En Italienare ?!?


Facebook fast på riktigt


ÅsaNisse: Wälkom to Knohult

Har just tittat på Sveriges troligtvis sämsta film någonsin ;)
SF Bio: Åsa-Nisse: Wälkom to Knohult
Kjell Bergqvist och Michael Segerström spelar radarparet Åsa-Nisse och Klabbarparn, som nu gör Knohult osäkert igen. Hela Sveriges skådespelarelit medverkar i den här nya moderna svenska klassiker.
I Knohult i Aneby församling, knappt sex mil nordväst om Vetlanda, står tiden tämligen stilla. Eulalia är trött på sin Nisse som ägnar sig åt allehanda uppfinningar i sin verkstad eller tjuvjakt i skogen istället för att laga gårdens vattenpump. När Eulalia i protest börjar bada i Champis och vattna blommorna med sprit ser Åsa-Nisse inget annat råd än att laga pumpen. Som med alla hans uppfinningar får pumpen några extra finesser…
När han drar igång den så mullrar dettill i marken och upp kommer olija i stället för vatten!! Nu har inte bara Åsa-Nisse utan hela Knohult chansen att bli förmögna! Men Dunderpumpen visar sig vara kraftigare än någon kunnat ana och när skumma skånska oljemagnater med Sveriges regering i ryggen vill ha sin del av kakan utropar sig Knohult till republik.

Ja, herregu vad dålig den var, fast samtidigt har jag legat dubbelvikt av skratt... Skådespelarna gör ju egentligen ett superjobb med att försöka få filmen bra.. Deras utryck och dialekter är helt underbara...


Kriget är slut

av och med Morgan Alling !!

2009 års mest uppskattade sommarprogram - nu som bok!

När Morgan Alling skildrade sin tuffa barndom i radioprogrammet Sommar år 2009 blev gensvaret enormt. Kanske för att ingen hade anat att den glada, spexande, populära skådespelaren hade en annan sida. Att det bakom skratten även fanns en stor sorg.

Under sina första fyra år bodde Morgan och hans lillebror Stefan tillsammans med sin ensamstående alkoholiserade mor. Vardagen var fylld av supande, slagsmål och flyttar mellan olika lägenheter. Men mamman älskade ändå sina söner och försökte ta hand om dem så gott hon kunde. Och Morgan hittade på allehanda bus och upptåg som gjorde honom till hjälte både hos kompisarna och fyllgubbarna.

Men till slut tappade mamman kontrollen över festandet, förlorade jobbet och blev inlagd på behandlingshem. Morgan och hans lillebror hamnade på barnhem, men trots mammans alla löften kom hon aldrig och hämtade dem. Istället skildes bröderna åt och skickades från fosterfamilj till fosterfamilj.
Morgan tycktes förutbestämd för ett liv med missbruk och misär. Räddningen kom i form av en kärleksfull fosterpappa som vågade ställa krav, och teatern som blev Morgans nya hem....


Lite nytt !!

Har hängt upp de nya gardierna som kom igår från Jotex... Alltid kul att förnya sig ! Skickade även efter nya kuddfodral.. 2 svarta och två vitsvarta som matchar garinderna...

 Visst blev det snyggt ! Det tycker iallafall jag !
För att gardinerna ska passa mig ännu bättre måste jag ju åka till New York och Rio( det står nämligen det på gardinerna).. London och Paris har jag ju redan varit i ....

Angrybird


Usch, fy och blääääää

Nä, nu tycker jag det räcker med regn.... Kan inte fatta att det kan regna så mycket HELA tiden...

Bara en vecka kvar på semestern och jag har inte varit på stranden en ända gång... Hmmmm, har nog ALDRIG hänt innan..

Längtar just nu till den 25 september då vi åker till Turkiet, men det skulle inte förvåna mig ett skvatt om det regnar där också..

Nä, nu ska jag lyssna klart på min bok av Morgan Alling !!


Veckans bild


Dagens vitsEn man och en kvinna var ute på söndagsutflykt i bilen. Efter ett tag passerade de en hage, där tjuren höll på för fullt med en ko.
Kvinnan:
- Hur kan tjuren veta att kon vill?
- Jo, svarade mannen, det känner tjuren på lukten.
Lite senare körde de förbi en hage med får, där baggen roade sig med en av tackorna. Kvinnan frågade igen:
- Men hur vet baggen att hon vill?
- Ja det är samma där, sa mannen, det känner han på lukten.
De kör vidare under tystnad. En stund senare tittar kvinnan på mannen och säger:
- Du är täppt i näsan idag va?

Dagens vitsHur skulle du förklara den gamla historien om " Blommor och bin " för dagens barn ? Jo, förstår du.
-Ni möter varandra över Internet och är överens om att träffas på ett internet cafè. Om det finns en bra anslutning, så tar han sitt USB-minne och sätter in den i din USB-port. När överföringen är klar upptäcker du att du har glömt brandväggen. Nio månader senare får ni ett litet virus....;

Ketchup

Nja, kanske inte än men har hur många som helst minitomater så kanske till hösten kan jag göra egen ketchup


Dagens vitsMammas tamponger har tagit slut och hon ber Olle gå ner till butiken.
- Men använd inga fula ord, säg fint vad du ska ha, säger mamman.
Olle går och kommer inte tillbaka på länge, så mamma ringer till butiken.
- Jodå, Olle är här, men vi förstår inte vad han ska ha.
- Vad sa han att han skulle ha? Frågar mamman.
- Jo, han önskade att få en invändig isolering till pappas hobbyrum...

Lär dig !!

Känner mig helt olustig... Mina tankar finns hela tiden i Norge och jag följer slaviskt allt som skrivs och sägs på nyheterna..

Hittade denna text på Facebook:
Mördaren från Utøya har uttalat sig i sitt "manifest" att han hellre vill bli hatad än glömmas bort.
Ja, då glömmer vi honom, tillsammans. Vi avtalar med varandra att vi inte säger hans namn, vi skriver det inte, vi googlar det inte. Ser vi hans namn i tryck så hoppar vi över det.
Vi kommer hellre ihåg dem som förtjänar att bli ihågkomna!


Ja, så får det bli iallafall för min del...

Lär dig livets stora gåta älska glömma och ..... nja inte i detta fall för då kan iallafall inte ens jag förlåta !!

Dagens vitsEn döv man kommer in på apoteket för att köpa kondomer. Han prövar med tecken att förklara sitt ärende för apotekaren.
Apotekaren fattar ingenting...
Till sist slänger mannen fram sin lem och lägger den på disken tillsammans med en 50-lapp. Apotekaren tittar sig försiktigt omkring och drar sen också fram sin lem på disken och tar 50-lappen och lägger den i fickan.
Den döve blir högröd i ansiktet och gestikulerar våldsamt åt apotekaren som lugnt säger:
- Om du inte tål att förlora ska du inte heller slå vad..!

Dagens vitsNisse kommer till doktorn och säger att han har problem med både kisseriet och bajseriet.
– Hur dags på morgonen kastar ni vatten? undrar läkaren.
– Ungefär klockan sex.
– Och när sköter ni avföringen?
– Runt halv sju.
...– Vad har ni då för problem?
– Jag vaknar inte förrän klockan åtta...

En kram ...


Gråtit floder ...

Har just sett filmen Ökenblomman, Desert Flower, filmatiseringen av Warie Diries bok Ökenblomman.

Waris Dirie föddes i den somaliska öknen 1965. Hennes familj var nomader och hon fick arbeta hårt redan vid sex års ålder. Hon kunde varken läsa eller skriva och var däremot skicklig på att leta efter vatten och ta hand om djuren.

Hennes mamma födde tolv barn varav sex överlevde. Waris beskriver kärleken till sina syskon och naturen. Hon beskriver även sin mamma kärleksfull. Vid 5 års ålder är det dock samma mamma som håller henne medan en annan kvinna skär av hennes könsdelar med ett rakblad.

Såret syddes sedan ihop, en öppning med samma diameter som en tändstickas lämnades kvar för urin och mensblod, och hon lämnades i en egen hydda i öknen för att återhämta sig. Trots en infektion under läkningen överlevde hon, till skillnad från en av sina systrar och två kusiner, som dog av ingreppet. Waris utsattes för den värsta formen av könsstympning, infibulation, som förekommer i Somalia, Sudan, Mali och södra Egypten.

Vid ca 13 års ålder flydde den unga Waris från sin familj efter att ha upptäckt att hon skulle bli bortgift till en 60 årig gubbe. Hon flydde mitt i natten, sprang, liftade och kom slutligen till Mogadishu, Somalias huvudstad där hennes släktingar bodde. Hon bodde hos dem tills hon övertalade sina farbröder att ta med henne till London. Utan bagage och med endast de kläderna hon hade på sig reste hon dit. I London, hos sin farbrors familj var hon deras hushållerska. Hon bodde hos dem ända fram tills de bestämde sig för at återvända till Somalia. Mot deras vilja stannade hon kvar och flyttade in hos en vän på YMCA och började jobba på McDonalds och hon började även studera.

Hon blev upptäckt av en fotograf och blev kontaktad av denna för fotografering. Hon började därefter att jobba som fotomodell. Under sin tid i Storbrittanien tog hon även det stora steget att göra en operation som "öppnade" hennes underliv. Hon beskriver att det var en oerhörd lycka att kunna kissa smärtfritt och snabbt efter detta.

Under en lång tid teg hon om att hon var könsstympad. I mitten av 1990-talet när den kvinnlig repportern Laura Ziv från Claire Magasin ville intervjua henne bestämde hon sig för att berätta om vad hon hade utsatts för. Artikeln Laura skrev väckte stor upmärksamhet och efter ett tag kontaktade FN Waris Dirie och erbjöd henne att bli good-will-ambassadör mot könsstympning. Som good-will-amabassadör har Waris fått ett enormt stöd och gensvar. Hon har dock också fått kritik från somalier som tycker att hon förråder sin egen kultur. I Somalia liksom i andra afrikanska länder könsstympas flickor fortfarande även om många opponerar sig sedvänjan. FN beräknar att omkring 130 miljoner kvinnor är stympade och att ca två miljoner stympas varje år med knivar, rakblad, glasskärvor och vassa stenar.

Waris Dirie är rasande över att hon könsstympades. "En blomma i öknen" är dock inte ett bittert utfall mot den somaliska kulturen. Hon skildrar sin barndom med kärlek, närheten till syskonen, mopdern, naturen, djuren och de stilla kvällarna vid lägerelden. Hon anklagar inte sina föräldrar som hon betraktar som offer för en tusenårig kulturell sedvänja. För dem var det självklart att sina flickor skulle omskäras eftersom de kvinnor de någonsin träffat var omskurna och det är omskärelse som ger kvinnor status. En icke omskuren kvinna anses vara smutsig, översexuell och svår att kontrollera och en sådan kvinna är omöjlig att gifta bort. Därför fogar sig kvinnorna att aktivt hjälpa till att föra vidare seden. Eftersom kön och sexualitet är tabubelagda ämnen talar ingen med flickorna om vad stympning innebär, varken före eller efter ingreppet. Detta beskriver Waris är en del av hennes trauma.

Waris Dirie angriper den patriarkala kultur som betraktar kvinnor som ägodelar som man kontrollerar och byter bort mot kameller när det är dags för giftermål. Okunniga män vill stympa kvinnors sexualitet för att förvissa sig om deras lojalitet konstaterar hon. Ännu en cementerade faktor är att många tror att Koranen förespråkar omskärelse, vilket är helt fel. Bland annat detta försöker Waris Dirie att upplysa de afrikaner hon möter.Det som påverkade mig mest var allting hon berättade om infibulation (stympningen), den värsta form av kvinnlig omskärelse som finns. Jag har vetat hur vidrigt det är, men att få veta alla detaljer kring hur den går till och hur det är att leva med det var fasansfullt.
Hur kan det fortfarande i vår tid existera något så hårresande? Det och att kvinnor stenas till döds för att de blivit våldtagna är det mest upprörande och svårförståeliga jag vet. Människor gör detta mot andra människor. Mot sina barn. Finns inga ord...

Dagens vitsDet var fullt ös på sexshowen. När den var slut hördes inget bifall från publiken så tjejen tog micken och sa:
- Var det så dåligt att det inte var värt en liten applåd en gång?
Då hördes en röst från bakre bänken:
- Det går inte att applådera med en hand.

Ledsen !

Idag är det en sorgens dag...

Det är alltid beklagligt när oskyldiga måste utsättas för vansinniga människors ondskefulla hat. Jag hoppas att det någon gång i framtiden kommer finnas en värld där sådana människor inte tillåts att existera! Men jag kan ju alltid drömma ...

Mina tankar går ut till det norska folket, mest av allt till alla skadade, chockade, och sörjande. Jag känner starkt för er och jag önskar er allt väl. ♥

Har tänt ett ljus för er och det kommer brinna för er....

Norge och då speciellt Olslo har en särskild plats i mitt hjärta.. Det var där, 2006 som jag och Pelle bestämde oss för att vi skulle gifta oss....


Dagens vitsDet var en bankrånare som rusade in på en bank och skrek:- Det här är ett rån, ner på marken!!!
Alla la sig ner på marken utan en gammal man.
Ner på marken sa jag, skrek rånaren igen.
Nej, jag är civilagent sa mannen.
Rånaren blev skraj och sprang därifrån och mannens fru viskade från golvet: Nej Gösta du är inte civilagent, du är senildement!!

65 dagar kvar

till SOMMAR och SOL.... Hoppas jag iallafall ;)


Veckans bild


Efterlängtad

Så då var jag tillbaka igen, med ny dator ;)

Det blev en Compaq Presario CQ56 !! Superduper nöjd !!

Fy vad det har varit blött de sista dagarna.. Regn varje dag och har inte kunnat köra min skönhet :(

Idag blir det lite grillning hos Therese och hennes Mats.. Kommer bli hur trevligt som helst, bara jag slipper att dansa tango ;)

Tjo och tjim...

Låg....

Här är det låg uppdateringen.. Först och främst för att jag har semester men har heller ingen egen dator just nu.. Så det blir till att låna Lisas i mellanåt ;)
Om ni missade Allsången i tisdags så kolla in detta klippet..

Danne på Terrassen

Om en liten stund ska flickorna och jag till Brunnen och lyssna på Danne Stråhed ;)
Han är verkligen sommar för mig och helst då låten "Ge mig en kram".. Hoppas att han spelar denna i år.. Han gjorde det INTE förra året och då bidde jag lite sur :(
Men i år har jag pratat med Lena om det så jag hoppas att hon har förberett honom...
Nä, nu ska jag göra mig vacker

Färgat hår

Har just nu Pippiorangefärgat hår och stormtrivs men min färg..
Problemet är bara att jag "tappar" färgen bara efter ett par dagar... Men nu i veckan när vi var i Falun så hittade jag denna lilla underbara "färgbomb"

Revlon Professional 400 Mandarin Nutri Color Creme, en underbar färginpackning som förstärker färgen på redan färgat hår och återställer hårets fuktbalans. Nutri color ger ett direkt resultat samtidigt som den vårdar håret. Revlon nutricolor creme ger nytt liv till urtvättade färgade hår på 3 minuter. Tynger ej ner håret. Blommig, fruktig doft...
Nu måste jag bara hitta någen här istan som säljer dessa.... Y, har du ??
Nu ska jag på loppis... Have a nic day

SwingIt


Hemma igen !!

Tänk att det faktiskt stämmer.. Borta bra men hemma bäst...
Vi har haft en super vecka med kära vänner, go mat och avlutade veckan med massa shopping !! Men att få komma hem till sitt är nog ändå det bästa...
Vi avslutade ju veckan med en dag på Ullared... *lycka* Även maken var lycklig efter ett snabbt besök på NetOnNet... Det blev ett Hemmabiosystem.. Har ju verkligen haft världens sämsta ljud på vår fina stora Tv, men nu låter det hur bra som helst ;)
Det blev lite kläder inne på Gekås, bland annat varsin Pippitröja ;)
Idag blir det 18års kalas för Peles yngste kusin, Amanda.. Grattis till henne !!
Have a nice day !

Blt den 12/7-11

Bättre sen än aldrig...

Vi är fortfarande kvar i Dalarna hos Patrik och Sabdra men vi beger oss söder ut redan imorgon förmiddag... Vi har haft ett par jätte mysiga dagar här med mycke barnbus och snack... MYSIGT !!!
Nu längtar jag JÄTTE mycket efter barnbarn... Kim och Patricia.. Dags att sätta fart nu... Skojar bara och det vet ni <3

Imorgon åker vi ner till Falkenberg och Stall Stum för att på fredag åka till mitt favvoställe... ULLARED !!!

Ses och hörs när vi kommer hem !!

Mys

Sitter och myser på balkongen och väntar på att maten ska bli klar..

En hälsning

Vill säga Grattis till Mamma och Pelle som i dag har varit gifta i 4 år <3
Jag är väldigt glad för min mammas skull som har hittat en man som älskar henne över allt och får henne att må så bra <3
Önskar er all lycka & hoppas ni får fira många fler bröllopsdagar <3

Dessa fina rader skerv Patricia på vår bröllopsdag ... Tack gumman, vi älskar dig <3

4 år = Blomster

Stängt !


Veckans bild


Linslus ;)


Lycklig <3

Idag är det fyra årsedan jag stod som brud!

Fyra årsedan sedan jag sa JA till min älskade Pelle !!

Denna sången spelades många gånger under vår dag och jag grät VARJE gång !! Den är så vacker, lika vacker som vår kärlek <3

För att du finns
Lätta spår i sanden
Och en vind som smeker ömt
Jag är så lycklig att jag fann den
Den lyckan som jag alltid drömt
Så kom närmre mig
Låt mig värma dig

För att du finns
För att du kan
Du leder vågorna mot land
Du river murarna mot världen
För att du ser
För att du förstår
Nu lyser himlen där jag går
Du tar min hand och visar vägen

När du står framför mig
Då ter sig allting som det ska
Så kom närmre mig

För att du finns
För att du kan
Du leder vågorna mot land
Du river murarna mot världen
För att du ser
För att du förstår
Nu lyser himlen där jag går
Du tar min hand och visar vägen

För att du älskar idag
För att du älskar som jag

(För att du finns)
(För att du kan)
(Du leder vågorna mot land)
Du river murarna mot världen
För att du ser
För att du förstår
Nu lyser himlen där jag går
Du tar min hand och visar vägen

För att du älskar idag
För att du älskar som jag
Som jag

Allsång andra gången...

Jahaja, då var man hemma igen efter andra allsången denna veckan.. Kulkul...
Attans vilket drag.. Nanne är bara sååå bäst !! Tack Tiza och Lisbeth för en väldigt trevlig kväll !!
Blir inte så mycket bloggande på ett tag nu, för datorn är kaputt !! Får en ny om ett par veckor :( Bloggar från Lisas nu ...
Återkommer snart, hoppas jag.... Bilden kommer inte som den ska, tycker INTE om GoogleCrome..


Ett stumt stall ?!?

På måndag åker jag och Pelle på en liten ministemester till Dalarna för att hälsa på vännen Patrik och hans underbara fru Sandra... Ska vara där i några dagar för att på hemvägen ta en sväng om Ullared... Nästan på vägen tyckte jag ;)
Nja, blir ju en "liten" omväg.. Vi betämde oss iallafall att vi skulle göra en övernattning innan vi åker till Gekås och hittade ett jätte mysigt ställe som heter StallStum !!

Stall Stum är en liten gård med vacker utsikt nära Ljungsjön. Stall Stum erbjuder "vanlig" B&B, dessutom stallplatser och rum vid kurser, tävling eller semester.

Stum är namnet på området häromkring, och involverar ett flertal gårdar. Namnet Stum kommer troligtvis från ordet storegården som på gammelsvenska blir stommegården.

Här var det hur billigt som helst.. 300:- per person och då ingår frukost och sänkläder och städning.. Kan ju inte bli billigare ! Och då får man ju leva med de hemskaste tapeterna jag någonsin sett ;)

Nä, nu ska jag ta och traska till jobbet !!

Have a nice day

Allsång

hör sommaren till tycker jag !!

Så därför blir det till att traska ner till Brunnsterrasen ikväll.. Det var ju så himla trevligt förra året, så det blir det säkert i år också..
Jag, Pelle, Patricia och Therese och hennes man Mats blir det som ska göra sällskap ikväll...

Denna veckan blir det MYCKET musik !
Ikväll då, terrasen, onsdag Allsång på Kvittret med NANNE och på torsdag blir det Diggeloos genrep !!

Älskar verkligen sommarens all musik ;)

Nä, nu ska jag göra mig vacker ;)

Mobilblogga

Jaaaa, jag har fått det att funka... Nu har jag äntligen kommit på hur jag bloggar från mobilen ;-)

Dagens vitsUtanför Halmstad, finns det ett nakenbad, och där låg det en ensam kvinna och solade naken!
En humla kom flygande, men tappade kontrollen och flög rakt in i henne! Kvinnan kom snabbt upp på fötter med den irriterade humlan surrande inne i henne.
Kvinnan gapade och skrek av rädsla, och sprang in ti...ll Halmstad mellan gatorna för att snart hitta en vårdcentral.
När hon hittade dit, så förstod de som satt där att hon behövde snabb hjälp! Så hon fick gå före i kön!
Väl inne hos doktorn så frågade han vad som har hänt??
- Jo svarade hon, jag solade och en humla for in i mig!
- Jaha, svarade doktorn, nu gör du så att du ber din kille att klena in den i honung och stoppa in den! För då fastnar humlan och din kille kan dra ut den!
- Men jag har ingen kille! klagade kvinnan förtvivlat.
- Då gör jag det, sa doktorn.
Doktorn klenade in med honung, och stoppad...e sen in den...
Men efter ett tag, börjar doktorn att röra sig allt fortare! och kvinnan frågade vad han gör ??
Doktorn:
- Jag ångrade mig, jag skjuter den jäveln!!!

och

så kom det en liten regnskur

Tur att tvätten hanns att plockas in


Veckans bild


Våra vackra flickor för några årsedan, Patricia var då 16, Nathalie 14 och Lisa 13 !


Pippi & Jag


Sitter på balkongen och är nöjd ;)


Ta bild på mig med


Så bjuder vi på en liten hångelbild också


Pissgul

Ja, så blev resultatet av min blondering ;) Men jag visste ju det..
Svårt att gå från mörkbrunt till blond..

Nu ska jag strax till Y, min frisör och fixa till den oranga färgen.. Kommer bli såå häftigt !!

Ses snart igen, för om ni ber snällt så kanske jag slänger in en bild med det färdiga resultatet..

Dagens vits


Bonden är ute på åkern en dag och sår, efter ett tag kliver han ur traktorn för att titta till släpvagnen då plötsligt lemmen rasar ner på bondens fot och den tar så illa att mannen måste akut till sjukhus.
När han ligger på sängen på sjukhuset så kommer läkaren in och läser i journalen
- patienten var ute på åkern och tappar lemmen som faller ner och krossar foten vid sädestömning.


Blond !!


Sitter nu med blekningsmedel i håret för att bli så ljus som möjligt för att sedan bli som Pippi Långstrump i huvudet ;)

Ja, jag tänkte bli orange i huvudet nu över sommaren.. Tror att det kan bli riktigt snyggt.. Blir det inte det, nä då får jag väl färga över det ...

Har alltid tyckt det är roligt att fixa och trixa med färger i håret.. Har nog inte haft min naturliga färg sedan jag var 14 ;) Troor att det fortfarande är råttfärgat.. Nu börjar även de grå titta fram.. Har nu fyra, iallafall som jag själv kan se.. ;)

Nä, nu ska jag checka in spegeln för att sadan fixa till lite mat ;)

Tjoho !!


Vinnare i fototävlingen // Ronneby.se 110701

 

Torsdagen den 30 juni kl 16.00 delades priserna ut till vinnarna i denna tävling. Prisutdelningen skedde i Turistbyrån vid Ronneby torg.
 
Tävlingen utlystes av Ronneby kommun i samband med Nationaldagsfirandet i Brunnsparken på ett medborgarinitiativ.

10 bidrag har skickats in och deltagit i tävlingen.
 
Juryn har bestått av:
Kenneth Michaelsson, 1:e v ordförande i kommunstyrelsen.
Lena Israelsson, turistbyråansvarig
Anders Sundquist, initiativtagare

Juryn har beslutat att utse följande pristagare:

  1. Thomas Masseck
  2. Catrin Stellte Fridh
  3. Åke Tärntoft

Priserna består av böcker med bildmotiv från Ronneby samt inbjudan till kommande Brunnsparksaktiviteter.


Sydöstran 110701


Dagens vitsOm man för 4 år sedan köpte Ericssonaktier för 100 000kr är de idag värda kring 4600kr.
Köpte man istället Telecom, t ex Song Networks, för 100 000kr har man idag kvar 791kr.
Om man stället för 4 år sedan var klok och gick på bolaget och köpte starköl för 100 000kr, drack ur dem, hade trevligt och idag går och pantar tomflaskorna får man 6741kr.
Det är därför grabbarna på torget kallas för A-laget.........

RSS 2.0