Mammas dag....


Kalas väder hela dagen, ja nästan högsommar värme.... Fått hela veckans tvätt torr idag...

Var på Ö&B med Tiza och Kim idag för de behövde handla lite till sitt nya hem.. Usch ja, imorgon flyttar de... Min lilla dotter som jag trodde ALDRIG skulle flytta femifrån. Ja, inte före 25 års ålder.. Trodde jag skulle få kasta ut henne.. Bara för ett par årsedan sa hon ju det...
- Mamma jag ska ALLTID bo hemma....  
Hmmm och vad händer, jo hon träffa killen nummer 1 och två år senare flyttar hon.. Buhu.... 

 
I dag har vi varit ute och ätit på Garlichouse...
Grymt besviken.. Sist vi var där fick vi bra service och hur mycket mat som helst, men idag var det helt uselt....
Först fick vi vänta nästan 40 minuter på maten, visst det köper jag eftersom vi var rätt många. Sedan fick bara hälften in maten samtidigt, resten fick vänta i nästan 10 minuter..  Svärmors kyckling var kall och jag fick så lite mat så jag inte ens blev mätt.. Jag menar plankstek ska vara massa mos och massa grönsaker med sås och kött.. Jag fick en liten köttbit två champinoner och lite purjolök och en liten klyfta tomat... Men jag är ju som jag är så jag begärde mer kött.. Och fick det åxå, betalar jag nästan 200 spänn ska jag faktiskt bli mätt...

Fick en jätte söt Musse Piss skål av mina tjejer, fylld med gott godis.. Puss på er...

Nu ska jag bortsa gaddarna sedan blir det hopp i säng !!

Bebismys....


Min vän från tonåren, Ulle har varit här idag med sin lille son Andre... Massa mys blev det...

Min egna lille prins, Fridholf blev såå svartsjuk.. Gick bra så länge jag inte höll i honom, men så fort jag höll Andre så ylade han rätt ut.. ;)

Idag har det varit en bra dag.. Var på stan med patricia och Kim på förmiddagen, shoppade lite, sedan kom Pelle och då blev det lite glass på torget..

Nu under kvällen så tittade vi på Robinsson.. Vi hade lite delade åsikter om Ellenor var värdig vinnare eller inte.. Pelle hejade på Jarmo och jag på Ellenor..
Tycker hon har haft sin egna stategi, hållt väldigt låg profil, inte synts så mycket i kameran utan när det behövts så har hon visat sig.. Visst Jarmo är en överlevare, men det är Ellenor också, annars hade hon INTE varit i finalen... Eller hur ?!

Nä lillemannen vill ut och kissa på en buske eller två...

KramOchSovGott

Min älskade lilla.....



Varit hel ledig idag... Det var såååå skönt att få sova ut och inte stressa iväg i hundranittio, utan bara ta det lugnt på morgonen...

Hämtade bilen idag... Den var så fin och luktade ny... Hoppas vi nu få ha den ifred och inte bli föstörd igen...

Åkte med Pelle in till staun när han skulle in till jobbet i eftermiddas.. Åkte hem till mamma som behövde lite hjälp med att handla.. Vi baxade in rullstolen och körde till Maxi för att handla.. Gisses vilket ös det var på henne i stolen, hann ju knappt med i svängarna ;)  
Kul att se att hon är så pigg..

När vi kom tillbaka fixade vi till lite mat, en av mina favorit rätter... Matjesill, GAMLA potatisar och grädde.. Det är mumma det ;) 
Till efterrätt gjorde jag rabarber och hallonpaj med massa vaniljvisp till och tänka sig det gick också ner ... 

Sedan blev det lite mys framför Tvn innan Pelle kom och hämtade mig vid halv 11 tiden... Timmarna gick så fort, vete f*n vad timmarna tog vägen...

Tack lilla mamma för att jag fick hjälpa dig idag och du, Jag älskar dig... 

Nu ska jag titta på en film som jag missade i veckan.. Solsting och snesprång, med Dagotto i spetsen.. Lär INTE somna ikväll....

 

Vill gärna vinna....

tavling-1-2

Vecka 22´s ASG



Elefanten frågade   
kamelen: 
"Vad fan har du tuttarna på ryggen för?" 




Kamelen: 
"Jävligt dum fråga från en som har snoppen  mitt i ansiktet!"   

RÖSTA !!!!

Rösta rösta rösta

Sista chansen att rösta på min blogg!

http://monixx.blogg.se/2009/may/rosta-pa-veckans-blogg-har.html#comment

Beckham



Var ute och surfade runt igår och hittade en så snygg bild på
David Beckham.... Kolla noga in hans nya tatuering på magen...
Känner ni igen henne ?? Jo jag fick en smärre chock jag också..
Det är ju JAG !!!! Hahaha...

Skämt och sido, hittade en kul sida på nätet där man kunde leka lite med sina bilder...

Klicka på Beckham så kommer ni dit..

I dag har det varit en lugn dag på jobbet, eleverna var nog rätt trötta efter måndagen. Då hade vi nämligen öppethus och elever och lärare var kvar till klockan 20.00. Så det var en lång dag för oss alla.
Det var ett väldigt lyckat Öppethus med mycket föräldrar, syskon, pojk/flickvänner och även en och annan far/morföräldrar. Detta är något som Kallingeskolan vitt ordnar varje år.. Kul..


Nu ska jag ut med lille man innan jag kryper till kojs..

Vecka 22´s bild


RÖSTA !!!

Jag har blivit nomenarad till VECKANS BLOGG av MONIXX

Snälla klicka på bilden och rösta på mig... Det skulle vara så kul om jag vann....



Snälla, snälla rösta på mig !!! 

Härlig söndag

Här kommer lite bilder från vår morgonpromenad.... Vi var ute i nästan två timmar och gick.. Helt underbart väder, varken för varmt eller kallt...



Vacker utsikt hade vi nästan hela tiden.. Ronnebyån när den är som vackrast...



Dax för frukost... kaffe och tomat&ost macka, med massa majonäs ;)



Fridholf tycker jag nog är lite pinsam som springer runt med kameran hela tiden...



Vi stötte på ett gäng med ungtjurar som svalkade klövrarna en stund....


Resten av dagen har det varit tvätten som gällt.. Ska försöka få undan allt idag, för nästa vecka är full av aktiviteter.. Måndag har vi öppethus på skolan så då är jag hemma lagom till att cityakuten börjar. Tisdag ska vi träffas i jubileumsgruppen, hoppas jag iallafall... Onsdag är det uppföljning på jobbet så det lär bli sent då också.. Torsdag är    ledig, tror jag iallafall... 
Nä nu ska jag göra färdig maten..

TJOFLAX !!  

Morgonpromenad....

Nu ska vi ut på långpromenad, Pelle, Fridholf och jag... Vi har
packat med frukosten..  Mysfaktor 12 ;)

Bildbevis kommer under dagen...

HoppOchHejSåLänge

Havet och skogen....


Idag har maken och jag varit och shoppat i staun....

Fick med mig de byxor jag ville ha ;)  Hade redan ett par svarta och nu köpte jag ett par vita.. Ville ha ett par blå också men de var slut i min storlek... Tur att Gina även finns på nätet ;) Så i veckan har jag även ett par jeans blå..

De sitter så jävla snyggt, samtidigt som de håller magen på plats...

Nu ikväll har maken och jag åkt ut till havet med vår lilleman... Får passa på att göra det när vi har lånebil. Vi har ju fortafarande inte fått tillbaka vår än...
























För en gångs skull är jag med på bild. Annars är det ju oftast jag som håller i kameran ;) Diggar bilden och som ni ser är ju Fridholf total fukoserad på kameran.. Hahaha... Tänk vad en boll på huvudet kan göra...

Där vi var och gick är ett område som heter Aspan.. En udde ute i skärgården och här finns skogen samtidigt som havet kantrar udden.. Här är helt underbart och här vill jag någon gång bo... I just denna lilla stuga.. När jag såg den första gången blev jag helt förälskad..







De som har stugan nu har gallrat skogen så man kan se havet från tomten....

HÄR VILL JAG BO !!!!





Tack för en underbar dag !!

Pelle..... Du är Mannen jag älskar... Det svär jag på

............NattiNatti...............






Lila gips....

Har varit hos min älskade svärmor idag och ätit smörgåstårta..
Halva släkten var där och det är ju alltid trevligt... Och smörgåstårtan var gudomlig... Som vanligt..

Lillebror och Emma kom.. De ska på bröllop på lördag och provade kläderna de ska ha.. Givetvis hade jag kameran med mig ;)
Lillebror som är döpt till Martin, tycker ju inte om att bli fotad och inte heller att ha finkläder på sig...
Jag hotade att lägga ut Facebook, men fick lova att inte göra det.. Hehe, sa aldrig något om att inte lägga det på min blogg ;)
Både Emma och Martin är så fina i sina kläder...

Tog även bilder på Malte, Emma och lillebrors lilla odåga till hund.. Han e så go den lille "kusinen"




I går var vi hos lilla mamma en sväng. Hon mår nu bra och har världens läckraste ben.. Gipset hon har är lila och matchace min nya tröja så bra ;) Vi bestämde att vi ska ta en rullstolsrunda på stan nästa fredag..

Nä, nu ska jag ta och köra hem till svärmor igen... Glömde ju mobilen där ;)

TjoFlaxÖronVax

Väder & epilepsi

Diddles With Umbrella Gifs Images
Oj vad det regnade i morse när jag var ute med Lillemannen... Tur att jag har bra regnkläder.. När vi kom in efter vår morgonpromenad gick han raka vägen fram till hallspeglen och satte sig och väntade på att bli fönad.. Där sitter han sedan och bara njuter av den varma luften.. :) Tokhunden min älskar att bli fönad.. 


Sedan begav vi oss till Karlskrona Lisa och jag för att träffa hennes doktor. Lisa mättes och vägdes och allt såg bra ut. Lisa fick för drygt två år sedan diagnosen epilepsi och har nu i dagarna varit krampfri i ett år. Doktor Mia berättade att om Lisa vill så får hon nu skaffa lempet och börja övningsköra om hon vill. Reglerna är ändrade till ett krampfritt år istället för två som det varit innan.
Kändes jätte skönt och det tror jag Lisa också tyckte. Det har varit jobbiga år, kanske inte så farligt det sista. Men det första året var hemskt. hemskt både för Lisa, mig och resten av familjen. jag var som en hök över henne. Livrädd att hon skulle krampa och göra sig själv illa. Visst har jag farit illa, mycket då beroende på mitt kontrollbehov, för Lisas epilepsi har jag ju inte kunnat kontrollera.
Tack och lov så funkar Lisas nya medicin super bra och hon kan idag leva som vilken tonåring som helst, ja nästan iallafall..
Mia sa idag att hon tycker det är så gott att se oss.
- Ni verkar ha så starka band mellan er, så stor tillit till varandra..
- Ja, sa jag och det tackar jag epilepsin för. När Lisa blev sjuk så var hon tvungen att börja prata med mig. Hon var rätt så inbunden innan och pratade inte så mycket förtroligt med mig.
Nu måste jag ju veta var hon är om jag ska kunna hjälpa henne om det händer henne något. Det känns som Lisa berättar det mesta för mig och jag litar på henne.. Känns så skönt att kunna ha en så öppen relation till sin tonårsdotter på 16 år.

Nu ska jag ta gå och tvätta av mig dagen och borsta gaddarna.
Imorgon blir det cykeldag med eleverna .. HOPPAS PÅ BÄTTRE VÄDER ÄN IDAG... VILL HA SOL

KramOchGodNattAllaVännerOchLäsare

Vecka 21´s ASG

Han sa: Använder du BH? Du har ju inget att stoppa i den .
Hon sa: Du använder ju byxor ... ... .


Han sa: Ska vi försöka ändra ställning ikväll ?
Hon sa: Det var en jättebra idé, du stryker och jag sitter i soffan och

sover! 



På en vägg på damtoaletten . . 'Min man följer efter mig överallt'

Skrivet precis under . . 'Det gör jag inte alls' ... ...



Varför är gifta kvinnor tyngre än singelkvinnor?
Singelkvinnor kommer hem, ser efter vad som är i kylen och går och
lägger sig!
Gifta kvinnor kommer hem, ser efter vad som är i sängen och går till
kylskåpet!


Mannen: Gud, varför gjorde du kvinnan så vacker?

Gud: För att du skulle älska henne
Mannen: Men, varför gjorde du henne så dum?

Gud: För att hon skulle kunna älska dig

Vecka 21´s bild


Änglar och demoner


Just som gamla
påven dött och en ny ska väljas har Illuminati, sällskapet som i hundratals år bekrigat påven och Vatikanen, vaknat till liv.

Fyra kardinaler har kidnappats. Från klockan 20.00 ska en i timmen dödas, på uppseendeväckande sätt. Kvällen ska toppas med att hela Vatikanstaten sprängs i luften.
Det ska göras med antimateria, stulen från Cerns partikelaccelerator nära Genève och med enorm sprängkraft.

Kryptiska besked tyder på att en urgammal plan följs. Det borde gå att lista ut var morden ska äga rum och var i Vatikanen bomben ligger gömd. Om någon bara kunde tolka tecknen ...

Innan ni sagt abrakadabra är amerikanske symbolexperten Robert Langdon (Tom Hanks) på plats och reder ut sammanhangen för gapande katolska dignitärer
- "Jesus, ni läser tydligen inte ens er egen historia, grabbar!", konstaterar Langdon besviket. Antimateria-experten Vittoria Vetra (israeliskan Ayelet Zurer) bistår.


Klockan tickar. Det blir bråttom för vår forskare med eidetiskt minne att finna platserna för de försvunna kardinalerna och vägen till den gömda bomben. Igen gäller det att i kulturens och konsthistoriens förflutna söka efter meningsfulla ledtrådar. Stor hjälp har Langdon av Avelet Zurers paranta och intelligenta dotter till den mördade forskaren medan Stellan Skarsgårds chef för schweizergardet, den påvliga livvakten, intar en öppet fientlig attityd. Den avlidne påvens unge camerlengo ( Ewan McGregor ), som förestår administrationen under konklaven, tycks ändå vara en katolicismens sunda och sympatiska representant.
Eller?

Jag, Pelle och svärmor var och tittade på denna film nu i kväll.. Måste erkänna att jag längtat. Det var ju ett bra tag sedan jag läste boken..
Tycker filmen är riktigt bra gjord... Det är inte ofta jag är nöjd med en film efter att jag läst boken, men här är jag det..


Nu är det dax att springa ner i tvättstugan sedan hopp i säng

NattNatt

Flickan som inte fick finnas

Av Ethel G. Ericsson

När Ethel föds vägrar hennes mor att kännas vid henne. Alice, som lider av nervösa besvär och missbrukar alkohol och tabletter, kommer aldrig att kunna ta sin dotter till sig. Hån, kränkningar och fysisk misshandel blir flickans vardag under hela uppväxten.
Ibland slängs hon ut i ett förråd och får sova på en trasmatta. Ibland får hon så mycket stryk att hon tvingas stanna hemma från skolan. Hon gör dock allt för att dölja vad som pågår i det lilla arbetarhemmet i byn i Ångermanland. När hon är tretton år gammal orkar hon emellertid inte längre utan försöker ta sitt liv. Det här är berättelsen om Ethels första tretton år i livet. En berättelse om utsatthet och våld men också om kärlek och tilltro till livet mitt i all bedrövelse...

Ethels mamma är psykiskt sjuk och i stället för årstider lever familjen efter mammans svängningar mellan uppåt-glad, uppåt-arg, neråt, sammanbrott och kemiskt stillsam. Pappa Ferdinand jobbar borta på veckorna och super på helgerna och storebror Olle har sina vänner och sin hockey att fly till.

Flickan Ethel är den som mer än någon annan sveps med av mammans vågor. Trots att mamma Alice ständigt förklarar för Ethel och hela världen att flickan aldrig skulle ha fötts och att hon inte vill ha henne så håller hon sin flicka närmare intill sig än någon annan. Ethel ska bekräfta Alice när hon känner sig vacker och oövervinnerlig. Ethel ska parera Alices oförutsägbara humör och om hon får spö så är det för att hon har klampat fel i den känsliga terräng som är modern. Ethel ska klä skott för mammans sadistiska behov och städa upp efter fylleslagen som varar varje helg och hela somrarna. Ethel ska följa mammans instruktioner hos barnpsykologen så att ingen ska misstänka att det är något fel i hemmet som gör att flickan mår dåligt.

Boken är otroligt bar, gripande från första raden.. En svensk "Pojken som kallades det"

Boken får ¤¤¤¤¤ av 5

Var vad det jag sa.....?



Grattis Norge.....

Sa det redan i april... ... Heja Norge....

Suttit framför tvn hela kvällen med Tiza och Kim.. trodde att Malena skulle komma lite bättre till men nej, det höll bara till en 22 plats...

Tyckte det var ett starkt startfält, starkare än på många år...

Nu ska jag ta och krypa ner under täcket, daä jag tillbringat nästan hela dagen då jag mått skit hela dagen. är febrig och snorig som attan... Hoppas jag mår bättre imorgon..

Återigen GRATTIS NORGE och Alexander Rybak... Vi ses i Stockholm i sommar !!


Bya Åsa ;)




Visst är det snygga tags?
Dessa gör min arbets kamrat Åsa från Karlshamn.... Hon har en hemsida där man via mail beställa smycke + mycket annat BY ÅSA (klicka på någon av bilderna)
Där finns ett stort urval av hennes alster.. Annars tar hon gärna emot egna ideér precis som mitt STOLT MAMMA !!
Åsa har haft fullt upp sedan hon tog med sina smycke till skola och satte upp sina smycke på jobbet.. Visst det har hon gjort innan också men jag tror att det satte fart nu är man kunde beställa tags med egna ord eller namn...


Jag är så nöjd med mitt !

Tack Åsa !!

Kär i en saga.....

Jaha, då har även denna dag gått... Efter en jobbig natt utan sömn så blev det iallafall morgon.. Fick ett jätte fint Sabo smycke av Pelle.. Denna fina lilla flipflop sko... Undras vad han menar med det egentligen ;) kanske att jag behöver skor... JA, så är det nog !! Hahaha!! NOT !!


Hade bara en lektion idag, matte sedan var det dax att åka ner till Ronneby och gå på teater.. Skämmerskans dotter Av LENE KAABERBØL
Dramatisering & regi JAN MODIN

Dina har mot sin vilja ärvt sin mors speciella gåva, hon är en skämmare; när hon ser någon i ögonen kan hon se alla de handlingar som han eller hon i sitt innersta skäms över. Det resulterar också i att dessa människor ser sig själva och skäms över vad de gjort - en mycket otrevlig upplevelse.
Ingen vågar vara en skämmares vän, ingen vågar se Dina i ögonen. Hon känner sig ensam, och vill helst av allt ha vanliga ögon och vänner. Men en dag måste  hon använda sin gåva när något oväntat inträffar.

Detta är spännande historia där man får möta människor och varelser med magiska krafter. Det är också en saga om kampen mellan det onda och det goda.

Det är händelserik och fantastisk resa med Dina. En rädd och ängslig flicka som genomgår prövningar och möter människor som förändrar och stärker henne. Hon blir en modig och stark flicka som till sist accepterar det som gör henne annorlunda

Ett plus ska regissör Jan Modin ha för att han faktiskt tillåter föreställningen att vara otäck. Här förekommer blod, knivar, fylleri och en riktig svärdfajt. Innan föreställningen är slut har Dina tillsammans med den utpekade mördaren tvingats fly både beväpnade soldater och en eldsprutande drake. Som sagt, ett riktigt, mörkt äventyr.

Ungarna tyckte väl inte det vara så superduper skoj men så är ju inte dagens ungdomar så vana att avvända sin fantasi som man måste göra när man går på teater..  När teatergruppen ska gestalta en drake så gjorde så som på bilden.. Någon av ungdomarna sa ..
- Fy fan vad dåligt...
Jag tyckte det var jätte bra gjort...

När vi kom ut från teatern så hade jag lite sms och missade samtal.. Oj, tänkte jag värst vad jag var populär..
Ringde upp maken först.. Då berättar han att Jonte, min svärfar låg på akuten med misstänkt hjärtinfarkt.. Jag bröt ihop totalt.. Tårarna bara forsade... I samma veva kommer Patricia ut och berättade att hon åter igen fått MVG !! Glad och ledsen på samma gång.. Åkte hem nästan direkt efter jag kommit tillbaka till skolan.. Kunde inte sluta gråta.. Se originalbilden
Väl hemma så fick jag höra att han opererats och att han mådde bra..
Gick och lade mig på sängen och deckade direkt.. Sov i nästan 3 timmar och sedan fick jag öppna presenter igen.. Jätte fint Sabo smycke av tjejerna, sedan traskade vi ner till Kinesen och åt massa god mat..

Sedan var det dax för ett meningslöst möte angående studenten på Knuthanskolan.. Det mötet hade jag kunnat vara utan... Fick ju ett "program blad" och där stod ju allt...

Senare på kvällen kom Kimzi och han hed gjort en jätte fin Musse tavla till mig..  Tack snälla Kim, den kommer få herdesplatsen.. Ska fota den en dag och lägga ut den så ni också får se..

Nu har Eurovision seminal nummer 2 slutat och alla låtar jag tyckte skulle gå vidare gjorde det.. Jippy vad jag är bra på att gissa.. ;) Favvisar ikväll var Norge, Danmark och Moldavia...

Nä nu ska jag sov a och hoppas att jag kan sova HELA natten, känns som det var ett tag sedan nu..
NattNatt

23






To me.....

Jaha, då fyller jag 23 igen.... Undras vart åren tar vägen :)

Fyller ju egentligen *host39host* men jag känner ju mig inte äldre än 23..
När jag var 23 tyckte jag att jag var vuxen. hade två barn, var gift, hade Villa Vovve och Volvo..
Och jag svär, jag är inte mer vuxen idag...

Mat !!!


Sitter och tittar på Eurovision semifinalen och kan väl säga att de
flesta låtar faktiskt suger riktigt ordentligt... Visst finns det små guldkorn men de är inte många.. Jag diggade Israels låt, får se om den går vidare..

Marlena skötte sig jätte bra, men tycker nu som då att hon borde ha håret uppsatt.. passar inte ihop med klänningen att ha håret utsläppt... 


Idag har jag varit ute och ätit med jobbet.. Så trevligt så... God mat och som vanligt trevligt sällskap.. Det var vi i det Goa Glada GULA Arbetslaget som var ute.. Började med ett snabbt möte, sedan belv det vanligt skitsnack och massa god mat. jag åt oliv/ost fylld kyckling på sparris bädd med potatisgratäng.. Det var såå gott... Till det tog jag ett glas rött men bara ett en dag i morgon också och sedan mår jag inte så där jätte bra..
Antingen en riktig dunder förkylning på G eller pollen allergi...  Inte alls kul, ögonen känns som någon hällt sand i..


Lasse Neij har idag pratat med ägaren till "lillebror" och förklarat vad som gäller.. Vilka regler som gäller i Sverige för djurhållning och att så som han har det inte är godkänt.. Mannen sa att han hade bara hunden där tillfälligt...
Lasse berättade även att människor har anmält honom och att vi kommer hålla koll på honom så att hunden får det bra..  Kändes skönt att han åkte upp och sa ifrån, hoppas nu det blir bättre för honom.. Jag kommer att fortsätta att "övervaka"

Nä nu börja snart rösträkningen... HEJA SVERIGE OCH MARLENA

God morgon


Cellprovet!! Vecka 20´s ASG


 

Jag hade tid hos gynekologen senare denna vecka för mitt årliga
cellprov. Tidigt en morgon ringde de dock från doktorns mottagning för att
tala om att de hade fått ett återbud och att jag kunde komma in tidigare,
redan samma morgon klockan 9.30.

Jag hade precis fått iväg alla till skolan och arbetet och klockan var
redan kvart i nio. Det skulle ta minst 35 minuter att köra till mottagningen så jag
hade lite bråttom.

Liksom de flesta kvinnor ville jag ägna några extra minuter åt
min underlivshygien inför ett gynbesök, men denna gång fanns det helt
enkelt ingen tid för en grundlig rengöring så jag tog bara den
tvättlapp som råkade ligga vid tvättstället i badrummet och tvättade av
mig lite snabbt "där nere" så jag åtminstone såg presentabel ut.

Då jag var klar kastade jag tvättlappen i smutstvättkorgen, slängde på mig
mina kläder och hoppade in i bilen för att köra i ilfart till min undersökning.

Jag fick bara vänta i ett par minuter innan det var min tur att gå in till doktorn.

Då jag, liksom alla kvinnor, har gått igenom denna procedur flera gånger i
livet hoppade jag vant upp på undersökningsbritsen, tittade upp i taket och
låtsades som om jag befann mig i Paris eller någon annanstans långt borta.
Doktorn kom in och jag måste säga att jag blev lite förvånad då
han sa:

Oj då, idag har vi verkligen ansträngt oss! Jag svarade inte och
suckade av lättnad då undersökningen var över för denna gången.

Resten av dagen var som vanligt med städning, handlande och
matlagning.

Då skolan var slut och min 6-åriga dotter lekte för sig själv ropade hon
från badrummet: "Mamma, var är min tvättlapp?"

Jag sa till henne att hon kunde ta en ny från linneskåpet eftersom den
gamla låg i tvätten.

Hon svarade: "Nej mamma, jag måste ha just den som låg vid
tvättstället. Jag hade rullat in allt mitt glitter i den!!


Bara ett djur....

Idag har jag satt igång det stora drevet vad det gäller "Lillebror"  Den lille stackaren står fortfarande ute hela dagen.. I dag hade han åter igen smitit ut från sitt "fängelse". Jag kallade på honom och han kom krypande mot mig..
Han var sååå rädd.. Till slut kom han upp i min famn och började slicka mig i mungipan.. Mina tårar började rinna.. Jag var så ledsen för hans skull...

Med bestämda steg gick jag upp för trappan.. Nu jävlar så skulle de få höra ... En utländsk man i 35 års åldern öppnade och sa;
- Oj, har du smitit igen...
- Ja, är det så konstigt tycker du, säger jag. Fortfarande med Lillebror i famnen... Klart att han smiter, han vill ju inte vara ensam hela dagen fattar du väl..
Jag går ju ut med honom på kvällen, säger stolpskottet då... Han får inte vara ensam så länge, plus att han har ju inget skydd, varken mot sol, regn eller vind.. I mina ögon är detta djurplågeri..
Äsch... Han har det bra.... Det är ju bara ett djur, säger fanskapet på...
Nu sprutar tårarna på mig, jag sätter upp fingret mot hans ansikte och talar om att nu är vi i SVERIGE och här finns det lagar om hur man sköter sina djur och de lagar följer inte du... Jag sätter ner Lillebror och går där ifrån...


Jag går direkt in och ringer Ellas mamma vars man är odförande i Djurskyddet i Ronneby.. Ella har ju redan berättat och hon lovar att ringa i hopp om att det ska väga tyngre om de ringer än jag som privat person. För inget har ju hänt sedan jag och Pelle ringde...

Senare under eftermiddagen ringer jag till Eva och kollar om de lyckats, men tyvärr de har inte ens svarat !!  Visst de har säkert mycket att göra men hallå, man kan väl iallafall svara eller ringa upp när man lämnar medelande.. Var en artikel i BLT i dag om hur mycke de hade att göra..

När jag ringt till Pelle och berättat att jag skulle ta hunden och åka hem med honom tyckte han att jag skulle ringa till Lasse.
-Du får inte ta hunden.. Lova att du inte gör det, det är stöld Catrin. Ja, jag vet... Lovar jag ska inte utan ringa Lasse
Lasse Neij är en föredetta polis här i Ronneby som har jobbat som hundförare i många år och har nu egen uppfödning..
Ringde upp honom och berättade och han lovade att kolla upp det i morgon...
Hoppas nu det löser sig för den lille killen...

Nu ska jag slänga i mig lite mat innan strykbrädan och City Akuten hägrar..

HoppOchHej

Operation...

Idag har jag inte gjort många knop... Har nästan varit soffpotatis heladagen...
Var på loppis i morse och jag köpte åter igen en .... LAMPA !!  Haha.. Pelle blir snart skogstokig på mig... Men en sådan lampa har jag velat ha ett tag, har visserligen redan en men ville ju ha två så jag kan ha de i varsitt fönster i köket... Det kommer bli sååå snyggt när vi kommer upp i den nya lägenheten.. Om vi kommer upp... Just nu känns det som vi aldrig kan flytta upp.. Det går ju såååå långsamt... Men men, innan nästa påsk iallafall... ;)

Pratade med lilla mamma för några timmar sedan och hon var så ledsen. I fredags opererade sin fot. Den skulle stel opereras och de skulle ta ben från hennes höft. Nu visade att de tog ben från smalbenet istället...
Mamma var så ledsen. Hon kommer att tillbringa 8 veckor i gips och eftersom hennes handleder är sBlowing Kisses & Hearts Lips Decoration Imageså svaga så blir det att sitta i rullstol. Jag lider med henne så. Min mamma är en sol och vatten dyrkare. Vilket betyder att eftersom hon har gips så kan hon inte bada på hela sommaren.. Har försökt att ringa nu ikväll men kommer inte fram...

Mamma, Jag älskar dig och jag vet att du fixar detta !!

En stor puss och kram till dig mamma....


Nu ska jag se om jag orkar gå ner i tvättstugan en sista vända ...

NattNatt

Underbar....



Haft en underbar dag i Malmö idag..
Fint väder, trevligt sällskap och massa roliga människor att titta på..

Nu är jag helt slut i både kropp och hjärna så nu blir det sängen
i några timmar..

I morgon söndag blr det tvättstugan hela dagen, men ska nog hinna med loppis en snabbis ;)


GodNatt

Nu är det natten ...


Dagens status


Koncentrations förmåga; 5


Naglar; Torra och flagniga....


Mage; Alldeles för slapp


Humör; växlande molnighet , samma som vädret :(                   


Äter; Frukost.  


Ska till Karlskrona; 13.00


Dagens kommentar; tänk positivt nu är det helg !!



Djurplågeri....

I en trädgård precis vid mitt jobb står det nästan alltid en liten valp som max är 4 månader och jag tror att de är en Korthårig Collie..
Under de två veckorna som det var så där jätte fint väder stod den där hela dagarna.. På ett litet inhängnat ormåde på ca 10kvm.. Ingen skugga på hela förmiddagen, utan tidigast vid 14-15 tiden skuggade garaget solen för honom.. Det fanns en liten skål med vatten till honom men inget annat...
I slutet på förra veckan ringde jag tillslut till länstyrelsen och fick prata med länsvetrinaären och gjorde en anmälan... Men inget hände.. Dagen efter stod han fortfarande där.. Om man nu ska skaffa en hund så är det väl inte meningen att den bara ska stå där i trädgården eller ???  Som jag sa till vetrinären, om man nu vill ha en trädgårdshund kan man köpa en i sten... Blir så JÄVLA arg...
Dagen efter så ringde Pelle och berättade vad han tyckte... Men jag tror inte att de varit där för idag var han ute nästan hela dagen.. Iallafall från klockan 9 till 15.30 då jag var ute och rökte...
I tisdags hade han smitit och sprang omkring och var jätte rädd på skolgården.. En av killarna kom med honom till mig och jag tog honom i min famn... Hela han skakade och svansen var klistrad mellan hans ben.. Stackars liten.... Jag gick bort till huset där han bor och kanckade på.. Ut kommer en man och säge... Oj, hiónom har jag letat efter.. Visst tänkte jag.. Den lille killen blev inte ens glad av att se husse utan kröp ihop ännu mera i min famn.. Jag räckte över honom och mannen tog i honom som om han var en påse skräp.. Hmmmm... Då bestämde jag att om han smiter en gång till, då tar jag honom... Hundnappning???? Ja, men där ska han fan inte bo...
Han går nu under namnet Lillebror !!


Idag har jag varit lite pysslig.. Har målat min fönsterlampa, för hur snygg var den nu när solen stått och gassat på min annars fina röda lampa.. Lampskärmen är nu röd igen och inte alls orange längre.. lamp foetn är nu mörkgrå med sand i ... Ur tjusigt..

Bilder från förr....

Klockan börjar närma sig kvällen och nu sitter jag här ensamen.. Tjejerna är och jobbar, maken jobbar och lilleman ligger och tjurar bara för att han inte får vara ute i trädgården...
Folksam flerspråkig kundtjänst
I måndags ringde jag Folksam angånde skadegörelsen på vår bil... 3000:- TRETUSEN SPÄNN !! Det är vad självrisken ligger på.. Jag blev såå arg så att jag började gråta.. Ja, men ni får ju en fin nylackad bil sa mannen i andra ändan..
Men HALLÅ, jag ville inte lacka om bilen just nu... Har lite andra saker att lägga mina pengar på just nu..
Patricia tar studenten och även om inte ska ha något jätte påkostat kalas så ska hon ju ändå ha ett..
Ja, ja ingen mening att gråta... Gråter ju inga guldtårar precis..

Igår gick jag upp till Jimmy en sväng. Pappan till mina tjejer... Satt och kollade på kort i nästan två timmar.. Oj vad vi skrattade.. Som vi såg ut.. Bilden på mig och Björn Afzelius är ju bara så hemsk..
Jag är 19 år och gravid med Patricia. Jag var där med Jimmys mamma och lyssnade.. Kolla in mina snygga glasögon... Det var uybytbara bågar. Jag hade rosa, svart och röda har jag för mig, men dessa blå var favoriterna.. Haha, de är ju hemska...

Nästa bild är tagen vid min student.. Bara 18 år gammal ;), minns det som om det vore igår.. dagen efter flyttade jag hemifrån och på måndagen började jag jobba.. Nu ska Patricia göra samma sak... Usch, vart har alla åren tagit vägen..

Pussbilden är på mig och Patricia... Tycker den är såå söt..

 Här är en annan bild som är tagen för länge sedan.. Måste varit 1996 och vi skulle på bröllop. Kommer ihåg den spetstunikan.. Har för mig att jag bodde i den + att jag hade en svart också... Lisa är sur som vanligt.. det var hon jämt när hon var liten... Brukar säga att hon var ett A-barn när hon var liten.. Hon sov, åt och sov lite till.. Men strax efter hennes ett årsdag flög djävulen i henne och han stannade där för gott... Hahaha !! Mitt lilla arga barn.. Som nu ska sluta nian och brja på gymnasiet.. Har ju inga små barn kvar längre... Tur att jag har Fridholf...

Nä nu måste jag ut med honom en sväng... Han piper som attan och vill nog ut en sväng...

TjingelingBadRing

Regn....

GOD MORGON KÄRA LÄSARE....

Oj så förmell jag blev nu då ;) Haft ett par hektiska  dagar nu så  det har inte blivit något bloggande... 
Idag är det långdag på jobbet. Jobbar till 17, även om det bara är en timme mer än vanligt så känns det..

Får se om jag hinner blogga lite i kväll, har ju hänt lite som jag vill berätta..

Ha en riktigt skön dag i regnet... Kao Anis Images

Vecka 19´s bild


Fyndat



I morse var jag uppe med tuppen.. Väckte tjejerna och deras pojkar för att
sedan sticka ner till loppis.. Hur mycket folk som helst idag...
Det första jag sprang på var tre ursnygga lampor.. En att hänga i taket och två likadana fast att ha i fönster eller på ett bord... 100 :- för alla tre ;) Kollade sedan på nätet och bara taklampan kostar runt 800 kronor.. Snacka om att ha fyndat...


Haft en lugn och stillsam söndag..



SovGottOchDrömVackraDrömmar

Så jävla arg....


I morse när jag var ute med lillemannen i trädgården gick jag en sväng bort mot bilen...  Såg då något rött som låg framför bilen.. Gick lite närmre och såg då att det låg en rullator inklämd mellan fronten och planket..
Sprang in och hämtade Pelle och gick ut på parkeringen.. Hela bilen är full av repor och bucklor... Taket och motorhuven är värst.. Även lite på
framrutan...

Så jävla meningslöst att förstöra bara för förstörandets skull...
Ringde genast till polisen och anmälde, men de kan ju inget göra...

Varför hålla på att förstöra andras saker.. Jag har aldrig fattat det...
Dessutom är det nu två, (ja, jag hittade en rullator till på andra sidan vägen) troligtvis äldre perosenr som idag inte kan gå ut. Just för att några jävla IDIOTER inte vet skillnaden på DITT och MITT..
Ringde upp polisen en gång till och undrade vad jag skulle göra med rullatorerna.
Vi kom överens om att jag skulle behålla de här och när/om de polisanmäler så ska de säga att de finns här..

Så var denna fina dag förstörd...

Två glas vin


Varit på middag i dag hos lilla svärmor.. Lika gott som vanligt ;)

Varit en lugn första Maj, inte gjort mycket nytta idag.. Skönt med en riktig slappa dag..

Nu ska jag krypa ner i sängen.. Trött fast jag inte gjort något idag.

Kan ju kanske bero på vinet jag drack ;)



Tog lite blombilder i det vackra vår eller ska man säga sommavädret??

.. Här är en av dem.

















GodNattPåErAllaGlada !!

Valborgsmässoaftonsfirande.....


Just hemkommen från mitt årliga Valborgsmässoaftonsfirande.. Jag firar 10 års jubilemum som nattvandrande mamma.. I Ronneby så har man varje valborg disco i Brunnshallarna.. En stor fylle fest som Ronneby Kommun annordnar.. Ja, för det är just vad det är, en stor fylle fest för våra ungdommar. Visst det är väl bra att man ordnar något och att alla, iallafall de flesta samlas på ett ställe.
I år var vi många vuxna på plats, vilket jag tycker är super bra.
Nattvandrare, fältare, fritidsledare, kyrkan, ordningsvakter och polis var även på plats. Vi tolv tiden kom det även massa föräldrar..
I år var polisen stenhårda med alkoholen. Såg hur de plockade in en massa flaskor.

För min egna del var det lite annurlunda i år. Som jag sa har jag ju varit där under många år och de sista 7 åren som privatperson. Var med Nattvandrarna under ett par år, men jag tycker att jag gör mer nytta som MAMMA !!
Eftersom jag nu jobbar på ett högstadie så känner jag ju nu många av ungdomarna. Tror att de flesta tyckte det var helt ok att ha mig där. Ungefär häften kom fram för att kramas lite medan vissa bara hejade. Visst det fanns vissa som bängde men det bryr jag mig inte om.. ;)

I år tyckte jag det var riktigt lugnt där nere. Vissa år har det varit lite obehagligt.. massa små ungtuppar som hom håller på att pinka revir. Kom ihåg för två årsedan då jag och en väninna hoppade rakt in i ett slagsmål, där vakterna bara stod och tittade på...

Men alltså nåstan inga bråk alls i år.. Skönt.. Nä, nu hör jag hur sängen ropar även maken som just kommit hem från sin nattvandring i Karlskrona, där jag jobbar som fritidsledare..

Glöm inte bort att man kan luras idag, det är ju nu Första Maj..
MajMajMånejagKanLuraDigTillSkåne ;)

RSS 2.0