Nöjd!!

-0,4 idag och visst är det konstigt!! Förra veckan jätte beviken efter att ha kämpat och denna veckan med fester i två dagar och lyckas ändå... LYCKA!!!

Har nu gått ner sammanlagt 9, 3 kg och är väldigt stolt över det!! Nu ska jag ta en lite pause till efter jul och sedan ta upp kampen igen.. Hålla denna vikt nu och INTE gå upp ;)

Var hos Lisas nya doktor idag! Läkaren som heter Lars Brattstöm har ju gett lite diskutioner mellan Lisa och mig.. Jag sökte på nätet och fann detta : Lars Brattström föddes 1940 i Falun. Han blev skoltrött i tonåren och gick till sjöss, där han avancerade till civil och militär sjökapten. Han kanske är landets ende docent som aldrig tagit studentexamen.

Vet inte om jag tycker att man ska jobba som läkare när man över 70 år gammal, kanske dags att släppa fram de yngre.. Visst var han trevlig och kunnig... Han sa till Lisa, då ses vi om två år. Lisa och jag tänkte, nej det gör vi inte ;)

GODNATT

Tjuvar

SVT:s julkalender 2011 heter Tjuvarnas jul och är en julsaga i Charles Dickens anda. Historien utspelar sig i Stockholm, i det förra seklet, där julen står för dörren. Stadens barn längtar efter julklappar, det stora varuhuset längtar efter att tjäna pengar - och stans tjuvliga längtar efter att stjäla!

Har inte sett julkalendern på MÅNGA år och det är ju inte så konstigt eftersom jag inte har små barn längre, men i år ska jag nog titta ;)

Madame Bofvén (Siv Carlsson) leder en ökänd tjuvliga som i folkmun kallas för Klappsnapparna eftersom julen är deras högsäsong och julklapparna deras byte. Tjuvligan är nu i full gång med sina förberedelser - kofötter ska putsas, dyrkar plockas fram och tjuvnästet pyntas med falska sedlar. Bland tjuvarna finns Bongo (Bert Gradin), Skuggan (Maria Kim), Trollet (Calle Carlswärd) och så Kurre (Gustaf Hammarsten) förstås. Kurre är stans klantigaste ficktjuv och uppväxt i ligan, som blivit hans familj.

Men den 1 december får Kurre ett oväntat besök. Utanför hans kyffe står ett övergivet barn med en lapp i näven - hans okända dotter Charlie (Tea Stjärne). Kurre vet först inte vad han ska ta sig till med ungen, men när Charlie av en slump räddar Klappsnapparna från polisen blir hon hela ligans maskot. Madame Bofvén ger Kurre i uppdrag att lära upp Charlie till att bli en äkta Klappsnappare. Men hur ska det bli för Charlie att växa upp bland ett gäng banditer? Och ska Kurre, som knappt kan ta hand om sig själv, klara av att vara pappa?


Hopp och hej

leverpestej!!


Idag har jag haft en bra dag!! Några frågetecken har rätats ut och det känns bra!!

Träningen idag var helt superduper bra.. Trodde att jag dog en stund..
Bra, så ska det kännas sa Ante ;)

Tycker ni ska kolla in Tizzas blogg idag!! De har lite problem där borta Klicka här <--------

Nä, nu ska jag prata med Tiza sedan duschen !!

Sov gott och var rädda om varandra

Laura - flickan från havet

av Carolina Gynning
Att Laura och Vanessa är enäggstvillingar är obegripligt. Inte nog med att Vanessa är en strålande skönhet medan Laura ser ganska alldaglig ut, Vanessa äger och styr över Glory, Sveriges mest framgångsrika magasin, medan Laura guidar besökare på Moderna Museet i Stockholm.
Julen 2004 reser tvillingarna och deras föräldrar till Thailand för att fira pappans 60-årsdag. När föräldrarna dör och Vanessa försvinner under tsunamin, faller det sig nästan naturligt för Laura att ta sin systers plats. Efter alla år i skuggan av den fantastiska Vanessa, kan Laura äntligen stiga fram som den framgångsrika kvinna hon skulle ha varit. Om bara inte hemligheten drabbat henne.
Hennes imitation av Vanessa är nästintill perfekt men det finns de som misstänker att allt inte står rätt till. Och vad är det egentligen för affärer Vanessa varit inblandad i? När märkliga människor från det förflutna dyker upp tvingas Laura inse att hon inte vet allt om sin perfekta tvillingsyster. Långt därifrån. Hennes bedrägeri börjar bli farligt för henne själv, men nu är det för sent att dra sig ur. Nu finns ingen återvändo.

Laura Flickan från havet utspelar sig i den glassiga magasinsmiljön, i de fina salongerna och i den förnedrande världen av knark och våldsamt sex.



Krökt


Hipp Hurra

för lilla svarmor idag !!

Hoppas du får en toppen dag och att ni inte blåser bort där nere i Skåneland!!

Vill samtidigt tacka dig för en MYCKET trevlig kväll med massor av skratt (som vanligt) när Fridha släkten samlas...

Återigen GRATTIS !!

KONTRAKTET

Innan Patricia och Kim flyttade fick de skriva på ett "kontrakt" !!

Det är skrivet med MYCKET kärlek och ironi!!

Klicka på bilden och läs vad som fick Patricia och mig att falla i tårar för ca i månad sedan!! För ja, det är nu en månad sedan de flyttade och jag saknar de så...

Puss på er

Nej !!!

Denna 1 kg chokladboll åt jag INTE, men massa andra goda saker !!

Årets första julbord åts igår på Hotel Marina Plaza i Helsingborg... Vi firade ju som sagt lilla svärmor igår som imorgon fyller 60 år... Vi var sammanlagt 13 pers här hemma som slöt upp för att fira henne!! Av oss ska hon få en förstoring på sina söner och sitt barnbarn, bilden har jag tagit ...

 

Nu har vi varit hemma en stund och stormen Berit bestämde just nu att ta ta i vår antenn/parabol så att Pelle INTE kan titta på matchen han längtat efter hela veckan ;)

 

Resten av kvällen blir det slapp i One Piecen !!



Havsvatten

MMM.... Saltvatten i mina lungor!!!

Just kommit hem till pappa och Ewa från en härlig promenad !!!






Det är så otroligt vackert här nere... Tror minsann att jag skulle kunna tänka mig att bo här nere när jag blir pensionär, men det är ju låååååångt kvar tills dess ;)

Nu kommer snart Pelle och resten av Fridhafamiljen!! Kommer att bli en trevlig dag, kväll och natt !!

See you soon !!

 

 


Strax

bär det av till Skåneland och en helg med stor MYSFAKTOR <3

Tar tåget ner och kommer bara att njuta.. Älskar att åka tåg och har inte råkat ut för några större förseningar någon gång.. Alltid funkat när jag åkt.. Och bara för att jag säger det nu kommer jag väl aldrig komma fram ;)

Fixat en liten fruktsallad som jag tänkte smaska på under resan...

Så med ljudbok i öronen så kommer tre timmar bara swisha förbi ;)

Nä, nu ska jag ut på långpromenad med liten fyrbent vän innan han gnyr ihjäl sig!!

Hav a nice weekend. I will !

Ps TACK LISASKRUTTAN för att du har Fridholf i helgen!!

Nu är det natt!!


Snart

är det jul... Faktiskt bara 1 månad kvar!!

Visst är det underbart!! Jäg älskar julen och allt som hör den till.. Maten, klapparna både att få ge och att få..

Men denna julen kommer att bli konstig!! Ingen Patricia hemma... Även om vi "övade" lite förra året för då firade hon med Kims släkt så träffades ju vi ändå..

Vart vi ska fira iår vet jag inte än... Har ju varit hemma de sista åren men iår vill jag nog ha lite mer folk runt mig.. Det blir nämligen bara jag, Pelle och Lisa.. Nathalie ska fira i Göteborg hos sin mormor.. Jaja, vi får väl se vart vi hamnar!!

Hoho, Go Jul

Torsdag = Kvällsjobb

Idag ska det först pysslas med de små barnen på Hjorthöjden och ikväll ska det bakas gula rutor med ungdomarna nere på Bruket..

Kommer alltså bli en väldigt aktiv dag och det tycker jag om..

Mår bättre idag och känner mig inte alls lika stressad som igår.. SKÖNT!!

Imorgon åker jag till pappsen och hans Ewa nere i Hälsningborg.. Ska bli så mysigt att träffas, vi gör ju det alltför sällan!!

Nä, dags att brumma iväg till jobbet!!

HAVE A NICE DAY!!

Och nu var

det helt plötsligt Torsdag!!!

Typ som bilden har jag kännt mig idag!!! Superstressad :s

Först ringda SAS och gissa vad!?! Katten får INTE följa med.. Åhhh... Blir så trött... Nu var det inte SAS som tjabbade utan något annat bolag i England... Men jag behåller biljetten och har is i magen, för jag VET ju att JAG har RÄTT!!!
Sedan vägde jag mig i alla hast.. -0,2.... HALLÅ två hekto på en vecka.. Det blir man ju av med genom att bara kissa... Jaja, kämpa på, 1 hekto kvar sedan blir det en liten pause till efter jul och nyår!!

Möte på jobbet x2, hem en och en halv timme senare än beräknat..
Tvättsugan prio nummer ett då jag åker till Skåneland på fredag och satnnar till söndagskvällen..
Prio 2 Adventspynat utan att putsa fönster för det hinner jag absolut inte.. Det får vara till en anna dag ;)

Nu har det alltså hunnit bli torsdag och jag är FÄRDIG !!!!

Ska nu ta mig en näve valium och stressa ner (skojar bara)

God natt gott folk and se you to morrow, eller hur det stavas ;)

Morra é jag bra på ...

Ibland hjälper det att morra till rätt person!!

Pratade idag med bokningschefen på SAS och nu ÄNTLIGEN börjar det hända saker.. Resan är bokad och Midde ska med ;) Inte riktigt klart än för systemet har inte fattat än att katter får följa med, men troligtvis imorgon ska det vara klart ;)

Tänk att det ska vara så krångligt att ha lite framförhållning, det är ju iallafall ett VÄLDIGT stort företag!!!

Träningen var idag SUPERDUPER!! Jag sparrade idag åxå och fick en liten smäll över läppen så vem vet, jag kanske har fläskläpp imorgon ;)


Nä, nu ska jag borsta gaddarna sedan sussa kudden !!!

God natt gött folk !!

Måndag

och en ny vecka tar fart... Kommer att bli  en toppen vecka, jag känner det på mig!!!

Igår blev tträningen mindre bra för mig.. Inte bra att träna när men är lite bakfull.. Jag var ju inte JÄTTE dålig, men seg och slö.. Jag gjorde som vanligt så gott jag kunde!

Nu sitter jag här med färg ihårt.. Pippitiden är förbi och kommer nu ta på mig vinterfärgen som i år är mörkbrun ;) Kommer nog att sakna den här färgen, men känner att det är dags att byta till något som håller lite längre... + att jag hittat en sååååå snygg röd klänning som jag ska ha till helgen och då passade det INTE med orangefärgat hår ;)

Nu ska jag snart käka lite frukost och sedan stryka upp tvätten....

Önskar alla en underbar dag !!!

Fötter

Ja, de känns att jag har två fötter idag... Varje steg känns som tusen nålar.. Men så går det när jag envisas med att dansa en hel natt med 9cm klackar ;)

Oj vad trevligt vi hade det igår kväll!! Bestämde oss på eftermiddagen att vi skulle gå ut med Camilla och Janne!! Blev som sagt en MYCKET trevlig kväll/natt!!

Idag blr det inte många knop gjorda, men det blir träning iiallafall!!

Nä, nu ska jag prata med min lilla unge!! Puss på er alla


Sylvester

Idag har jag varit och hämtat min Assistent.. Han heter Sylvester och nu ska jag banne mig börja baka igen!?! 
För många årsedan bakade jag faktiskt ofta, men när jag blev sjuk i min värk så kunde jag inte längra.. En assistent hade ju hjälpt mig men aldrig haft råd att köpa någon..
Förra veckan fick vi ett erbjudande på jobbet att köpa en för 1100:- och idag hämtade jag den.. Det ingick både köttkvarn och "blender".. Så nu kan Pelle börja jaga älg och svin så jag kan mala kött ;)

Det har varit en bra dag men huset var ingen hit.. Konstigt sneda väggar och litet.. Nä, det är bara till att leta vidare..

Nä, nu hör jag allt hur sängen ropar på mig

Nattnatt

Ps, saknar min make

Jopp

 


Älska


En sådan där dag

Vissa dagar är bara så hemska och idag har det varit en sådan dag!! Har varit ledsen, sur och irriterad men mest ledsen... Dagen började INTE bra och det höll isig resetn av dagen...

Var och vägde mig och det pekade ner -0,6 kg och det kändes ju gott, men det är inte roligt längre.. Vet inte om jag orkar kämpa längre med att gå ner.. Pratade med konsulenten idag om att jag kanske har satt min målvikt lite för lågt.. Har 3,3 kg kvar och kanske jag stannar på 63 istället... Bättre att försöka hålla mig där istället. Är ju rättså nöjd med 9 kilos viktminskning!!
Jaja, jag ska tänka på det under veckan och försöka komma ner -0,3 och så ska vi komma överens då...
Det som känns viktigast just nu är att jag kan BEHÅLLA min vikt och INTE gå upp igen!! För det vill jag verkligen inte...

Nä, nu ska jag se om jag kan få tag på Patricia och sedan blir det sängen...

Imorgon ska jag titta på hus, alldeles själv för Pelle ska till Götet och kommer hem på fredag!!


VANSINIG !!

Hur kan man sparka på den som redan ligger!! MORR !!!!

En god man/förvaltare tar hand om ekonomiska och rättsliga frågor åt de människor som inte själva klarar av det. Orsaken kan vara till exempel sjukdom eller förståndshandikapp. Den person som har god man eller förvaltare kallas huvudman. Uppdraget som god man eller förvaltare innebär tre huvudsakliga uppgifter: bevaka rätt, förvalta egendom och sörja för person. Det betyder INTE att han/hon ska skinna den som den hjälper...

Ju bättre förvaltaren jobbar och hjälper till att spara ju mer får han/hon betalt. Finns det INGA pengar mer än att den han hjälper har så den klarar sig går kommunen in och betalar.. Men finns det pengar exempelvis att förvaltaren hjälpt till att sparat typ på ett sparkonto, då ska han ha betalt av den som han hjälper... FY FAN säger jag!!

N stå på dig och se till att få hjälp!!! Det får inte gå till så här !!!


Hmmm!!


Ajaj!!

eller inte än, men imorgon kommer jag ha GRYM träningsvärk ... Tacka våra super duktiga tränare men även Ante som lät oss sparra mot honom ;)

Resten av kvällen blir det bara till att slappa och få färdigt tvätten!!

So long!!



Söndag

och idag är det farsdag!!

Mina pappor får inget besök av mig idag.. Pappa Leif bor för långt bort för en dags visit, men jag ska åka till honom om fjorton dagar och då blir det mys ;)
Pappa Åke är inte så pigg än efter sin stora operation, så det får också bli en annan gång!!

Men jag skickar de båda all min kärlek och en liten sång ;)

Idag blir det tvätt, handling, solning, städning och TRÄNING!!!!

Have a nice day!

Farsdagspresents tips ;)


Underbara

ungdomar vi har vi vår kommun!! De är trevliga, roliga och bjuder på sig själva.. Jag är så stolt över att få jobba tillsammans med dessa goa "ungar"

Som ni förstår har vi haft en super trevlig helg på Bruket!!
Det har spelats spel av alla de slag, det har bakats (tog bara två små bitar) spelats musik, både konstig och bra musik. Vi har buggat, sjungit "Lips" och snackat en massa!!

Nu är jag trött och ska kidnappa min make och krypa ner under täcket!!
God natt och sov gott alla mina goa bloggläsare..

PS: Det gör inget alls om ni kommenterar ibland ;)

121111

Ny dag med underbart väder och jag ska JOBBA!!
Men det är ju nästan mörkt innan jag åker till jobbet så det är ju skitsamma!!

Idag åker vinter däcken på bilen så nu får det gärna bli kallt och snö.. Eller nä, jag vill ha sommar och sol igen.. Tycker vi hoppar över vintern detta året... ;)

Nä, dags att göra lite nytta här hemma innan styrelsemötet börjar!!

Vill!!

INTE bo kvar i stan.. Eller rättare sagt i vår lägenhet...  Jag trivs verkligen i vår fima lägenhet men det LÅTER hela tiden. Nu när vi fått grannar både uppe och nere så är det ALDRIG tyst och jag får snart panik.. Det är inget fel på våra grannar, men de är ju ALDRIG tysta..
Försökte vila lite innan, men se det gick ju inte, för skällde inte lilla hunden där nere så spelade grannen där uppe hardcore på sin stereo.

Ja, jag vet att det låter om oss också men just nu låter alla andra bara förmycket.

Letar som en dåre på blocket efter hus att hyra men det finns ju inte så mycket här istan.. Hittade ett i Kallige som verkade jätte mysigt och ett par tusen spänn billigare än att hyra här istan... <men då kommer ju problemet nummer 1.. LISA tjurar ihop och vill INTE bo i Kallinge... Nä, men va f*n!! Jag vill ha TYST omkring mig!!!

ÅÅÅÅH, blir knäpp i huvudet!!

Nä nu ska jag åka till världens bästa jobb !!

Tedags för normalt byggda damer

av Alexander McCall Smith

Mma Rmotswe älskar inte bara sin man JLB Matekoni och sina fosterbarn Puso och Motholeli. Hon älskar också sin lilla vita skåpbil. Och när den lilla bilen blir svårt sjuk hjälper det inte att JLB Matekoni köper henne en fin, ny blå bil. Hon sörjer.

Men hon får annat att tänka på ? fotboll! För första gången i sitt liv måste Mma Ramotswe se en fotbollsmatch. Det tidigare så framgångsrika fotbollslaget Kalahari Swoopers har börjat förlora match efter match. Lagets ägare misstänker förräderi och ger Mma Ramotswe uppdraget att utreda saken. Hon lär sig att små pojkars kunskap kan vara mycket värdefull och hon får dricka te i många främlingars kök innan hon förstår hur allt hänger ihop. Samtidigt pågår ett annat förräderi, i Mma Makutsis fästmans möbelaffär. Plötsligt säljs alldeles ovanligt många sängar?

Tedags för normalt byggda damer är den tionde fristående delen i serien om Damernas detektivbyrå. Övriga delar i serien:
Damernas detektivbyrå
Giraffens Tårar
Vackra flickors lott
Kalaharis skrivmaskinsskola för män
Livets skafferi
I muntra damers sällskap
Lycka och ett par blå skor
Den gode maken på Zebra Drive
Miraklet på Speedy och just denna ska jag strax börja lyssna på... Älskar verkligen denna serie <3

Torsdag

och ikväll är det första jobba kvällen av tre.. Jobbar alltså helgen! Skönt med sovmorgon iallafall!!

Idag skiner solen från klarblå himmel och luften är lite lagom kylig.. Ska strax sätta på mig lite ytterkläder för att sedan ut på promenad med Fridholf.. 

Pratar med patricia VARJE dag och det känns så bra! De har kollat på en lägenhet nu och vi får alla hålla tummarna på att de får den!
På sin blogg har nu äntligen börjat lägga upp lite bilder på hur det ser ut i Greenock och jag tycker det verkar vara super mysigt..
Vill ni kolla själva, läs hennes blogg HÄR <--------
Kommer ha med mig min kamera och fotografera som attans när jag åker dit i januari, om jag nu kan ta med mig katten förstås. För som det ser ut nu så får han inte följa med utan får bli fraktad över med "eget" fraktplan!! Hmmm...


Nä, nu ska jag göra mig vacker ;)

Aj !!


Nöjd!!

Är återigen nöjd med mig själv! -0,6 stod vågen på denna veckan.. Inte jätte mycket, men med tanke på hur jag har slarvat senaste veckorna så är jag nöjd..
Men nu sista 6 veckorna innan jul kommer det bli stenhårt.. 3,9 kvar till målgången och jag ska nå mål INNAN jul så är det bara!!

Nu ska jag ta och krypa ner under täcket.. Fryst hela dagen så det blir nog extra filt inatt..

God natt mina vänner !

Over

and out!!!

Tisdag hela dagen och det betyder som vanligt TRÄNING!! Indoorwalking är nog det tråkigaste jag tränat någon gång, men jag kommer att kämpa på terminen ut sedan får det räcka med boxningen..
Har bara 4 kg kvar sedan ska jag hålla min nya vikt och tror att jag kommer lyckas denna gången med boxträningen och INTE frossa sju dagar i veckan utan kanske bara en ;)

Varit och pratat med Resebolaget idag och de lyckades inte heller hjälpa mig med att få över Midde till Skottland. Jo de lyckades men biljetten skulle kosta 5000:- och två mellanlandningar.. En i Holland och en i London... Nej tack sa jag och har nu lämnat över till Patricia och Kim..

Nä, nu ska jag försöka sova.. Lyckades INTE inatt utan låg och snurrade som en annan torktumlare..

Sov gott

Nu

är alla hemma igen, precis som det ska vara... Lilleman är nu nöjd, han tycker liksom inte om när våra tjejer är ute på vift ;)

Haft ett super träningspass idag och det tackar jag alla tjejerna och Ante för!! KOmmer ha världens träningsvärk imorgon...

När jag kom hem från träningen fixade jag till det sista för middagen.. Dett blev Gnocchi.. NOMNOM !! Så guda gött.. Inte som Nonas (Nikkis mormor) men inte långt ifrån... Det ska lagas fler gånger!!

Nu är jag klar med veckans tvätt så nu är det ryggöäge i soffan som gäller.. Ska bara öva lite på att låta som en cykelpump (internt skämt fårn dagens boxningsträning)

God night!

Mammas

Lilla höna är snart på väg hem från Fjollträsk. Ska bli skönt att få hem henne igen..

DU!!


Slappdag!!

 Tog sov morgon idag.. Vaknade halv elva... Sååå skönt...

Inte gjort så mycket, utan bara gått här hemma och småplockat lite!

Snart så bär det av till Centrumbiografen för att titta på Tintins Äventyr i 3D. Men innan dess så blir det till att fixa lite småssaker, såsom att gå ut med hunden och göra sig i ordning. Jag återkommer ikväll med betyg och en kort recension på filmen.

Efter filmen blir det att fylla på kylskåpet och hämta ite mat, för jag tänker INTE stå vid spisen idag !

See you later!!

TRÖTT!!

Saknar min unge...

Polletten har nog trillat ner idag.. Patricia och Kim kommer inte hem på länge... De har nu börjat titta på hus och de har hittat ett som ser jätte mysigt ut! Vill ni kolla Klicka här ...

Har sovit tre timmar idag och känner mig helt slut... Bara gråter och är nog en salig blandning mellan trötthet, irritation och saknad... DUMMA DAG!! 

Lägger med en bild på min vackra unge!! Hon kommer nog inte bli jätte glad på mig men se det struntar jag i ;)

Ikväll ska jag/vi titta på Berg flyttar in .. Kul program tycker jag !!

Sedan blir det sängen...

Natt igen

Lite sur på British airway eller rättare sagt Travellink som INTE kan säga om det kan åka med husdjur förens EFTER man bokat och nu får Katten INTE fälja med och jag får inga pengar tillbaka, trots avbeställningsskydd.. ARG?? JA..

Har sovit så gottsom hela dagen och vaknade strax innan tre.. Hade då fått ett medelande från Travellink att Midde INTE får föja med i planet.. Får inga pengar tillbaka fast jag har avbeställningsskydd... Travellink kommer inte få ett roligt samtal av mig imorgon ;)

Pratat med Tiza idag också och idag gjorde det lite ont.. Saknar henne så mycket..

De har nu börjat titta på hus ordentligt och det är väl därför det känns att nu är det faktiskt allvar + att jag faktiskt är väldigt arg och bekymmrad över hur jag ska få över katten utan att det ska kosta en förmögenhet ;)
Jaja det får lösas sig imorgon! Klicka på bilden för att komma till Patricias blogg!!
Hittade ett annat flygbolag som hade direktflyg över till Galsgow.. Hoppas Midde får äka med där..

Nä nu ska jag åka och träna innan nattpasset börjar på nytt !!

God natt alla mina vänner...

RSS 2.0