Gott nytt



Önskelista


Detta har man önskat sig borta i Skottland !!


Lite

smått PANIK!!!

Satt och kollade runt lite ang Manchesters flygplats.... Den är STOR !!

Och där ska lilla jag landa och leta upp RÄTT buss!!!
Har ju inte jätte lång tid på mig...
Men jag får väl göra som Patricia sa.. Se förvirrad ut så kommer alltid någon och hjälper dig!!

Usch vad har jag gett mig in på ?!??

 



Student

Jahaja, då är Lisas balklänning beställd ;)

Lite annurlunda till en annurlunda tjej! Tror och vet att detta kommer bli HUR SNYGGT som helst just bara för att Lisa vågar vara annurlunda!

Att Lisa faktiskt tar studenten snart känns lite konstigt.. Min lilla höna är ju faktiskt vuxen, fast det är svårt att tro ibland (du vet vad jag menar Lisa)

Men nu är det så och det är bara till att gilla läget !!

Summering

av året 2011 !!

Ja, det här året har gått fort och det har gått åt mycket tid åt att planera resor...

Först LONDON sedan TURKIET och nu planeras det ju förfullt åt min SKOTTLANDS resa ;)

Januari: Året börjar lugnt med jobb och slit ;)
Februari: Lillpluttan Lisa fyller 18 och jag och mina älskade döttrar tatuerar oss med en symbol som står för EVIG KÄRLEK!
Mars: Åker till Polen med jobbet, en galet kul helg;) Vår älskade lilleman blir sjuk och får åka till veterinären..
April:Jobb, jobb, ja mycket jobb var det i april.. Jobbigt, speciellt resan till ULLARED ;)
Maj: LONDON!!! Äntligen!! Som vi längtat!! 6 helt super roliga dagar med min älskade ungar <3
Jag fyller 23 IGEN  och den siste maj opererar jag min armbåge..
Juni: Skolavslutningar och studenter avlöser varandra och vi köper PIPPIBILEN. Åker till Astrid Lindgrens Värld men alla mina ungar från Hjorthöjden..
Juli: Semester och vi åker till dalarna till bästa vännerna Patrik och Sandra. Jag färgar håret som Pippi och trivs med det ... På vägen hem från Avesta kör vi inom ULLARED...
Augusti:Fortfarande semester och det REGNAR hela tiden.. Patricia fyller 21 och berättar samma dag att hon och Kim sökt jobb i Skottland.. :(
Jocke och Anna gifter sig och jag agerar BRÖLLOPSFOTOGRAF och med min PIPPIGULAnil kör jag det vackra brudparet! Bestämmer mig att för att ta tag i mitt liv!! Jag ska ner 10 kg innan jul!
September: Tar tag i min träningen igen.. Armbågen börjar bli bättre efter op. Börjar med Indoorwalking och boxningen återupptas... Köper tandskydd och börjar sparra lite lätt ;) Nathalie fyller 19 och hennes skolgång går spikrakt uppåt.. Så stolt över henne <3
Vi åker till TURKIET och lapar sol, badar, äter gott, dricker gott och NJUTER av varandra och värmen <3
Oktober: Tiza och Kim flyttar i slutet av denna månad och jag gråter så jag knappt kan andas när jag står där och vinkar av dem vid tåget!! Är så STOLT över dem.. De vågade göra det jag inte kunde <3
November: Kilorna rasar och jag tappar kläderna! Svärmor fyller jämt och det firas med stor baluns i Helsingborg. Jag kämpar med att få med mig katten till Skottland.
December:Jag når min målvikt och är JÄTTE stolt över mig själv!! Förbereder mig för julen och fortsäffer att kämpa med att få med mig Midnight till Skottland. Till slut gick det men till ett OCKER pris, så han får bli hemma till påsk... Men JAG åker i början av januari. Konstig jul som inte blev som vanligt. Tomt utan Patricia.
Vi bli med HUS!! ÄNTLIGEN!!!! Ska hya from 1/4 och samma vecka fick Pelle sin julklapp.. Heltid även 2012!

Så summan av år 2011 består av resor, saknad, lycka, tårar, träning, diet och MASSOR AV KÄRLEK


Hjärtat!

Ikväll blir det fillmen Braveheart!! Måste ju lära mig lite om den Skottlands historia innan jag åker dit ;)
För det har ju absolut INGET att göra med att Mel Gibbson spela huvudrollen och att filmen är FANTASTISKT bra .... Nä inte alls!
Skottland, sena 1200-talet.
När William Wallace fru blir mördad av engelska soldater, byts snart hans besatthet av hämnd ut mot en kallsinnig kamp för hans lands frihet. Berättelsen om Wallaces hjältemod sprider sig snabbt och inspirerar alla förtryckta att med vapen ta upp kampen mot England. Det hämndkorståg som Sir Wallace startat blir upptakten till ett grymt och kallblodigt krig. Handlingen kantas av adelns intriger, svek och strävan efter makt, vilket i Wallace ögon är underordnat betydelsen av det viktigaste de kan få: friheten.

Mina

 

Änglar när de var små.. Tror Lisa är under året och bilden är tagen på typ Prisma eller någon annan mataffär som brukade ha fotografer ibland.
Lisa hittade bilden när hon städade bland sina gömmor idag!!

Nätshopping

är ju aldrig helt fel!

Hade ju bestämt mig att inte handla något INNAN jag åker till Tiza och Kim men så blev det inte....

Idag blir det slappedag... IGEN!! Ska lyssna ut min bok om och av Annika Östberg! Hennes historia, hennes ord.. Faktiskt riktigt bra!
Så fort den är slut ska jag börja på Ken Flloets saga om Svärdet och Spiran. Den serie som just gått på TV.. Såg den inte i sin helhet eftersom jag jobbat kvällar nu.. Men ska med stort nöje lyssna på böckerna.. Cirka 15 timmar varar de ;) Resan är räddad <3


Usch vad hemskt!

Blåljus idag 111230
14:40 Karlshamn. En man ringer polisen och berättar att familjens hund av rasen amstaff blivit tokig och att familjen inte kan få kontroll över den. Mannen berättar att hunden gått till attack och bitit hans hustru i familjens hem i Asarum. Kvinnan ska ha blivit biten i samband med att hon skulle mata hunden. Familjens son försöker att avstyra attacken, men även han får flera bett i handen och armen. Kvinnan lyckas till slut låsa in sig på toaletten och sonen flyr ut på balkongen.
När polispatrull anländer försöker poliserna att fånga in hunden med en snara, men hunden uppträder mycket aggressivt och slutligen tvingas poliserna att avliva hunden med ett tjänstevapen.
Kvinnan och sonen får vård för sina skador, sonen befinner sig fortfarande på sjukhus under torsdagskvällen.

Usch så hemskt!! stackars familj..
Har stått om det i tidningen idag och där står det att hunden visat sig aggresiv sista dagarna...
Tänk att det kan hända vilken hund som helst och inte bara "kamphundar". Det var ju bara i våras det stod om en Bodercollie som det slagit runt för...
Blir ledsen bara jag tänker på det om min lille gubbe skulle bli aggresiv och börjar bitas!! USCH!!!
Tycker om Blts sista stycke ang det som hänt!
Enligt Mattias Lundgren, inre befäl på polisen i Blekinge, är det mycket ovanligt att polisen måste avliva hundar på plats.
– Naturligtvis gör vi det bara i yttersta nödläge. Men i detta fall gjorde poliserna bedömningen att de inte kunde lösa det på något annat sätt och då tog de beslut om att avliva hunden, säger Mattias Lundgren.
Polisen vet inte varför hunden gick till attack mot sin familj, men det finns ingen misstanke om brott.

Ronnebys

härliga ungdomar har jag och Jocke jobbat med ikväll... 37 stycken kom och var hos oss under kvällen.. Så skönt att de hellre kommer och är hos oss på Bruket än hänger på stan! Så skönt att veta att vi är uppskattade som har öppet trots det här jullov.. För er som missat det så har jag ju VÄRLDENS BÄSTA JOBB....

Nu tar jag iallafall ledigt till på tisdag och det ska bli skönt med lite långhelg!  Och nästa vecka får gärna gå fort... För nästa söndag åker jag till SKOTTLAND !!

LÄNGTAR !!!!

Dags

För att gå och lägga sig!!

Önskar alla mina bloggläsare en riktigt God natt!!

Visst

var den läcker!

Köpte den idag... Ställde ner en Vodkaflaska, låste och slängde bort nyckeln.. Vid panik får den sågas upp ;)

Fast det lär ju aldrig hända då jag nästan ALDRIG nyttja starksprit ;)

Nedräkning ;)

Nu är det bara elva dagar kvar tills jag åker ;) Längtar så det gör ONT!!!

Här kommer en liten smygbild på huset ... Längtar ju dit också men det är tre månader kvar ...

Idag har det varit lite mys med maken på stan, sedan dundrade jag upp till Tingsryd med min lille extragrabb.. 1 räkmacka, 1 laxmacka, 1 negerboll, 1 päronbiskvi, kaffe och läsk för endast 72:- Helt sjukt billigt...

Var även på Viktväktarna för att kolla in hur jag klarat julen.. och det hade gått alldeles jätte bra.. Till och med minus på vågen ;) Heja mig ;)

Imorgon är det jobbedag igen sedan ledigt i 4 dagar !!

Ha en fortsatt bra dag!

Nu är det VÅRT!!

From den 1 april 2012 bor vi i HUS!! Ska bli sååå tyst och skönt...



Dessa ska vi imorgon åka och inhandla på Jysk!! Stolen har vi redan men ska införsaffa två till då köket är stort och vi kan ha bordet med bägge inläggsskivorna uppe hela tiden..
Skänken och skåpet är i samma serie och kommer bli ursnyggt i köket...

Nu börjar min planering inför flytten.. vad som ska behållas, var sakerna ska stå.. Ja, köket är ju redan färdig möblerat ;) Jag tror jag är bäst på att flytta... Eller vad tror ni ?!?




Sängläge

har det varit HELA dagen...

Skönt att ha en sådan dag!

Vi var ute och svirade lite igår och dansade bort all julmat.. Jag och Camilla dansade iallafall i minst tre timmar medan Janne och Pelle hade barhäng ;) Vi var väl hemma vid halv fyra tiden i morse så jag har all anledning till att vara lite off idag.. Inte bakfull utan bara TRÖTT !!

Imorgon ska vi skriva på hyreskontraktet på huset och det känns såååå gött!! Sitter just nu och skriver en liten påminnelselapp till mig själv som jag måste komma ihåg imorgon...

Har även lovat Patricia att ta lite bilder på huset..

Nä, nu är det dags att krypa ner mellan lakanen igen ;)

God natt gott folk

Hemma igen

Både mätt och nöjd och glad ;)

Så här glad blev Frans när vi kom ;)

Gottebordet

Pojkarna bygger lego

och flickorna nördar vi datorn ;)

Syster nykissad ;)

Jag och lillebror nöjda

Årliga julbilden, men fina Tiza saknades :(

Höjdpunkten

av julen är idag!!

Kalkonmiddag hos mamma!! Syster och jag med våra familjer samlas alltid Juldagen för att äta kalkon hos mamma och hennes Åke. En härlig tradition som jag verkligen ÄLSKAR!!
Fast som allt annat denna jul blir den inte som vanligt. Patricia är inte med.. Men vi kommer att göra som vi gjorde igår vid julklappsöppningen, vi kommer ha henne online via Skypen.. Tack gode GUD för Skypen !!

Igår när vi öppnade julklapparna var det ju nästan som vanligt eftersom vi hade både Tiza och Kimzi online, men bara nästan...
Lisa blev precis så glad som jag trodde hon skulle bli för sina julklappar.. Hon fick bland annat en signerad cd av hennes gud, Joakim Thåström och lyckan var TOTAL !!!

När vi kommer hem ikväll från mamma ska jag och Pelle gå ut.. Wienercaféet har som alltid Juldagen Club 33! Ska bli kul att gå ut och dansa!!

Önskar alla en fortsatt bra julhelg !!

Julklapp från min älskade make

Svart armband med silverlås av hjärta och en liten diamant. Armbandet är gjort av fallskärmslina.

Historien om From Soldier to Soldier
Idén om smycket "From Soldier to Soldier" fick smyckesdesigners Claus Scheelke när en bekant kom hem från sitt uppdrag som soldat, med ett handgjort armband som gjorts i tjänsten till förmån för en förolyckad soldat.
Armbandet var flätat av fallskärmslina och hade ett lås som bestod av en uniformsknapp.

Claus Scheelke blev tagen av historien och bad om att - tillsammans med Aagaard - få lov att utvekckla idén att sätta smycket i produktion. Det flätade armbandet är fortfarande gjort av riktig fallskärmslina med lås i silver och förgyllt silver.

100:- från varje sålda smycke skänks till Fredsbaskrarna i Sverige!

Tack så JÄTTE mycket !!! ÄLSKAR DIG !!


111224

Här kommer fortsättningen av dagen ;)


Nu har Kalle börjat ...

och då serverar Marika glöggen

Familjen Andersson hade dukat så fint

Pepparkakefint

Maten var JÄTTE god

och Pelle pusslade lite med Hasses choklad

Risalamalta ala Marika

Också såååå gott

När vi kom hem fick Fridholf ett paket till

Nu väntar vi bara in att klockan ska bli 20:00 så vi kan ha julklappsöppning med Tiza och Kimzi i Skottnad...

GOD JUL


Fridholf önskar

alla en riktigt GOD JUL !!


Frukost

Just hemkommen från svärmor!! Ätit en lagom frukost!!

Så mycket gott och min favvo är laxen med hovmästarsås

Lillebror och Linas lille vän fick öppna paket

Lagom stor "juldamsugare" till kaffet ;)

 


God jul på er alla

 

Hoppas nu bara att alla barn slipper träffa på någon sådan här på julafton..

Önskar ALLA en vit jul


God Julskola !!

Överallt på jorden, där man firar julen hittar man också julhälsningar på olika språk. Att hälsa god jul och gott nytt år till någon är givetvis något som ska komma från hjärtat och kännas äkta. Men visst – inför jul kanske det många gånger går lite slentrian i allt hälsande ”en god jul och ett gott nytt år”, åt alla håll och kanter. Men det är ändå något visst med att få en julhälsning, vare sig det är en muntlig eller via ett julkort från när och fjärran.

Därför är det bra att känna till julhälsningar på olika språk. I Norden hälsar vi varandra god jul och ett gott nytt år, såhär;

Danska: ”Glædelig jul og e Godt Nytår”
Finska: ” Hyvää Joulua or Hauskaa Joulua - Onnellista uutta vuotta”
Isländska: ” Gleðileg Jól og Farsælt Komandi ár
Norska: ”God jul og Godt Nyttår”

I den globaliserade och digitaliserade värld som vi i dag lever i, är det nästan ett krav att känna till julhälsningar på olika språk. Här följer de vanligaste europeiska god jul och gott nyttårshälsningarna;

 

Engelska: ”Merry Christmas and Happy New Year”
Franka: ”Joyeux Noël et Bonne Année”
Grekiska: ”Kala Christougenna Ki'eftihismenos O Kenourios Chronos”
Holländska: ”Vrolijk Kerstfeest en een Gelukkig Nieuwjaar”
Italienska: ”Buon Natale e Felice Anno Nuovo”
Spanska: ”Feliz Navidad y Próspero Año Nuevo”
Tyska: ”Fröhliche Weihnachten und ein glückliches Neues Jahr”
Estniska: ”Rõõmsaid Jõulupühi ja Head uut aastat”
Lettiska: ”Prieci'gus Ziemsve'tkus un Laimi'gu Jauno Gadu”
Litauiska: ”Linksmu Kaledu ir laimingu ir laimingu Nauju metu”
Polska: ”Wesolych Swiat i Szczesliwego i Szczesliwego Nowego Roku”
Portugisiska: ”Boas Festas e um feliz Ano Novo”
Ryska: ”Pozdrevlyayu s prazdnikom Rozhdestva i s Novim Godom”
Bulgariska: ”Chestita Koleda i Shtastliva Nova Godina
Hebreiska: ”Mo'adim Lesimkha. Shanah Tova”


För dig som vill lära dig julhälsningar på olika språk bör inte missa möjligheten här nedan att lära dig säga god jul och gott nytt åt på Japanska eller Kinesiska – två länder som betytt mycket och kommer att betyda mycket för världens ekonomier framöver;

Japanska: Shinnen Omedeto. Kurisumasu Omedeto
Kinesiska: ” Kung His Hsin Nien bing. Chu Shen Tan”

God jul och ett gott nytt år på dig själv vare sig du använder dig av julkort, telefoni eller Internet!


Passione

Köpte en skiva idag.. Tillhör ju inte vanligheterna ;)

Första spåret är med Illdivo och de sjunger Amazing grace tillsammans med ett gäng Säckpipespelande män i kilt... HELT UNDERBAR!!!! Inte ett hårstrå som ligger som det ska ;)

Har alltid älskat säckpipa, vet inte varför men bara älskar det...

Lyssna och NJUT !!



Amelie´s Janssons frestelse

Under åren jag jobbade i hemtjänsten lärde jag med massar av saker HELA tiden... Att jobba med gamla ger så mycket tillbaka!

Jag hade en gammal dam som hette Amelie och hon hade jobbat som kokerska i många år och även haft egen lunch resturang.. Hon lärde mig att göra Janssons frestelse och den är den godaste som finns ;)

1 gul lök
1 msk Smör
8-10 medelstora potatisar, ca ¾ kg
1 burk ansjovisfiléer, ca 100 g spara spadet och blanda upp med grädden
2 dl vispgrädde
1 dl mjölk
1 msk ströbröd

Sätt ugnen på 200 grader.
Skala och skär löken i tunna skivor. Fräs den mjuk i lite smör i en stekpanna.
Skala potatisen och skär den i tunna strimlor.

Hacka anjovisen supersmått.
Smörj en ugnssäker form.
Lägg i ett lager potatis, därefter lök, ansjovis och sedan resten av potatisen. Droppa över lite ansjovisspad eller blanda med mjölken och grädden.
Häll på grädde och mjölk. Strö över ströbrödet.
Grädda i nedre delen av ugnen ca 20 minuter.


JULKLAPP

Vi ska HYRA en Fin nyrenoverad villa. Det är 3 sovrum, 1 vardagsrum, JÄTTE STORT kök/matrum m diskmaskin, 2 toaletter.
Tvättstuga m tvättmaskin + tumlare i källaren.
Huset är beläget i barnvänligt område nära centrum och skola/dagis.
Mysig trädgård med fruktträd.

Intressant fakta om området ;) (stod så på Blocket)
  • Väldigt många pensionärer och änkor/änklingar
  • Villor & flerbostadshus byggda 1951-2000
  • Ovanligt många jobbar med byggverksamhet eller tillverkning/utvinning
  • Intressen: bussresor, sticka/handarbeta & jakt
  • Lägger pengar på postorder, tobaksprodukter & biltillbehör
  • Ovanligt med sportbilar & SUV
  • TV-tittande: trav & insamlingsgalor

Ja, här kommer vi nog trivas! Bättre JULKLAPP kunde vi inte få!! Vi ska skriva kontrakt på tisadg och då ska även flickorna få följa med.....

 


God morgon

Nu är resan för katten avbeställd så jag åker alltså själv över till Skottland i januari! Känns som en stor sten har fallit från mina axlar och jag kan nu börja konsentrera mig på julen.. Har ju faktiskt kämpat med katten ända sedan Patricia och Kim flyttade. Tråkigt att det inte blev som vi planerat, men Midde har det bra hos min granne och han får komma dit till Påsk istället..

Nu ska jag ta och äta lite frukost, ikväll är det siste jobbedagen innan jul..

Ha en riktigt bra dag

Sagans fortsättning

Jahaja!! Då kanske sagan äntligen kan ta slut och jag kan börja kopla av!

Det blir INGEN flygresa för lille herr MIDNIGHT!! Han får åka bil till påsk istället!

Nu kommer kanske nästa strid.. Det är ju så att Metta på fraktbolaget har gjort fel och INTE informerat mig om priset! När Robert idag pratade med henne så erkände hon att hon gjort fel..
Jaja, jag ska ringa imorgon, eller nej jag mailar istället..

Nu ska jag gå en svän med litenman sedan hopp i sängen!!!


Ny kärlek

En nyhet är att Aladdinasken nu har kommit i en specialjulutgåva i mörk choklad. Ja tack, säger jag.

Paradis, den ljusa jolmiga Aladdinkusinen har jag aldrig förstått mig på. Älslar ju MÖRK CHOKLAD!!

9 olika sorters praliner finns det i mörka Alladinasken och tror att alla kan bli favoriter !!

 

Pelle kom hem med en ask till mig idag!! OJOJ!! Det här blir farligt!!


Sluta

att gnälla på mig... Med mina cirka 400 tomtar så ligger jag LÅNGT bakom denna dam!!



MORR!!!!

Ja, då fortsätter vår lilla följetong då.....

Satt på Thai idag och käkade lunch med min kollegor och det pep till i telefonen.. Mail från Danmark och ALLT var klart för mig och Midde att resa till GB!! Bara skrek rätt ut YES!! ÄNTLIGEN!! Efter nästan två månaders tjabb och knölande!
Alla kollegor blev givetvis också glada för vår skull!
Läste sedan vidare och fastnade på en summa och började skratta.. Håll i er nu: 9 743,00 DKK = 11 346,70 SEK... Jopp, så mycket kostar det att ta med katten...
Ringde upp det danska företaget och undrade om de drev med mig!! Det är en katt INTE en elefant jag ska ha med mig...
Hon babblade på om avgifter hit och dit och jag förstod inte hälften..
Patricia och Kim blev ju lika besvikna dom och imorgon ska Kims bror ringa och kolla vad som har hänt med priset. I första mailet står det nämligen att det skulle kosta 835 DKK !!

Känns som vi aldrig får en ände på denna historia!!
Om det nu är så som hon säger så går det att lösa ändå, men Midde får vänta till april och åka bil med Kims pappa... Ja, det är en lösning så vi får se vad som händer imorgon...

Så än är inte sagan slut om när CATRIN OCH MIDNIGHT SKULLE ÅKA TILL SKOTTLAND ;)

Går sönder....


Ville

bara titta in och säga GOD NATT!!

Haft en mycket givande kväll tillsammans med go kollega och nu innan sängdags en skön promenad med maken...

God natt love you all

Ett Schlagerliv!!

Av Kikki Danielsson

Har nu äntligen läst boken där Kikki Danielsson själv får berätta om artisten och människan bakom rubrikerna. Hon gör det med all den öppenhet, värme och humor som bidragit till att göra henne så folkkär. Om man som hon levt ett liv så fyllt av dramatik, tragedi och sorg, men också framgång och glädje, finns det mycket att dela med sig av, och Kikki är i det avseendet både generös, insiktsfull och modig. Dessutom bjuder hon på roliga porträtt av människor hon mött och beskriver med befriande självdistans sina egna tillkortakommanden.


Kikki Danielsson är inte bara en av våra mest älskade utan också mest framgångsrika artister. Hon har under sin mer än fyra decennier långa karriär sålt drygt 3,5 miljoner skivor, fått 26 guldskivor och sex platinaskivor. Hon har deltagit nio gånger i den svenska Melodifestivalen, vunnit den en gång, samt placerat sig på andra plats i Eurovision Song Contest med låten Bra vibrationer. Kikki har tre år i rad utnämnts till Skandinaviens bästa countrysångerska och som sådan nått framgång i USA. Fortfarande, 2011, är hon aktuell som sångerska och skivartist.


Boken är en både gripande och underhållande berättelse där en av Sveriges riktigt stora artister till slut får ge sin egen version av det som kvälls- och skvallerpressen i årtionden tagit sig rätten att hänga ut och sälja lösnummer på.

Liten och stor


TACK!!!

Fick detta inlägg på min blogg.. Tack det värmer...

Anonym
om Julstämningen:
Lägg inte energi på vad andra tycker . Man reagerar olika när ens barn flyttar och ännu mer när dom flyttar en bit ifrån. För mig blev det som ett sorgearbete när barnen flyttade. Kändes tomt , ledsamt , grät floder och bara gick och saknade . Det kommer att kännas bättre med tiden men låt det ta sin tid. Tycker det är underbart att man har sån relation med Sina barn och givetvis saknar man dom trots att dom blivit vuxna , men vissa förstår inte det . Dom kommer alltid vara på plats nummer ett <3


Älskar

Älskade unge!!
du behöver inte försvara dig.
det är helt okej att du är ledsen och att vissa dagar är jobbiga. det är samma sak för mig ..
jag vet vad du tycker, de andra kan du bajsa på. <3
men det är snart januari och då får vi kramas. <3
nu ska jag baka klart <3
Detta skrev Tiza innan idag... TACK !! Älskar dig !!

Efter ett härligt boxningspass och lite mat är jag nu på bättre humör!! Skönt att avreagera sig med handskarna på...
Blir så trött på alla dessa energitjuvar som suger musten av mig.. Försöker att inte bry mig men det är ju lättare sagt en gjort!! Snacka en massa skit och försöker sedan ställa sig in... Usch!
Men nu struntar jag i det och bryr mig istället om de som ÄLSKAR mig för den jag är !!

Julstämningen

är lika med NOLL!!!

Har idag plockat fram mina tomtar och klätt granen... Brukar älska detta och sätta alltid fram ALLA tomtarna och de är ju rätt många. I dag satte jag upp cirka en tredjedel av dom... Känner mig bara ledsen och tom!
Längtar tills januari!!

Igår var en trevlig kväll tillsammans med finaste Ulle..
Åkte ut ett par timmar innan för att få gosa lite med hennes och Johans lille goe son André..
När vi satt och snackade frågade Johan mig hur JAG mår, nu när Tiza flyttat.. Det kändes så skönt att slippa gå i försvarsställning utan berätta hur JAG mår... För så fort jag säger att det är jobbigt måste jag i nästa andetag förklara att jag visst är glad för deras skull och att jag unnar de allt gott där borta... Tack Johan!!

Konserten igår var helt otroligt bra.. Blandningen mellan unga och vi lite äldre gjorde att stämningen blev lite magisk!!

Asta på scen ikväll!!

Patriarkatet en nedärvd tradition
Där herrarna styr och skriver konstitution
Där var gosse är en gåva men var flicka en last
En människa av lägre klass

Afrikaner var hedningar under mörkrets makt
Så ni koloniserade och tvingade av dem skatt
Drillade dem i skrifter föste in dem i Guds hus
Och gav dem ett liv i ljus

GUD HAR SAGT TILL MIG
DU SKALL VARA MIN PROFET
GUD SADE TILL MIG
HÄR ÄR MIN HEMLIGHET
NI MÅSTE SLUTA FRED
JAG ÄR JÄVLIGT VRED
SEDAN SADE HON TILL MIG
JAG ÄR KVINNA OCH JAG ÄR SVART

Så mycket blod det har flutit under broarna min vän
Sen Jesus dog på korset och Moses vandrat hem.
Så många krig ni har utkämpat årtusenden av mord
För era skrifters ord

Korsfästning och stening har upprätthållit Guds lag
Ve den som syndat enligt helig tribunal.
Men tänk om ni missförstått i någon liten del
Ja tänk om ni fattat fel

GUD HAR SAGT TILL MIG
DU SKALL VARA MIN PROFET
GUD SADE TILL MIG
HÄR ÄR MIN HEMLIGHET
NI MÅSTE SLUTA FRED
JAG ÄR JÄVLIGT VRED
SEN SA HON TILL MEJ
JAG ÄR KVINNA JAG ÄR GAY OCH JAG ÄR SVART!

NU

åker jag om en liten stund...

Fast först ska jag och Pelle åka och titta på ett hus som ligger på Rydenskan.. Nej, vi ska INTE köpa utan hyra..
Hoppas detta är ok och att det passar oss !

Sedan ska jag brumma ut till Ulle och Andrégosa lite och sedan vidare till staun och Oden!

Önskar er ALLA en underbar dag och kväll för det ska jag ha!!!

Repris!

Satt och kollade igenom gamla blogginlägg...
Här kommer en favorit i repris


Viktväktargodis

ska man inte ha i sin handväska och sedan låta den stå framme när man lämnar hemmet!! Inte om man har en hund som ALLTID är hungrig!!
Två askar har han tuggat isig och jag vet ju vad jag får göra ikväll... Ja, just det UT och bajsa med hund!!

Hade ju tänkt att julpynta ikväll, men får se om jag hinner detta nu.. Dumma hund och dumma mig som inte ställde undan väskan MORR!!!!

Klippning

och lite rakning är det dags för nu!!

Kommer köra samma frisyr igen för jag trivs verkligen med mitt hår just nu ;)

Så nu blir det till att röra på påkarna ;)

Saknar

Och längtar efter dig!!

Så JÄVLA mycket bättre !!


Julfrukost

Upp tidigt idag trots att jag jobbar kvällen..
 
Varför? Jo idag var det dags för årets Julfrukost tillsammans med Fritidspersonalen och nytt för i år vad att även Kulturpersonalen var med.
From 1 januari slås de båda enheterna ihop..
Trevligt tycker jag som ger oss mer möjligheter till nya spännande samarbeten ;)

Frukosten var lagom stor och ack så god.. Glad att jag gick i mål igår och fått lite mer poäng att röra mig med!!

Nu är det snart dags att bege sig till jobbet igen!!

MÅÅÅL!!!

S - Starta
M - Mål
A - Atraktivt
R - Realistiskt
T - Tidsbestämt

Jopp idag gick jag i mål med 3 hg till godo... Gissa om jag är lycklig och STOLT över mig själv... 10,3 kg har försvunnit från min kropp och det är lika mycket som 5 paket mjöl ;) Och det har jag gått omkring och burit på ;)

Nu kommer nästa steg och det kommer bli en utmaning! Att hålla vikten.
Ska nu börja med jämnviktsprogrammet och ska se till att fixa detta nu, under dessa sex veckor och RESTEN av mitt liv ;)

Musik till kaffet

av Karin Brunk Holmqvist

I Brantevik är det höst. Vinden pinar det lilla kustsamhället och övergivna katter blickar med sorgsna ögon mot de tomma fönstren i sommarhusen. Viola och Inez parkerar sina cyklar utanför Olgas hus för en kväll med syjuntan. Alla är samlade, utom Svea som tillfälligt är i Stockholm. Den här kvällen är speciell eftersom Viola har med sig lotter från den lokala idrottsföreningen.
Vinsten är en resa och innan de börjar skrapa bestämmer de sig för att om en vinner, åker alla. Och vinst blir det! En weekend med bussresa ner till en julmarknad i Tyskland. Inez, som skrapade fram vinsten, är högst tveksam men Olga och Viola anser att ett äventyr i juletid är precis vad äldre damer kan behöva!
Den tredje december kliver således de fyra väninnorna ombord på bussen som ska ta dem till Tyskland. De ser fram emot en resa fylld av glittrande julstämning och många värmande ”kaffe med musik”. Inte kan de ana att det inte alls blir den stillsamma weekend de tänkt sig – eller att deras vänskap kommer sättas på överraskande prov …

Som vanligt när karin skriver om sin gamla människor från Österlen kan jag inget annat än le och skratta för den delen också. När jag nu själv har gjort några bussresor och känner till rutinerna så känner jag ju igen mig ännumera i danna bok..

HELT UNDERBAR BOK SOM ALLA MÅSTE LÄSA!!

11-12-13

Kul datum idag ;)

Lussefirande på morgonen på Kallingeskolan! och som vanligt grät jag !! De sjöng såå vackert!!

Nu blir det fika hos Martin och Lina, sedan träning!! Måste ju ha nått min målvikt imorgon så nu håller ALLA tummarna!!

Tjo och tjim

Tjuvstart

Under kvällen dök Kallingeskolans Lucia med tärnor upp och besökte oss en stund.. De skulle sova på skolan så de kom ner till oss på gården för att sjunga lite... Det saknades cirka 20 stycken men de som var där sjöng för oss så fint.. Blir ju alltid tårögd!!
Lilla Johanna som jag hade äran att få jobba med (jobbade i hennes klass när hon gick i trean) undrade om jag skulle skriva detta i min blogg och det lovade jag att jag skulle göra..
Den tösen går nu på högstadiet och sjunger lika fint nu som då...

Kommer ihåg skolavslutningen 2007 när hon sjöng tillsammans med klassen "För att du finns" De stirrade på mig för att se om jag började gråta och det gjorde jag ;)

Nä, hopp i sängen och snarka ikapp med hunden !!

God natt

Långnäsa


Varför gråter inte Emma?

Naket och ärligt om tragedin som engagerade hela Sverige

Äntligen hade tillvaron ordnat sig för Arbogatjejen Emma. Hon som alltid fallit för fel killar och tidigt blev ensamstående mamma med två barn. Nu hade hon mött en trygg man och de planerade för ett liv tillsammans. Men en kväll stod någon ur det förflutna i dörren och tragedin var ett faktum. Emma blev svårt misshandlad. Hennes barn Max och Saga hade aldrig någon chans.

När Emma vaknade upp befann hon sig i en märklig polisutredning där hon hölls isolerad utan att veta vad som hade hänt henne - eller barnen. Hon som varit en vanlig småstadsflicka blev sedan rikskänd när hon valde att träda fram och berätta om sina upplevelser. Emmas starka utstrålning möttes av djup beundran men också misstro. "Hur kan hon se så glad ut?"
Man tycktes vilja att Emma skulle gråta och hata. Med sin sorg ifrågasatt tog sig Emma igenom två rättegångar och pekade ut sina barns mördare. Hon omvandlade tyskans hat till kärlek och framtidstro. Men bakom fasaden pågick varje sekund en kamp för att orka ta sig tillbaka till livet.

 Boken är en provocerande men uppriktig skildring som bryter mot den gängse bilden av hur man ska bete sig i sorgens stund. En berättelse om en helt vanlig svensk familj som i krisen visar prov på en ovanlig sammanhållning och kompromisslös kärlek.
Jag gråter och gråter och gråter. Kan inte sluta. Hennes berättelse kryper under min hud Det är en fantastisk bok Fantastisk och fruktansvärd. Ni måste läsa den.

 


Spöke ;)

Ja, så kan det  gå när man är lite annurlunda ;)

När Lisa fick hem sitt skolalbum för detta läsår blev hon allt lite chockad ;)
När hon hittade John Bauers sidor såg hon sig själv på helbild ;)

Visst é hon fin mitt lilla spöke

Var är du??

Var är du Tiza ?!? Hittar dig ingenstans men ser dig ÖVERALLT !!

 

Ser i syne ;) Varje gång jag ser en liten tjej med rött hår eller någon med luva sträcker jag på mig och tror att det är du, Tiza.. Det här är inte nyttigt!! Men nu är det bara 27 dagar kvar tills jag fär krama min ängel !!!

 

PUSS PÅ DIG!!!


Dagens lilla roliga bild


MINA !!!

Fabriksnya Vinröda resväskor i öoppnad förpackning.

Dessa ultra-lätta väskor ger mer utrymme för din packning och kan även öka i volym

* Modern Design

* Större utrymme fås genom att dra i det expanderbara blixtlåset

* slitstarka gummihjul

* Mycket låg vikt

* Shock-Proof  (flexibel polykarbonat) = hårt skal

* Stapelbara

* komfortabla handtag på sidorna

* Med ett sänkbart teleskophandtag

* Inbyggt Kombinationslås, 3-siffrigt

* 4 hjul för maximal stabilitet

* Kantskydd

I setet ingår en stor, en medelstor och en mindre resväska. Den mindre väskan kan tas med som handbagage på de flesta flygbolag.

1 st  XL resväska  (ca 69cm x 48cm x 31cm) ca 5,0 kg - 115 L

1 st  L  resväska (60cm x 40cm x 28cm) ca 4,2 kg - 71 L

1 st  M  resväska  (ca 50cm x 34cm x 25cm) ca 3,8 kg - 44 L

GIssa om jag är GLAD nu !!! De blev MINA för 679:-

Orkar

Idag blev det ingen träning.. Ingen ork helt enkelt!! Så kan det vara efter en jobba helg.. Haft mycket besökare i helgen så det är ju inte konstigt att man é trött i huvudet!

Sitter nu här på helspänn.. Har ett bud på Tradera på tre jätte fina resväskor ;) Kan ju vara bra nu när jag ska resa igen.... Den jag köpte i våras/sommras gick ju sönder när vi flög till Turklandet, men flygbolaget var generösa och jag fick 800:- av dem till att laga eller köpa ny ;)

Ikväll blir det sängen tidigt för att orka med en ny arbetsvecka!!

TJO OCH TJIM

Hmmm

Satt och letade efter bilder på Barbiedockor innan idag och då hittade jag även denna bild..

Hoppas nu detta är ett ploj bara för annars blir jag nog lite mörkrädd....

Vad tror ni??

Nobeldagen

Jahaja, då var det Nobeldagen med massor av glitter och glamour och jag är INTE bjuden i år heller ;) Brukar titta lite på middagen bara för att få se på klänningarna.. Tycker de är så fina.. Nästan som barbiedockorna jag lekte med som barn!!
När jag jobbade i hemtjänsten så hade jag en liten dam som ALLTID var bjuden på Nobelmiddagen... Hemma i sitt egna vardagsrum ;) Hon lagade fin mat, oftast fjolårets Nobelmiddag, ja iallafall snarlik! Hon hade på sig sin finaste klänning och dukade upp framför Tvn och satt där och skålade med de kungliga!! Tänker alltid på denna lilla dam när det pratas om Nobelmiddagen!!

Här hemma blir det lite mindre glamour... Äppelkaka med pepparkakssmak och vaniljsås blir det här hemma idag! Pelles mamma med följe kommer över på lite fika, även Lillebror och hans Lina kommer!!

Ikväll blir det jobb igen och lär nog bli MYCKET fotboll ikväll och bullbak.. Hade i ett svagt ögonblick lovat att jag ska baka Lussebullar ikväll... Hmmm inte mig likt ;)

Have a nice day !!

FYFAN för DIG !!

Jävla pack!!
Jag kan inte tro att detta hänt mig, det är ju snart jul för fan.
Jag kom precis hem och alla fönster stod vidöppna, dom har tagit allt!! Allt är borta! Sitter nu och väntar på polisen.
Fy vilka avskum det finns! Man måste vara helt sjuk i huvudet för att göra nåt sånt här precis innan jul. Dom borde spärras in på livstid skithögarna!
Det var MIN adventskalender och dom hade ingen rätt att öppna den och äta upp all MIN choklad!!!

Hihi!! Hittade denna på FB och blev alldeles kall när jag läste i början av texten!! HIHI blev lite rolig på slutet ;)

Sovmorgon

OJ... Idag sov jag länge! Vaknade vid 8 tiden... Uppe en liten stund men bestämde mig sedan för att ligga och lyssna på min bok en stund.. Somnade om igen som en klubbad säl i två timmar ;) Skönt att få sova eftersom det blir en lång dag med kvällsjobb!!

Idag fyller min älskade make år.. Hurra för honom! Blir inget firande idag utan vi firar honom i morgon istället!!
Hoppas du får en bra dag ändå ;)

Nu är det bara 30 dagar kvar tills jag får träffa Tiza igen... och som det verkar nu är allt klart... Det är bara GB som ska förgodkönna Middes pass.. Hon som jag pratat med i Köpenhamn sa att det kanske kunne bli lite problem eftersom Midde INTE varit "chippad" i ett halv år. Hon sa att det stod det som krav för att få ta med sig honom till GB. Men som jag skrev till henne Midde varit innekatt och chippad just för resans skull.. Så nu håller vi tummarna IGEN !!!

Nä, nu ska jag ta på mig lite kläder och ut och gå låååång promenad med liten hund ;)

Have a nice day!!

Flyttar!!

-0,5 idag och har bara 2 hg kvar till mitt mål.. Ja, jag ändrade min målvikt till 62 kg istället.. Känner mig rätt nöjd nu med min kropp.. Den behöver bara formas om lite ;)
Så till nästa vecka hoppas jag på -0,3 för då har jag minskat 10 kg i vikt och nått målet;)

Nu ska jag titta på Berg flyttar in och idag så flyttar hon in hos Måns Herngren!!

Have a nice evning !!

Du gamla du fria

av Lisa marklund

En ung småbarnsmamma hittas död. Hon är det fjärde offret på kort tid.

På Kvällspressen anar man en seriemördare, något som Annika Bengtzon avfärdar som vilda fantasier. Hennes man Thomas blir under en konferens i Nairobi kidnappad tillsammans med sex personer från olika delar av Europa.

Samtidigt som kvinnomorden blir allt fler, och misstankarna om en seriemördare börjar ta form även hos polisen, dras Annika in i ett våldsamt kidnappningsdrama som skakar både Europa och Östafrika.

Detta är Lisas senaste bok om Annika Bengtzon och presic lika bra som de andra... Sträck lyssnar och får lagom seprationsångest när den börjar närma sig sitt slut ;)


22:36

Dags att krypa till kojs nu..

Just pratat med Tiza, eller chattat med henne. De har ju fortfarande inget RIKTIGT internet!!

Nu vet de iallafall hur läget är med min och Middes resa i januari!!

Träningen idag var toppen (som vanligt) och hoppas på att vågen stått still denna veckan. Känns så skönt att jag inte har kraven på mig själv ett tag nu!!

God natt mina vänner!!

Pass

Börjar bli en hejare på danska nu! Eller inte ;) Tur att jag har kollegor som kan och GOOGLE TRANSLATE..

Nu är Middes biljett bokad men INTE bekräftad än.. Måste skanna in hans pass och maila över det så att Stor Britaninen kan FÖR GODKÄNNA honom.. Hmm så min egna biljett är INTE klar än.. Mailade henne som har hand om Midnights biljett och frågade om jag kunde boka min egna och fick svaret: Du kan sagtens booke din egen fly billet, husk at jeg skal have kopi af din kats pet passport før end jeg kan få ok to forward fra UK.
Vilket betyder: Du kan enkelt boka flygbiljett, kom ihåg att jag måste göra en kopia av din katts husdjur pass innan jag kan få ok två framåt från Storbritannien.
Så jag väntar ett par dagar till.. För tänk om de säger NEJ en gång till :( USCH ska detta ALDRIG ta slut!!

Inatt när jag inte kunde sova kom jag på att jag ska göra detta ensam.. Inget sällskap, förutom katten förstås, ingen reseledare utan HELT själv... Får ju ont i magen bara jag tänker på det!! Men visst kommer jag klara det är ju inte känd för att vara blyg!! Men jag ska först åka tåg, checka in katten, checka in mig själv på flyget, hämta ut väskor och katt i Manchester. Leta upp busen som ska ta mig till Bolton, vidare sedan med tåg med ett byte till... Ojoj!!

Nä, nu får jag släppa detta och fixa till mig inför träningen !! BOXBOX

och

följetongen fortsätter!!

Efter att jag snyftat en stund för någon chef på SAS får jag mina pengar tillbaka och kan nu boka en NY biljett till mig och kattskrället ;)
Nu ska jag boka samma dag men Köpenhamn - Manchester och Midde ska med samma plan fast som frakt! Sedan blir det tre timmar på tåg för att sent på natten landa i Glasgow. Där måste någon hämta mig ...
Det kommer bli en lång resedag för både mig och katten, men efter att ha varit hos vetrinären idag har jag fått lugnande till honom så han kan sova gott ;)

Jaja, måste bara ha tag i Patricia innan jag kan boka något och de har ju inget Internet just nu så... Ja, jag får boka ändå!!

Nu ska jag ut och halka omkring lite!! Sov gott och kör försiktigt om du ska ut på vägarna

Vågigt


Rabies

Ja, då var vi igång igen.... Pratat med SAS och fortfarande INGEN förändring... Ringde vidare till Carog (fraktbolaget) och fick prata med rätt person....
Midde får INTE flyga med som bagage utan som frakt... Får INTE flyga direkt till Glasgow utan till London eller Manchester.
Så nu måste jag ringa till Köpenhamns kontor och därifrån se vilket flyg jag kan ta med katten till Manchester! Där ifrån får det sedan bli tåg till Glasgow eller rent av direkt till Greenock!! ÅÅÅÅ, blir snart galen på detta joxande!!

I eftermidda ska vi iallafall fixa med rabiessprutan till Midde!!

So long, följetong!!

Mått


Andra advent

Ja, denna söndagen har INTE gått i lathetens tecken! Här har putsats och fejats hela dagen.. Trots att jag vaknade med världens stelaste nacke och rygg!! Kom ju knappt upp ur sängen..
Svärmor var på besök och drack lite kaffe, samtidigt som jag fixade dagens middag! Fläskfile i grönpepparsås !!

Nu i kväll har det varit boxträning och då var Sydöstran på besök.. Pernilla intervjuades och fotades och även vi andra fick vara med på bild.. Får väl se när och om vi hamnar i tidningen!!

Träningspasset gick bra trots värken och mår faktiskt bättre nu!!

Nu är det soffmys som gäller med maken och Slaget om Sverige !!

Ses imorgon

....

Nu tror jag allt det är natten!!

Har haft en super trevlig dag, men nu orkar jag inte mer..
Dags att krypa ner under täcket..

Ska bara först väcka min snarkande hund och se till att han får gå ut och kissa lite!! Han kommer ju inte bli jätte glad på mig nu, men det är ju skönt med sovmorgon och det får vi ju om han kissar lite nu!! 

Vill bara flika in en sak till!!
Sandro, Svenska ungdoms mästare. Hann vann på RSC rond 3.  Blev även utsedd till bästa ungdomsboxare GRATTIS !!!!!!!!!

GRATTIS STOFFE!!

Kommer ni ihåg killen jag fotade nu i höstas?! Han har ju ställt upp i tävlingen som Hänt extra håller i.. Sveriges man 2011!!

Igår gick finalen på någon av Vikinglines båtar.. Kristoffer kom 2:a!! Jätte grattis från lilla mig ;)

 

Hoppas jag får chansen att fota dig igen.....

Åter igen JÄTTE GRATTIS TILL EN VÄLDIGT HEDRANDE ANDRA PLATS !! // Catrin


Oden !!

Om ett par timmar ska vi åka till Karlskrona och besöka "mitt" gamla Oden. Ställlet jag höll till på när jag var yngre.. Under min såkallade Punk-tid..

Nu firar de 25 år och Pelles kollega Leif, som var med och startade Oden  ska hålla ett litet föredrag!

Ska bli jätte skoj att komma tillbaka och kanske få träffa några från förr. Om inte idag så blir det iallafall så den 17 december när Asta Kask kommer dit för en spelning! Jag var ju där då, för 25 år sedan så det är klart att jag måste dit då...
Hoppas att det ska gå och fixa till en lite förfest innan, med gamla gänget ;)

Idag fyller även Adam år, syrrans stora pojk år... Vi ska dit och fira honom och hoppas att vi får många goa kakor som Moa bakat ;)

Ikväll blir det soffmys, undras om det är något bra på Tvn..

Have a nice day !!

GODIS !! (Tiza läs längst ner)

och marknads nougat !!
Ikväll, när Lisa kommer hem ska vi göra godis... Lite tidigt och risken är ju rätt stor att det tar slut INNAN jul, men det struntar vi i...

Leilas rocky road,  är världens godaste godis. Jag verkligen älskar detta recept och jag lovar att det kommer att bli en ny godisfavorit för er också!
Ingredienser
600 g mörk kvalitetschoklad 70 % eller vanlig Blockchoklad ;)
Ca 50 g nougat (så blir den inte så stenhård och man slipper tappa tänderna ;) (eget påhitt)
2 påsar dumlekola, jag använder bara 1 påse
2 nävar mini marshmallows eller tomteskumtomtar nu till jul
3 dl salta jordnötter, inte gott enligt mig.....
1 dl skalade pistagenötter
Gör så här
1. Smält chokladen på låg värme i vattenbad (i en skål över kokande vatten).
2. Blanda samtliga ingredienser.
3. Fyll smeten i en plåt, cirka 3 cm tjock och låt stelna i kylskåp.
4. När kakan har stelnat, skär upp den i stänger.

Så egentligen är det ju Catrins Rocky Road och inte Leilas då jag lagt till och dragit ifrån lite ;)

Vi ska även göra lite marknadsnougat smakar precis som den nougat som säljs på marknader, fast kanske ännu godare!

Ingredienser
125 g kokosfett

1 3/4 dl vatten
5 dl socker
5 ½ dl vetemjöl
1 dl kakao
4 dl florsocker
Gör så här
1. Lägg i kokosfett i en kastrull och häll i socker och vatten. Rör om tills det har smält ordentligt och börjat koka upp.
2. Blanda ihop mjöl, kakao och florsocker i en skål. När kokosblandningen har kokat upp, häll allt över mjölblandningen, rör om så att allt blandar sig ordentligt.
3. Häll upp i en plåt. Ställ svalt så att det stelnar. Skär i bitar.

Men OJ vad konstigt det kommer att bli att INTE ha Patricia med när vi gör godiset.. SAKNAR henne så mycket att jag har börjat se henne överallt.... Puss på dig min ÄLSKADE unge!! Om 37 dagar får jag krama henne !!

Häng på vetja



Klart jag ska dit ;) Häng på vetja ;)


Torsdagen den 1 december 2011

Jahaja, då var det vinter iallafall i kalendern... 7 plus grader ut och INGEN snö ;) Det är iallafall jag rätt nöjd med..

Har nu tittat på årets Julkalender och jag diggar den stenhårt!! En RIKTIG saga!!
Bra sådespelare kommer göra att jag kommer följa detta årets kalender ;)

Torsdag betyder ju kvällsjobb, ska strax åka ska bara ut med litenman innan!! 

 

RSS 2.0