. Efter att ha bott i 6 år i en lägenhet som har haft sååå dålig standard ska det bli helt underbart att få bo i en helt NYRENOVERAD lägenhet...

Tack till alla som hållt tummarna


GodNatt

Ännu en vacker dag

Good Morning Glitter Happy Sun Glitters




Med sol från en klarblå himmel....
Hoppas att alla som läser får en underbar dag

Utmärkelse

Jag fick 1 st  utmärkelse idag av Ansan
Jag blev JÄTTE glad och det muntrar upp en att fortsätta blogga...
Tack så jättemycket.Meningen är att man ska skicka den vidare till 10 andra bloggar man gillar.
hade svårt att just välja ut 10, men klarde det nästan, det blev 11 ;)


Med motivering: Allas bloggar är underbar att läsa och jg läser de nästan varje dag

Jag skickar vidare denna UTMÄRKELSE till dessa bloggare.

Beate - En bardomsväns lillasyster

Berits blogg - Om en Prickig Berit

Björn - En ensam pappas vardag

Ellas blogg - Vännen som alltid finns där

Karin - Tokrolig mamma

Lina - Nygift vän

Nikki - Barnens kusin med kloka tankar

Patricia - Dottern min

Pelle - Min man och bästa vän

Simon - Fotbollskillen

Susse - Soc. pedagogen som är lika galen och klok som jag :)


Denna dikt hittade jag idag på FACEBOOK/STOLT MAMMA

Krama mig ofta så blir jag glad och trygg,
låt mig känna mig älskad även om jag varit stygg.
Stå fast, ni som är vuxna, trots mina prövningar och test,
för även om jag klagar är ni ändå bäst.
Visa mig i handling vad respekt är för någonting,
lär mig se det vackra i världen runt omkring.
Tala om att jag duger just precis som jag är,
och låt mig höra ofta att jag är er väldigt kär.
Låt vårt hem vara ett ställe där tolerans och kärlek bor.
och kom ihåg att man kan leka även om man blivit stor


Jag tror att det bästa man kan ge sitt barn är KÄRLEK, TRYGGHET OCH TILLIT..

Det är vad jag gett mina tjejer och över de är jag som ni säkert redan vet VÄLDIGT stolt över

HoppOchHejLeverKorv

Moving on....



Nu är det nästan bestämt ;).... Vi ska flytta....  Vi har prtata om det länge, men jag har inte velat. trvis så bra här fast standarden är -5... Men vi bor ju lagom nära stan och har EGEN trädgård...  Jag har sagt att jag flyttar ingenstans förrän någon av tjejerna flyttar på sig...

Igår skrev Patricias Kim på kontraktet för sin lägenhet så i juni flyttar ju dottern ut :(... Grät faktiskt lite...

Så vi började direkt att leta efter något mindre, behöver ju inte sitta i en stor 5-rummare nu inte...

Inte många lediga lägenheter här i byn och inte var de billiga heller och det värsta av allt INGEN TRÄDGÅRD.

Svärmor kom över på kaffe en stund och nyfiken som hon är så ville ju hon springa upp till grannlägenheten som håller på att HEL renoveras...
Efter en stund kom hon ner och sa:
- Den lägenheten ska ni ha...
Vi gick åxå upp tittade runt och snackade lite med hyresvärderna och sa som det va, dotter flyttar och vi vill ha mindre lägenhet.
Jag gnällde lite extra också, tycker att det är lite dåligt att vi inte fått något renoverat sedan vi flyttade in. Vi har sprickor i taket och stora hål i väggarna.... Nä, vi vill ha bättre standard på vårt boende nu.. De förstod och de skulle tänka på saken..
Lägenheten över oss kommer att bli sååå fin och jätte mysig, totalrenoverad med helt nytt kök med diskmaskin till tjejernas stora glädje..
Ja, vi får väl se vad som händer... Hoppa, hoppas... Vill ju bo kvar här...

NattNattOchHållTummarnaFörOss

Ett steg i taget Del 2

Så nu har maken gett sig iväg på sin vandring med Herrarn Gert och Robban och JA han klarade hela sträckan. Pelles syfte med denna promenad var att hedra sin morfar som dog för cirka 10 år sedan i prostatacanser..

Här kommer lite bilder från i morse....




Här är klockan strax efter klockan sju på morgonen och Gert och Robban är på väg..
Pelle ser rätt sammanbiten ut



Ann och Tommy från FMCK är på plats så även ronnebys egna vandrare, Tommy
Nu fattas bara som sagt herrarna....



Då var de ÄNTLIGEN på plats... En snabbis med RixMorronZoo innan de gav sig av



Ja, då var de på väg... Fler bilder kommer ikväll eller imorgon, när Pelle lagt över bilder från sin mobil...


Vecka 12´s bild


Vecka 12´s ASG

Alla HUS (Helsingfors Universitetssjukhus) koncernens psykiatriska enheter
uppmanas tillämpa Badkars-testet vid inskrivning av patient

Badkars-testet
 
Under ett besök på ett mentalsjukhus
frågade jag psykiatridirektören hur man kan avgöra
huruvida en patient borde institutionaliseras eller inte.
 
- Jo, sade direktören, vi fyller ett badkar med vatten.
 Sedan erbjuder vi åt patienten en tesked, en tekopp och ett hink.
 Han / hon ombeds att tömma badkaret.
 
- Jag förstår, sade jag, en normal person skulle använda hinken för att det
 är större än teskeden och koppen!
 
- Nej, svarade direktören,
en normal person skulle dra ut proppen -
önskar du en sängplats närmast fönstret?
 
           -Haha- 

Ett steg i taget


Lite jippo på stan idag när Fylking och Robban kom till stan... Eller rättare sagt de har ju varit här sedan i fredags, men det skulle ju direkt sändas på kanal 8 och allt !! Jag stannade kvar hela sändningen och snackade lite med Robban efteråt. Klockan 0700 i morgon bitti så styr kosan och fötterna till Nättraby och Pelle var så välkommen så att följa med.



Ensam liten tjej som dansade framför TFT (två feta trubadurer)



Lilleman tyckte det var tråkigt och tröttsamt



Fylking strax innan sändning



Robban passar på att rätta till byxorna innan sändning



Janne Loffe Karlsson var med och drog lite vitsar



Det kommer att komma mer bilder i morgon, ska köra ner Pelle och "vinka" av och givetvis ta lite bilder

NattNatt

TRASDOCKA

Som barn utsattes Yvonne Domeij för övergrepp av en man som arbetade som läkare åt Stockholms kommun och i vars vård hon lämnats.

Hon skadades för livet. Hon klarade sig från missbruk, men levde i flera år som hemlös i Stockholm.
Hennes liv blev vad hon själv kallar en pedofilvandring.

Trasdocka är hennes egen bok om det hon utsatts för. Hon har valt att berätta historien i tre delar som hon kallar den blå, den röda och den svarta boken.

I den blå boken skriver hon utifrån sin situation idag och återkallar minnen från barndomen. Det blir till en blues, en sorgesång om ett havererat liv.
Den röda boken handlar om perioden då övergreppen pågick, sedd från den unga flickans perspektiv; nedtonat skildras en tragedi i det tysta.
Den svarta boken är förövarens egen tänkta redogörelse, en skakande, brutal och grym skildring där offret blir ett objekt vars ögon aldrig möter förövarens.


Trasdocka handlar också om hur författaren genom att skriva denna berättelse börjar minnas sin egen barndom, hur de skrivna orden bokstavligt talat befriar henne från stumheten, den totala bristen på tillit och självföraktet.


"Jag vill avsluta min pedofilvandring återupprättad",  så lyder bokens slutord.


Yvonne Domeij bloggar här.

Boken får ¤¤¤¤ av 5


Dagen efter


Och jag mår som den SHLAGERDROTTNING jag är..... Alltså helt perfekt.....

Hade en superduper trevlig kväll igår tillsammans med några av min arbetskollegor.
Började ute hos Andreas med lite mysförfest, innan förfesten ;) Satt och lyssnad på årets melodifetival och det visade ju sig att jag och Anette var de ända som hade koll....

Sedan vi 19 tiden bar det in till Karlskrona och hem till Linda, bildläraren på skolan. Han just korka upp en cider innan MF började.. Klima tyckte vi skulle tippa vinnaren innan det satte igång. Jag tippade givetvis på Marlena och hennes opera.
Direkt efter att alla bidrag var uppspelade skulle vi tippa igen, 1a, 2a och 3an + jumboplatsen.. Mitt var 1a Marlena, 2a Ugglan och 3a Alcasar. Jumboplatsen gick till Sofia och hennes Alla.....
Tyckte omröstningen var hur spännande som helst, för det var nästan ingen av jurygrupperna som röstade lika dant... Måste ju erkänna att det var svettigt ett tag innan sista titta rösten var lagd.... och när den var lagd så var jag 210 kronor rikare..... Vilket betydde att jag hade med mig nästan alla mina slantar hem, blev en billig kväll ;)


I kväll blir det en vända ner till stan och titta på dessa två herrar.. Direkt sändning från torget i Ronneby... Ska iallafall prata med dem en lite sväng hade jag tänkt, eftersom min Pelle hade tänkt att gå med dem in till Karlskrona. Får väl se hur det blir med det. Just nu är hans beskymmer vilken tid de skall gå och det är ju bara att fråga ;)

Nä nu ska jag sätta fart med maten. Söndagsstek står på menyn, något som ungarna bara älskar. Pelles dotter bara skrek när jag sa att vi skulle ha det idag.....


La Voix
Text: Fredrik Kempe & Malena Ernman

Can you keep a secret
Can you keep a secret
I'm in love with you
Can you make a promise
Can you make a promise
Stay forever true
Ooooo
Then I'm forever yours!

Je t'aime pour toujours,
entends la voix.
Je t'aime nuit et jour,
en naissant toi.
Je vis ma vie pour toi,
c'est le reve pour moi.
Je t'aime pour toujours, entends la voix.


Tell me what you're feeling
Tell me what you're feeling
I just wanna know
Tell me what you're dreamin'
Tell me what you're dreamin'
Let your feelings show
Ooooo
Stay and don't let go!

Här är ungefärlig översättning å refrängen av La Voix:

Jag älskar dig, älskar när
Jag hör rösten ...
Jag älskar dig, mitt liv
är ingenting utan dig
Jag lever mitt liv för dig
Det är universum för mig
Jag älskar dig, älskar när
Jag hör rösten ...
Kärlek!

Grattis till dig och jag tror på dig !!

Och vinnaren är........

I kväll smäller det ;) The grande final in the melodifestivalen..fireworks.gif fireworks image by PapaMike_Lynn

Ska på Party ikväll och titta på det tillsammans med andra Shlagernörda..  
Så jag kommer redan nu skriva vem som jag vill ska vinna hela tjotaballongen, men först en liten resume av finalisterna....

Först ut ikväll är.....

Måns Zelmerlöw med låten Hope and Glory, en av favoriterna... Bara han hade plockat bort sina dansare, så hade det varit bättre än bra..

Sedan kommer hon.... Caroline af Ugglas med sin Snälla, Snälla som sägs 21 gånger under låten.. Låten växer för varje gång jag hör den....

Lilla Agnes med sommarens plåga Love Love Love, är en riktig shlagerdänga...

H.E.A.T -med 1000 Miles låter som man trillat 20 år tillbaka. Heja 80talet och tajta byxor på män.

Emilia  med sin You're My World, nej tack. Lät bättre med Big, big world...

Alcazar med Stay The Night kommer få det svårt om e vinner hörde jag på radion. Andreas är ju AIDS sjuk och männisor med Hivsmitta får inte komma in i Ryssland.. Hmmm... Konstiga regler...

Den stora Sarah Dawn Finer med sin underbara ballard Moving On  är bland det mäcktigaste jag hört. Tyckte den var lam i början men jag har ändrat mig... Vilken röst hon har....
E.M.D. med sin Baby Goodbye är en klämkäck låt som får vilken fjortis som helst på fall. Pojkarna har bestämt för att byta från svart till vitt. Blir nog hur bra som helst..

Sofia med den grekiska låten Alla...   USCH FY och BLÄÄÄÄ !! Jomboplatsen för henne...
Sanna Nilsen kopian Molly Sandén med Så vill stjärnorna är en vacker låt som jag inte tror kommer komma långt...

Malena Ernman med sin skrikiga La Voix, eller nä, det tycker jag inte utan jag tycker denna låt är JÄTTE bra och om vi ska vinna i MOSKVA så är det denna låt vi ska skicka..

Min vinnare i kväll är alltså Malena Ernman ..









Återkommer imorgon med en redovisning av kvällen....

HaveANiceDayAndNight


Rör inte min kompis

Kommer ni ihåg kampanjen Rör inte min Kompis. själv var jag tonåring på den tiden.
Med tanke på vad som hände i Tyskland i går har Mickis skakat fram den kampanjen igen . Gå in på hans sida och följ hans råd. Det har jag gjort. Genom att lägga ut denna logga visar vi att vi inte tolererar våld.

Städar


i väskan... Hmmm, hur kul är det på en skala.... Satt säkert över en halv timme och ränsade gamla kvitto, gamla tuggummipaket, pennor och trasiga tändare. Det blev nästan en bärkasse innan jag var klar...
Varför i hela fridan ska jag samla på mig så mycket skit i väskan.. Visst jag kan ju skaffa en mindre, men jag trivs med min jätte väska.

Kommer ihåg för några årsedan, jag och tjejerna var i Olofström och skulle se något SCHLAGER uppträdande. Nanne Grönwall var där och tjejerna skull ge sin pappa en present. Eftersom han tyckte om Nanne så ville de ha en bild och hennes autograf att ge till sin far. När vi frågade så skulle hon bara leta upp kort och penna. Hahaha !! Den kvinnan hade ALLT i väskan och då menar jag verkligen allt.

Vad har ni i era väskor?? Är ni som jag, har det mesta eller har ni bara det viktigaste??

Måste berätta att jag fick ett så fint sms av min svärmor idag..
Hon skrev:
Ha en skön kväll min älsklings svärdotter.
Jag svarade med:
Hallå där, du har ju bara en ju...
Och då skrev hon:
Jo, visst men du kommar alltid vara det, vad som än händer...

Visst blir man glad av sådant.... Jag blir det iallafall

Fler besökare DET FUNKAR !!!

Vet inte om det funkar, men det påstås att man ska få upp till 300 nya besökare....

Klicka vidare på bilden....



Visst funkade det på 20 minuter hade det stigit med över hundra besökare...
Men hur många stannade och läste?? Fick nämligen inte en ända komentar.. Hahaha


Ejmis



Tävlar hos ejmis, önska mig lycka till.
Klicka på paketet om du vill vara med..

Föräldramöte

Idag har vi haft föräldramöte med klassen jag jobbar med.
Handledarna och jag hade inte så där jätte mycket att ta upp men ändå blev mötet i över 2 timmar. Skönt med föräldrar som angagerar sig i sina ungdomar och deras skola.

Vi fick jätte mycket beröm att vi bryr oss om deras ungdomar och att i tar tag i skaer. Att vi ser och hör.
Detta kändes så skönt att höra och då var det de föräldrar som har haft en hel del tjabb runt sina barn.. 
Så fast dagen varit lång så har det varit en dag i POSITIV anda...

KramOchGodNatt

Lära gammal hund att sitta???



Något att lära lilleman kanske

Vems Ansvar ??

Nu har det hänt igen.!
En missbrukare i Ronneby har avlidit av drogen GHB. Förra gången var det en kille i 30 årsåldern som jag själv kännt sedan han bara var en liten kille. Missbruket började tidigt i hans liv och tog allt mera plats han var


När jag sitter här och läser i våra dagstidningar om det som nu har inträffat så blir jag aldelles vansinig på alla inkompetenta människor som lägger skulden på soc och polis... HALLÅ !! Missbrukaren själv då, har han/hon inget ansvar själv..? Jo, det tycker iallafall jag. Visst soc kan låsa in missbrukaren enligt LVM men inte för all framtid. En missbrukare måste ju själv vilja sluta, precis som när jag ska sluta röka. Det är iallafall det närmsta missbruket jag har. Vill jag inte sluta så kan jag inte sluta. Det är ingen som kan tvinga mig till det.
Jag har just pratat med en vän till mig som är FD missbrukare och hon säger också att missbrukaren har också ett ansvar. Man väljer ju själv om man ska ta drogen eller inte, iallafall i det flesta fallen.
Nu misstänks en man för att vara den som hällt i missbrukaren drogen och vad jag har förstått så är det samma man som var inblandad i "Pilens" död.  Sorry, jag har svårt att tro på detta. Att nu en man, själv missbrukare häller GHB i andra missbrukares dryck för att ha ihjäl de. Hallå ?? Då förlorar han ju kunder. Fast om det skulle vara så, så är det givetvis jätte hemskt. För visst är missbrukare också människor och har rätt till ett liv.

Nä, som jag skrev härom dagen så är det dax för ALLA att ta ansvar.
Vi måste vakna och se oss omkring och hjälpa dessa barn och ungdomar som är på väg in i missbrukets djävulska klor..  Vi kan inte lägga ansvaret hos polis och soc, vi måste ALLA göra något..

Jag gör så gott jag kan, vad gör DU ?!?


Information om Fibromyalgi


Såhär har jag det, inte alltid men ofta...


*Långdragen daglig värk ihela kroppen i såväl vänster som höger sida. Värken "flyttar sig"
* Värken förvärras vid väderomslag eller vid överansträngning. Att överanstränga sig är lätt.
*Vid ex överansträngning, väderomslag & vid andra tillfällen, får jag Influensa liknande symtom. Jag känner mig febrig (men har ingen temp), fryser, svettas, huvudvärk, tilltagande värk i hela kroppen, en bubblande, brusande känsla och blir öm i musklerna. Vissa dagar kan jag inte ha klockan på mig, det blir för smärtsamt.
*Nedsatt muskelstyrka i hela kroppen. Är svag.
*Ömma punkter. Kroppen är full av ömma punkter som vid lätt beröring eller lätt tryck, ger smärta. sk. triggerpunkter
*Trötthet. Både allmän trötthet & snabb muskeltrötthet, känner mig sällan utsövd. Svårt att sova. Inga problem att somna, men vaknar ofta nattetid av att jag har kramp eller smärta.
* Morgonstelhet. Det tar oftast flera timmar innan kroppen kommer igång & mjuknar. Ofta känner jag mig lite bättre på em/kvällen.
*Väderväxlingar. Blåst, kyla & oväder kan göra illa med min kropp. Trots att jag inte ens vistas utomhus så känner kroppen av väderomslaget. Jag reagerar med smärta, surr/bubbel i kroppen, snuva & värk av "influensa typ". Nätter när det blir kraftiga väderomslag sover jag oftast inte alls.
*Magsymtom. Bullrig mage.
* Har svårt med beröring & även ett litet tryck kan vara smärtsamt.
* Tål INTE massage.
*Svullnar i kroppen Det märks påtagligt i händer, fötter och ansikte, även värken i kroppen förvärras o jag får huvudvärk.
*Är ljud & ljuskänslig.
*Glömmer lätt närliggande saker & har lätt att glömma av/tappa ord när man pratar med någon. Svårare att koncentrera mig.
*Har alltid varit "stresstålig" & är det ännu, men den nivån är sänkt. Är mer lättirriterad & det beror säkert på att jag har ont.

JAG KLARAR INTE LÄNGRE AV ATT VARA SOM FÖRR!!

MEN DU KAN HJÄLPA MIG I MIN VARDAG ELLER TILL FEST!

JAG.....



Jag antog en utmaning från... Englainnan


Jag är kvinna
, hustru, dotter, mamma, syster, moster, matte
Jag gillar att fota och vara med de jag älskar mest
Jag äter det mesta i matväg
Jag säger ja alltför ofta
Jag ger mig sällan in i samtal...
Jag är duktig på att ta hand om mina ungdomar
Jag stör mig på människor som inte kan hålla sig till sanningen
Jag läser hela tiden, fast lyssnar mest
Jag är vackrast hela tiden, enligt mina tjejer ;)
Jag skrattar åt allt som är roligt
Jag är en glad människa
Jag har aldrig kunnat gå ner i spagat
Jag är lycklig nästan hela tiden
Jag trivs inte att vara ensam längre stunder
Jag är dålig på att komma på saker som jag skulle vara dålig på
Jag är rädd för spindlar
Jag älskar min man & mina barn
Jag uppskattar ärlighet
Jag tror på mig själv

Utmanar den som vill!

Vecka 11´s bild



DU OCH JAG HUSSE

Vecka 11´s ASG


På grund av den nuvarande finanskrisen har vi designat en ny spargris som passar ekonomin bättre.
Spargrisen kan hämtas på närmaste lokalkontor. 

 

Blt idag 090309

Starkt om föräldrars svek

Nöje & Kultur i dag 03:00 | Uppdaterad i går 23:06

När änglar faller längre ner än botten
av Anne-Li Ramirez
Regi: Anne-Li Ramirez
Medverkande: Teatergruppen Off Stockholm d.v.s. Kristina Rådström, Rolf Jenner, Felix Engström och Maciek van de Graaf
Scen: Konserthusteatern, Karlskrona
Teater

Johnny Cash vände sin karriär då han uppträdde på fängelset San Quentin.
Jan Jönsson tog ett steg till och lät fångarna på samma anstalt spela Becketts I väntan på Godot.
Karlskronaättade Anne-Li Ramirez, som tidigare har samarbetat med just Jan Jönsson, har skrivit När änglar faller längre ner än botten, en pjäs om föräldrasvek, baserad på samtal med anstaltsintagna.

I sina föregångares anda uppträder teatergruppen Off Stockholm flitigt på landets fängelseanstalter, men spelar också för allmän publik som vid helgens tre föreställningar i Karlskrona.
I pjäsprogrammet trycker gruppen på att föreställningen behandlar de bortglömda barnen till fångar. Jag vet inte om detta sker för att det ska vara lättare för teatergruppen att få ekonomiskt stöd genom att behandla ett socialt angeläget problem. Men jag är övertygad om att deras uppsåt, precis som Johnny Cashs var, verkligen är ärligt.
Men det är att förminska pjäsen, för detta är ett familjedrama där anstaltsvistelser och drogmissbruk förvisso har stor betydelse, men där det svikna barnet lika väl kunde ha råkat illa ut för att föräldrarna lämnat barnet åt sitt öde av andra skäl och inte orkat ta föräldraansvar.
Det handlar om exfången Wiggo och den drogberoende Timotej Adam, båda med överklassbakgrund. De sviker sonen Leo som efter moderns misshandel fosterhemsplaceras.
Leo medverkar inte på scenen ­ utan vi får på en mindre bildskärm följa hans vandring längs en till synes evig landsväg. Avgörande händelser med Leo bryts också in och visas i större bildformat, då scenrummet släcks ned. I en sidohistoria ger Timotejs utvecklingsstörde bror Sonny författaren möjlighet att berätta familjen Adams historia. Även han verkar vara en sviken son.
Till det yttre ändras inte mycket under de cirka en och en halv timme föreställningen pågår och för att kunna berätta historien utan att det blir sökt införs som en deus ex machina ängeln Judas. Denne blir en katalysator och samtalsterapeut för den inre utveckling som framför allt medlemmarna i familjen Adam genomgår.
Pjäsen pendlar mellan sekvenser med nedtonat spel och expressiva utbrott och gruppen lyckas balansera stämningskasten väl. Men för mig bränner det till som mest i Tommy Knutssons stumfilmssekvenser där det som kunde vara pjäsens motto, att föräldrar är till för att ge sina barn ovillkorlig kärlek, effektivt slås sönder av sveken mot Leo.


Våga se, våga bry er !!

Just hemkommen från teatern i Karlskrona och har massa känslor som bubblar inom mig..  Jag hade min Lisa med mig och vi åkte med Susse och en kompis till henne, Linda..
Hade inga jätte förväntningar på teatern men visste ju att den skulle handla om missbruk och barn så jag hade laddat fickan med näsdukar... Det var inte jätte mycket folk, max 50 personer inne i Konserthuset som jag tror iallafall tar minst 500 personer. Men det gjorde absolut ingeting för när väl pjäsen började så satt jag helt förstummad. Islutet av pjäsen rann tårarna hejdlöst ner för kinderna, så näsdukarna kom till användning


"När änglar faller längre ner än botten" handlar om en familj uppdelad i ensamhet. De bär på en livslögn. Drogberoendet sätter familjen i en sträckbänk. Det söndertrasade uttrycket "älska dig själv för att kunna älska" hånler, då  kommer ängel Judas på besök. Ängeln möjliggör en återupplevelse av olika händelser och val i deras liv. Allt eftersom pjäsen fortskrider blir mamman mer och mer inkapabel att upprätthålla sitt liv i förnekelse. Insikterna som en efter en drabbar henne starkt, förlamar och uppmanar till förändring.

När änglar faller längre ner än botten är skriven av Anne-Li Ramirez och teatergruppen OffStockholm spelar den.

Skådespelare:

Kristina Rådström

Rolf Jenner
Maciek van de Graaf
Felix Engström
och barnet på filmen spelas av:

NOA AHLSTRÖM


Nu sitter jag här hemma och försöker samla mina tankar. Vi pratade rätt mycket i bilen på väg hem. En tjej runt  20 årsåldern delade med sig av sitt liv direkt efter teatern. Hon berättade att hon vuxit upp med en missbrukande mamma
men ingen hade hjälpt varken tjejen eller mamman. Hon hade enligt henne själv visat så gott hon kunde att det fanns problem. Hon hade varit det där jobbiga barnet som bara slogs och jävlades med alla, både barn och lärare. Men  ingen hade förstått utan när hon var 12 år sattes hon på behandlingshem och där hade hon varit tils hon hade fyllt 18.

Min uppmaning nu är att ALLA ska bry sig. Bry sig om andras ungar och inte bara sina egna. Bättre att anmäla en gång
för mycket en för lite. Vi MÅSTE våga öppna våra ögon och se... Många tänker nog att de ser fel, tänk om det jag ser är fel. Men hallå, det är väl ändå bättre att anmäla även om man har fel.  Hur ska våra barn kunna lita på oss vuxna om ingen reagerar. Jag reagerar, jag bryr mig och jag är INTE rädd för att anmäla.

I mitt arbete försöker jag verkligen se, se alla barn och ungdomar. Även de där tysta som varken syns eller hörs och jag hoppas verkligen att de känner att jag bryr mig om dem.

Patricia ska se pläsen imorgon med sin klass och jag hoppas att de få möjlighet att diskutera pjäsen efteråt, vi  kommer iallafall göra det här hemma, jag, Patricia och Lisa...

StyrkeKramarTillAllaSomBehöver


YES !!! Jag Vann !!

Maken och och jag har nu suttit framför Tvn och tittat på Andra Chansen.. Lova mig att gå in och läs på hans blogg.. Pelle LIVEBLOGGADE under hela sänningen samtidigt som vi tävlade mor varandra..
Gissa vem som vann ??? Jo det gjorde ju givetvis JAG !! För jag är enligt min man en riktig SCHLAGERNÖRD !!


Nå, vad tyckte jag om kvällen ?.. Jodå, jag är rätt nöjd. 1 av 2 är ju ine illa och eftersom Lilli & Susie ställddes mot  Sarah så kunde ju inte båda gå vidare... Att Ugglan gick vidare är jag väl inte överförtjust i men under hennes låt satt jag och blundade och lyssnade på texten.. Mycket fin faktiskt bara jag slippr se enländet i lånade stövlar från Frankrike.Nu väntar den stora finalen nästa vecka och då blir det SCHLAGER för hela slanten. Först hem till en arbetskamrat med  några från jobbet sedan ska vi till SCHLAGERBAREN och svänga loss... Ska bli hur kul som helst, eller hur Susse..?

Visst ja, vi var ju på bio ikväll... Filmen Män som hatar kvinnor var hur bra som helst.. De hade verkligen lyckats fånga Lisbet... Hon var klockren.... Det vara bara en sak som jag retade mig på. Man fick se en snutt när Lisbet håller ett  mellanmjölkspaket med något i, går fram till en man i en bil och häller det över honom. Men hallå.. Inte var mjölkpaketen randiga i början av 90talet ?? Eller var de ?? HJÄLP MIG !!!
Hahaha, så typiskt mig att reta mig på sådana små saker...

Nä nu ska jag och Pelle gå ut och ta en öl eller två..

Imorgon blir det teater, bloggar om det när jag kommer hem..


SkålOch GrattisTillMIg


Andra chansen

Andra Chansen


Här ser man vem som möter vem i kväll i Andra Chansen.



Vidare till finalen
i Globen är så här långt: Måns Zelmerlöw, Agnes, E.M.D., Malena Ernman, Molly Sandén, Emilia, H.E.A.T och Alcazar.


Internationella juryn
har valt vidare: Caroline af Ugglas, Amy Diamond, Sofia och Sarah Dawn Finer. Vem av dem som tar den 11:e platsen i finalen nästa vecka meddelas i Andra chansen.

Själv hoppas jag på att Lilli och Susie och Sarah Dawn Finer går vidare.
Hoppas, hoppas att Sarah blivit bättre i sin hals så hon kan sjunga ikväll....


Besviken....

Idag ska jag och Pelle, svärmor och Jonte på bio...
Män som hatar kvinnor kommer det att bli. Denna film har jag längtat efter i flera år. Ja, innan de bestämde sig för att göra film av Steig Larssons böcker. Jag bokstavligen ÄLSKADE dess böcker och sträckläste dygnet runt... Eller lyssnade ;)...
Hoppas nu bara jag inte blir allt för besviken på filmen. jag brukar ju bli det. Vet ju givetvis om att det inte går att göra film så som JAG uppfattade boken. Alla tolkar vi ju olika. Hmmm och hur Steig menade går ju inte att få reda på.
Men ibland undrar jag hur manusförfattare tänker.


Irene HussHelene Tursten som har skrivit böckerna om Irene Huss som är kriminalinspektör på våldsroteln i Göteborg. Hennes böcker är hur bra som helst, hon blandar in mycket famlijeliv och takar samtidigt som man får följa hennes arbete att jaga mördare. När sedan filmerna kom blev jag sååå besviken. De hade ju förändrat hur MYCKET som helst. Exempelvis så hade Irene och hennes familj en gammal skruttig saab i boken, i filmen kör hon omkring i en splitterny Volvo. Visst det är bara detaljer, men för mig gör det mycket. Helhets intrycket ändras juoch vad säger Helene Tursten om detta. jag hade iallafall INTE accepterat att så mycket hade ändrats.
Ha, kom på nu en anna film där de bytt ut mördaren. alltså intesamma mördare i filmen som det var i boken.

Kanske lite tur att det är så länge sedan jag läste boken Män som hatar kvinnor, så jag inte kommer ihåg alla detaljer.
Kommer givetvis skriva i kväll om vad jag tyckte om filmen..

TjoHoIHallabro

Goa Gubbar och så Pelle

Sitter här och gottar mig, mätt i magen av kycklingklubba och potatissallad.
Tiza och Kim är ute med Fridholf. Lyssnar på Shlagerradio.. Bara massa mys musik och bra laddning för imorgon ;) Då är det ju Andra chansen i Norrköping.

Har suttit med Patricia framför datorn och YouTube och tittat på massa gamla reklamsnuttar.. Ojoj vad vi skrattat... Kommer ni ihåg Kaj och Börje.. ?
Oj, nu kom Patricia med en negerboll till mig... Mumma... Ja, jag säger negerboll.. För mig är det inget rasistiskt i det. Negerboll är något positivit och GOTT alltså inget RASISTISKT. Jag bli iallafall glad när jag hör ordet negerboll...  Man får ju säga Finsk pinne Eller hur? Är det något ord som är rasistiskt så är det ju isåfall ordet  FINNE, ja akne. Hur trevligt är det.. Nä stå upp alla Finländare och se till att ni får vara ifred ;) För vem vill bli liknad som en FINNE, Rödgul, varig och svullen ;)


Dessa två män har idag börjat sin vandring mot Haparanda
från Ystad. Beundrar dessa gubbar, tänk att gå ca 200 mil på cirka 100 dagar. Menar de är ju inga ungdomar längre. Robert Aschberg och Gert Fylking går för livet och för forskningen av prostatacancer.
Lite roligt är att de kommer att gå genom HELA blekinge och göra ett stopp här i Ronneby.
Promenadplan
Dag 5 - 10/3 Nymölla Pukavik
Dag 6 - 11/3 Pukavik Karlshamn
Dag 7 - 12/3 Karlshamn Bräkne-hoby
Dag 8 - 13/3 Bräkne-hoby Ronneby
Dag 9 - 14/3 LEDIGT 
Dag 10 - 15/3  Ronneby. Direktsänd talshow från torget 19.00 
Dag 11 - 16/3 Ronneby Karlskrona
Dag 12 - 17/3 Karlskrona Flyeryd
Jag tror att min käre make är sugen på att gå med en sväng, han sa det imorse iallafall.
Hmmm.. Pelle var nog inte riktigt vaken när han sa det.. Haha !! Ska nog pusha honom när de kommer hit att gå med en bit, iallafall in till Karlskrona. Ja, så får det bil...

Hoppsan vilken blandning det blev idag..
Nu ska jag slänga mig i soffan och titta på Let´s Dance.. Heja Bagge !!

HoppOchHej

Liten Tjej men HÖG status


Susse
hittade min blogg... Undras hur hon gjorde, googlade kanske ;) Läste på hennes blogg att hon tyckte hon hade
låg status bara för att hon var så kort. statusen sitter inte i längden utan hur dan man är som person.
Visst, Susse är kort i rocken men absolut inte låg status. Susse pluggar till Socialpedagog, precis som jag är. Hon gör lin LIA hos oss på skolan och jag
stormtrivs att jobba med henne. Hoppas verkligen att våra vägar möts igen...

Jahaja, då var det torsdagskväll och vart tog denna veckan vägen.. Borta POFF !!
Tiza och jag har varit på stan och satt sprätt på lite pengar.. Inte jag så mycket
men Tiza har...

Nä nu är det dax att krypa ner under täcket och kramas lite...

KramenTillErAlla


HejsanHej på hundens vis


Små fötter....

Idag har det varit babymys hos Ulle och Johan ute i skogen...
Ja, de bor mitt ute i skogen och jag tyckte det var  lite läskigt att köra där. Smalt och mörkt på en grusväg med massa otäck lösgrus....

Men vad gjorde det när jag möttes av det sötaste jag sett på länge. Mamma Ulrika såg ut att vara hur pigg som helst, fast hon haft en förlossning som inte varit av denna värld. Pappa Johan kom med en liten Adré i famnen och såg ut som han bar Världens 8de underverk i famnen. Stolt som få ;)






Stannade där i många timmar och bara myste och pratade. Kunde nog suttit där fortfarande, men jag måste ju hem till verkligheten....

Jag är ju så barnsligt förtjust i barnfötter och här var det inga strumpor på.... tänk att de där fötterna ska bli som stora miniskidor när han blir stor. Helt ofattbart....

Nä nu ska jag krypa ner i sängen och dra täcket över huvudet. Lär bli en tuff dag på jobbet imorgon...

Jag förstår mig inte på dagens tonårstjejer som håller på att slåss. Tjejer ska inte slåss, de ska pussas med pojkar ;)

NattNatt

Plankan


Läste en artikel idag om mobbning och det väcker så mycket känslor för mig. Jag själv var utsatt för mobbning under många år. Det började någon gång redan i första klass. Jag
var liten och smal och hade väldigt lätt för att gråta. Men jag hade en kompis, Karin.
Så jag kämpade på.

Den stora förändringen vari fjärde klass. Vi tjejer satt i omklädningsrummet efter vi hade haft idrott. Jag satt jämte en tjej som var lite mer utvecklad än vad jag var. Med andra ord hon hade bröst och det hade INTE jag.

Fortfarande liten och smal.
Killarna komme in och där står jag naken och PLATT !!
Mitt nya namn efter den dagen var Plankan. Ett namn som jag bar ända fram till åttan.

Jag gick på en rättså liten skola ute på Hasslö i Karlskrona skärgård. Läraren vi
hade hette Lars och under en av hans lektioner så kastade alla mina såkallade
klasskamrater suddigummi på mig. Jag plockade upp alla bitar och efter
lektionen gick jag fram till läraren och visade honom alla suddibitarna.
Vet ni vem som fick skäll.....?
Jo, JAG. !!! Jag skulle väl inte hålla på med sådant trams... Denna läraren jobbar
fortfarande kvar som lärare på samma skola och jag VET att han fortfarande nekar till att det finns mobbning.

En av tjejerna i klassen som jag jobbar med har nämligen varit utsatt för den läraren och hon
var också mobbad under flera år på samma skola. Tjejen var iallafall så modig att
hon berättade hemma, det gjorde ALDRIG jag. Istället hade jag som 11 åring
magsår och ständig huvudvärk.

Det är så hemskt att tänka tillbaka på denna tid för det väcker sådan ilska inom mig och
jag själv jobbar nu stenhårt för att minska på mobbningen. Tyvärr är det svårare idag, tack vare nätet och dessa
förbannade mobiler.. Mobbningen tar ju inte slut när barnen kommer hem. Mitt tog iallafall slut när jag lämnade
skolan. Idag håller det på dygnet runt.....

Nog skrivet för denna gång men jag kommer att återkomma i detta ämne, var så säkra ...

Nu ska jag slänga mig i soffan..
CITYAKUTEN !!!!!!


Vecka 10`s ASG



"Till den arme Sate som tror att det är okej att ta andras tvättmedel så kommer här ett erkännande:

Sist jag var här så blandade jag ut tvättmedlet med kattsand (använd) och det roliga är att nån av er har använt det...haha.....

PS. Pissade även i sköljmedlet...."


Vecka 10´s bild


Grön






Så här blev det färdiga resultatet..
Är faktiskt riktigt stolt. Först över mig själv som kunde och givetvis
över Lisa som vågade ...

Frisör ;)


Jag har fixat till dottra min idag... Rakat av nästan hela tuppkammen och bara sparat luggen..

Har även sparat polisongerna


Sedan har vi fägat det lilla hon har kvar GRÖNT !!!

Hon är så modig mitt barn ...


Nu undrar jag bara jag hennes far ska säga.. hahah !! Vad ska han säga.. Sätt tillbaka det.
Ha, men det går ju inte, för jag har kastat det...

Snart ska jag ta med mig Adam och åka och bada....


HoppOchHejLeverKorv


RSS 2.0