Hundliv

Rowan är en hund som föddes blind. Han har aldrig kunnat se och är helt omedveten om hur världen runt omkring honom ser ut. Han har dock lärt sig att klara av livet med endast hörsel och känsel, och tydligen fungerar detta helt utmärkt för honom! Rowan är nämligen en glad hund som älskar livet, trots att han lever i ständigt mörker.


Dagens lilla vits !


Det var en mattläggare i Östersund som hade lagt in en heltäckningsmatta hos en familj. När han var färdig med arbetet kände han sig väldigt röksugen och letade i bröstfickan efter sitt cigarettpaket. Det var inte där det brukade. Under sökandet fick han syn på något som buktade upp under mattan. Mattläggaren svor för sig själv. Han hade ju ingen lust att riva upp hela mattan igen bara för ett cigarettpaket. Han tog därför hammaren och bankade till mattan så att den blev jämn och fin igen. Nästa dag ringde pappan i familjen och tackade för det fina arbetet, samtidigt som han frågade:
- Jag hittade ett paket cigaretter på köksbordet, är det möjligen ditt?
- Ja! Det är det nog, svarade mattläggaren.
- Och du har händelsevis inte sett till min dotters hamster? Han har varit försvunnen sen i går...


Dagens lilla vits !


När det började bli alltför gott om rovdjur fanns det till slut inte plats för alla björnar som hade fångats för att de höll sig för nära bebyggda trakter. Som ett experiment placerades en av björnarna på jordbruksdepartementet. Björnen trivdes mycket bra och la på hullet. Efter några veckor flyttades björnen till djurparken. En gammal björnkompis undrade varför de plötsligt hade fattat det nya beslutet i departementet. Björnen förklarade:
- Varje dag åt jag upp en av departementets tjänstemän. Ingen märkte något. Men så en dag råkade jag mumsa i mig departementets städhjälp, och då var det kört...


Dagens lilla vits !


- Vad tror du om det här? Först en liten drink och så en laxmacka med öl och snaps. Därefter helstekt oxfilé och ett utsökt rödvin till maten. Därefter hjortronsorbet och ett glas portvin... och så en kopp kaffe och en kupa konjak av ädlaste sort. Alltihop för 75 kr! Det är väl billigt?
- Det är helt fantastiskt! Var får man tag i det där?
- Ingenstans antar jag. Men erkänn att det är billigt!!


Dagens lilla vits !


En iraelisk stridspilot blev nedskjuten och tillgångatagen av Hizbollah i Libanon. - Vad har flygplanet för radar och kommunikationsutrustning? frågade dem.
- Jag vet inte, svarade piloten och fick stryk som straff.
- Vad har flygplanet för maxhastighet?
- Jag vet inte, svarade den tappre piloten och fick ännu mera spö.
- Vad har flygplanet för precisionsvapen?
- Jag vet inte, svarade piloten och fick så in i helsicke med misshandel. Den israeliska piloten släpptes och väl hemkommen i Israel fick han frågan hur man ska agera om man blir fången.
- Se till så du kan något om planet du flugit, för annars för du stryk...


Dagens lilla vits !


En fånge som skulle hängas beklagade sig för prästen.
- Jag har inte fått nån frukost!
- Det har inte jag med att göra, sa prästen. Jag är här för att se till att du får andligt stöd.
Fångvaktaren kom in och mannen sa:
- Jag har inte fått nån frukost!
- Det har inte jag med att göra, sa fångvaktaren. Jag är bara här iför att se till att din cell är ren och snygg.
Till slut kom bödeln.
- Jag har inte fått nån frukost!
- Det har inte jag med att göra, sa bödeln. Jag är här för att se till att du inte får nån middag!


Söndag 21 november 2010


Jahaja, då var det söndag igen... Vart tar veckorna vägen..

Idag har jag dammat högtalarna.. Blev så sugen på att spela riktigt högt! Sagt och gjort... Samtidigt dammade jag hela lägenheten och planerade samtiditgt hur jag ska adventspynta nästa vecka.. *LÄNGTAR*

Nu ska jag snart åka och boxas.. Ska bli skönt att få ta i lite..

Ikväll blir det soffan och INTE stå vid strykbänken för den é jag redan klar med !!

Önskar er alla en fortsatt skön söndag !


SHOPPA !!

Imorgon blir det ULLARED !! Hela långa dagen... Börjar jobba halv fem och planeras vara hemma runt 20... En buss med 47 ungdomar !  Ska bli jätte skoj !! Får hoppas att de sköter sig så jag hinner shoppa lite också... Om inte åker vi nog upp på söndag... Innan vi kör vidare till Götet !!

Nja, vi får se hur vi gör.. Beror ju helt på väder och vind och stämning !!

Nä nu ska jag fixa lite utflycktsmackor tills i morgon !!

Ta hand om och Shoppa lugnt...

Lång dag !!


Tolv timmars arbetsdag har det varit idag !! Känns nu och eftersom jag INTE kom isäng itid igår så MÅSTE jag göra det idag...
LÅg och lekte lite med min nya leksak igår kväll... Min nya telefon och INGET annat ;)

Ny teknik är jätte roligt och jag måste ju erkänna att jag är nog en liten prylbög ;) Det kommer att ta tid att lära sig den men trivs redan med den, fast det tog mig en evighet att bara ringa ett vanligt samtal...

Nä, ut med Firdholf en sväng... Fast han ligger och sover sååå gott nu.. Köpte en gosedjurs boll till honom på Ikea och den har tagit med sig i sin säng !! Sådan husse sådan hund för bägge é ju helt BOLLTOKIGA !!

God natt gott folk !!


Frukost..

Sitter här och lyssnar när Fridholf käkar frukost... Han slafsar så det stänker upp på elementet... Själv äter jag ett päron.. Mumma !!

Idag är det återigen ett lååångt arbetspass... Börjar nu klockan 9 och jobbar till 2130 ikväll... Nu på förmiddagen ska vi ha bio på bruket för några barn... 5 barn och ett sandtroll heter filmen och den ska visst vara JÄTTE bra..

Nä, nu måste jag kvicka mig..

Have a nice day och var rädda om er

Tvättat !?!

Dagens planer:

Städa
Fika hos svärmor
Städa
Hjälpa Lisa städa hennes rum
Boxas
Äta taccos
Städa
Stryka
Titta på Parlamentet
SOVA !!!


Lifta


Smile, I am dancing !!

Klockan 14 sticker jag till jobbet för att vara med på Kallingedansen..
Funktionshindrade från hela länet kommer att komma till kallinge för att dansa, äta, umgås och ha jätte kul !!
jag har ju varit med på den mindre versionen av denna dans och jag hade så roligt..

Idag blev det knappt sovmorgon fast jag börjar sent.. Varit hos Y och klippt mig.. Denna gången blev det med rakapparaten på sidorna.. Men detta var nog sista gången med tuppkam, iallafall för denna säsong.. Kan ju inte ha mössa när håret står rakt upp..
Nä, nu är det dags att skölja ur färgen ur håret..

Have a nice day !!

Torka !!


Riktig bloggtorka idag !!

Inget vettigt att skriva om så därför slänger jag mig på soffan istället och tittar på 2 1/2 män istället !!

God natt och ta hand om varandra i natten !!

Dr Martens

Vonda 14 eye boot, Dr. MartensVILL HA DESSA !! Kan någon snäll människa skänka lite pengar till mig !!!
Visst är de underbara !! 

Nu har jag varit jätte duktig.. Putsat nästan alla fönster, lagat middag och suttit och letat efter nya skor...  Behöver visserligen inga nya men de är ju sååååå läckra !!

Nu ska jag bara lata mig innan de är dags för att åka och boxas !!


A Star !!


Igår tändes en ny dansstjärna på vår himmel :)

 Peter Jide äger !! 

Vintertid !!

Så är det dags igen. Natten mot söndag vrider vi tillbaka klockan en timme. Då kan vi sova, festa eller göra något annat en stund extra när Sverige och resten av EU byter till vintertid.

Det kan kännas tungt när höstmörkret redan förkortar våra dagar och vi nu också skiftar till det som sedan 1870-talet officiellt kallas normaltid. Det blir ljust tidigare på morgnarna men mörkret faller tidigare på eftermiddagen. En tröst är att kroppen normalt anpassar sig snabbt till den nya tiden.
Man kan också betänka att sommartiden faktiskt pågått i sju månader. Och om sju veckor, den 22 december, vänder det. Då blir dagarna ljusare och ljusare... Nu tänker vi positivt ;)


Lisa fyller snart 18 !?!


Tänk att om ett par veckor har jag inga barn längre.. Yngsta dottern fyller 18 och räknas då som vuxen... Får nästan lite panik när jag tänker på det, men bara nästan !

Risken är väl att det blir som på bilden ;)

zits


Dont smoke

tony


Litenmans filosofi !

mutts


Det där känner jag ingen !?!

bizarro


๑۩۞۩๑ HAPPY HALLOWEEN ! ๑۩۞۩๑.

Så nu är det dags för lilla mig att krypa till kojs...
8.gif image by Lillekonsippa
Patricia och Kim har just gått hem till sitt... Mysigt att ha dom här...

Hihi !! Jag har busat lite ikväll....Vid sju tiden ringde det på dörren och jag trodde det var Tiza och Kim som kom... Fridholf skällde som vanligt men tystnade och gick och lade sig i sin kor när jag sa till honom... När jag öppnade stod det tre utklädda barn på den nedra trappavsatsen och så JÄTTE rädda ut.. Bus eller godis pep de fram... Just då kommer Fridholf i fullkareta... Jag höll upp benet så han inte kom förbi men lät han skälla... BUS !!! sa jag och stängde dörren.... Tyckte det var lite skoj ;)

Var rädda om er i natt !!

Äntligen fredag !!

Kort arbetsdag idag också... Kan behövas då jag har en helvetesvecka framför mig !!

Visserligen en kul vecka med massa aktiviteter, men det blir måååånga timmar ! Minst 53 timmar ... Jaja.. det ska bli en rolig vecka för på tisdag åker vi till ULLARED !! Kommer ju inte bli som förra gången då jag kunde strosa omkring själv för nu sak jag ju jobba.. Fått höra av andra som varit där innan med jobbet så har det inte varit någon vidare shopping för personalen.. Blir det inget så gör det ju inte så där jätte mycket.. Får väl ta med mig gubben och åka upp igen ;)

Nu kommer snart Tiza och Kim.. Lite fredagsmys framför TVn...

Ingen känner min väg... ingen enda.
inte heller jag känner den - men den blir synlig för mig medan jag vandrar


Omhändertagen

En övergiven kolibri-unge blev upphittad och omhändertagen av en människa!
Kolibries är några av världens absolut minsta fåglar, och när dom flyger så flaxar dom med sina vingar lika snabbt som en insekt! Dessa fåglar livnär sig på att dricka näktar från blommor och andra växter, och även att äta mumsiga blomflugor.

Killen som tog hand om kolibri-ungen matade fågeln med nektar och lärde den att flyga, och även hur den skulle hitta mat på egen hand. Allt blev videodokumenterat och klipptes ihop till en film som lades ut på Youtube.


Terrorist !!

Tjoho....

HUr pigg är jag egentligen... Jo, hur pigg som helst !! Just hemkommen från skogen !! Legat bakom ett träd i tre timmar och försört mörkeseendet för alla elever som sprang förbi ...
Hade rånaluva och försvarets termoställ på mig så INGEN kunde vid första titten se att det var jag... Ett gäng med killar sprang förbi... Den ene tände sin ficklampa rakt i ansiktet direkt efter jag bländat dem han skrek att jag såg ut som en terrorist.. Då säger en annan - Terrorist... Hmm då kommer jag att tänka på Catrin... Hmmm....

Efter att vi hittat de som sprungit vilse så åkte vi upp till Kallingeskolan, där blev vi bjudna på korv och musik... OJ, vad MÅMGA kramar jag fick.. Det värkar som en viss terrorist är rätt saknad ;)

Nu blir det promenad med hunden sedan sängen...

NattNatt

80talets schlager !!

Minnerna poppar upp när jag hör denna låt !!!


Föräldrar tvingar barn stjäla ur sopcontainrar

Läste just detta på BLT !!

Den senaste tiden har många upprörda invånare ringt till renhållningsenheten och berättat samma sak.
Föräldrar skickar ned sina barn i kommunens sopcontainrar för att stjäla metallburkar.
– De har sett hur föräldrar lyfter in barn i metallcontainrar och sedan står och väntar utanför, säger Annelie Carlsson.
– Eftersom öppningarna är så smala måste det handla om små barn. Vi känner stark oro över vad som kan hända.
– På vissa ställen har man använt kofot för att bända upp luckan på baksidan. Då kan även större barn tvingas in i containern.
Vittnesmålen gäller samtliga obemannade återvinningsstationer i kommunen.
– Det är tydligt att någon har satt detta i system, fortsätter Annelie Carlsson. Efteråt säljs metallburkarna som skrot.

Men HALLÅ !!! Vad fan tänker folk med... Jag och min familj har haft lite tjabb med några som rotar runt i våra sopor.. Vuxna som roffar åt sig mitt skräp för att sedan stå på loppis och sälja skiten.. Bryr väl egentligen inte om det men ni ska ju inte tro att de stänger utan låter locket vara öppet.. Då kommer alla förbannade kråkor och river ut ALLT !!!
Kvinnan som brukar vara här är så fruktansvärt otrevlig så jag blir ja bara vansinig för det... Jag vet att hon fär runt på andra ställe också... Jag har hotat med polis, men även att släppa ut hunden.. Det skulle jag ju förstås inte göra för jag vill ju inte att Fridholf ska göra någon annan illa... Men han är duktig på att skälla !!

Blixtrar och dunder !!

Sovmorgon idag !!! SÅÅÅÅ Skönt !! Pelle tog litenman i morse så jag behövde inte stiga upp så tidigt och ta honom.. Han sover fortfarande och bara blängde på mig när jag steg upp ;)

Idag blir det bara halvdasjobb... Börjar 1300 och flexar ut 1730.. Då blir det snabba ryck för att klä om... Ska busa lite ikväll med mina gamla nior ;) Ska bli jätte skoj.. Skriver mera sedan, vill inte avslöja förmycket eftersom vissa lser här ;)

Nu ska jag ta och fixa iordning lite här..

Have nice day !!

Dagens lilla vits !


En blondin hade precis varit med om en hemsk trafikolycka. Mirakulöst hade hon klarat sig utan att få så mycket som en skråma och när polisen kom satt hon och lade på nytt läppstift.
- Herregud!, sa polismannen. Din bil är ju helt kraschad! Är allt bra med dig, fröken?
- Jadå, konstapeln, jag mår bara bra! kvittrade blondinen.
- Men hur i hela friden gick detta till? frågade polisen medan han gick runt bilen och inspekterade förödelsen.
- Det var så konstigt. Jag körde längs vägen när det helt plötsligt, från ingenstans, dök upp ett träd framför bilen. Jag svängde till höger, och där var det ett träd till! Jag svängde till vänster och där var ett träd igen! Då svängde jag till höger och där var ett till träd! Jag svängde till vänster och där var ett träd...
- Ursäkta mig, fröken! avbröt polisen. Det finns inte ett träd så långt ögat kan se längs den här vägen. Det var din Wunderbaum som gungade fram och tillbaka.


Dagens lilla vits !


Det var en gång en polis som jäklades med en arresterad snubbe.
- Jag ställer dig en gåta, sa polisen. Klarar du den släpper jag dig fri. Förstått?
- Ja.
- Vad är det som har 4 hjul och rullar?
- Lätt! Det är en bil, svarade skurken.
- Jo, men du svarade inte rätt, för du sa inte om det var en Audi eller Volvo. Vi tar en till. Vad är det som har 2 hjul och rullar?
- En motorcykel?
- Njaaaa... Du sa aldrig om det var en Yamaha eller Honda.
- Men shit, suckade skurken, okej, här har du en gåta av mig. Vad är det som går runt på gatan och säljer sig?
- Hehe lätt! skrattade polisen. Det är en hora.
- Jo, men du sa aldrig om det var din mamma eller din fru.


Dagens lilla vits !


Drängen mötte upp bonden på tågstationen med häst och vagn. Bonden frågar:

- Har det hänt något ovanligt då jag har varit borta?

- Nej det har inte hänt något ovanligt.

- Vad har du på vagnen?

- De förbrända svinen.

- De förbrända svinen?!

- Ja, ladugården brann ner.

- Brann ladugården ner?

- Ja, den antändes från boningshuset.

- Har boningshuset brunnit?

- Ja, ett av ljusen på kistan välte.

- Vems kista?

- Er frus.

- Har min fru dött?

- Ja, hon ramlade ner från stegen och bröt nacken.

- Vad gjorde hon på stegen?

- Hon var full.

- Det var väl inget ovanligt.

- Det var det jag sa. Det har inte hänt något ovanligt.


The boss !!

Chef dömd till fängelse för våldtäkt mot barn
I går dömdes 28-åringen till tre års fängelse för att ha våldtagit en 14-årig prao-elev, liksom för sexuellt övergrepp mot barn, utnyttjande av barn för sexuell posering, sexuellt ofredande och barnpornografibrott.
Han ska också betala 145 000 kronor i skadestånd till fyra av sina offer.
Det hela uppdagades då föräldrarna till en annan 14-årig flicka fick veta att 28-åringen försett deras dotter med cigaretter, men även med underkläder, och att han också bett om ”sexiga bilder” av henne i dessa.
Dottern berättade också att hennes väninna utnyttjats sexuellt då hon praktiserat på 28-åringens arbetsplats.
Den 28-årige arbetsledaren greps, och hans dator och mobiltelefon togs i beslag.
I dessa hittades ett femtiotal bilder på flickor i de lägre tonåren; nakna eller lättklädda.
De kunde spåras, och det var då det också avslöjades att 28-åringen, under namnet ”Ole, 16 år”, haft kontakt med flera småflickor på nätet och bett dem posera för honom, via sina webbkameror.
Den yngsta var bara 13 år.
Men i datorn fanns också bilder på flickan han haft som prao-elev och som han haft samlag med, och förmått onanera åt honom.

Handledare
Och närmast systematiskt tafsat på under praktikveckorna.
– Han visste att jag bara var 14. Jag berättade det, och han grattade mig senare också på min 15-årsdag, berättade hon vid rättegången.
– Han köpte stringtrosor åt mig, och bad mig posera, och skicka bilder. Han sade att han ville ha mig som KK.
28-åringen själv uppgav att han ”trodde hon var äldre”.
Han har medgivit de flesta faktiska omständigheterna med samtliga flickor, men förnekat brott.

Kvar i häkte
Blekinge tingsrätt ser särskilt allvarligt på förgripelserna på prao-eleven.
28-åringen utnyttjade grovt sin ställning, och missbrukade sitt förtroende. Flickan tillerkänns ett skadestånd på 100 000 kronor.
De övriga tre får lägre skadestånd än de begärde, delvis för att det förekommit en viss ömsesidighet och egna initiativ i åtminstone två av kontakterna. 28-åringen, som suttit häktad sedan i somras, ska förbli i häkte tills dess domen vinner laga kraft. Det kan dock antas att han kommer att överklaga den.


 Tre år ??? Han har troligtvis förstört flickans liv.. Flickan gjorde praktik på den resturant där han var chef... FYFAN !! Visst flickan kanske inte var helt oskyldig själv, men det spela INGEN roll... Han är vuxen och ska väl inte enleda ett förhållande med en 14 åring !! Jag säger bara FYFAN för sådana människor !!

Ps. Varför har jag bilden ?!? Gissa vart han är chef!?!

VARFÖR ?!

Nu i helgen har det varit MYCKET skadegörelse både här i Ronneby och i Karlskrona.. Säkert på andra ställe ochså, men bara det jag har uppmärksammat ! VARFÖR undrar jag.!?!?
Rektorn i Karlskrona skyllde på att ungdomarna inte har tillräckligt med sysselsättning på sin fritid.. Hmmm ..
De flesta skadegörelserna händer ju på nätterna och då tycker iallafall jag att man ska SOVA !! Vad finner man för "lycka" eller tillfredsställelse genom att ta sönder sakre.. Jag kan inte förstå det.. Jag kan förstå om man är ute efter pengar men att förstöra 19 rutor som de gjort på Sunna i Karlskrona kan jag INTE förstå.. Nä, låt storebror se dig och sätt dit de och låte laga eller betala... Kan de inte så får föräldrarna göra det.. Föräldrar har ansvar för sina barn upp tills de är 18....

Nä, nu orkar jag inte lägga mera energi på det ikväll utan nu ska jag äta upp mitt päron och sedan gå och lägga mig...

Jo, en sak till...
Jag har världens bästa Patricia... Hon har bakat HALLONGROTTOR till mig.. Så ljuvligt goda... SuperduperTack min lilla gumma !! Älskar dig ...

Den som vakar i mörkret

Den som vakar i mörkret

Av Helene Tursten
Dold av mörkret iakttar han kvinnorna. Han har en överenskommelse med dem, och så länge de är trogna beskyddar han dem. Men när de syndar straffar han dem med döden.
En kvinna hittas död på en kyrkogård, strypt och paketerad i plast. Kroppen är omsorgsfullt rengjord och mördaren har inte lämnat några spår efter sig. Några dagar före mordet har kvinnan fått en blomma sam ett kort med obegriplig text och ett fotografi på sig själv. Kriminalinspektör Irene Huss och hennes kollegor i Göteborg har varken ledtrådar eller motiv och när ett liknande mord begås strax därefter börjar jaktken på mördaren bli desperat.

Precis som Helenes alla andra böcker om Irené är denna superduper bra.. Spännande från första början... Men lite konstigt slut tyckte jag.. Men det kommer nog flera ;)


Zzzzzzz

Finns det något skönare än att sova en stund... NÄ, jag tror inte det.. Men man får inte sova förlänge för då blir det bara värre.. Men 30 minuter är perfekt.. Nu är iallafall jag redo för en rond med boxning ;)

Haft en rättså soft dag på jobbet idag... Rättså skönt med sådana dagar ...

Broddar kanske !!

Nu är det snart dags att krypa ner i sängen.. Får nog sätta på elementen igen för det känns som att dat blir nog minusgrader inatt !! Nästan så jag fick skrapa rutoran på bilen nu när vi skulle köra hem i kväll från Kallinge !! Tycker inte om kyla... Vill ha tillbaka sommaren och den VARMA solen !! Min stackars lilla kropp mår inte bra av kyla... Jag spänner mig och får mear ont.. När det sedan blir halt spänner jag mig ännu mera... Rädd för att jag ska trilla.. Kanske skulle skaffa mig broddar att ha på skorna.. NE !!! Skulle inte tro det !!

Nä, nu kommer snart Pelle hem....

Sov gott ses imorgon !!

Ännu en vecka !

Ja, ännu en vecka att lägga bakom sig... V42 2010 är snart slut ;)

Vid 16 tog jag och tjejerna bussen upp till Kallinge för att träna !! Mycke ben 0ch rumpa var det idag.. Vi parades in två&två idag.. Det bidde jag och Lotta.. Vi kom fram till att vi båda har förstora rumpor för vissa övningar, vi liksom fastnar i varandra.. FRÅGA inte.. Detta måste ses !! Vi kom också fram till att det är bra att PRAKTIKANTEN börjar imorgon, för vi lär ha så mycket träningsvärk att vi nog inte kan göra så mycket imorgon...

Efter en underbart god kasslergratäng blev det fruktsallad med glass.. Så gott så... Nu är jag mätt och nöjd med min dag så jag ska ta min nya bok och krypa ner under täcket och bara njuta..

See you soon !!

Barnmisshandel...

Häromdagen tittade jag på Lyxfällan.. Brukar inte titta på detta program då jag tycker människorna som är med där är pinsamma.. Visst det är lätt att hamna i en skuldfälla.. Har själv gjort det men tog tag i det INNAN det gick för långt!!!. Det handlade om när jag var ensamstående med tjejerna och inte fick pengarna att gå runt !! Mina skulder blev på mat och kläder till tjejerna.. Var för stolt för att be om hjälp !! Men som sagt det var en kort period i mitt liv som gick att ändra på...

Tjejen som det handlade om sist har NOLLkoll !!
Jag hoppas verkligen hennes föräldrar SKÄMS !! Det hade iallafall jag gjort !! I mina ögon har de inte hjälpt henne med hur man ska hantera pengar.. Barnmisshandel!?! JA enligt mig iallafall !!

Kolla själva !


Dagens lilla vits !


Doktorn till psykpatienten:
- Då har vi kommit överens om att du inte är nån strömming.
- Nej, jag är ingen strömming. Jag är ingen strömming.
Patienten lämnar läkarmottagningen, men efter några minuter kommer han springande tillbaka:
- Doktorn, doktorn! Det sitter en katt på trappan!
- Men var ju överens om att du inte är nån strömming.
- Vi, ja! Men hur ska katten kunna veta det?


Dagens lilla vits !


Sjukvårdarna övar i bärandet av sårade, och för att göra övningen mer verklig lägger man stora säckar i båren. Oskar tycker att båren är för tung och skär sönder säcken så att sanden rinner ut.
Fanjunkaren:
- Va fan är det där?
Oskar:
- Den sårade kräks.


Dagens lilla vits !


Tre män sitter i väntrummet på förlossningen och väntar på att deras respektive barn ska födas. En är från Norrland, en från Stockholm och en kommer från Nigeria. De är naturligtvis väldigt nervösa, som är så vanligt i sådana här situationer. Plötsligt slås dörrarna upp och ut kommer doktorn. - Mina herrar, jag har en god och en dålig nyhet. Den goda nyheten är att era fruar har frambringat tre välmående och friska barn.” Männen i väntrummet skrek och hoppade av lycka. Men vad är den dåliga nyheten, frågar stockholmaren.
- Jo, säger läkaren, barnen föddes samtidigt och vi har olyckligtvis blandat ihop dem. Nu är det så att vi skulle vilja ha er hjälp i identifieringen av barnen. Så att allt får ett lyckligt slut, avslutar läkaren. Norrlänningen springer som en dåre till rummet där de nyfödda barnen ligger. Väl inne i rummet, tar norrlänningen upp en mörkhyad pojke med svart krulligt hår och säger:
- Ingen tvekan om saken, den här lille krabaten är definitivt min.
Läkaren tittar förvånad på Norrlänningen och utbrister:
- Personligen tror jag att detta barn tillhör nigerianen. Norrlänningen skakar på sitt huvud och säger:
- Kanske är det så, men ett av de andra två barnen, är en jävla Stockholmare och jag vill inte ta den risken.Dagens lilla vits !


Bosse hade åkt till Norrland för att fiska. Han fann en härlig fjällfiskesjö och sökte upp markägaren för att fråga om lov. Det var en gammal man som satt i sitt lilla kök och gungade i en gungstol.
- Visst, sa han, om du bara gör mig en liten tjänst först. Uppe i skogen står en hembränningsapparat. Du kan väl kila dit och hämta en hink brännvin åt mig?
Bosse hittade apparaten och vred på kranen. Då började plötsligt gevärskulor vissla kring öronen på honom. Han flydde för livet tillbaka till den gamle mannen.
- Det var någon som sköt på mig, skrek Bosse.
- Äsch, det vara nog bara gubben Karlsson, skrockade den gamle.
- Vad är det för galning?
- Min granne. DET ÄR HANS APPARAT!

Saknad..

Idag är det två år sedna som allas vår mormor somnade in!! Hon ryktes ifrån oss alldeles för tidigt!

Birgit var Pelles mormor, men var som en mormor för oss ALLA !! En tuff kvinna med skinn på näsan !! 

Pelle och Nathalie har idag varit och tänt ett ljus på kyrkogården idag, men jag stannade hemma.. Det där med att gå till kyrkogården är inte min grej.. Jag tänder hellre ett ljus här hemma.. Har två fotografi som står på en hylla och de är på min mormor och morfar och på Pelles mormor och morfar.. Vid sidan har jag ett stort ljus.. Det ljuset har jag ofta tänt... 

Nu ska jag titta på Dansbandskampen... Heja Ronnebys egna töser.. CC & LEE ... Ring och rösta 099 202 04 eller skicka sms CC till 72 2111 


Grekisk Kykling !!

Dagens middag !!!

Ingredienser

4 port

4 kycklingfiléer , ca 500 gGrekisk kyckling
Arla smör
1 tsk salt
1 krm vitpeppar
2 vitlöksklyftor eller 1 gul lök
2 dl hönsbuljong
50 g Apetina vit ost
2 tsk oregano
2 tsk kinesisk soja
1 msk vetemjöl
2 dl Arla Köket matyoghurt
8-10 svarta oliver med kärna
färsk oregano eller persilja

Gör så här

Bryn kycklingfileérna i smör i en stekpanna. Salta och peppra. Koka pastan. Skala och hacka löken. Fräs löken i smör i en traktörpanna. Tillsätt buljong, mosad Apetinaost, oregano och soja. Rör ut mjölet i matyoghurten och rör ner i såsen. Lägg i kycklingen och låt den koka i såsen i ca 10 min. Garnera med smulad Apetinaost, oliver och färsk oregano. Servera med pasta, lätt kokta grönsaker och bröd.

Dagens lilla vits !


Mannen i butiken skulle en dag ha en praoelev.
Då den första kunden kom in i butiken fick eleven expiera denna.
Jag skulle vilja ha ett paket kaffe sa kunden ,eleven ställde fram ett paket kaffe på disken men även en flaska fönsterputs,kunden sa då jag skulle ju bara köpa ett paket kaffe, ja men sa eleven det tar ju ett tag innan kaffet är klart så då kan ni ju lika gärna putsa fönster medan ni väntar.
Kunden tog sitt paket kaffe och sin flaska fönsterputs och gick.
Efter en stund kom en annan kund även denna skulle eleven expiera.
Kunden bad om ett paket OB ,eleven tog fram ett paket OB och även denna gång en flaska fönsterputs, kunden tittade förbryllat på eleven och sa, Jag skulle ju bara ha ett paket OB
Ja men sa eleven nu när du inte kan pippa på en vecka så kan du ju lika gärna putsa fönster...

Me <3 Musse

Klicka för att stänga fönstretDetta helt underbara fat har jag just vunnit på Tradera... Visst är det fint!?!?!

EMALJERAD Musse Pigg tallrik - 1940/50- talet

Våga !!


Våga vara stolt över den DU är !!


Dagens lilla vits !


Klass 4:b hade klassråd.
Fröken hade tänkt lite på det där med självkänsla och mobbing och tänkte ta det som dagens diskussionsämne.
Hon vände sig till klassen och sa:
- Alla som känner sig dumma i huvudet ställer sig upp.
Klassen satt tyst men ingen ställde sig upp.
Fröken står där och väntar och efter en lång stund ställer sig till slut Olle upp.
- Men Olle, varför ställer du dig upp?,frågar fröken.
- Jo, för jag tycker så synd om fröken som får stå upp alldeles ensam...


Dagens lilla vits !


En man kom hem från jobbet helt utsliten och slog sig ner i soffan framför
Tv:n.
Han sa till sin fru:
- Ge mig en öl, snart börjar det.
Hon suckade men skickade över en öl till honom.
Efter femton minuter sa han:
- Ge mig en öl till för snart börjar det.
Hon blängde på honom men slängde till honom en öl till.
När han avslutade ölen efter några minuter sa han:
- Ge mig en öl till, det börjar vilken minut som helst.
Frun blev vansinnig och skrek på honom och sa:
- Är det allt du ska göra i kväll, sitta framför Tv:n och dricka öl.
Du är inget annat än en lat, fet, dryg jävel........
Mannen suckar och säger:
- Nu har det börjat.

En liten Fredags fräckis !
Det var en gång en mamma och hennes familj som skulle åka till en kläd butik och köpa kläder eftersom det var hennes födelsedag.På vägen så hade pappan en en extra present till mamman.
-Här har du
-Å men tackar
Mamman öppnade presenten och det visade sig att det var en dildo. Mamman blev arg och kasta ut den genom fönstret.
Lille Per:
-Mamma vad är det som flyger ut genom fönstret?
-Öh.. det är en fluga,sa mamman
-Å men vilken stor snopp den hade då!! :)

I <3 SKOR !!
Tre par blev det... Två till mig ett par till Pelle !!
De vita var ju inte världens snyggaste men såååå sköna !! Blir bra till vintern !
Lotta och jag har samma smak när det gäller skodon.. Vi köpte nämligen likadana... Fast hon köpte tre till sig ;)


En liten Fredags fräckis !


Anton gick i första klass och skulle ha sin första lektion i sexualundervisning.
Fröken tyckte att alla barnen skulle fråga sina föräldrar hur de hade kommit till.
På kvällen frågade Anton sin mamma hur han hade blivit till och mamman svarade att storken hade kommit med honom precis som den hade kommit med henne, pappa, mormor, morfar, farmor, farfar, mormorsmor, mormorsfar, osv.
Anton memorerade detta innan han gick och lade sig, och dagen därpå var hann ivrig att berätta detta och fick berätta först.
- Jag har kommit med storken precis som min mamma, pappa, mormor, morfar, farmor, farfar, mormorsmor, mormorsfar, osv, så i min släkt har vi inte knullat på över 200 år

Sov gott !!

I morgon bär det av till min favooaffär nummer 1 !! SkoPunlten ! Pelle vet inget än, men lär ju få veta snart ;)

Haft en trevlig kväll tillsammans med "min" praktikant och Marita... Vi kompletterar varandra väldigt bra tycker jag...

Nä, nu ska jag ut i regnet med hunden och sedan sängen för att vara pigg imorgon !!

NattNatt

Tempelbranden

Ljudet av annalkande ryttare bryter tystnaden. Det är mitt i höstblotet och folket på den lilla gården anar inte vad som väntar. Tiderna är oroliga och mitt under festligheterna rider främmande män in på tunet med order om att omvända hedningarna till den nya läran. Den nye guden dyrkas redan i Sigtuna, Täby och Vallentuna, och nu ska även folket i trakterna kring Uppsala omvändas.

Åsa blir ensamt vittne till vad som sker denna natt. Långt senare kommer minnesbilderna tillbaka till henne och hon ställs inför ett ödesdigert val. Samtidigt närmar sig slutstriden mellan det gamla och det nya.

Tempelbranden utspelas i mitten av 1000-talet under den tid då Sveaväldet kristnas. Det är en tid då släkter slåss om makten med religionen som vapen, och då det gamla sättet att leva är på väg mot sin undergång. I norr är kvinnan fri och kan skilja sig. I den nya tron från Rom är kvinnan mannens egendom.

Catharina Ingelman-Sundberg berättar en fascinerande historia, och än en gång lyckas hon skapa ett oförglömligt kvinnoporträtt av den starka och modiga Åsa som befinner sig i maktens centrum.

Boken är HELT underbar !!
För dig som älskar spänning och historia.. Jag lovar du blir fast från första sidan


Blt igår 19/10-10

Ser ni mig ? Gubben och jag matchar varandra så fint ;)


Dagens lilla vits !


Två män satt på krogen. När klockan var fem i tolv utbrast den ena:
- Oj! Nu måste jag skynda mig hem, frugan blir så arg på mig om jag kommer försent. Även fast jag öppnar dörren så försiktigt, tar av mig jackan och skorna så tyst och smyger uppför trappan så står hon där i sovrummet med tänd lampa och skäller på mig!
Då säger den andra:
- Men du gör ju helt fel! Jag rycker upp dörren, sjunger medan jag klampar upp för trappan och när jag kommer in i sovrummet säger jag: "Älskling, nu kommer jag och kryper ner hos dig!!". Då låtsas hon sova.

 


Orka !!

Blir bara ett mini inlägg idag.. Orkar INTE !! Men ni ska få se en liten söt bild som jag hittade..

Och NEJ det är INTE jag ;)

Nu blir det soffan och Berg flyttar in ;)


Dagens lilla vits !Lille putte fick en hemmuppgift från sin fröken. Han skulle anteckna de första orden familjemedlemmarna sade till honom.
- Imorgon är det din tur, Putte. Sade lärarinnan.
Putte gick hem för dagen och gick in till sin mamma i köket, som stod och diskade. Putte skrämde henne så att hon tappade en tallrik.
- Fan! Skrek hon. Lille putte antecknade ordet.
Han gick in till sin pappa och började prata om vädret.
- Håll käften! Sade hans pappa, som var upptagen.
Putte antecknade och vandrade vidare till sin systers rum. Hon lyssnade på musik.
- Na na na na. Hon nynnade till låten. Han antecknade det. Han gick in till sin lillebror.
- Batman! Skrek han.
Nästa dag i skolan var det Puttes tur.
- Varsågod, sade lärarinan.
- Fan! Sade Putte.
- Vad säger du?
- Håll käften!
- Nu går du till rektorn!
- Na na na na.
- Vem tror du att du är?
- BATMAN!

 


AJAJ !!

Jahaja... Då har jag åkt på stryk för första gången... Nä, det är inte så farligt som det låter..
Vi har alltid teknik på tisdagar och vi skulle lära oss att försvara oss.. Eftersom det bara var jag och Tiza idag så fick jag träna med en tjej som heter Sara.. Sara är JÄTTE duktig och har hållt på ett tag.. Hon är ofta uppe i ringen och spärrar... Hon lärde mig massor idag och det var nyttigt och ett par smällar blev det.. Skyll dig själv när du släpper garden, var hennes kommentar..

Nä nu blir det duschen sedan sängen... Tidigt imorgon också..

Var rädda omvarandra !


Jämshög !!

I världens ösregn tog jag bilen och körde ner till Jämshögsfolkhögskola för att gå på föreläsning.. Måste erkänna att jag had ångest på vägen ner.. Nja, inte riktigt men nästan.. Den skolan lämnade jag för fem årsedan med blandade känslor... Tyvärr mest negativa !!

Men nu skulle jag dit igen.. En jätte intressant föreläsning om att "Nätvandra".. Tyckte inte det var så mycket nytt men lite tips och ideér fick jag allt... Något att ta upp på nästa APträff med mina kära kollegor... Imorgon är det utbildning igen... "Don`t drink and drive" Då åker vi allihopa ;) Ska bli jätte kul..

Nä nu ska jag vila ryggen en stund så jag orka banka skiten ur säcken ikväll ;)

Dagens lilla vits !


En kvinnlig hjärncell kom fel och kom in i en mans hjärna. Det var alldeles tomt och mörkt där inne.
- Hallå? ropade hon men fick inget svar.
Hon gick längre in i hjärnan.
- Hallå?
Hon fick fortfarande inget svar. Då bestämde hon sig för att gå så långt in och ropa så högt som hon kunde.
- HALLLLÅÅ!?
Då hördes ett svar långt, långt nerifrån.
- Hallå? Vi är alla här nere!

 


Vov !!


Busväder !!

Just hem kommen från jobbet.. Många ungdomar hos oss i Kallinge ikväll !! En extra mysig kram från från en av mina gamla elever... Ni vet en sådandär busunge med glimten i ögat.. En sådan där grabb som bara är sååå jobbig men man inte kan låta bli att tycka om.. Just han var på gården ikväll och jag fick en mys kram av honom.. Sa att jag saknade honom och han sa att han saknade mig i klassen också ;) Då blir jag alldeles varm i hjärtat !!

Imorgon ska jag på kurs i Jämshög.. Jämshögs folkhögskola ska ha en kurs i Nätvandring.. Ska bli jätte intressant.. Nä nu ska jag gå i busvädret och möta min älskade make, sedan hopp i säng..

Och NEJ Anne, jag vill INTE låna dina skor när vi ska äta julbord på Brunnen !!!
Dom är fula, men du... Jag tycker om dig ändå !! Tack för våra mysiga måndagskvällar !!  

♫ ♪♫♪♫ 800 grader ♫ ♪♫♪♫

Vaknad halv nio av en blöt puss... Pelle och Nathalie gav sig iväg tidigt i dag.. Lite utvecklingssamtal när man ska ha sovmorgon.. Blääää !!
När jag kom ut i köket och tittade på termometern så hade jag bara 16 gradre i köket... Åt helvete för kallt !! Har nu ringt till hyresvärden och gnällt lite ;) Eller rättaresagt MYCKET !!

Ska nu klä på mig varma kläder och sedan ge mig ut med mitt lilla bus !! Han liggeg nu och snarkar i hundranittio decibell !!

Ha en bra dag och var rädda om varandra

Dagens lilla vits !


En schabbigt klädd kille kom fram till en man på gatan och tiggde pengar
till mat.
- Jag skall gärna bjuda er på en drink, sa mannen till tiggaren.
- Tack, men jag dricker inte sprit, sa tiggaren.
- Jag kan ge er ett par cigaretter, sa mannen.
- Tack, men jag röker inte, sa tiggaren.
- Jag vet vilken häst som vinner på Solvalla i morgon, jag kan satsa en 10:a
till Er, försökte mannen.
- Tack, men jag spelar inte avböjde tiggare. Det enda jag vill ha är lite
pengar till mat.
- Ni skall få följa med mig hem på middag, sa mannen. Jag vill gärna visa
min fru hur det går för en man som varken dricker, röker eller spelar hasard.

Mätt !!

Mätt i magen, ny duschad och helt slut i kroppen !

Svärmors lilla plastparty var trevligt och gott !! Hon bjöd på macka, kaffe, äppelkaka med vaniljsås... Hmmm då går det ju inte att låta bli att äta.. Så den där äppelkakan har ju farit upp och ner under HELA träningen... Snacka om återvinning !!

Har just ätit spagetti, köttbullar och massor av broccoli.. Mumma !! Nu  blir det ryggläge i soffan och lyssna på min ljudbok... Den är superdupermega bra !!

Avslutar veckan med ett litet Ior citat !! Ior är ju inte jag precis men ibalnd känns det bara så ... Lite Iorig ;)

Alla kan inte, somliga vill inte. Så är det bara...

Lilla svärmor

Ska om en liten stund hem till lilla svärmor.. Hon ska ha Tuppewereparty och det blir säkert lite gott att äta också.. Men jag ska inget ha eftersom jag och tjejerna ska träna direkt efter ! .. Skönt.. Känns som det var evigheter sedan sist fast det var i tisdags.. Denna veckan har varit lång, det känns iallafall som det...

Återkommer senare ikväll !!

Dagens lilla vits !


Två män, en från Norge och en från Sverige, var på herrtoaletten. Efter de var klara tvättade norsken sig om händerna, vilket svensken inte gjorde.

Norrmannen anmärkte hånfullt: "En Norsk man har minsann vett att tvätta sig sedan han kastat vatten!"

Svensken svarade: "Vi svenskar vet hur man gör för att inte pissa på händerna!"

¯`·.¸¸.·´¯`·.´¯`·.¸¸.·´¯`·.¸ ><((((º>

Så gör riktiga kvinnor....inget tjafs med nånting...

 

Husmorstips 1:

Tryck en liten skumgodis i botten på glasstruten, så rinner inte glassen ut.

Riktiga kvinnors tips :

Sug ut glassen genom botten på struten, förmodligen ligger du ändå på soffan och äter den.

 

Husmorstips 2:

För att hindra potatisen från att gro, lägg ett äpple i potatispåsen.

Riktiga kvinnors tips :

Köp pulvermos, det håller ett år.

 

Husmorstips 3:

När det står i kakreceptet att du ska strö kakformen med ströbröd, använd lite kakmix istället, så blir det inte vita fläckar på den färdiga kakan.

Riktiga kvinnors tips :

Gå till bageriet. De kan till och med dekorera kakan åt dig.

 

Husmorstips 4:

Om du råkar salta maten för mycket under kokningen, lägg i en skalad potatis, som suger upp överblivet salt ur maten på ett ögonblick.

Riktiga kvinnors tips:

Om du saltar maten för mycket under kokning, så tråkigt då. Upprepa efter mig Riktiga kvinnors motto: Som jag lagar maten, så äter du den och så vill du ha den.

 

Husmorstips 5:

Linda in sellerin i aluminiumfolie när du lägger den i kylskåpet och den håller sig färsk i flera veckor.

Riktiga kvinnors tips:

Selleri? Aldrig hört talas om.

 

Husmorstips 6:

Pensla pajskalet med lite vispat ägg för att göra den glansig.

Riktiga kvinnors tips :

På de frysta pajförpackningarna står det inget om pensling med ägg, alltså behövs det inte.

 

Husmorstips 7:

För att bota huvudvärk: Ta en lime, dela den i två delar och massera din panna med dem. Dunkandet försvinner.

Riktiga kvinnors tips:

Ta en lime, blanda den med Tequila. Kyl och drick. Du kanske fortfarande har huvudvärk, men vem bryr sig.

 

Husmorstips 8:

Släng inte överblivet vin. Frys ner det till iskuber för kommande grytor och såser.

Riktiga kvinnors tips:

Överblivet vin ????? 

Är du husmor eller riktig kvinna???    

 


Gissa vad jag gör ??


Dagens lilla vits !


En sjöman möter en pirat på en bar. Sjömannen noterar att piraten har både träben,
armkrok och en svart lapp över ena ögat.
- "Hur fick du träbenet?", frågar sjömannen. Jag blev knuffad i vattnet bland en massa
hajar, och när mina män drog upp mig bet en haj av mig benet.
- "Wow", utbrister sjömannen. "Hur fick du armkroken?"
- "Jo, det var så här", svarar sjömannen. "En av mina fiender högg av den under en batalj
på sjön."
- "Otroligt", svarar sjömannen. "Och den svarta lappen?"
- "En fiskmås sket mig i ögat", svarar piraten.
- "Förlorade du synen på grund av en måsskit", utbrister sjömannen förvånat.
- "Nej, men det var min första dag med armkroken

Superduper...

Vi har haft tjejkväll på Bruket ikväll...

Tack alla goa tjejer för att ni vågar bjuda på er själva !! Tack Lotta för att du är en sådan SUPERDUPER jobbakompis med lika sjuk humor som jag...

Nu ska jag sortera tvätt sedan sova !! (Inte trött, för mycket kaffe)

NattNatt

Nya ljudböcker !!

Har nu laddat min MP3 med massa bra böcker.. Har nu börjat läsa Tempelbranden av Catharina Ingelman-Sundberg.
Hon har även skrivit böckerna, Förföljd, Befriad och Brännmärkt och de har jag läst !!
De handlar om Anne Persdotter.. Man får följa hennes dramatiska liv under medeltiden.. Har ni inte läst de böckerna så gör det... Jag som är historie intresserad ÄLSKADE dessa böcker !!

Nä, nu ska jga lägga mig på balkongen en stund under min gosefilt och lysna på min "nya" bok !!

Blodläge av Johan Theorin

"Öland och Alvaret är som ett slags scen. Jag ville ha en långsamhet och en landsbygdskänsla, ödslighet. Ingen ser det som sker. Det finns inga vittnen när man tar livet av någon."

Genom kalkstenen vid den öländska kusten löper blodläget, ett mörkrött stråk som man förr sades vara förstenat blod från en strid mellan trollen inne i berget och älvorna på alvaret. Ovanför klippkanten vid det övergivna stenbrottet i byn Stenvik står nybyggda lyxvillor sida vid sida med stenhuggarnas små baracker. Vid påsk, när snön smält, får flera av husen nya invånare som flyttar in och måste lära sig att komma överens. Men grannsämjan fungerar inte alltid som det är tänkt och svartsjuka och misstänksamhet börjar gro bakom husväggarna. Den här våren kommer flera personers liv att förändras för alltid.

På andra sidan byvägen har den 83-årige skepparen Gerlof Davidsson flyttat tillbaka till sin lilla stuga för att se flyttfåglarna anlända och njuta av vårsolen, kanske för sista gången. Men friden störs när han återfinner sin döda fru Ellas dagböcker. Gerlof får ännu mer att fundera över när en förvirrad gammal man från fastlandet dyker upp på hans tomt och påstår att han är jagad, innan han ger sig av mot stenbrottet. Det korta mötet drar in Gerlof i en gåtfull historia där gamla synder verkar straffas av en okänd hämnare.

Blodläge är den tredje fristående spänningsromanen av Johan Theorin. Liksom föregångarna Skumtimmen och Nattfåk är det en berättelse om konflikter mellan gammalt och nytt, mellan öbor och fastlänningar, mellan traditioner och turism, och om hur nästan bortglömd folktro bryter in i det moderna samhället.

Boken kändes lite som den första boken.. Lite trög i början, men sedan blev den jätte bra...
Det är väldigt många människor inblandade i Johans böcker så det tar en stund innan man lär känna alla..


Heja Bamse, starkast är vå BAMSE
Artistens barn påkörda av bil i senaste numret

Magnus Uggla hånade lapplisor i en låt. 21 år senare får han igen – i tidningen Bamse.

Där blir artistens barn påkörda och hamnar på sjukhus.
– Jag kan förstå om folk reagerar, säger vd:n för Bamseförlaget AB.

I nästa nummer lär Bamse ut trafikregler genom att försvara lapplisor. Artisten Magnus Uggla hånas för sin låt ”P-F”, som står för pissfittor, från 1989.
Låten handlar om artistens avsky för parkeringsvakter.
– Min far blev upprörd när han hörde låten. Han tyckte att det var lågt av Magnus Uggla att ge sig på en redan impopulär yrkesgrupp. Samma eftermiddag satte han sig ner och skrev, säger Ola Andréasson, säger Ola Andréasson, Runes son, som är vd för Bamseförlaget AB.

Enligt Ola Andréasson gillade fadern Magnus Ugglas musik. Men den här gången tyckte han att sångaren hade gått för långt. Han tyckte att Uggla slog mot de svaga, det gillar inte Bamse. Innan Rune Andréasson dog, 1999, skrev han en samling manus som skulle publiceras efter hans död. Det var inte självklart att serien om Magnus Uggla skulle publiceras.
– Vi övervägde först vad det skulle kunna bli för reaktioner, säger Ola Andréasson.

I serien sjunger Magnus Uggla, i form av ugglan Uggel-Guggel, en elak sång om lapplisor. Lapplisan Mård-Lisa blir ledsen och slutar. Därefter utbryter kaos i trafiken och Uggel-Guggels egna barn blir påkörda och förda till sjukhus.

Heja Bamse, starkast är vå BAMSE!!


En liten Fredags fräckis !


- Kan ni vänligen tala om hur gammal ni är? frågade försvarsadvokaten.
- Jag är 86 år gammal, sa den lilla tanten.
- Berätta nu, med egna ord, vad som hände kvällen den 1 april 2009.
- Ja, jag satt ju där på verandan, sa tanten, när min unge granne kom och satte sig bredvid mig. Han berättade att han tyckte om äldre kvinnor och att jag var väldigt sexig. Han började smeka mig på låren.
- Hindrade ni honom? frågade förvarsadvokaten.
- Nej det gjorde jag inte, sa den lilla tanten.
- Varför inte?
- Det kändes så skönt. Ingen har gjort så med mig sedan min Albert dog för 30 år sedan.
- Och sedan?
- Han började smeka mina bröst.
- Hindrade ni honom?
- Nej det gjorde jag inte.
- Varför inte?
- Hans smekningar gjorde mig alldeles varm i hela kroppen, jag har inte mått så bra på åratal.
- Vad hände sedan? frågade försvarsadvokaten.
- Jag kände mig så upphetsad att jag bara la mig ner och sa:
- Ta mig unge man, ta mig!
- Nå, tog han er?
- I helvete heller! Han skrek bara: "April, April!!" Och det var då jag sköt den jäveln.

Dags för sängen...

Haft en SUPERDUPER bra dag på jobbet...

Först massor av barn på After School med massor av "nya" barn som inte vairt hos oss innan!! Tänk vad lite reklam kan göra ;)
Sedan under kvällen på Bruket har vi haft massa goa ungdomar hos oss !! Kan inte fatta att alla ska klaga på dagens ungdomar.. Behandlar man de rätt så brukar man få respekt tillbaka ...

Nu är det dags för sängen... Har sovmorgon i också JIPPY !!!

Nattnatt, fast sist en liten klok tanke.. Det är verkligen ingen vidare mening med att uppleva intressanta saker som översvämningar, om man inte får vara två om dem. Det är bra mycket trevligare att vara två.
Nalle Phu är rätt klok iallafall... Fast han ingen hjärna har ;)

Rutiner

Läste just detta i NT.. En Örebrostidning !!

En morfar hämtade fel barn från Hasselmusens förskola i måndags. ”Brist på rutiner”, menar förskolans rektor Ulla Maj Bondeson.

Relaterat

Det var på eftermiddagen i måndags som det olyckliga missödet skedde. En morfar kom för att hämta sitt barnbarn på Hasselmusens förskola i Varberga, men fick istället med sig fel barn därifrån, en 3-årig flicka.
– Det fanns brister i våra rutiner som vi på alla sätt försöker rätta till just nu, säger Ulla Maj Bondeson, rektor på Hasselmusens förskola.
Lämnades tillbaka
När morfadern förstod att barnet han hämtat inte var hans barnbarn försökte han kontakta förskolan och åkte tillbaka för att återlämna 3-åringen, enligt förskolan. Då fanns 3-åringens båda föräldrar på plats och snart även föräldrarna till morfaderns barnbarn.
Borde inte personalen ha vetat om att 3-åringen inte ens hade någon morfar?
– Den informationen, att det inte förekom någon morfar, hade av olika anledningar inte nått pedagogen, säger Ulla Maj Bondeson.
Blev flickan orolig över att bli hämtad av fel person?
– Inte vad som märktes då, men det är något som jag ska kolla med föräldrarna nu i dag.
Är föräldrarna upprörda?
– De har inte pratat med mig, utan vänt sig till personal. Men jag skulle bli förvånad om de inte var det.
Vad ska ni göra så att det inte händer igen?
– I första hand ska vi skärpa upp våra rutiner. Sen har jag även talat med berörd personal.
Finns det inte listor på vilka som får hämta ett barn?
– Ja, självklart. Rutinerna är sådana att man ska veta vem som hämtar och är det någon annan än föräldrar ska det finnas nedskrivet. Det är här vi måste bli tydligare.
Under onsdagen skulle rektorn informera övriga föräldrar på förskolan om det inträffade.

Hallå!! Detta får ju absolut INTE hända... Tänk om det varit någon annan, en "farlig" människa... Det Måste ju finnas rutiner för sådant !! Man kan inte skylla på BRIST I RUTINER !!


Dagens lilla vits !


En man stiger in på en bar. I sällskap har han sin lilla tama apa. Mannen
beställer in en öl och slår sig ner. Under tiden går apan runt i baren. Vid
ett bord står en skål jordnötter. De äter apan raskt upp. Vid ett annat bord
står det ett drinkglas med en citronskiva i, som apan också äter upp. Och
sådär fortsätter det. Apan äter upp allt den hittar. Till slut kommer apan
fram till biljardbordet. Där stoppar den raskt i sig en boll och sväljer
den.

- Hallå där! säger bartendern. Såg du vad din apa gjorde?
- Nej.
- Den åt upp en biljardboll för mig!
- Oj då, jag är ledsen. Självklart betalar jag för alla skador han ställt
till med. När mannen druckit ur sin öl betalade han och gick därifrån.

Efter ett par veckor kommer mannen och apan tillbaka till baren. Mannen
beställer in en öl igen och apan går runt i baren igen. Vid ett bord hittar
den ett körsbär som den stoppar upp i stjärten och sen stoppar in i munnen.

- Åh fy fan vad äckligt, säger bartendern. Såg du vad din apa gjorde?
- Nej. Vad gjorde han nu då?
- Han stoppade upp ett bär i stjärten innan han stoppade det i munnen.
- Jaha. Jo, han äter fortfarande allt han ser, men sen han svalde
biljardbollen så mäter han det först!

Sovmorgon !!

Ska bli såååå skönt med sovmorgon i morgon !! Känns som det var evighet sedan jag sov ut en morgon.. Fast det är ju inte så länge sedan ;)
Bäde jag och Pelle jobbar kvällen i morgon så det blir lite ensamtid i morgon.. Mysfrukost tillsammans ... Det bästa med att jobba kvällar samtidigt är att vi tar vara på den lediga morgon och förmiddagstiden bättre...
Under den tiden som Pelle hade dubbla jobb träffades vi ju aldrig... Pelle hade två jobb, ett 62% i Kallinge dagtid och 50% i Karlskrona men då kvällstid... Vi träffades i bilen på morgonen och i sängen på natten !! Snacka om att inte slita på sitt förhållande.. I över två år hade vi det så... Men tack och lov är den tiden öve och nu har vi mycket tid tilsammans..

Nä, nu ska jag fixa till morgondagens lunch sedan blir det sängen.. Men först en liten tanke till natten...
Våga visa sin sårbarhet, inte alltid behöva vara stark.
Få vara liten i en stor famn, våga vara barnet inom oss

Högklackad tuggummiskor ?!?


Att trampa fast ett tuggummi under skon är aldrig roligt, men tänk om tuggummit redan en del av skon? Visst var de läckra ?!
Hittade de hos Foki ;)Dagens lilla vits !


En polisbil rullade sakta fram utanför OLearys i Gällivare precis efter stängningsdags. Precis då vinglade Pekka ut genom dörren, praktfullt på lyset och med bilnyckeln i högsta hugg. Polisbilen stannade och konstaplarna betraktade med häpnad hur Pekka beslutsamt kämpade sig fram mot parkeringen, där han provade nyckeln på inte mindre än fem bilar innan han hittade sin egen och mödosamt tog sig in bakom ratten.
Där satt han sedan alldeles stilla i tio minuter, varpå han startade vindrutetorkarna (det var en vacker sommarkväll och inte ett moln på himlen). Därefter tände och släckte han strålkastarna några gånger, tutade och slog på och av varningsblinkern.
Sen startade han motorn och la med ett skrapande i en växel.
Bilen tog ett kort skutt framåt och motorn dog. Han försökte några gånger till, alltmedan parkeringen tömdes på bilar.
Till sist, när han var ensam kvar, lyckades han få bilen att börja rulla framåt, tog sig ryckigt ut på gatan och satte kurs norrut.
Poliserna, som väntat tålmodigt, slog nu på sirener och blåljus samt körde fram och stoppade Pekka och bad honom blåsa.
Dom trodde knappt sina ögon när apparaten inte gav något utslag!
- Du får lov att följa med oss och ta ett blodprov, det måste vara fel på apparaten, sa en av poliserna.
- Tvivlar jag på, flinade Pekka. Det är jag som är lockfågel ikväll!

Kramas !

Nu är jag trött som ett "as" och ska bara hoppa in i duschen efter ett HÄRLIGT boxningspass !! Svetten rann ÖVERALLT !! Idag var det väldigt trångt i lokalen... Tror det var rekord i kväll !!

Nä, nu är Lisa klar och det är min tur att hoppa in..

Ses imorgon och krama den du älskar !!

Varför är himlen så röd ?!!

Tagen för 5 minuter sedan ute på balkongen ....


Prinsess


Idag har jag varit och fikat med en liten grabb som just fyllt 13... Att få gå och köpa födelsedagspresent till en kille som aldrig annars få något är lycka för mig ;) Attt sedan gå och fika och se honom kränga TVÅ stora tårtbitar är också en underbar känsla...

Nu ska jag ladda om för att snart åka och boxas.. Idag ska Lotta äntligen följa med... Saknat henne där ;)


Dagens lilla vits !


En amerikansk soldat som låg stationerad i Afghanistan fick nyligen ett brev
från sin flickvän hemma i staterna. I brevet stod följande:

Kära Raymond

Jag är ledsen, men jag vill inte fortsätta vårt förhållande. Avståndet
mellan oss är för stort. Dessutom måste jag erkänna att jag varit otrogen
mot dig två gånger sedan du for så det är lika bra att det är slut. Sorry.

Kan du vara snäll och skicka tillbaka fotot jag gav dig. Hejdå /Wendy

Soldaten -som såg lite tagen ut- gick runt bland sina kamrater och samlade
in alla bilder han kunde få tag på, på flickvänner, systrar, kusiner, ex,
fastrar och mostrar... Tillsammans med bilden på Wendy la han alla fotona i
ett kuvert. Tillsammans blev det 57 bilder. Han la med en lapp:

Kära Wendy
Jag är ledsen, men jag har glömt vem du är. Var snäll och plocka ut din bild
och skicka tillbaka resten.

Ciao
Raymond

Grushög !!

Nu är det dags för sängen...

Fick åka hem tidigare idag från jobbet.. Mina linser började tjabba.. Kliade precis som någon hällt sand i ögonen.. Inte skönt alls.. Eftersom jag MÅSTE ha linser eller glasögon näär jag ska köra så vara det abara att åka hem innan det blev för jävligt.. Tack Anne ;)

God natt på er alla och sov gott...

Jag VANN !!!

Pelle är lite avis just nu ;)Men han fick ju iallafall en liten hälsning av Glenn ;)

Dagens lilla vits !


En man är ute och promenerar på en strand i Kalifornien och funderar över livet när han helt plötsligt utbrister:
- Herre, uppfyll en önskan åt mig!
Plötsligt fylls himlen av mörka moln över hans huvud och han hör Gud säga med mörk röst:
- Eftersom du har försökt att vara mig trogen på - alla sätt, ska jag uppfylla en av dina önskningar.
Mannen säger:
- Herre, bygg mig en bro till Hawaii så jag kan åka dit när jag vill.
Gud svarade:
- Din önskan är mycket materialistisk. Tänk dig hur mycket tänkande och arbete det krävs för att den ska gå att bygga. Tänk bara på pelarna som ska gå ända till botten på oceanen! Tänk dig hur mycket betong och stål det skulle gå åt! Jag kan göra det, men det är väldigt svårt för mig att uppfylla dina önskningar om så världsliga ting. Ta dig lite mer tid och tänk ut en annan önskan. En önskan som du tycker skulle ära och glorifiera mig.
Mannen tänkte en lång stund och till slut sade han:
- Herre, jag har varit gift och skilt mig fyra gånger. Alla mina fruar har sagt att jag är okänslig och inte bryr mig om dem. Jag önskar att jag kunde förstå mig på kvinnor. Jag önskar att jag kunde förstå hur de känner inombords. Jag vill veta hur de tänker när de vägrar prata med mig, varför de gråter och vad de menar när de säger: ingenting. Jag vill veta hur man gör en kvinna verkligt lycklig. Efter ett par minuter sade Gud:
- Vill du ha två eller fyra filer på den där bron?

101010

Idag vaknade jag klockan 10 och insåg efter en stund att det var den 10 oktober 2010.. Läckert datum, nästan lika läckert som Pelles och mit...070707...  Den dagen jag blev Fru Fridh !!
Bland de lyckligaste dagen i mitt liv !! LOVE YOU !

Idag har det städats och fejats hela dagen.. Veckotvätten har blivit stryckt och söndagsmiddagen har just ätits... Blev sen middag idag för vi tränade mellan 1630 och 1800.. Kan inte äta innan för då spyr jag ;)
Idag dog jag bara två gånger under passet.. Det tar sig ..

Imorgon ska Pelle och jag titta på minihuset klockan 10.00 !! Ska bli spännande.. Klicka HÄR för att titta om ni är intresserade..

Nä, nu ska jag slänga mig i soffan och slö titta lite innan det är dags för sängen..

Var rädda om varandra !

Lördagen den 9 oktober


Lyckan är total !! Bada och käka pinne samtidigt !!

Äpple är också gott, men vart tog den vägen?!?

Ser jag farlig ut nu ?!?!

Svampen är farlig ;)

Lite får mötte vi på vår tur

Fridholf kollar in vad husse gör...

Vackert så det gör ont !!

Sluta fota matte, nu vill vi hem !


Dagens lilla vits !


Den lille killen fick följa med pappan till badhuset och bada
bastu. Bredvid dem på bänken satt en man som pojken studerade noga.
- Vilka stora fötter farbror har, sa pojken.
- Ja, lille vän. Det beror på att jag vandrat mycket i mina dar.
- Farbror har väldigt stora händer också.
- Det är inte så konstigt. Jag har arbetat och slitit hårt ända
sedan ungdomen. Då får man stora händer. Pojken satt tyst en stund.
Sedan utbrast han:
- Men kissat kan farbror inte ha gjort mycket!

The movie Eat, pray, love

Klockan är 3 på natten och Elizabeth Gilbert sitter på badrumsgolvet och gråter. Hon är drygt trettio, hon har en man, ett hus utanför stan, ett framgångsrikt jobb och försöker få barn - men hon är inte lycklig. En slitsam skilsmässa, en depression och en turbulent kärleksaffär senare bestämmer hon sig för att söka efter det hon verkligen vill med livet.

För att på allvar ge sig själv tid och utrymme för att finna sig själv bestämmer hon sig för att alldeles själv ge sig ut på en lång resa. I den här boken får vi följa med på hennes reseäventyr. Hon börjar i Italien där hon lär sig konsten att njuta, i Indien konsten att nå sinnesro och i Indonesien hitta balans. En intensiv, känslig och underhållande memoar om att finna sig själv och allt som kan hända när man tar ansvar för sitt eget välmående.


Julia Robers har huvudrollen och spelar Elizabeth som har skrivit boken med samma namn. Detta är en verklig berättelse.
Tuva Novotny spelar Sophie, en mindre roll i filmen som svensk med koppling till Julia Roberts karaktär.

En helt underbar film som får en att tänka efter och tänka efter kanske man ska göra lite oftare...

Filmen får 4 ¤¤¤¤ av 5


En liten Fredags fräckis !


Putte gick bort till sin kvinnliga kollega på jobbet och sa:
- Åh, vad ditt hår luktar gott idag, alldeles nytvättat!
Kvinnan blev rasade och gick raka vägen in till chefens kontor och talade om att hon blev sextrakasserad på sitt jobb.
- Vad är det som har hänt? frågar chefen.
- Putte sa att mitt hår luktar nytvättat.
- Men, vad är det för farligt med det?
- Vad som är farligt med det? fräste kvinnan. Putte är ju för fan dvärg!

En liten Fredags fräckis !


Killen var på krogen och träffade en riktigt het tjej. Efter några drinkar vräkte killen ur sig:
- Vad kan en sån böna ha under kjolen?
- En tvättmaskin, viskade hon sensuellt i hans öra.
Killen följde med henne hem och tvättade. Nästa helg var de båda tillbaka på krogen, och killen jazzade fram och frågade om han kunde få låna tvättmaskinen den här kvällen också.
- Nej! Du hade så lite tvätt, så du kan lika gärna handtvätta!

Lyckan, kärleken och meningen med livet

Haft en supermysig dag med Pelle och Fridholf !! 
Vaknade vid nio, käkade frukost och sedan på med kläderna för att ta en låååång runda ute vid havet !! Så härligt  att bara få vara med dem man älskar... Tog rätt mycket bilder, men de lägger jag ut imorgon för om en liten stund ska vi åka till Kinesen för att äta, sedan blir det Bio !! Vi ska se Lyckan, kärleken och meningen med livet med en av mina favorit skådespelerskor ! Julia Roberts !!
KOmmer med mer info ikväll om filmen... Här är trailern.. Tycker den verkar super bra... Näsdukar ska med iallafall, det är ett som är säkert ;)


En SANN hjälte !

Läste detta just på Aftonbladet !

Hon stoppade misshandeln av 4-åring i tunnelbanan

Resenärerna i den fullsatta tunnelbanevagnen tittade bort medan pappan misshandlade sin fyraårige son. Men inte Maria Lundin. Den 28-åriga frisören tog nackgrepp på mannen och larmade polisen. När Maria Lundin klev på tunnelbanan mot Bagarmossen den 30 oktober förra året hade hon precis handlat de sista Vågade ingripa ”Jag tänkte att ”Herregud, vagnen är fullsattvarorna till sin födelsedagsmiddag. Vid Slussen i centrala Stockholm klev en barnfamilj på tåget. De satte sig i sätet bredvid Maria längst bak i vagnen. Familjens pojke klättrade på räcket i tåget, så där som barn gör. Pappan sa flera gånger till sin son att sätta sig, säger Maria Lundin.

”Det var så hemskt”

Men fyraåringen lyssnade inte. Då blev pappan våldsam.
– Han blev jättearg och drog ner honom på golvet och började slå honom. Pojken blev alldeles tyst, man hörde honom snyfta. Det var så hemskt, säger Maria Lundin. Sedan slängde pappan pojken i det tomma sätet bredvid och fortsatte slå honom. Det var både med handryggen och med handflatan.

Ingen ingrep

Ingen i vagnen kom till pojkens undsättning.
– Jag tänkte att, ”Herregud, vagnen är fullsatt, varför gör ingen något?”.
Sen kom jag på att jag själv kunde agera så då reste jag mig.
– Jag sa att det inte är okej att aga barn och att han både kunde hamna i fängelse och bli av med vårdnaden av barnen.
Pappan reste sig också från sätet. Först viftade han bort mig och såg sur ut. Men sen insåg han att jag inte skulle ge mig och försökte knuffa mig av tåget. Han knuffade mig i bröstkorgen. Men jag höll mig kvar.
När de slutligen klev av tåget i Bagarmossen sparkade pappan mot en ung kille som lagt sig i bråket på tåget.
– Då kände jag att det fick vara nog. Det var en hårsmån från att killen åkte ner på spåret.

”Det får inte hända”

Maria Lundin tog nackgrepp på mannen samtidigt som hon ringde 112. Därefter höll hon fast honom i tio minuter tills polisen kom. Adrenalin gör så mycket. Jag var så arg. Man slår inte en fyraåring. De är i en sådan beroendesituation till sina föräldrar. Det får inte hända.

Pojken fick 15 slag

Pappan dömdes i januari i år till fyra månaders fängelse och fick betala 12 000 kronor i skadestånd till sin son. Enligt domen i Södertörns tingsrätt fick pojken ta emot 15 slag mot rygg, rumpa, ben, lår, mage och ansikte.


Detta är i mina ögon en sann hjälte... Jag vet att jag hade gjort samma sak.. Har faktiskt gjort det också, två gånger.. Inte tagit till våld men sagt till att det INTE är okej att slå sina barn. Båda gångerna har jag gjort en anmälan till soc..
Andra gången jag gjorde en anmälan fick jag åka till soc. och ha ett möte med de som gjort sina barn illa.. Fick försvara det jag hade sett eftersom familjen blåneckade.. Men jag stod för det jag hade sett och har inte en aning om vad som hände sedan !!  
Min uppmaning till alla människor är att VÅGA lägga sig i... Det är VÅRA barn och VÅRT ansvar att göra det...

 

 


Dagens lilla vits !


Äkta make-supervaruhus öppnade nyligen där kvinnor kunde gå och välja en make bland många män. Det består av fem våningar, där männens positiva egenskaper ökade ju längre upp man kom.

Den enda regeln var, när du har öppnat dörren till en våning, MÅSTE du välja en man från den våningen; om du gick upp en våning kunde du inte gå tillbaka förutom för att lämna varuhuset och aldrig komma tillbaka igen.

Ett par väninnor gick till varuhuset för att hitta några äkta makar...

Första våningen: På dörren satt en skylt som sa: "Dessa män har jobb och älskar barn." Kvinnorna läste skylten och sa: "Tja, det är bättre än att vara arbetslös och inte gilla barn, men jag undrar vad som finns längre upp?". Så de gick en våning upp.

Andra våningen: Skylten sa: "Dessa män har välbetalda jobb, älskar barn och ser extremt bra ut." "Hmmm, " sa damerna, "Men jag undrar vad som finns på nästa våning?"

Tredje våningen: Den här skylten sa: "Dessa män har välbetalda jobb, ser extremt bra ut, älskar barn och hjälper till med hushållsarbetet." "Wow, " sa kvinnorna, "mycket frestande." Men det fanns en våning till så de gick högre upp.

Fjärde våningen: Den här dörren hade en skylt där det stod: "Dessa män har välbetalda jobb, älskar barn, ser extremt bra ut, hjälper till med hushållsarbetet och är väldigt romantiskt lagda." "Oh, kära nån!" utbrast kvinnorna, "Tänk bara vad som måste finnas på nästa våning!" Så de gick vidare upp till den femte våningen.

Femte våningen: Skylten på dörren sa: "Den här våningen är tom och finns bara till för att bevisa att kvinnor är helt jävla omöjliga att behaga. utgången finns till vänster, vi hoppas att ni ramlar i trapporna.

HJÄLTE !!

Läste just detta på Aftonbladet !!

9-åriga Beatrice Delap och hennes kamrater behöv9-åriga Beatrice Delap och hennes kamrater behövde hjälp förde hjälp för att göra myteri mot sina lärare. Och anfäkta och anamma vilken hjälp de fick. Johnny Depp själv – utklädd till kapten Jack Sparrow – besökte skolan och lärde landkrabborna ett och annat.
Barnen på en skola i sydöstra London fick i onsdags sitt livs överraskning. 9-åriga eleven Beatrice Delap hade skrivit till kapten Jack Sparrow från filmerna Pirates of the Caribbean och bett om hjälp.

9-åring skrev till Depp

"Vi är ett gäng unga pirater och vi har problem med att göra myteri mot våra lärare! Vi skulle älska om du kunde komma och hjälpa oss!", skrev hon enligt brittiska medier. Och Johnny Depp som befinner sig i London och filmar den fjärde filmen i pirat-serien var inte sen att svara.
Med bara tio minuters förvarning kontaktade han skolan och sa att han var på väg. Och de samlade i sin tur genast ihop eleverna i en aula för att ta emot superstjärnan.

Sjöng och dansade

Uppklädd till Jack Sparrow kom Depp dit och sjöng piratsånger och dansade med eleverna tillsammans med fyra andra skådisar ur filmen.
Med Beatrice Delaps brev i handen kallade han fram 9-åringen längst fram i klassrummet och gav henne en stor kram, men fick henne att ändra sina tankar på myteri mot lärarna.
– Kanske ska vi undvika ett myteri i dag, för det är poliser utanför som håller koll på mig, sa Johnny Depp enligt Sky news.

Detta kallar jag att ställa upp för sina fans... Vilken lycka för tjejen som får träffa sin Idol ! Vilken hjälte han är, den där snyggingen Jonny Deep !!


Fredagsmys !!

NU È DET FREDAGSMYS !!!!

Tror jag har kommit in i en riktig fibrosvacka.... Inte alls kul.. Ont och trött hela tiden..

Ikväll är det Idol som gäller.. Lisa och jag är själv hemma för Nathalie har åkt till sin mormor och Pelle jobbar.. Mysigt med lite ensamtid med henne... Blir ju så sällan det nu förtiden eftersom hon oftast prioriterar datorn och sin kompisar framför mig ;) Vilket är helt förståligt....

Men några chips blir det inte, man kan ju fredagsmysa ändå, eller ??

Nä, nu ska jag slänga i lite färg i håret !!

Hej så länge och var rädda om varandra !

En liten Fredags fräckis !


Det var en bonde som skulle lossa spannmål, men det bar sig inte bättre än att det hände en liten olycka.
När han låg i sin sjuksäng på lasarettet och sköterskorna kom och tittade i hans journal så hajjade dom till, varefter de gick fram och lyfte på hans täckte, för att betrakta bonden ädlare delar.
Bonden sa inget i början, men efter ett par gånger så tröttnade han och stoppade en sköterska som var i färd med att lyfta på täcket. Han frågade henne varför hon skulle titta in under täcket.
Då svarade hon:
- Det står i journalen att 'Lämmen föll ner och krossade foten vid sädestömning"

Mina goa ungdomar !

Har haft en mycket trevlig kväll på jobbet..
Tänk att det finns sååå många goa ungdomar här i Ronneby !! Jag skulle kunna tänka mig att plocka hem dem allihopa och sätta dem i soffan !! Fast jag skulle nog behöva ha bygglov för att bygga ut soffan ;)

Mitt hjärta är så stort och när jag pluggade på Jämshög så var jag lika dan !! Vill hjälpa alla barn och ungdomar.. Då skulle jag köpa en buss och åka runt och "rädda" alla!! Nu vill jag ta hem dom och sätta dom i min soffa.... Med kärlek kommer jag långt...

När jag slutade kom Pelle och hämtade mig.. Vi tog litenman på promenad tillsammans och mötte tre grandisar på vägen... Jag älskar berkligen den rasen och vill så gäran ha en.. En harlekintjej som skulle få hete Selma!! Selma och lilla Fridholf !!

Nu ska jag slänga mig i sängen och glo på film...

Nattnatt

VAD DU KAN GÖRA FÖR ATT UNDERLÄTTA FÖR MIG


· Tro på mig! Jag simulerar inte.
· Smek mig gärna, men dunka mig inte i ryggen är du snäll.
· Acceptera att jag ibland måste säga "nej". Låt mig kunna säga att jag inte orkar mer idag, att jag måste få vila och ta igen mig. Låt oss njuta av de små stunder vi får tillsammans. Om du verkligen vill träffa mig, planera det tillsammans med mig så att jag kan planera in min vecka inför det roliga som komma skall. Jag kan tyvärr inte komma i samma andetag då när lusten faller på...tyvärr!!!
· Ta till Dig mina bra sidor och ha förståelse för de dåliga. Jag klarar fortfarande av ganska mycket.
· Ta gärna kontakt med mig, fråga mig och jag ska försöka förklara hur jag känner det.
· Hjälp mig ta tillvara de bra dagarna, det positiva i tillvaron och acceptera mig som jag är. Jag har mina bra och dåliga dagar som sagt!


Tyck om mig när jag är som värst
Det är då jag behöver det som bäst!

För det mesta är jag glad, positiv och ambitiös. Ofta ser jag piggare ut än vad jag är! Jag är bra på att dölja min sjukdom för jag vill inte vara Fibromyalgi
Min sjukdom syns ju inte utanpå. Men jag lider av att inte orka som förr och av att möte en oförstående omgivning.
Jag är INTE lat & innbillningssjuk utan smärtan finns där och gör mig till viss del handikappad.

Just nu är jag nere i en svaka.. Inte alls kul men jag kämpar på utan värktabletter...

Dagens lilla vits !


Det var stor årlig simtävling på en älv i det inre av Finland. Pekka från de djupa skogarna var som vanligt den store favoriten. De många hundra simmarna kastade sig i och ganska snart drog Pekka som vanligt ifrån.
Han hade inte bara en god fysik och simteknik, han var också i övrigt synnerligen välutrustad. Plötsligt såg publiken efter stränderna hur Pekka blev allt långsammare och till slut nästan stannade. Större delen av de övriga simmarna kom sakta ikapp och i mål blev Pekka inte bättre än 79:a.
Efter att ha vunnit tävlingen de senaste fyra åren var sensationen ett faktum. Speakern ställde den självklara frågan till Pekka varför han plötsligt tog slut.
-"Jo jak fikk se tre nakna flikkor på stranden, okk då plötsligt gikk den ner i potten."
Trots det pinsamma svaret fann sig speakern snabbt och undrade varför inte Pekka då vände sig och simmade ryggsim.
-"Jo" sa Pekka, "men tu vet proarna..."

INTE...

Har inte orkat engagera mig här idag... Träningsvärk så det bara knakar om det.. Mage, ljumskar, rumpa och höfter... AJAJ!

Mest legat och tittat på tv ikväll med gosefilten över mig.. Hösten har kommit och det är så kallt och blåsigt hela tiden.. Vill inte ha kyla.. Vill ha värme... HELA  tiden..

Har idag ringt och sagt till att vi INTE ska ha huset på Kallingevägen.. För mycket att göra på det och förmycket pengar !! Men vi ska titta på ett annat nu på måndag !! Ett litet mysigt hus på Kallebergahalla. Ett JÄTTE litet hus.. Kommer bli trångt så länge tjejerna bor hemma men sedan blir det alldeles lagom för mig och Pelle... Vi får se hur det ser "IRL"

Nu ska jag gå ut med min älskade plutteprins !!

Ta åt er dessa kloka ord, Jag var så dyster för jag hade inga skor så mötte jag en man utan fötter.


Dagens lilla vits !


I en tågcupé satt en rysk soldat, en tjeckisk man, en yngre och en äldre dam.
När tåget körde genom en lång tunnel blev det alldeles svart. Plötsligt hörde man ett smack och sedan ett pang. När tåget hade kört ut ur tunneln hade den ryska soldaten en blåtira.
Den äldre damen tänkte:
Vilken fräck soldat kyssa den unga damen, bra av henne att slå till honom.
Den yngre damen tänkte:
Hur kunde den där soldaten hoppa på den där damen, härligt att hon slog till honom.
Den ryska soldten tänkte:
Smart drag av den där tjecken kyssa den unga damen och låta mig få slaget.
Den tjeckiska mannen tänkte:
Vilken bra idé, kyssa mig själv på handen och slå till ryssen.

Fläsk !!


Helt slut !! Tror Uffe kulle ha ihjäl oss idag, men gisses vad skoj !! Alla tjejernar KÄMPADE så svetten bara öste ur oss !!

När jag kom hem så stod en mummsig fläskpannkaka i kylen och väntade... Klarar inte av att äta innan träningen utan får vänta tills jag kommer hem.. Men det är ju då man KAN äta.. Kroppem bränner ju mest just nu !!

Nä nu ska jag hoppa in i duschen och sedan blir det att vänta på att tvättmaskinen blr klar.. Våra träningskläder luktade INTE hallon ..

Glöm inte att, tuppen må gala men det är hönan som lägger ägget !!

Fy FAN !!!

En förtroendeman har polisanmälts för att ha velat ha sex av en kvinna i beroendeställning. Ett samtal har spelats in i kvinnans hem, och överlämnats till polisen som bevis.

 Sara har velat få hjälp att reda upp sin tillvaro. Hon beskriver sitt första intryck av förtroendemannen som mycket gott.
– Han verkade jättebra, och jag tänkte att här är en människa med tystnadsplikt som jag kan öppna mig för och ha förtroende för.
Hon berättade om sitt liv och tidiga sexuella övergrepp. Det var efter det första, djupare samtalet som förslaget kom om att ställa upp på sex.
Sara beskriver känslorna av chock, ilska, och maktlöshet.
– Här kommer jag som är i en utsatt situation, och så försöker någon dra nytta av det. Jag har känt mig så maktlös inför hela systemet, och för mig blev det här droppen.
När förtroendemannen lite senare kom på besök hemma hos henne, spelade hon in samtalet som bevismaterial.
– Sedan var det meningen att jag skulle byta om, och han gick iväg för att vänta på mig. Men istället sprang jag därifrån. Och sedan kom polisen mitt i alltihop.
Ett extrainkallat möte ska hållas i kommunen om anmälan.
– Vi vet om att det finns en utredning, men vi tar inte ställning till något nu. Ingen är dömd och det är åklagaren som beslutar vad som ska hända, säger en av de ansvariga.
Fotnot: Sara heter egentligen något annat.

Jag HOPPAS verkligen denna man får ett HÅRT straff !! Hur kan man utnyttja en annan människa så här !! Jag är ju själv kontaktperson, inte riktigt samma sak som mannen men ändå... Jag kan inte förstå hur man bara kan.. Som tur väl var så var ju tjejen väldigt smart och hoppas verkligen att hennes bevis räcker i rätten.. Sulle inte förvåna mig om flera tjejer hör av sig nu till polisen...  DÄVLA IDIOT säger jag bara.. Blir så arg så det gör ont i mig... Ni kan ju bara gissa vem som jag kommer boxa på i kväll ;)


Dagens lilla vits !


Ett gift par upplevde att deras förhållande började gå i stå och gick därför för att få råd hos kommunens familjeterapeut. Efter att ha analyserat problemet sa terapeuten till mannen:
- Jag ska nu i praktiken visa dig vad din fru behöver ha med regelbundna mellanrum.
Han ber henne ta av sig kläderna, och så gör även han, och de börjar idka älskog i för dem båda nya ställningar. När de är färdiga säger terapeuten till den äkte mannen:
- Det är detta din fru behöver var tredje dag. Mannen ser förbryllad ut och frågar:
- Måste jag vara med varje gång?

Skapa dagen

Då var denna dagen också till ända !!

Haft en rättså lugn dag på jobbet.. Nu ikväll har vi firat Kanelbullens dag på fritidsgården i Kallinge.. Det var cirka 10 ungdomar som bakade.. En kille ville inte utan han och satt och spelade kort istället.. Men när de andra kom in med brickor fyllda md bullar ville vi gärna vara med.. och det fick vi ! Mumma, vilka goda kanelbullar de bakat.. Tur att det är träning i morgon !!

Nu är det dags för att hoppa i sängen !!

Sov gott och imorgon tycker jag att ALLA ska skapa sin egna dag !!  

NattFåk !

Av Johan Theorin...

När den kraftfulla storm som kallas fåken drar in över Öland gör man bäst i att hålla sig hemma. Fåken som kommer med is, snö och dimma och som drar med sig allt i sin väg.

I Johan Theorins andra bok har det blivit vinter på norra Öland. Familjen Westin har nyligen flyttat dit från Stockholm, till en stor gammal ödegård som de tänker renovera. Snart får de höra en del ruskiga sägner om stället. Sådant som naturligtvis bara är skrock och vidskepelse. Eller? Det dröjer inte länge innan svårförklarliga saker börjar hända.

I Nattfåk får vi stifta bekantskap med en rad nya människor, men också möta några vi redan känner- inte minst den pensionerade sjökaptenen Gerlof Davidsson. Precis som Skumtimmen är det en stark och oförglömlig läsupplevelse, en blandning av kriminalroman, spökhistoria och familjedrama med originella karaktärer, fängslande miljöer och en lika sorglig som spännande intrig.

Bok nummer två var JÄTTE bra, blev fast från första sidan..

Boken får 4 ¤¤¤¤ av 5

Dagens lilla vits !


Lille Krille frågar sin pappa nyfiket:
- Vad är det som mamma egentligen har under blusen?
- Det är två ballonger, och när hon dör, flyger hon till himlen med deras hjälp.
Några dagar senare ringer Krille till sin pappa på jobbet.
- Pappa, pappa, du måste komma hem, mamma dör!
- Vad menar du? frågar pappan.
- Jo, mattläggaren blåser upp hennes ballonger, och hon skriker hela tiden:
- Oh Gud, jag kommer, Oh Gud, jag kommer...

Skallebang

Har sådan djävulsk huvudvärk... Haft ont hela dagen....

Ska nu ta två panodil och sedan krypa ner under täcket och lyssna klart på min bok.. Nattfåk, så bra så... Recensionen kommer imorgon för då har jag läst (lyssnat) klart.. Boken är så spännande at jag inte ens kan somna till den som jag oftast gör... Och somna utan bok är också omöjlig eftersom min tinitus har blivit värre sista veckorna.. Fan, är det inte det ena så är det det andra... Känns som det ALLTID är något just nu... Inte alls kul...

God natt gott folk !!

Glöm inte att: Du blir bara stor om du vågar vara liten.....

Tacotime !!

Idag blir det tacos!!

Jag är helt värdelös på att planera mat.. Fixade ju taco till Nathalie och hennes vänner igår. Nu står jag här med mat till ett helt kompani...
Så nu har jag bjudit hit Patricia och Kim för att hjälpa oss att äta upp all mat...

Blev ingen boxning idag för jag har ju jobbat.. Dansat nästan nonstop i två timmar...

Nä, nu ska jag värma mat innan mina underbara ungar kommer..

Te-dans !!

Nu ska jag snart sticka och jobba !!

Vi ska ha Te-dans på Bruket för funltionshindrade ! Det ska bli jätte skoj.. Ett band kommer att spela och i pausen ska det drickas te.. Eller det blir nog mest kaffe och kaka !!

Bissan som jag jobbar med brinner verkligen för de funktionshindrade och ordna massa aktiviteter för dem.. Det blir mitt första arbetspass med dessa aktiviteter men inte det sista ;)
Har ju jobbat förut med funktionshindrade och tycker att det är super skoj.. De är såå tacksamma för det lilla, något som alla borde vara..

Nä, nu ska finklänningen på, för här ska dansas !!

Dagens lilla vits !


En hustru steker ägg till frukost åt sin make. Plötsligt kommer maken inrusande i köket.
- Försiktigt! skriker han, FÖRSIKTIGT! Sätt i mer margarin! Du steker för många åt gången. FÖR MÅNGA! Vänd dem! VÄND PÅ DEM NU! Det behövs mer margarin. Åh, herre gud! VAR ska du få plats med MER MARGARIN? De kommer att fastna! Försiktigt... FÖRSIKTIGT! Jag sa FÖRSIKTIGT! Du lyssnar ALDRIG på mig när du lagar mat! Aldrig! Vänd dem! Skynda dej nu! Är du tokig? Har du mist förståndet? Glöm inte att salta dem. Du vet att du alltid glömmer att salta dem. Använd saltet. ANVÄND SALTET! SALTET!!!
Hustrun stirrar på honom.
- Vad i hela friden är det för fel på dig? Tror du inte jag vet hur man steker ett par ägg?
Maken svarar då lugnt:
- Jag ville bara visa hur det känns när jag kör bil.

Tillbaka !!

Shit pommes frites vad trött jag är... Hade en superduper skoj kväll igår med Inger och Camilla !! Vi var på +33 på Ronneby Brunn..

Vi började med lite förparty hemma hos mig och som alltid när tjejer ska ut ska ju alltid makeupen fixas till innan utgång..

Från klockan 2300 till 0200 lämnade jag inte dansgolvet mer än för två snabba rökpauser...
Pelle kom och hämtade oss så vi kunne komma hem tryggt utan att några gangsters kom och tog oss ;)

Har sagt det innan och säger det igen.. Jag tycker det är jätte kul att Brunnen satsar på att ha öppet för oss som nått "mogen" ålder.. Fast kanske inte varje fredag. TYvärr var det inte så mycket folk och jag tror inte att det kommer att vara det i fortsättningen heller... 1 gång i månaden hade räckt och då tror jag det hade varit fullsatt varje gång !!

Idag har vi haft kalas hela dagen.. Upp vid 10 imorse för att fixa och dona.. Första gästerna kom klockan 13 och sedan har det rullat på HELA dagen !! Nathalie och hennes tjejkompisar stack för en kvart sedan...
Att jag har orkat hela dagen är ett under... Riktig skallebang hela dagen + "asaballa" trött !!

Nu ska jag gå och lägga mig !!

Godnatt gott folk och krama om de du älskar !!

Dagens lilla vits !


En kvinna kommer in på polisstationen för att anmäla att hennes man försvunnit.
- Beskriv hans utseende, uppmanar polisen.
- Han är lång, muskulös, blåögd ... börjar hon, men hennes lille son avbryter henne:
- Men så ser väl inte pappa ut!
- Tyst, Pelle! Inte vill jag ha tillbaks den där lille fetknoppen.

.....

Nu blir det snart KLACKARNA i taket !! Ska bli såååå skoj att få dansa.

Jag har inte varit ute sedan juldagen... Det är ju ett tag sedan...

Hoppas nu på roliga människor och mycket bra musik !!

Var rädda omvarandra !!

Städa !!

Ja, det blir det HELA dagen, det och tvättstugan !!

Ska ha lite party ikväll.. Eller, två kompisar kommer hit och sedan ska vi ut till Natti !!

Imorgon blir det kalas här hemma. Vi ska fira Nathalie som fyllde 18 igår.. Först kommer familjen och senare på kvällen ska hon ha lite fest för sina vänner..
Egentligen är det ju meningslöst att städa innan, det måste ju göras efteråt iallafall.. Men det klart man vill ha fint när det kommer hit folk..

Nä, nu måste jag sätta fart !!

En liten Fredags fräckis !


De sju dvärgarna är i Rom för att besöka Vatikanstaten.
Toker går och ringer på påvens dörr.
Påven öppnar och undrar:
- Toker, min son, vad kan jag göra för dig?
Toker frågar:
- Ursäkta mig, Ers Höghet, men finns det några dvärgnunnor i Rom?
Påven ler och svarar:
- Nej, Toker, det finns inga dvärgnunnor i Rom.
I bakgrunden ser påven att några av de andra dvärgarna börjar fnittra.
Toker frågar då:
- Ers höghet, finns det några dvärgnunnor i Italien?
Påven tittar på Toker och svarar:
- Nej, Toker det finns inga dvärgnunnor i Italien.
Vid det här laget skrattar hälften av de andra dvärgarna helt öppet.
Toker fortsätter:
- Finns det några dvärgnunnor i Europa då?
Påven, som börjar tröttna på frågorna svarar:
- Toker, det finns inga dvärgnunnor i hela Europa.
Den här gången viker sig dvärgarna av skratt.
Toker sträcker på sig och säger:
- Ers Höghet, finns det några dvärgnunnor i världen överhuvudtaget?
Påven, som nu är mycket frustrerad, säger:
- Toker, det finns inga dvärgnunnor någonstans i världen!
När Toker får detta svaret börjar de andra dvärgarna vrålgarva, hoppa upp och ner och ropa:
- Toker har knullat en pingvin! Toker har knullat en pingvin! Toker har knullat en pingvin!

RSS 2.0