Gränslös kärlek ....

Kolla in detta... Alfons 5 år från Ronneby, gränslöst kär i Idol Tove .... Helt underbar liten kille ;)

Det som är ännu mer underbart är att Tove lämnat ett svar på sin blogg till lille Alfons... Kolla in dessa två klippen ;)




Höstlov....

Nu tar jag höstlov och gissa om jag tycker det ska bli skönt...
Idag har det varit lärartomt på skolan, så nu var det bara eliten kvar ;)

Imorgon ska jag ha en låååång sovmorgon sedan mys med hund. Hoppas på fint väder för isåfall blir det långpromenad i Brunnsparken..

Nu väntar jag på att maken ska komma hem, sedan blir det hopp i sängen. Näsan känns bättre idag och hostan lika så. Ingen knorr på väg ut så jag klarade mig undan baconinfluensan denna gången också ;)




GodNatt och om snöret inte håller, utan går av, är det bara att försöka med ett annat snöre.

Gud finns

och han heter Hysen, Tobias Hysen ..... Han är ju inte bara jävlgt snygg... Han är som en gud på fotbollsplanen....

Har följt matchen mellan IFK Göteborg och Halmstad här på nätet. (har ju inte Canal+) Pelle, stackarn har ju sprungit omkring som en äggasjuk höna.. Efter första halvlek ligger IFK under med 2 mål och Pelle är alldeles förtvivlad... Sedan kommer han, som en skänk från ovan som alla ÄNGLAR och fixar till 2 mål...

Så nu finns chansen kvar till ännu ett guld till IFK. Det 19de guldet ;)


Vinterbröllop


Idag har höstlovet börjat, ja inte för mig som iallafall ska jobba till onsdag. Men det har varit elevtomt på skolan idag. Rätt skönt faktiskt att få vila öron och röst lite grann..
Sparkling Gold Wedding Rings Bands Gifs Images
Idag fick vi en vacker bröllopsinbjudan med posten. Patrik en av mina närmsta vänner och hans underbara Sandra, ska gifta sig nu i februari. Jag hoppas på ett riktigt vackert vinter bröllop med massor av snö. Jag har nämligen fått äran att fota deras bröllop.. Sitter ofta och letar bilder på nätet för att få lite insperation.. Ska bli sååå skoj.
Vi har bara ett problem, bil... Vi är sex personer som ska åka, ända upp till Dalarna. Måste troligtvis hyra en minibuss, men hoppas att vi kan låna från kommunen. Har fått för mig att jag som anställd på kommunen kan få göra det. Måste bara få tummarna ut röven och ringa....

Får göra det imorgon...

Har fortfarande inte fått något besked om proverna som togs förra veckan vilket jag tycker är skit jobbigt.

Nu ska jag ta och titta på TV en stund sedan blir det sängen...

Nattnatt alla mina kära vänner och göm inte att : Om en person du talar med inte tycks lyssna, var tålamodig. Det kan helt enkelt vara så att han har lite ludd i ena örat.


Tiden


Ni glömde väl inte att ställa om klockan i natt ??

Par nummer två


En glasögonorms lördagsplaner



Imorgon ska jag ta lilla bettan och köra in till staun !! Ska till optikern och kolla synen.. Lisa skaffade ju glasögon för ett tag sedan och då var ju jag med. Då hittade jag dessa... Visst är de snygga !?!
Bara älskar dessa så imorgon blir de mina.. Ja, jag får ju vänta en vecka men snart så...
Tycker om Specsavers optik, billiga och bra... För 1795 får jag två par snygga glasögon. Hade jag gått här hemmma hade jag mist fått betala det dubbla, för ETT par. Varför betala mer än vad man behöver.. Lade undan dessa när jag var inne med Lisa och även ett par svarta som jag inte hittar här på nätet.. Får väl fota de när jag får hem dem..

Efteråt ska vi (vi=Tiza och jag) åka hem till mamma en stund, skanar henne så...

Nu ska jag titta klart på IDOL !! 

Jag hejar på Mariett, vem hejar du på ??

MaryJet


 


Äntligen ... Idag också !!


Ja till homovigsel !!!

Kyrkan säger ja till homovigsel, homosexuella par ska kunna vigas i Svenska kyrkan. Det har kyrkomötet beslutat i dag.
Det var väl äntligen på tiden att ALLA ska kunna få gifta sig med vem man vill...

Tycker det var på tiden !! Vem som helst ska kunna lova Gud och hela församlingen att man ska älska någon annan människa i nöd och lust.. Man, kvinna, man, man eller kvinna, kvinna. Viktigaste är ju faktiskt att MAN ÄLSKAR VARANDRA !!

LÄNGE LEVE KÄRLEKEN !!!


God morgon


Äntligen

playboy300.jpg

Nu tar Playboy steget fullt ut och lämnar verkligheten helt, tidningens senaste omslagsbrud är ingen mindre än Marge Simpson.
Skönt med en omslagsbrud man inte känner att man behöver efterlikna! Eller kommer kanske blått hår säga ”vår 2010” mer än något annat...? Fast det har ju min Lisa redan gjort, hon har ju haft blått hår ett bra tag... Kanke är dax att förbjuda The Simpsons här hemma, snart ska hon väl ha gul hud också ;


Jag älskar Jerry



Här kommer del 3 !! Me <3


PRL

Var på läkarstationen igår för att kolla upp mina bröst. Som jag berättade härom dagen så har jag ju varit lite orolig några dagar. Tänk om det är cancer i mina bröst.... HJÄLP !!!!
Kom in till en jätte trevlig läkare och jag berättade om mina beskymmer. han sa nästan direkt att han INTE trodde det var något fel på mina bröst utan han trodde det var något som kallas för Prolaktinom.
Orsaken till prolaktinär okändom, Överskott av hormonet prolaktin beror på en ofarlig tumör i hypofysen, som oreglerat bildar hypofyshormonet prolaktin.

Sjukdomen är hos de flesta inte ärftlig. Om prolaktinom utgör en av flera hormonproducerande tumörer hos samma person – bisköldskörteln och hormonella magtarmkanalen är då oftast samtidigt drabbade – kallas sjukdomen multipel endokrin neoplasi (MEN) nr. 1. Denna sjukdom är ärftlig
Prolaktinom är den vanligaste hypofystumören. Årligen drabbas cirka 25 – 50 personer per en miljon invånare av prolaktinom.
Prolaktinom orsakar hos kvinnor menstruationsrubbningar och upphörd menstruation och infertilitet, hos män impotens.

Många får psykiska symptom, som delvis kan kopplas till minskad könshormonbildning. Viktökning förekommer. Om tumören blir stor innan diagnosen ställs, kan detta medföra huvudvärk och synpåverkan. Utan behandling kan brist på könshormon leda till benskörhet och ökad åderförkalkning. 

Ni kan ju tänka er vilken panik jag kunnet fått när han berättar detta.... Men nu hör det till saken att en arbetskollega till mig har denna sjukdom, så jag fick ingen panik alls.  Tack Jonna för att du lyssnade och berättade igår..
Han tog massa prover på mig och kommer att höra av sig så fort provsvaren har kommit. Om det nu visar sig att jag har förhöjda värden så För att hitta hypofystumören genomgår du en magnetkamera undersökning (MR).
Prolaktinom är en ganska ovanlig sjukdom, även om den är vanligast bland hypofystumörer och hur stor sannolikhet är det då att vi är två på samma arbetsplats som har det !?!?  Prolaktinproducerande tumörer är så gott som alltid godartade och det känns ju skönt. Som jag nu måste välja mellan pest eller kolera så väljer jag ju hellre kolera ;)

Nu ska jag ta och samla ihop mina tankar och gå och lägga mig...

Nattnatt


3

Tre namn du går under:
1.Catrin
2.Mamma
3.Älskling

Tre saker som skrämmer dig:
1.Små spindlar
2.Åskan
3.Stora Spindlar

Tre saker som du har på dig just nu:
1.Ifk Göteborg tröja
2. Jeans
3.Glassögon.

Tre sanningar:
1.Jag älskar min a barn och min man mest
2.Jag älskar att kramas <3
3.Musse Pigg är bäst

Tre av dina hobbys:
1.Fota
2.Min älskade familj
3.Promenera vid havet med make och hund

Tre saker du verkligen vill ha:
1. Pengar
2. Hälsa
3. Jul

Tre människor du utmanar:
1.alla
2.ALLA
3.Allla

Vi kan mer

I ICAs senaste reklamfilmer finns en kille som heter Jerry med. De vill att fler som Jerry ska anställas i deras butiker och har tagit initiativ till ett projekt som heter Vi kan mer.

Projektet är ett samarbete med Samhall, FUB (Riksförbundet för barn, unga och vuxna med utvecklingsstörning), SKL (Sveriges Kommuner och Landsting) och Glada Hudik-teatern.


Ny praktikant

Tror att det är många med mig som inte tycker om reklam... Visst ibland är det skönt med en lite pause i filmen eller programmet. Man hinner ju både ta en cigg och kissa eller varför inte lite mys..
Men när ica-reklamen poppar upp lämnar jag inte soffan ;)
Vet inte hur många år denna reklam serie hållt på men jag diggar den stenhårt..
Här kommer veckans reklamsnutt, helt underbar, längtar redan tills söndag när uppföljaren kommer, för det vet ni väl. Söndagar kommer alltid veckans ICA-reklam film upp ;)


Rosa bandet....

Jaha, då har rosa bandet kanpanjen dragit igång igen.... Som vanligt går mina tankar till mormor som under många år hade en stor tumör i sitt högra bröst. Mormor var gammal när tumören upptäcktes, runt 80 år tror jag det var. Min mormor hade jätte stora bröst och tumören stt så långt in att de skulle behöva ta hela bröstet. Det hade gjort att mormor hade blivit helt sne samt så trodde läkarna att mormor inte skulle orka gå igenom en sådan stor opration. Så mormor fick bromsmedicin istället. Sista natten jag var hos min mormor så skulle jag tvätta henne, hon var vid medvetande och kände sig så varm. När jag knäppte upp hennes nattskjorta så såg jag bara en stor knöl. Inget bröst utan en knuta så stor som en knuten näve.. Cancern hade ätit upp min mormors bröst.
Dagen efter dog min mormor, 90 år gammal....
Jag saknar min mormor, hon fattas mig..
Så nu uppmanar jag alla, ALLA som läser min blogg att köpa ett Rosa band och stödja bröstcancerforskningen, inte för min skull eller för min mormor skull, utan för er egen skull.. Era mammors skull, era döttrars skull, ja för alla kvimmors skull som ni har nära och kära...
Samtidigt vill jag uppmana alla kvinnor att kolla era bröst, kläm och känn ofta... För ju tidigare som man upptäcker förändringar ju snabbar kan man ju få hjälp...

Själv ska jag till doktorn nästa vecka, säkert inget farligt men dags att kolla... Har under ett bra tag skrattat åt mig själv och mina läckande bröst. Det är snart 17 årsedan jag fick Lisa och man kan ju inte ha mjölk hur länge som helst..
Nu har jag ju inte haft det hela tiden utan det har kommit sista månaderna.. Läste en artikel i veckan och där stod det att man skull kolla upp det med en läkare... och det ska jag som sagt göra på måndag...



Nu är det snart dags att krypa under täcket.. God natt ...


Boktips.. Den orolige mannen

Exakt 10 år efter att den senaste boken om Kurt Wallander kom ut, ställer Henning Mankell åter kriminalkommissarien från Ystad mitt på scenen i rampljuset. Det är en återkomst som kommer att välkomnas av mig. Henning Mankell visar på nytt i Den orolige mannen att han är kriminalromanens okrönte kung.

En vinterdag 2008 försvinner en pensionerad hög marinofficer, Håkan von Enke, under sin dagliga promenad i Lilljansskogen.
För Kurt Wallander blir det en personlig fråga av högsta rang. von Enke är nämligen Linda Wallanders svärfar och hennes lilla dotters farfar.
Trots att utredningen handläggs av polisen i Stockholm kan Kurt Wallander inte låta bli att engagera sig. När sedan också von Enkes hustru Louise försvinner, lika spårlöst, lika gåtfullt, blir hans engagemang om möjligt ännu större.
Trådarna leder bakåt i tiden, till Kalla kriget, högerextrema sammanslutningar och lönnmördare från det gamla Östeuropa. Wallander anar att han har kommit en stor hemlighet på spåren, som berör hela den svenska efterkrigshistorien. Kanske befinner han sig i utkanten av något som är mångdubbelt allvarligare än Wennerströmaffären, den värsta spionhärva Sverige upplevt.
Wallander kastas in i ett skeende vars förvecklingar han har svårt att överblicka.
Samtidigt dyker ett ännu mörkare moln upp på hans himmel, mökare moln n man kan tänka....

Boken var hur bra som helst men tyckte att den fick ett snopet slut.. Kanske är det så att
kriminalkommissarien Wallander inte kommer tillbaka i bokform, utan kommer bara leva kvar i filmerna..

Jag ger boken ¤¤¤¤¤ av 5 möjliga !!


Mår bra, eller ....


men är såå trött. Det har nog med det tråkiga vädret... Tänk om jag kunde vinna JÄTTE mycket pengar...
Ja, då skulle jag ta familjen och flytta till ett land där det är VARMT och skönt HELA tiden. Året runt.. Helst en egen ö... Som bara vi bodde på.. Det hade varit helt underbart..

Min kropp mår inte alls bra av detta väder. Ni som känner mig vet att jag har fibromyalgi och vet att jag oftast mår bra, men när mörkret och kylan kommer så kommer även värken.. Inte alls skoj.. Just nu känns det värst i höfter och axlar.. Precis som när det började för snart 17 årsedan...


Är så trött på att alltid ha ont och aldrig får känna mig frisk.. Visst oftast är jag bra men jag har faktiskt ALLTID ont, även om jag inte visar något. Jag äter inte några värktabletter längre, men under många år så levde jag på tabletter, minst 12 om dagen, gick som om jag vore drogad. Idag använder jag mig av avslappningsövningar och det hjälper. Sedan funkar min värk så att om jag mår bra psykiskt så mår jag bra i min kropp och det måste jag säga att Pelle och tjejerna får mig att må så bra att jag sällan har några stora värkskov som jag hade förr om åren... Jag älskar er så mycket, tack för att ni får mig att må bra !!!





Symtom vid fibromyalgi.
med mina kommentarer.

 • Ömma punkter, som vid beröring och tryck upplevs mycket smärtsamma.
   höfterna, nacken och axlar är värst

 • Ländryggsproblem. Ofta debuterar fibromylagi-sjukdomen med ryggbesvär av olika slag.
  Hos mig var det foglossning när jag väntade Lisa, smärtan försvann aldrig.

 • Värk i hela kroppen, såväl höger som vänster sida.
  Ländryggen, höfterna, knäna, fötterna, bröstryggen, nacken, axlarna, fingrarna .

 • Onormal smärta i huden.
  Har flera gånger sagt att jag känner mig som en "porslinsdocka", öm i kroppen - huden.

 • Sömnproblem. Svårt att somna och man vaknar ofta under natten på grund av värk och stelhet. 
  Den djupa REM-sömnen är störd.
  Tack vare mina avslappningsövningar sover jag nu oftast hela nätterna.

 • Svullnadskänsla i fingrar och tår. Denna svullnad kan man oftast inte se med blotta ögat.
  Det känns som man har vätska i fingrarna och tårna.

 • Förhårdnader, torr hy och torra slemhinnor (även i underlivet), där svampväxt ofta får grogrund.

 • Muskelspänning, speciellt närmast bålen.
  Vaknade första gången av det det gjorde så ont att jag trodde det var hjärtat. 
  Nu är det ibland som ett tryck över bröstet.


Mina vänner




Sensmoral:

Dina vänner kan inte alltid hjälpa dig på fötter.

MEN:
Dina vänner ser till så att du inte faller.

Tack för att ni finns, ni vet vilka ni är ....

Elvis

Under en show i Las Vegas 1969 började Elvis Presley skratta så mycket mitt i Are You Lonesome Tonight att han inte hämtade sig under resten av låten. Misstaget blev en succé och inspelningen efterfrågas ofta. Den finns bland annat på skivorna The Essential Elvis Presley (2007), The King (2007) och History (2006).

Ett till synes olösligt mysterium är varför Elvis egentligen började fnissa. Anledningar har föreslagits och spritt sig som Klintbergare över världen. Här presenteras några av de vanligaste teorierna och deras variationer, samt ett eget förslag från Jost:

KÖRTJEJS-TEORIN
Elvis skrattar åt att en av körtjejerna sjunger fel, alternativt åt att hon tar i så hon nästan spricker. Teorin styrks av att hon onekligen håller fanan och tonen högt, opåverkad av Elvis skrattanfall. Teorin styrks också av att Elvis senare i låten säger ”sing it baby” till körtjejen, men det kan bero på att hon fortsätter sjunga när han kommer av sig. En annan fråga som uppstått är vem som egentligen sjunger bakom Elvis. Är det Kathy Westmoreland, Millie Kirkham, Cissy Houston, Thelma Houston (vederlagt eftersom hon är för ung) eller någon helt annan?

TEXT-TEORIN
Elvis skrattar åt textraden som han eller någon annan ändrat från ”Do you gaze at your doorstep and picture me there” till ”Do you gaze at your bald head and wish you had hair”.

TUPÉ I PUBLIKEN-TEORIN
Elvis skrattar åt någon i publiken: En man eller kvinna med tupé, en man med flint, en man som tar av sin tupé och fläktar sig med den, en kvinna som blir så exalterad att hon tappar sin tupé, alternativt två kvinnor som försöker rycka tupén av en man. Denna teori har flest variationer och förekommer oftast i samband med text-teorin.

DROG-TEORIN
Elvis var full och/eller knarkad.

HJÄRNSLÄPPS-TEORIN
Elvis glömmer bort texten.

JOSTS TEORI
Elvis har något otalt med körtjejen och vill medvetet göra bort henne.

Vad tror ni.. Kolla in klippet och njut utav en av de största som någonsin har funnits...


Stressa aldrig en kanelbulle

Kanelbullar ska aldrig stressas




Jag vill vara en KANELBULLE !!!!


Dagens citat....

Måste bara berätta om min underbara arbetskolega, Jonna.. Jonna är helt galen och har alltid massa fuffens för sig.. I går satt vi och fikade, hela skolans personal var samlade.. Jag berättade om mitt tandläkarbesök och hur min tandläkare ofta stank vitlök. Jag brukar hämnas och se till att jag luktar apa i munnen och då säher Jonna...
- Hmmm, alltså som att fisa i gynstolen !!!
Hela caféterian tystnade sedan blev det världens asgarv... Hon är inte klok någonstans... Just därför jag diggar henne !!

Har haft det lite tufft sista dagarna, därav inget bloggande...

Se you soon


RSS 2.0