Postcard killers

Av Liza Marklund och James Patterson

En (eller två) seriemördare går lös(a) i Europa, unga par hittas med avskurna halsar kors och tvärs i Europas huvud­städer. Morden har föregåtts av ett anonymt vykort till en lokal kriminaljournalist, vilket några dagar senare följts av en polaroidbild på slakten.
Pappan till ett av offren är Jacob Kanon, en mordutredare vid 32:a polisdistriktet i New York som raskt flyger över till Europa och börjar jaga mördarna. I Stockholm tar journalisten Dessie Larsson på Aftonposten upp ett obegripligt vykort i sitt postfack.
Därmed möts Patersons amerikanska polis och Marklunds svenska journalist, och grunden är lagd dels för mördarjakten, dels för ett pågående samtal där Jacob och Dessie kan vädra kulturskillnader och egna åsikter.
Även mördarnas framfart skildras. De går på turistvandring i Stockholm, i ett kapitel som är misstänkt likt en väldigt tråkig guidebok. Här är Slottet. Här är ångbåtarna. Här är den pittoreska medeltidsstadsdelen Gamla stan. Här ägde Stockholms blodbad rum. I början tycks mordgåtan mest gå ut på hur mördarna ska bli fast. Men så självklart bör det naturligtvis inte vara.

Inte den bästa boken jag läst, även om den var ruskigt spännande mot slutet..

Boken får 3 ¤¤¤ av 5

Sommartider...


Då var det dax att ställa fram klocka igen, ni har väl inte missat det? Inatt kl 02:00 var det rent formellt dags att vrida fram klockan en timme.

Tumregeln för sommartid, ställ fram klockan en timme, utemöblerna och utegrillen! Det gör det hela lite lättare att komma ihåg..


Nu får vi njuta av ljuset!!!

2010-10-31 ska vi vrida tillbaks klockan igen till Vintertid el "normaltid", precis som resten av hela Europa gör.


Carola tripp.....


"Du, dela en dag med mig
Kanske dagen blir ett liv
Om vi älskar och förlåter
Lär oss att förstå
Och fast natten kommer tror jag att vi kan få"

Ja, det är ju ingen hemlighet att jag är ett STORT fan av Carola och har så varit sedan 1983 då hon slog igenom med Främling i Melodifestivalen... I sin gula dräkt tog hon mig med storm och gör så fortfarande.. Visst jag tycker väl inte alltid om hennes åsikter men hennes röst, sång och texter är för mig guld värda..
När jag och Pelle gifte oss så sjöng hon för oss.. Ja, inte närvarande men på skiva..

"Du vet väl om att du är värdefull
Att du är viktig här och nu
Att du är älskad för din egen skull
För ingen annan är som du"
Vi hade den som psalm och JAG tog i ända nerifrån tårna... ;)

Nu håller jag på att ladda för en utekväll med mina arbetskamrater och då spelas Carola på högsta volym... Alla skivorna är laddade i cdn allt från 1983 fram tills idag ... ME <3


Länge leve kungafamiljen


VÅR !!


Äntligen är det VÅR.... Nu städar de upp all sand ute på gator och trottoarer.. Skönt att slippa gå och halka på den..

Ett annat mindre fint vårtecken är all förbannad hundbajs som inte folk plockar upp efter sina hundar.. Jag tycker det är så fruktansvärt äkligt så jag finner inte ord.. Jag menar hur svårt kan det vara att böja sig ner och plocka upp efter sin hund. Kan man inte det, nä då ska man inte ha någon hund eller så får man ju hålla sig till att gå i skogen.. För i skogen tycker jag det är helt ok att INTE plocka upp efter sin hund.. Ja, det är ju klart om hunden skiter mitt på en väg så kan man väl peta undan det..

Vi har en "dam" som går förbi här flera gånger om dagen och hon plockar ALDRIG upp efter sin hund.. Både jag och Pelle har sagt till henne och till och med erbjudit henne påsar, men hon bryr sig verkligen inte.. Jag hoppas innerligen att hon en vacker dag halkar i sin egna hunds skit..

Nä, nu ska jag fixa till mig lite.. Börjar ju jobba snart..

Hoppas att alla som läser får en underbar vårdag och slipper hallka i någon hunds skit ;)

Mindre än 100 dagar kvar

dagar kvar tills vi åker till KROATIEN


Avatar

Filmen Avatar utspelas på planeten Pandora där människorna har kommit för att driva gruvbolag för de vill åt värdefullt material. Men de stöter på motstånd av den gamla ursprungsbefolkningen  Na’vi. Marinsoldaten Jake Sully får i uppdrag att lära känna Na'vis och detta gör han med hjälp av att koppla sin hjärna till en Avatar, alltså en Na’vi-version av honom själv.

Men med tiden han lär sig av Na'vi desto mer inser han att han står på fel sida om det som är rätt och han blir kär... Kär i Plantenen och dess varelse och skog...

Jag var helt ärligt mållös efter filmen, jag visste knappt vad jag skulle säga för den var så mäktig och helt fantastisk! Och då ska ni veta at jag INTE bruka tycka om Sci-filmer, har ju inte ens sett Star Wars filmerna...

Fimen har en otroligt stark handling och färgerna och denna fantasti värld som regissören James Cameron har skapat är helt fantastisk och den känns många gånger äkta på någotvis. Filmen innehåller enligt mig ett mycket starkt budskap, vi måste ta till vara på vår planet, vår natur och våra medmäniskor!


Filmens slut är ett bra slut.. Det är ett öppet slut vilket att det troligtvis blir en uppföljare... Hoppas, hoppas !!

Filmen får 5 ¤¤¤¤¤ av 5


Helg...

Så nu var denna helg också slut...
Jobbade igår och hade det hur mysigt som helst.. Lena, min gamla keramiklärare var där och visade ungdomarna lite olika tekniker.. Nu var det ju inte överdrivet med ungdomar, men tre tjejer kom och det skapades så vackra saker... Jag provade också på att dreja, trodde faktiskt att det skulle gå bra, men jisses så fel jag hade.. Det var skitsvårt och den lilla kannan jag tänkt och göra såg mer ut som det lutande tornet i Pisa.. Lovar att lägga ut en bild på den när den är bränd och klar ;)

Nä, nu ska jag gå och lägga mig i sängen och titta på Avatar !!

Glöm inte att vara rädda om varandra !!

Att få dö....

I ett par dagar har det nu skrivits om  en 31 årig kvinnas kamp om att få dö..
Hennes medfödda sjukdom neurofibromatos, som orsakar tumörer på nervsystemet, upptäcktes när hon var ett år gammal.
Sedan 25 år tillbaka, när hon var sex år, har hon varit totalförlamad och andats med respirator.
Nu ber den 31-åriga kvinnan om att få dö värdigt:
Hon vill varken lida eller ruttna bort, vilket det annars kommer att bli eftersom det endast är respiratorn som håller henne vid liv. Därför är det hennes uttryckliga önskan att respiratorn stängs av efter det att hon har sövts. Vädjan riktar hon till socialstyrelsen, som nu ska utreda hur reglerna ska tolkas.

Här är de motstridiga reglerna
Läkaren får inte ge en behandling som patienten inte vill ha. Om patienten vägrar att låta en livsuppehållande behandling fortgå skall denna avbrytas.
En grundläggande regel är att åtgärder, vars enda syfte är att orsaka en patients död, aldrig är tillåtna inte ens om patienten själv begär det.
Socialstyrelsens allmänna råd

Nu är det ett jävla tjaffs om detta.. Men snälla nån, låt manniskan få dö om hon vill... Hade hon inte varit förlamad så hade hon kunnat ta sitt liv, men det kan ju hon inte nu så då måste ju någon få hjälpa henne...

OM nu denna kvinnan hade istället varit en hund, hamster, katt eller varför inte en häst då hade hon avlivats redan vid ett års ålder och då UTAN att be om det..
Våra djur ska inte plågas eller må dåligt, men vi människor ska få göra det..

Det här säger lagen om att avliva djur
Sjuka eller skadade husdjur skall i mån av möjlighet ges vård. Om djuret inte kan kureras skall det avlivas. Det är i allmänhet djurets ägare eller veterinären som bestämmer att djuret skall avlivas. Ibland blir polisen också tvungen att avliva friska husdjur, om de är farliga för människor i omgivningen.

För mig är det här helt knäpp.. Den stackars kvinnan kan inte ens andas själv utan respiratorn gör det åt henne.. Vad är det för liv och nu ber hon faktiskt om hjälp...
Jag hoppas nu på en ändring av denna absolut krokade regel/lag, låt nu den arma människan själv få bestämma om hon vill leva eller inte...
Vad tycker ni??

En dag på jobbet..


Diggar mitt nya jobb stenhårt...

Har idag varit på arbetslunch, med hela fritidsenheten.. Vi var på Brunnen och tittade lite på hur långt de hade kommit med Brunnsbadet.. Vi fick lite inof om allt runt bygget.. Det var faktiskt lite intressant.. Sedan bjöds vi till bords och hade lite presentation av alla nya arbetskamrater.. Ja, jag var en av dom ;)
Till lunch fick vi kalvfärslimpa med kantarellsås... HIMELSKT GOTT !! Är fortfarande mätt. Orkade inte ens äta min favvomat som tjejerna had önskat idag.. Fast jag åt lite ändå...

Precis innan jag/vi skulle gå hem för dagen kom min närmsta chef och räkte över en bukett med tulpaner..
- Jag ville bara visa min uppskattning, säger hon...

Gissa vem som blev glad, ja det är klart att det blev vi allihopa.. Fler sådana chefer så hade fler trivits på sina arbeten...

Nä, nu ska jag åka och hämta tjejerna..

Tack, för att JAG har fått ett sådant SUPERDUPER bra jobb. Med en bra chef och underbara arbetskamrater...

Facebook...Måste ju faktiskt erkänna att jag är beroende av Facebook.. Hemskt men sant..
När jag stiger upp på morgonen så går jag direkt bort till datorn och knäpper på den... Sedan blir det ut på balkongen för morgonblosset.. In igen, logga in och sedan in på dass...
När morgon behovet är färdigt så blir det Facebook i minst 20 minuter.. Kolla om någon uppdaterat något skoj och sedan måste jag ju in och se till min Farm..


Det ska skördas, plogas och sedan ska det ju sås också..
Snacka om tidskrävande..


Helt sjuk egentligen att jag vuxen människa ska hålla på med så skit som det faktiskt är.. Men det är väl så att det är tävlingsmänniskan i mig som gör att jag spelar Farmville..
Just nu ska man samla "gul" i en bytta och jag ligger just nu tvåa där ab mina 72 grannar...  Ja, är man knäpp så e man..
När pelle började med Farmville så mobbade jag honom rätt så friskt

Nä, nu ska jag stänga ner datorn och lägga mig i soffan och vara lite social med min älskade make...


Glöm inte att en smula hänsyn och lite omtanke betyder så mycket.

Våren ??

Nu på morgonen packade vi in hund och kamera in i bilen för att åka ut till havet för att se om våren hade kommit... Kallt som tusan och båste gjorde det också, men solen sken så det var rätt skönt iallafall.. 

Men någon vår hade inte kommit så det blev mest bilder på vår tokiga hund..
Oj så många ansiktsuttryck han har...

 


God natt till er alla ...

Jag har nu ca 45 blogg läsare om dagen, men inte en ända skriver något.. Hade varit lite kul och vet vilka som läser här nästan varje dag...

Nä, nu ska jag ta och krypa till sängs.. Jobbar kvällen i morgon och hoppas på fint väder..
Pelle jobbar ju också kvällen så vi tar nog litenman och kör ut till havet i morgon.. Lovar att ta med kameran och ska föröka fånga VÅREN !! Det känns som den är på gång nu..


Längtar

dagar kvar tills vi åker till KROATIEN


Tre av Tio .....


Det blev förhandsfavoriten och min favorit Anna Bergendahl som vann Melodifestivalen 2010 med låten “This Is My Life
och därmed kommer hon att få representera Sverige i Eurovision Song Contest 2010.atet i Melodifestivalen 2010..
Jag gissade ju inte helt fel, hade iallafall de tre första rää placerade.. ;)

1. Anna Bergendahl, "This Is My Life": 214 poäng RÄTT PLACERING !!
2. Salem Al Fakir, "Keep On Walking": 183 poäng RÄTT PLACERING !!
3. Eric Saade, "Manboy": 159 poäng RÄTT PLACERING !!
4. Darin, "You’re Out Of My Life": 117 poäng
5. Timoteij, "Kom": 95 poäng
6. Andreas Johnson, "We Can Work It Out": 50 poäng
7. Ola, "Unstoppable": 47 poäng
8. Jessica Andersson, "I Did It For Love": 37 poäng RÄTT PLACERING !!
9. Peter Jöback, "Hollow": 32 poäng
10. Pernilla Wahlgren, "Jag vill om du vågar": 12 poäng

Kvällen blev inte som planerad, Patricia dök inte upp utan höll lillasyster Lisa sällskap istället..
Tre grabbar dök upp på Bruket och satt med och tittade, de hejade på Pernilla och röstade på henne.. Pelles komentar var då att jag hade
förstört dessa grabbar snabbt.. Men det visade sig att den ena pojkens moster var gift med Linus, Pernillas yngsta bror...
Jag satt där med mina guldstövlar och hade det hur trevligt som helst...

Kvällens pauseunderhållning var hur bra som helst, nästan lika bra som den de hade år 2000.. Jag älskar ju schlager och då är ju schlagermedly helt
perfekt..


Mot Oslo.....

Här har vi kvällens startfält... Kan ju säga direkt att Pernilla kommer INTE vinna.. Hon är min favorit och det tack vare att hon är den ända som har en schlagerlåt.. Men ve och fasa hon har startnummer två.. Enligt mig brukar det vara den sämsta låten, brukar ju alltid springa på toa elle fixa något i köket under den låten.. Men så blir det INTE ikväll... Jag ska jobba ikväll och fick ju nästan panik när jag kom på att det är Melodifestivalen samma kväll... Men har man ett bra jobb så har man.. Jag har fixat till en SCHLAGERKVÄLL på jobbet... Tror ju inte att det kommer någon utklädd, men jag ska göra det iallafall... Louis Herrey kommer det att

bli... Vita byxor, blå tröja och mina fina GULD stövlar ;) Får väl se om Tiiza kommer att klä ut sig, hon kommer iallafall vara på plats med mig på Bruket

 


Nu ska jag försöka mig på att plasera låtarna i den ordning de kommer att få röster, sedan får vi ju se hur många rätt jag får...

1. You're Out Of My Life Darin - 6

2. Jag vill om du vågar Pernilla Wahlgren - 7 

3. We Can Work It Out Andreas Johnson -9

4. Kom Timoteij - 4

 

5. Hollow Peter Jöback - 5

 

6. Unstoppable Ola - 10

 

7. I Did It For Love Jessica Andersson - 8

8. Keep On Walking Salem Al Fakir - 2

9. This Is My Life Anna Bergendahl - 1 Anna, du kommer vinna hela tjotabalnogen, för om du vinner här hemma så kommer du slå hela Euoropa med din vackra röst...

10. Manboy Eric Saade - 3

 

 

 

 


Äntligen Midsommar

Har just sett filmen och den var helt galen.. Fick många goa skratt.. Pinsamhetshumor på hög nivå..

Satt genom hela "Sommaren med Göran" och väntade på att Luke Perry skulle dyka upp, och nu får jag förklaringen. men här var han ju.. Hur i hela friden fick de honom att stäla upp i danna galna svenska film.. Kan ju med att göra att mannen som ressigerat filmen är amerikanen, Ian McCrudden

Filmen handlar om fyra par som träffas för att fira midsommar i Trosas skärgård. Ett vackert sekelskifteshus på strandtomt, en svensk flagga vajar från en flaggstång framför huset. Vid den lilla träbryggan ligger en segelbåt förtöjd. Det här är skådeplatsen för vännernas årliga midsommarfirande hos Susanne och Emil.
Sillunchen, bastun, femkampen och det nattliga nakenbadet är som vanligt förberett. Vännerna är samlade inklusive långväga amerikanska gästen Sam, Emils skådespelande vän från Staterna. Förväntningarna är delade - Micke ängslas över sin höggravida flickvän och snabbaste vägen till närmaste sjukhus, Eva söker förströelse efter uppbrottet från Patrik och Sam anländer med en bild av den svenska synden. Emils överraskning verkar dessutom kunna lyfta festen till oöverträffade höjder.Filmen får 3 av 5 ¤¤¤


Kvinnodagen....

Klicka på bilden för större version.I dag är det den internationella kvinnodagen och Aftonbladet hade slagit på stort med att jämnföra Jämställdheten i Sverige...

Vad är egentligen jämställdhet? Jag googlade och detta är deras svar..

Jämställdhet är ett politiskt begrepp definierat som jämlikhet mellan könen. Jämställdhet innefattar mäns och kvinnors lika rättigheter, skyldigheter och möjligheter och innebär att kön inte skall vara ett omotiverat hinder för personlig utveckling. Det inkluderar därmed bland annat samma möjligheter till samhällsinflytande, ekonomiskt oberoende, företagande, och utveckling i arbetet.

För mig är det lika lön för lika arbete...
Men vi kan inte ALLTID behandlas lika för vi är INTE lika.. Män och kvinnor är olika och så är det bara.. Men om nu en kvinna kan jobba som tex. brandman, låt henne göra det MEN på samma villkor som männen.. Ingen kvotering utan det ska vara LIKA !!
Nu under OS har det ju varit en hel del diskutioner om tjejidrott hit och dit.. Många tycker att de ska spela, tävla på lika villkor.. Men hallå !! Det funkar inte så.. Vitt några tjejer hade väl klarat det men långt ifrån alla..

Nä nu ska jag åka till jobbet och där är det iallafall jämställt... ;)

Hvae a nice day !!

Prinsessa

Prinsessa är en svensk film från 2009 skriven och regisserad av Teresa Fabik som tidigare gjort ungdomsfilmen Hip hip hora! 2004.
SF Bio: Prinsessa

I en hopplöst bonnig småstad någonstans i Sverige bor Maja, 18 år. Hennes högsta och enda dröm är att bli skådespelare. Hon vill stå i centrum, att alla ska se henne, den vackra människa hon är inuti. Det är bara lite svårt att se. Maja är kraftigt överviktig, klumpig och socialt missanpassad.

Erika Sohlman är 28 år och dokumentärfilmare från Stockholm. När hon träffar på Maja ser hon ett utmäkt tillfälle att skapa tragikomisk underhållning på Majas bekostnad. Lycklig över att äntligen få den uppmärksamhet hon förtjänar, tar Maja tacksamt emot chansen att bli filmad.

Vi får följa Maja och hennes kamp att förverkliga sina drömmar under sista terminen på gymnasiet, delvis filmat genom Erikas dokumentärkamera. Det är en komisk skildring med tragiska inslag.
Fördomarna man möts av när man har ”fel” utseende. Svårigheterna att hitta en egen identitet mellan en egocentrisk mamma och en likgiltig pappa. Den försiktiga förälskelsen till Alex, en snygg, populär till synes ouppnåelig kille i teatergruppen.
Men under en resa till Stockholm får Maja veta att även Alex bär på hemligheter och besvikelser…

Med tiden inser Maja att Erika kanske utnyttjar henne, och hon måste då fråga sig om uppmärksamheten är värd priset. Rollerna blir plötsligt ombytta när Maja inser att Erika behöver henne mer än tvärtom. Hon hittar till slut den styrka och självkänsla som behövs för att verkligen stå i centrum, på sina egna villkor.

Filmen är fin och är en sådan där film som jag blir varm av... 
Slutet är helt underbart !!! Tillsammans är vi staka och Jag vill om du vågar passar bra in här...Ett glas rött...


Hade varit gott till middagen som snart ska serveras.. Men eftersom jag är en snäll mamma och inte vill att mina barn ska gå ute själv i skummet så hämtar jag dem.. Och då får det där glaset rött vara till senare..

Till middag blir det kycklingklubba, potatisgratäng med morötter i och tzatziki fyllda baguetter.. Visst låter det mumma ?!

Ikväll är det säsongspremiär på Parlamentet, ett program som jag diggar skarpt.. Snabba i truten och väldigt go humor, precis som jag tycker om.. Brukar bli många goa skratt...

Nä nu är maten klar..

Tjo och tjim

Jag vill om du vågar


Rädda SCHLAGERN !!!

I kväll gäller det, att rädda schlagern..

I årets Melodifestival finns det bara en klassisk Schlager låt och det är Pernillas "Jag vill om du vågar"Så ikväll i Andra chansen kommer Pernilla få mina röster.. Vem får din ??

Helg...

Ville bara önska alla mina bloggläsare en skön helg... Hoppas att det blir lika fint väder i helgen som det har varit de sista dagarna..

Det känns faktiskt som att VÅREN äntligen är på väg.. Den har jag verkligen längtat efter..
Snö och kyla är inte min melodi, får ju så förbaskat ont i min "fibrokropp"


Lisa har lekt lite fotomodell några dagar.. En pojke på hennes skola har fotat henne och han är riktigt duktig.. Sedan har han ju andvänt en jädrans snyggmodell också.. Min tös ;)

Nu ska jag göra lite nytta, sedan blir det Let´s Dance !!


Glöm inte att: Allt är möjligt och tillsammans är vi starka


Blue Man Group - Pipes

Tänk vad man kan hitta på med mycket fantasi och ledighet ;)Onsdags kväll....


Jahaja... Då har jag lämnat Kallinge skolan och börjat på allvar på mitt nya jobb.. och det känns jätte bra.. klart jag kommer att sakna eleverna och framför allt mina kära arbetskamrater.. Visst jag har aldrig jobbat på en sådan stor arbetsplats som Kallinge skolan, men här bryr sig alla om alla.. Ja, det känns så iallafall.. Har under mina nästan två år alltid varit accepterad och alltid fått den hjälp jag behövt.. Kommer att sakna er !! sedan är det ju alltid så att jag kommer sakna vissa mer än andra och ni vet vilka ni är, så jag behöver ju inte nämna några namn här...

När jag lämnade Kallinge skolan idag och åkte upp till karlsnäsgården för att möta upp mina nya arbetskamrater möttes jag av stora leende och bamse kramen av alla ;) Det kändes JÄTTE bra...

Imorgon börjar alltså mitt nya liv på allvar, då som Social pedagog och fritidsledare ;)

RSS 2.0