God Natt ....

och
Sov sött ...

Sweet Dreams, Dalmatian Puppies Wallpaper


Skor

Två par till mig och ett par till Pelle... Precis som det brukar bli.. fast det alltid är Pelle som behöver ;) Köpte ett par Overknee stövlar, nästan som de jag har, men dessa var utan klack...
Me <3 skor, stövlar, kängor, klackaskor, jag allt som har med skor att göra.. Pelle säger att jag har för många, men man kan INTE ha för många skor, så det så ....

Nu ska vi snart ut och äta..


Dagens bästa, vet ni vad det är... Jo, OS är SLUT !!!!

Nästan !!

Anna Bergendahl fick flest röster i kvällens omgång av MelodPeter och Anna till Globen !!

Pernilla och Neo till Andra chansen... Hmm.. Inte riktigt som jag ville, men nästan...

Tycker bara lite synd om Pernilla som troligtvis missar sin brors bröllop nästa helg.. Niklas och Laila gigter ju sig då.. Ja, det löser sig nog..

Jag kommer iallafall heja på Pernilla och Neo nästa vecka.. 

Deltävling 4 i Malmö

1. Stop
Upphovsmän: Mikaela Stenström, Dimitri Stassos
Artist: Sibel …. Men HALLÅ !!! Visst är låten helt ok, men hade varit bättre om tösen hade rört på sig lite i alla fall….

2. Magisk stjärna
Upphovsmän: Py Bäckman (musik, text), Micke Wennborn (musik)
Artist: Py BäckmanVa fan gör Ozzy Osborn på Svenska melodofestivalen, frågade Pelle och jag undrar också det…

3. Human Frontier
Upphovsmän: Anneli Axelsson, Tobias Jonsson
Artist: NEO Helt OK… Tror på topp placering..

4. Thursdays
Upphovsmän: Peter Boström (musik), Thomas G:son (musik), Sharon Vaughn (text)
Artist: Lovestoned …. Jätte bra låt !! Började rycka i fötterna direkt

5. This Is My Life
Upphovsmän: Bobby Ljunggren (musik), Kristian Lagerström (text)
Artist: Anna Bergendahl …. Vilken röst hon har, en mysig låt som jag inte tror går vidare… Såg ni dojjorna… RÖDA !!

6. Jag vill om du vågar
Upphovsmän: Pontus Assarsson (text & musik), Daniel Barkman (text), Jörgen Ringqvist (text & musik)
Artist: Pernilla WahlgrenÄNTLIGEN !!! MER SCHALGER TILL FOLKET !! Kvällens bästa låt !!!

7. Idiot
Upphovsmän: Per Aldeheim, Niklas Jarl
Artist: Noll disciplin …. SkatePunk !! Hahaha !! Som gammal punkare jag är lät det mer som en blandning mellan 80talets Noice och Ebba Grön.. Sorry grabbar, för MESIGT för att kallas för Punk !!

8. Hollow
Upphovsmän: Anders Hansson, Fredrik Kempe
Artist: Peter Jöback …. Kvällens SNYGGING… Men låten var tyvärr inte bra.. Möjligtvis efter man har hört låten många gånger…

 

I kväll så går Pernilla och Neo direkt till Globen… Till Andra chansen går Anna och Lovestoned !! Det är vad jag tror, vi får se om en liten stund…

Rätta svaret kommer om en stund !!  


Bröllopsfotografen

 

Bröllopsfotografen” hette från början “En bondlurk kommer till stan”. Regissören Ulf Malmros ville berätta om sin egen kulturkrock, när han flyttade från bruksorten i Värmland till storstaden.


I filmen möter vi Robin som bor i Molkom, en liten bruksort i Värmland där alla känner alla, för alla jobbar på pappersbruket – som tyvärr stinker fis, men det tänker ingen på, för så har det alltid varit.

Här är tv:n Gud och onsdagar heliga – eftersom det är då som videobutiken får in nya filmer. När Robin plötsligt får sparken från pappersbruket bestämmer han sig för att försörja sig på sin stora hobby – fotografering. Robin tar sms-lån, köper en avancerad kamera och blir nu bröllopsfotograf.

När en avdankad skådespelare besöker byn leder det till att Robin får i uppdrag att plåta ett överklassbröllop i Stockholm. Där möter han familjens andra dotter Astrid och ljuv musik uppstår. Det är en helt ny värld för Robin som dock gör sitt bästa för att anpassa sig till sin nya miljö.

Det mesta av det som händer i “Bröllopsfotografen” är saker som regissören Ulf Malmros själv har sett, hört eller upplevt. Han jobbade dessutom som bröllopsfotograf ett kort tag.

En helt UNDERBAR film.... Det bästa var att när jag och maken igår kväll kröp ner under täcket för att se filmen så började någon prata och beskriva ALLT som gjordes på filmen... och då menar jag ALLT !! Trodde först att det bara var intro på filmen men det varade hela filmen.. När sedan slut texten började rulla så berättade rösten även det och jag bara skrek av skratt... Då säger rösten hans namn och sa sedan att han jobbade för BLINDTOLK !!! Hahaha !!


Hipp hurraFör min LISA idag !!!
Nu är det snart 17 årsedan jag stod på förlossningen i Karlskrona och kämpade för liv och lust.... Ja, jag stod upp och förlöste Lisa och hon for ut som en raket.. Ut på golvet ... Ja, det är faktiskt sant.. Fast det é klart barnmorskan hann ju dämpa fallet lite.. Men hon gled mellan händerna på henne och ut på en madrass som låg under mig..


Jag undrar så vart dessa år har tagit vägen... Min lilla snälla Lisa som var sååå snäll som bebis.. Hon åt, sov och sket lite ibland.. Skrek aldrig, utan var en lite ängel.. Fram tills hon var 1 år, då vet i fan vad som hände.. Jag tror att den lille djävulen tog över.. Hon blev helt sjövild..
Det bästa med Lisa är att hon ALLTID har varit sg själv, följt sina egan vägar och struntat balnkt i vad folk har tyckt...

Älskar dig min lilla "ängel"

Puss från en STOLT MAMMA !!

Sova ???

Är så OTROLIGT trött.... Men kan inte sova på nätterna.. Vaknar och ligger och snurrar som en
vindsnurra i storm...

För många år sedan, då jag mådde som sämst i min fibro kunne jag inte heller sova... Det var en jobbig tid....

Vet inte riktigt varför jag inte kan sova ordentligt nu, men troligtvis har det med jobbet att göra.. Det är såå mycket nytt, massor av nya arbetsuppgifter som jag ALDRIG jobbat med innan..
Jag är inte orolig att jag inte kommer att fixa dem, för det vat jag att det gör jag...

Nu har jag tagit en kall öl och hoppas att den ska kunna få mig att slappna av så jag kan sova. Slippa att vara femtioelva gånger för att bara bli irriterad...

Håll nu tummarna så att jag får en god natts sömn...

God natt ...


Helt slut.... Ute hela förmiddagen.. Åkt lilla wasaloppet.. Ja, inte jag men alla barnen... Läs mera på www.blt.se

Slutar redan klocka 17 imorgon så jag kommer att lägga ut lite bilder då.. Tog massa vackra vinterbilder idag uppe på Karlsnäs...

Nu ska jag SOVA !!!

God natt

Befriad

av  Catharina Ingelman-Sundberg

Året är 1395. I det medeltida Stockholm slåss tyskar, danskar och svenskar om makten, och på Östersjön och Gotland härjar pirater. När den tyska Hansan tar över Anne Persdotters handelshus måste hon resa till Bergslagen för att kunna försörja sig och sina barn.

Där träffar hon den italienske köpmannen Leonardo och de ger sig av mot Konstantinopel för att sälja en värdefull last koppar. Skeppet kapas av den fruktade sjörövaren Klaus Störtebeker, och när striden är över tas Anne tillfånga och förs till vitaliebrödernas borg på Gotland. Störtebeker är en kraftfull och karismatisk man, och Anne inleder ett farligt spel för att få honom på sin sida. Hon har en plan och hon måste använda all sin list och viljestyrka för att kunna sätta den i verket. Hela tiden drivs hon av en längtan efter kärlek, och hoppet om att kunna skapa en framtid för sig och barnen. Hon drivs av en längtan efter kärlek och äventyr, och i Konstantinopel och Venedig kastas hon in i händelser hon aldrig hade kunnat förutse. Det blir en farofylld färd.


Jag förflyttas utan större svårigheter några århundraden bakåt i tiden under läsningen och det känns både dramatiskt och njutbart. Jag ser med förväntan fram emot att få följa Anne Persdotter på nästa äventyr.

Svindlande äventyr, passionerad kärlek och hårdför maktkamp. I Befriad ger den prisbelönta författaren Catharina Ingelman-Sundberg färg och liv åt en okänd tid i vår historia. Befriad är en fristående berättelse om handelskvinnan Anne Persdotter som vi tidigare mött i romanerna Brännmärkt och Förföljd.

Jag ger boken 4 av 5 ¤¤¤¤


Dagens sanning !!!

Så här i OStider kom jag över denna helt otroliga faktaruta: 
Suspensoaren användes för första gången i hockey 1874. Den första hjälmen användes 1974. Det tog bara 100 år för män att inse att huvudet också är viktigt.. HAHAHA !!

Nu ska jag ut med Fridholf en sväng, tänkte gå och möta maken vid tåget...

Sedan blir det sängen.. Trött efter en dag ute i snön...

Insidan : brotten, pengarna, tiden

av Liam Norberg
Liam Norberg är född 1969 och uppvuxen i Hagsätra utanför Stockholm. Han är känd för sina filmroller i Stockholmsnatt, Sökarna och Under Ytan.
Som ung tränade han taekwondo och blev både svensk och nordisk mästare, innan han kom in på den kriminella banan. Liam grips och får 9- års fängelse för ett rån mot Gotabanken 1990 och ett väpnat värdetransportrån i Göteborg 1991. När han blev fri i november 1999 var Liam fast besluten att inte fortsätta med sitt kriminella liv. 2005 debuterade Liam som författare med boken Liam. Insidan är hans andra bok. Numera arbetar Liam som författare och regissör. Han håller även föredrag om sina erfarenheter runt om i landet.

Liam berättar om sin trygga uppväxt och hur han tränade taekwondo. Han blev både svensk och nordisk mästare innan han började sitt kriminella liv.
Liam berättar på ett öppet sätt om sitt liv som yrkeskriminell. Liam var Örnligans frontfigur och kallades för Räven från Hagsätra. Att Liam började ett kriminellt liv var i första hand att få snabba cash, köpa det han ville ha, lägga undan pengar och investera. Att han kunde bli gripen hade han inga tankar på. Han var ju så försiktig och skulle sedan återgå till ett vanligt liv utan kriminallitet.
Ingen i hans familj visste vad han sysslade med, men ibland undrade hans mamma hur han kunde ha råd med allt.
Liam berättar även om de flyktvägar de använde sig av och som finns under Stockholms gator. Man går in i tunnelbanegångarna och där finns tunnlar under gatorna.
En dag är Liam och hans vän Ray på väg i en taxi till Arlanda för att åka på en skön semesterresa till Rio. Men på Arlanda blir Liam gripen av polisen och han förs till häktet i Göteborg. Just då får han inte veta varför. Senare får han veta att han är gripen för ett värdetransportrån i Göteborg 1991. Det finns bindande bevis och Liam misstänks även för ett rån mot Gotabanken 1990. Det blir rättegång och Liam får nio års fängelse.
Han berättar vidare om sitt liv i fängelset och hur han möter Gud. Han bestämmer sig för att leva ett liv utan kriminallitet.
Jag tycker att Liam berättar öppet och sakligt om hur han kom in i den kriminella världen. Boken är intressant och lättläst. Hans berättelse om de rån de gör och deras flyktvägar under Stockholms gator är väldigt intressant att läsa. Jag tycker att det är strongt av Liam att så öppet berätta om sina brott och till och med vad han gömde sina pengar. Hans berättelse om hur han mötte Gud i fängelset och som fick honom på andra tankar än brott var också intressant. Liam blev släppt 1999 och har sedan dess levt ett liv utan brott.

Boken får 4 av 5 ¤¤¤¤


Redan trött på OS

Söndag kväll och helgen börja lida mot sitt slut.. Fy vad trist.. Helgen tar slut så förbannat fort.. Men vi har fått rätt mycket gjort iallafall...

Just nu är det nästan bara OS här hemma, men är lite lycklig för att det mesta sänds på natten.. Då slipper jag se det.. Sedan har jag ju en sådan snäll man som väcker mig och talar om resultatet, även om klockan är mitt i natten..

Visst har jag sett lite själv också, men det är inte mycket det...
Givetvis såg jag när Anja skulle åka störtloppet... Gisses vad jag skrek.. Helt otroligt att hon klarade sig.. Det som är mer otroligt är att hon dagen efter tar OS brons i kombinationen..
Hade jag krachat som hon gjorde hade jag ju inte ens överlevt, fast det är ju klart jag hade ALDRIG ens utsatt mig för det.. Ställa sig på ett par smala plankor och sedan slänga sig ut i ca 120km/h... NEVER IN MY LIFE !!!

På tisdag ska jag åka skidor med ungarna.. Vid Karlsnäsgården ca 1 mil norr om Ronneby har Friluftsfrämjandet maskinkörda spår i
terrängen.. Men jag åker BARA på  längden.. Minsta backe och jag tar av mig skidorna och GÅR !!!

Om vädret tillåter så kommer jag ta med mig kameran, så kanske ni får se lite bildbevis på när jag åker skidor ;)

Imorgon ska ungarna åka skridsko och jag ska stå vid sidan om... För ett par skridskor kommer inte på mina fötter.. Över min döda kropp...

Nä nu ska jag ge mig på veckans stryktvätt, samtidigt som Skidsytten går på TVn..

Glöm inte att ta hand omvarandra !!

995


Idag har jag införskaffat mig en ny leksak, så idag har allt annat blivit åtsidosatt..

Min nya leksak är en Sony ericsson 995 och den är röd !! Visst é den snygg..

Tiza och Kim är här, ja även Lisa har hittat ut från sitt rum.. De sitter och titta på Catwomen...
Vi har just tittat på Melodifestivalen och jag tycker att en av låtarna som gick vidare var bra... Låten med Timotej var bara såååå SCHLAGER !! Darin däremot var helt kass... Visst låten kanske blir bättre med tiden... Sedan tyckte jag låten med Erik var jätte bra.. Synd att den inte gick vidare, men den kommer nog spelas mycket på radion, redan nu på måndag.. Hela låten bara skrek TED GÄRESTAD !!! Och det var jinte så konstigt eftersom det var hans bror som skrivit den...


Hopp och hej....Utvilad !!!


I dag har jag varit LEDIG !! Så skönt, tog sov morgon till klockan var över 10.. Längesedan jag nanade så länge.. Fridholf steg upp vid 11tiden så då var vi ute en sväng...

Satt sedan ett par timmar här framför datorn och fixade en Fotobok av helgens vackra bröllopsbilder.. Det blev himla bra, om jag får säga det själv och det får jag... 

Min Lisa går ju en It och media utbildning så hon fick i dag uppdrag att fixa några bilder..
Visst blev de fina.. Tycker det är sååå läckert att göra bilderna svart vita och sedan plocka fram en färg...


Nu har jag jobbat en vecka på mitt nya jobb och det känns än så länge helt okej... Är helt slut i huvudet.. Massa med nya namn och helt nya rutiner.. Men det ska jag nog lära mig till slut... Har fått ett superduper bra schema.. Mina fredagar är helt UNDERBARA !!!

Fredag vecka 1: LEDIG
Fredag vecka 2: 8-12
Fredag vecka 3: 8-12
Fredag vecka 4: 16-23.30
Visst låter det bra....

Var på "Bruket" igår och jobbade och det kändes hur bra som helst och jag vet att jag kommer stormtrivas där, både med personalen och ungdomarna....

Det sjuka i min anställning är att den tjej som jag ska ta över ifrån har sökt mitt jobb på kallingeskolan och har idag varit på intervju.. Hoppas hon fick den för är det någon som kan överta min roll på Kallinge så är det hon.. Har bara träffat henne under tre dagar men hon känns så rätt... Så hoppas verkligen hon får "mitt" jobb !!

Nä nu ska jag titta på Let´s dance !

Glöm inte att  I kärlekens krig segrar den, som ger sig.

Trött !!!

Nu har jag jobbat två dagar på mitt nya jobb och är helt slut i huvudet.. Massa info och hur många nya namn som helst som jag ska lära mig, men detta blir nog hur bra som helst..

Nu måste jag bara lägga om alla invanda rutiner.. Jag jobbar ju nu två kvällar i veckan och då måste jag komma upp och göra lite nytta på förmiddagen. Kan ju inte ligga och sova hela dagen fram tills jag börja jobba klockan 13..

Idag steg jag upp kl 8, men inte har jag gjort någon nytta än och nu är klockan tjugo i 10.. Fridholf steg upp nyss och käkade lite frukost, men gick och lade sig direkt igen... Hmmm ..

Lika lat som husse som inte heller har stigit upp..


Måste bara berätta vad Patricia sa när vi åkte till Dalarna i fredags.. Vi hade precis kört in i Dalarans län då hon skriker rakt ut..
- Var är dalarhästarna ?!?!??
Men Patricia säger jag.. Trodde du de skulle springa och möta oss i diket eller?!
- JA !! Det trodde jag...

Vi stannade iallafall och fottade den JÄTTE häst på vägen hem.... 

Tjo och tjim, nu ska jag väcka mina utslagna pojkar.. Den ene ska iallafall med mig ut på en kisserunda    


Sandra & Patrik

Här kommer ett smakprov från bröllopet i helgen...

Ska snart till mitt nya jobb så jag hinner inte skriva något nu.. Kanske ikväll...


7 anledningar till att inte bråka med barn.cid:A037C57C37AD42B88BBC160124B9C465@Ulricadator


En liten flicka pratade med sin lärare om valar. Läraren sa att det var fysiskt omöjligt för en val att svälja en människa då valen, fastän den är ett väldigt stort däggdjur, har en väldigt smal hals.

Den lilla flicka sa då att Jona svaldes av en val.
Irriterad upprepade läraren att en val inte kan svälja en människa; det är fysiskt omöjligt. Den lilla flickan sa, "När jag kommer till himlen ska jag fråga Jona".

Läraren frågade, "Men tänk om Jona hamnade i helvetet?"


Den lilla flickan svarade, "Då får du fråga honom".
cid:FEB2142235E448A4BDAB2E13C23193C9@Ulricadator


En dagislärare såg på barnen i klassrummet medan de ritade. Då och då gick hon runt för att titta på vad varje barn ritade.

När hon kom fram till en liten flicka som arbetade ihärdigt frågade läraren vad flickan ritade.


Flickan svarade, "jag ritar Gud".


Läraren stannade upp och sa, "Men ingen vet hur Gud ser ut".


Utan minsta tvekan och med blicken kvar på teckningen, svarade flickan: "Det kommer de veta om en liten stund".
cid:BC4DE7B535EF479595BEBDF143FD07BB@Ulricadator


En söndagsskolelärare diskuterade de tio budorden med hennes fem- och sexåringar.

Efter att ha förklarat budordet att "hedra din fader och din moder", frågade läraren, "finns det ett budord som lär hos hur vi ska behandla våra syskon?"


Svaret kom direkt från en liten pojke (den äldste i sin familj)
: "Du skall inte döda.."cid:9D2198B1A82E44EAB33F16FC581CA5A3@Ulricadator


En dag satt en liten flicka och tittade på medan hennes mamma diskade i kökshon. Hon upptäckte plötsligt att hennes mamma hade flera vita hårstrån som syntes väl som kontrast mot hennes bruna hår. Flickan såg på sin mamma och frågade nyfiket: "Varför är en del av ditt hår vitt, mamma?"

Hennes mamma svarade: "Tja, varje gång du gör något dåligt och får mig att gråta eller vara olycklig, så blir ett av mina hårstrån vitt."


Den lilla flickan tänkte en stund på detta och sa sedan: "Mamma, varför är mormors hår HELT vitt?"
cid:23C939236C9C49148D9F8BC18338D306@Ulricadator


Barnen hade alla blivit fotograferade och läraren försökte övertyga dem alla att köpa varsin kopia av gruppfotot.

"Tänk bara hur roligt det blir att titta på fotot när ni har vuxit upp och säga 'där är Jennifer, hon är advokat' eller 'där är Michael, han är läkare'."
En liten röst hördes någonstans ifrån rummet, "Och där är läraren, hon är död."


cid:29BC207B18464B1DBB0B7573529186D8@Ulricadator


En lärare höll en lektion om blodcirkulation. I ett försök att förklara närmare sa hon, "Om jag ställde mig på huvudet nu skulle blodet som ni vet rinna ner i det och jag skulle bli röd i ansiktet."

"Ja", sa klassen.


"Hur kommer det sig då att när jag står upprätt som vanligt så rinner inte blodet ner i mina fötter?"


En liten grabb ropade:
"För att dina fötter inte är tomma."
cid:00D4F7564C684CA78BE61495A954BB82@Ulricadator


Barnen stod i kö i matsalen i en katolsk lågstadieskola för att få sin lunch. Längst fram på bordet fanns en stor hög med äpplen. En nunna skrev en lapp och satte den på äppelskålen:

"Ta bara EN. Gud tittar på."


Längre bort i lunchkön, på den bortre delen av bordet fanns en stor hög med chokladkakor.
Ett barn hade skrivit en lapp: "Ta så många du vill. Gud tittar på äpplena."


Vinn biljetter + hotellrum till finalen i Melodifestivalen


Längtar bort

långt bort....
Är så trött på snö och kyla. Vill ha sol och värme NUUUU !!!

Iadg ska jag börja med min uppsökarverksamhet.. Ska hälsa på mina elever i 8E som nu är ute på praktik.. Börjar med eleverna i Karlskrona och Johanishus..

Tar Patricia med mig, ska se om vi kan hitta en rosa skjorta till Kim som han kan ha på bröllopt..

Var rädda om varandra !!

Lätt begagnad julgran söker hem för julen -10

Klicka för att se nästa bildDet är med sorg i mitt bröst som jag tyvärr måste sälja min julgran.
Den tjänstgjorde väldigt bra under 2009 och är säker på att om den kommer till rätt hem så kommer den att tjänstgöra minst lika bra 2010.

Anledningen att jag tyvärr måste sälja den är att jag inte kommer att vara hemma över julen 2010.
Så snälla, säg att det finns någon som kan ta hand om min lille gran.

Då en gran kostar minst 250:- och den ändå har barr kvar på lite mer än halva granen så tycker jag att 100:- är ett bra pris!

Barren ifrån den nakna halvan följer med i en påse. Lätt att fixa för den händiga!

Tänk på miljön innan ni köper en ny gran varje år!

Anonsen finns här

Rubrik???God morgon... Hoppas att ni sovit lika gott som jag!! Dags för en ny dag med nya utmaningar..

Iadg ska jag vara på skolan, blir nog att vicka lite annars tänkte jag packa ihop mina saker.. Känns lite vemodigt, men samtidigt ska det bli sååå spännande med mitt nya jobb...

Det bästa är att jag slipper jaga elever.. I den verksamhet jag nu ska jobba i är allt frivilligt.. Jag behöver inte jaga elever som inte vill gå på lektion.. Det kommer jag inte att sakna, elever är ju inte kul att jaga ;)

Nä nu ska jag ta och koka mig lite gröt...

Ha en riktigt bra dag, för det tänker jag ha !!

Glömi inte att: Olyckshändelser är konstiga saker. Man råkar inte ut för dem, förrän man råkar in i dem.


Trerätt av fyra, inte illa pnkat !!

Direkt till Globen blev Ola och Salem...

Andra chansen blev Jessica och Pain of Salvation...


Men bäst ikväll måste jag ju bara säga att Dolph Lundgren var !! Han gjorde ett super kul mellanakt nummer !!

Nä, nu ska jag ringa till Tiza och dikutera kvällens program...


Deltävling 1 - Örnsköldsvik, 6 februari


Så, nu har det äntligen börjat !! MELODIFESTIVALEN 2010 !!! Årets programledare är ju tre stycken, Måns Mumsmums, Dolf och Christin och de var lite stela så här i början, men de blir nog bättre efter hand !!

Här nere kommer mina åsikter om låtarna, artisterna och kläderna...

1.
Bidragets titel: Unstoppable
Upphovsmän: Alexander Kronlund, Hanif Sabzevari, Dimitri Stassos, Ola Svensson
Artist: Ola

Låter som Aqua, fast väldigt bra.. Det Kommer att bli himskans liv om att det är ett plagiat !!!

2. Bidragets titel: A Place To Stay
Upphovsmän: Torben Hedlund
Artist: Jenny Silver

BORING !! Men det brukar ju alltid låt nummer två vara !!! Eller hur Tiiza !! 

3. Bidragets titel: You're Making Me Hot-Hot-Hot
Upphovsmän: Johan Fransson, Tim Larsson, Tobias Lundgren
Artist: Linda Pritchard

För mycket discopop, men kommer nog långt… Hon ser ju ut som en glittrande fågelskrämma ;)

4. Bidragets titel: Road Salt
Upphovsmän: Daniel Gildenlöw
Artist: Pain Of Salvation

Nu blev jag JÄTTE besviken, om det nu ska vara lite metal i festivalen så kan det väl vara på riktigt och inte en snyftande ballad… Mysig säger Lisa som sitter och titta med mig !! 

5. Bidragets titel: The Saviour
Upphovsmän: Henrik Janson, Tony Nilsson
Artist: Anders Ekborg

Me like Anders Ekborg !!! Men inte här i detta sammanhang !! Han kommer INTE gå vidare, men säkert 1a på svensktopppen !! 

6. Bidragets titel: I Did It For Love
Upphovsmän: Kristian Wejshag (text), Lars "Dille" Diedricson (musik)
Artist: Jessica Andersson

NEJ!!!! Vad gör du Jessica.. Du ska sjung upptempolåt inte ballad !! Och vad har du på dig… Nä, mer hud åt folket, schlagerfolket !! 

7. Bidragets titel: Singel
Upphovsmän: Håkan Bäckman (text), Hamed K-One Pirouzpanah (musik)
Artist: Frispråkarn

Usch, fy och bläääääää !!! Fast han var ju tjusigt klädd men med de vinner man inte meloifestivalen med. Tack och lov för det !!! 

8. Bidragets titel: Keep On Walking
Upphovsmän: Salem Al Fakir
Artist: Salem Al Fakir

Nja…. Den låten behöver jag nog höra några gånger för att jag ska tycka om den…. Salem Al Fakir är en kille annars som jag tycker är bra, han är lite udda med udda låtar..

Jaha, då ska jag gissa nu då... Jag tror att Ola och....   Salem Al Fakir går vidare....

Andra chansen går Jessica och Anders... Få se hur rätt jag har, åter kommer senare !!

Tjingtjing så länge

 


Nedräkning
Många tårar.....

... blev det igår... Eleverna hade skrivit och ritat så fint till mig, men jag vägrade läsa något av det i skolan... Jag grät ju redan och om jag hade läst så hade jag nog inte kunnat jobba resten av dagen..

De flesta hade skrivit hur de nu skulle klara skolan utan deras egna skolpolis ;) Fast jag ofta varit jobbig och på dem så hade jag ALLTID funnits där och hjälpt dem när det hade varit jobbigt...

Här är några av texterna:

"Du kommer bli saknad"
"Rosor är röda, violer är blå, skit samma du är cool ändå"
"Det viktigaste du har lärt oss är att vi ska vara oss själva"
"Dom som behöver dig bäst är inte vi"
"Tack för all hjälp, för att du fanns när jag behövde"
"You are a STAR !!"
"This class will go down hill from now on"
"Morr"
"Du har ALLTID varit där"
"Jag tycker faktiskt om dig"
Ja, detta är ett litet utdrag av vad eleverna skrivit... Inte konstigt att jag grät floder igår eftermidda när jag satt i min säng och läste...

Fick även en fin blomma och ett litet silverhalsband...

Jag vill här tacka alla goa elever i klass 8E Kallingeskolan, ingen nämd ingen glömd...
Kommer att sakna er alla och jag vet att vi syns snart igen !!

Relationer !!

Snart fredag och det tycker jag om.... Ja, vem tycker inte om det... ;)

Ibland undrar jag om det inte vore bra att införskaffa en lag om vem som får skaffa barn eller ej... För om du ska adoptera så krävs det massor av dig
  • Du ska ha fyllt 25 år för att få adoptera.
  • Makar och registrerade partners måste adoptera gemensamt. Sambor får inte adoptera gemensamt. Ensamstående får adoptera.
  • Du ska ha deltagit i föräldrautbildning och ha medgivande att få ta emot ett barn för adoption. Beslut om medgivande fattas av Stadsdelsnämnden.
  • Ursprungsländerna har i allmänhet förtroende för svenska myndigheters beslut. Olika länder kan dock ha olika syn på vad som är barnets bästa. Det kan bland annat gälla de sökandes hälsotillstånd och ålder, äktenskapets längd eller att endast makar accepteras.

Dessa krav ställs på våra adoptivföräldrar, men kan du själv så får Vem som helst skaffa !! Det finns sååå många föräldrar som inte ens borde få vara i närheten av barn och ändå får de skaffa hur många som helst..

I mitt jobb så ser jag så många barn/ungdomar som far illa och föräldrarna bokstavligen SKITER i sina ungar för de är så jävla upptagna med sina egna liv... Men barn ska de ha... Jag blir så arg när föräldrar kommer på när deras barn är tonåring och börjar "spåra" ur.. Hur ska jag göra, hur ska jag nå mitt barn?? Det är en fråga jag oftar får, men hallå !! Det kan man ju inte komma på när ens barn är tonåring utan det måste man ju börja med när ens barn är litet.. Ge era barn en tro.. En tro på sig själv och på er som föräldrar. Att skapa en god relation kan man inte komma på när ens dotter är 14 utan måste byggas från grunden och den gruden börja man ju bygga när ens barn är en liten bebis....

Jag har två underbara tjejer som jag (enligt mig själv) har jätte bra relation med och det har ju inte kommit över en natt.. Utan ett 19 och 17 årigt jobb ligger bakom vår relation.. Jag tror, eller rättare sagt, jag VET att de känne likadant som mig.. Jag finna ALLTID för dem... I mitt liv så kommer mina tjejer först !!!


Idag går mina tanka till Åsa och hennes man Peter som har det tufft och jobbigt nu.. Jag tänker på er och skickar massor av styrkekramar till er båda !! Hoppas att allt går bra och löser sig till det bästa !!


Insnöad....


Inte riktigt så illa, men nästan.. Hur i hela friden ska jag få ut min bil idag.... Det blir till att ta bussen, inget annat är möjligt..

Tycker att det räcker nu med snö... Vi har ju fått så otroligt mycket nu och det har ju legat sedan innan jul.. Hmm... Me dont like snow !!

Kan inte komma på något bra med snö alls, kan ni??

Hmmmm...

Jahaja... Då har eleverna hittat min blogg !! Hmmm, vart ska jag nu kunna skriva av mig all skit om dem.. Hahaha.. Så illa är det inte och än jag jag nog aldrig skrivit om dem här..

Kommer verkligen sakna "mina" ungar nu när jag ska sluta, men det jag INTE kommer att sakna är att jag nu kommer att slippa "jaga" elever som inte vill gå till lektion.. På min nya arbetsplats är ju de som kommer där frivilligt.. Ska ju vara på Kallingeskolan på måndags kvällarna, då det är fritidsgård där... Så det känns skönt att inte behöva lämna kallingeskolan helt..

Nä nu ska jag hjälpa Lisa med hennes engelska läxa.. Hon har någon text om Mulan och henne gillar jag.. En liten tjej med skinn på näsan som gick sin egna väg. Hon slogs för det hon trodde på och för att hedra sin familj.. Hon tog sin pappas plats i den Kinesiska armen...

Tjo och tjim, badring och en badring hade jag velat ha nu istället för all JÄVLA snö som bara öser ner...

RSS 2.0