Blåljus !!

Nä, inte riktigt, men nästan...

Sedan jag började jobba på fritid har jag fått en helt annan syn på stadens poliser.. Här i Ronneby har vi nu sex närpoliser och ingen av dom är över 40 år.. De brinner verkligen för stadens ungdomar.
Idag kom en av Lottas och min favorit och hälsade på hos oss på Bruket, med sig hade han en aspirant.
Efter en liten stund så sa aspiranten till killarna som var hos oss att INGEN kunde slå honom i pingis.. Det blev rättså tyst, men jag peppade på en av killarna som jag vet är jätte duktig att ta utmaningen... Han gjorde så och slo honom.. Gissa om grabben var stolt... Sådana poliser tycker jag om...
Talade om för aspiranten att jag tyckte han skulle fortsätta som närpolis när han var färdig och GÄRNA här i Ronneby !!!

Nä, nu är det flera som vill åt datorn...

God natt


Gör som jag !!

Stödj Rosabandet!!
För ca 15 årsedan drabbades min mormor av bröstcanser.. Tumören satt så pass illa till så de kunde inte plocka bort den.. Under 13 år åt mormor bromsmedicin men tillslut var tumören så stor att den " ätit" upp mormors bröst, kvar vara bara den otäcka tumören!! Mormor blev 90 år gammal och hade en jobbig tid mot slutet... Hjälp till att stödja så att forskningen går framåt...

Varje år får cirka 7 000 kvinnor beskedet att de har bröstcancer. Det innebär att var nionde kvinna drabbas någon gång i livet. Antalet bröstcancerdiagnoser i Sverige ökar, men samtidigt blir de som överlever allt fler. På 1960-talet levde cirka 50 procent av bröstcancerpatienterna i Sverige tio år efter diagnos och behandling. I dag är siffran 80 procent. Cancerfondens mål är att ännu fler ska överleva – ett mål som bara kan bli verklighet genom framgångsrik forskning.

Cancerfondens Rosa Bandet-kampanj bekämpar bröstcancer genom att finansiera forskning, sprida kunskap om sjukdomen och väcka opinion kring viktiga frågor.

Dagens cancerforskning är primärt långsiktig och resultaten kommer främst våra barn och barnbarn att dra nytta av. Men människor drabbas redan nu. För att ge de drabbade bättre villkor, och öka deras chanser att överleva, arbetar Rosa Bandet även med kunskapsspridning och opinionsbildning.

Under oktober färgas hela Sverige rosa med hjälp av företag, föreningar och privatpersoner som vill engagera sig i kampen mot bröstcancer. Sedan starten för åtta år sedan har Cancerfonden – tillsammans med privatpersoner, företag och föreningar – samlat in närmare 260 miljoner kronor. Framgången med Rosa Bandet ligger bland annat i den avgränsade kampanjperioden som gör att vi varje år kan komma tillbaka med full kraft och nya aktiviteter under oktober månad.


Grattis !!

Idag fyller Nathalie år, Pelles dotter... Hon fyller 18 år och är nu myndig !! ;) Tänk vad tiden går !!

Vi var uppe kvart över 5 och grattade henne men någon skön sång blev det inte vid den tiden...

Nu ska vi snart åka och handla... Både Pelle och jag jobbar kvällen idag så vi får passa på att handla till helgens kalas redan idag !!

Ha en bra dag så kommer jag inom ikväll med ett nytt inlägg !!

Dagens lilla vits !


Gustav och Greta hade varit gift i 50 år och Gustav hade en liten fråga till sin fru.
- Har du någonsin varit otrogen mot mig Greta?
- Nu när vi varit gifta i 50 år kan jag faktiskt erkänna att jag varit otrogen tre gånger.
- Tre gånger??? När var detta?
- Första gången var för 35 år sedan och du skulle precis till att starta din firma och ingen bank ville ge dig något lån. Kommer du ihåg att helt plötsligt ringde en bank och erbjöd dig att få låna pengar?
- Ok, Greta. Då var du otrogen för min skull och det är ju inte så farligt. När var andra gången då?
- Kommer du ihåg när du för 10 år sedan fick en hjärtattack och ingen doktor ville operera dig i risk för att bli stämd efteråt? Helt plötsligt ville Överläkare Falkensvall göra det.
- Men det är ju heller inte så farligt. Då gjorde du ju det för att rädda mitt liv, men den tredje gången då?
- Kommer du ihåg för 2 år sedan när du ville bli ordförande i golfklubben och du fick 59 röster?

Saknad ?!?


Nu är det dags att gräva fram och använda de minsta mynten i plånboken. Torsdag är nämligen den sista dagen då 50-öringen fortfarande är giltig som betalningsmedel.
Därefter kan myntet lösas in på bank fram till den 31 mars nästa år.
En anledning till att 50-öringen tas ur bruk är att myntet inte används så ofta som tidigare. Var tredje svensk använder bara mynt någon gång i månaden eller ännu mer sällan, visar en TNS Sifo-undersökning.25 Öringar.

Kommer inte sakna denna lilla peng. Precis lika lite som 5, 10 och 25 öringarna... Tänk vad små pengar jag är uppväxt med...

1 öringarna kommer jag inte ihåg, men det gör säkert de som är lite äldre...

Nä, nu blir det hopp i säng !!

Sov gott och vakna v.....

Veckans BÄSTA !!


Det var ett par som varit gifta i över 20 år. Varje gång de skulle älska insisterade mannen på att de skulle ha lampan släckt. Nåväl, efter 20 år tyckte kvinnan att det var löjligt. Hon funderade på hur hon skulle få honom att sluta med denna vana. Så en natt, när de var mitt inne i en romantisk session, tände hon ljuset. Hon tittade ner… och såg att hennes man höll i en batteridriven vibrator, mjuk och större än en riktig! Hon gick i taket av ilska.
- DIN IMPOTENTA IDIOT! skrek hon åt honom. Varför har du ljugit för mig under alla dessa år?! Det är bäst att du förklarar dig. Mannen tittade henne rakt i ögonen och sade helt lugnt:
- Jag förklarar leksaken... du förklarar barnen!

TACK !!

Gissa om jag blev överraskad när jag kom hem från jobbet idag !! Det stod en påse på köksbordet... Jag älskar dig mamma stod det..

Slet upp påsen och där låg en jätte fin blomgrupp som hon själv hade gjort !! De hade haft en annurlunda skoldag idag.. Lisa går på John Bauer i Karlshamn och första timmen hade varit med floristerna..

Blommorna ser du här nere...

Tänk vad glad man kan bli för en blomma så där mitt i veckan .. Det betyder sååååå mycket mera än vid födelsedagar, alla hjärtans dag och sånt...

Måste säga att mina tjejer är jätte duktiga på det..
Förra veckan fick jag ett sött kort av Patricia.. När man öppnade det så sjöng det: - YOU SIMPLY THE BEST !!

JAG ÄLSKAR ER OCH NI GÖR MITT LIV VÄRT ATT LEVA !!


Härlig !!


Det ser ut att bli en HÄRLIG dag idag !! Inte ett moln på himlen och solen är på väg upp nu..

Om man skulle ta och åka ut till havet ikväll ?!? men slutar ju rättså sent så det hinner nog bli mörkt innan jag kommer iväg så det får bli en annan dag..

Nä, nu är nog Lisa klar så vi kan åka...

Ha en riktigt bra dag !!

Dagens lilla vits !


En blondin och en advokat sitter bredvid varandra på flyget mellan Stockholm och Köpenhamn. Advokaten frågar om hon har lust att leka en kul lek?
Blondinen som är trött och vill ta sig en tupplur, avböjer artigt och vänder sig mot fönstret för att få sig en blund.
Advokaten försöker övertala henne med att tala om att leken är mycket lätt och rolig. Han förklarar:
- Jag ställer en fråga till dig, och om du inte vet svaret ger du mig 50 kr, och vice versa.
Hon avböjer igen och försöker få lite sömn. Advokaten säger upphetsat:
- OK, om du inte kan svaret ger du mig 50 kr och om jag inte kan svaret ger jag dig 5000 kr.
Detta fångar blondinens uppmärksamhet och eftersom hon förstår att hans tjat inte kommer att sluta om hon inte går med på att leka leken, så samtycker hon.
Advokaten ställer första frågan:
- Hur långt är det mellan jorden och månen? Blondinen säger inte ett ord, plockar upp plånboken ur sin handväska, tar fram en femtiolapp och ger den till advokaten.
- OK, säger advokaten. Nu är det din tur.
Hon frågar advokaten:
- Vad går upp för en kulle med tre ben och kommer ner med fyra ben?
Advokaten, mycket tankfull, tar upp sin laptop och söker bland alla referenser, men inget svar. Han kopplar upp sitt modem med flygtelefonen och surfar på nätet men inget svar. Frustrerad skickar han email till sina vänner och kollegor men utan framgång.
Efter en timme väcker han blondinen och ger henne 5000 kr.
Blondinen säger:
- Tack, och vänder sig om för att fortsätta sova.
Advokaten som är mer än lovligt upprörd väcker blondinen och frågar:
- Nå, vad är svaret?
Utan att säga ett ord tar blondinen fram en femtiolapp, ger den till advokaten, och somnar om!

Dagens bild !!

Bilden är tagen nu i lördags av Lisa på mig och min lilla galna hund !! Jag sitter och håller i en boll, det är den Fridholf stirrar på !!

Vi tog massa med fina bilder denna dag och det var nog den sista varma dagen för i år ! Kommer att sakna värmen.. Min kropp tycker inte om kyla ! Den vill ha värme året runt.. Allvarligt! Om jag vann mycket pengar så skulle jag flytta till ett varmt land direkt.. Skulle inte tveka en sekund att få må bra i min kropp HELA tiden..

Nu hör jag hur någon ropar på mig... Jahaja, det är sängen.. IGEN !! Haha !! Jag kommer ju aldrig till skott för att gå och lägga mig !! Men nu ska jag!

GOD NATT

Dusch !!


Hemkommen från ett härligt svettigt boxpass... Ätit lite pannkakor som Pelle gjort.. MUMMA !!!

Nu sitter jag bara och väntar på att tjejerna ska bli klara så jag också kan hoppa in och duscha av mig all svett !!

Varit en lugn dag på jobbet idag.. Hunnit med massor och känns gött..

Inte en susning vad jag ska skriva nu så jag lägger ner för idag !! Nya friska tag imorgon !!

NattNatt alla där ute och var rädda om er !!

Ladies night anmäls för könsdiskriminering

"Mannen som bor i Stockholm har två gånger i slutet av sommaren försökt köpa biljett men fått nej eftersom han är man.
Han skriver att han "har fått ett blankt nej med enda motiveringen att jag är man och därför inte kan få köpa biljett eftersom detta evenemang endast är till för kvinnor!"
"Detta upplever jag som djupt kränkande och ett solklart fall av könsdiskriminering!", fortsätter mannen i sin anmälan.
Ladies Night, med bland andra Måns Möller och Andreas Johnson, har sin turnéavslutning i Karlskrona den 20 november."

Kan man anmäla vad som helst??? LADEIS NIGHT är för kvinnor så enkelt är det !!

Dagens lilla vits !


En man ligger på sjukhuset för magproblem när han plötsligt får diarré och skiter i sängen. Mannen får panik, viker ihop lakanet med bajset och slänger ut det från fönstret.
Lakanet hamnar på en A-lagare som går förbi, a-lagaren brottas ett tag med detta och bajset rinner ut. Då kommer en annan man förbi som frågar va...d han gör.
-Fan, du kommer inte att tro mig, men jag tror att jag precis bankat skiten ur ett spöke!!

Remiss !

Fick brev från min läkare idag !!

Hon medelade mig att nu skickat vidare mig till ortopeden för op !! Wiiii ... lite pirr i magen blev det nu... De ska öppna upp min armbåge och krafsa fram närven som ligger i kläm någonstans... Ajaj !!

Sjukskriven upp till 6 vekor.. VILL inte !! Jag hatar att gå hemma ! Kommer bara vara hemma så länge jag har ont !

Nä, nu ska jag försöka komma isäng och sova lite grann om det nu går !!
Kram och sov gott

En talande fibromyalgitext...

Hej!
Mitt namn är Fibromyalgi. Och jag är nu din följeslagare för resten av livet. Andra runt omkring dig kan inte se eller hota mig,
Men DIN kropp kan känna mig. Jag kan attackera dig var, när och hur jag vill.Jag kan orsaka dig våldsam smärta eller, om jag är på bra humör, orsaka dig värk överallt. Jag minns när du och Energi sprang omkring tillsammans och hade kul? Jag tog Energin från dig och gav dig Utmattning istället. Försök att ha kul nu! Jag tog även God Sömn från dig och gav dig Fibrodimma i utbyte. Jag kan få dig att darra inombords, eller få dig att frysa eller svettas medan alla andra känner behag. Javisst ja, jag kan få dig att känna ångest eller depression också.
Om du har planerat något eller ser fram emot en spännande dag, så kan jag ta det ifrån dig med. Du bad inte om mig, jag valde dig av olika anledningar, t ex det där viruset du aldrig blev fri från, eller den där bilolyckan eller kanske var det de där åren av förödmjukelse och trauman?
Hur som helst, jag är här för att stanna. Jag hör att du tänker gå till en läkare som kan göra dig av med mig.Jag skrattar så jag kiknar. Försök du bara. Du kommer att vara tvungen att gå till många, många läkare innan du hittar någon som kan hjälpa dig på ett effektivt sätt. Du kommer att bli ordinerad värktabletter, sömntabletter, energipiller, tillsagd att du lider av ångest eller depression, rekommenderad att prova TNS, bli masserad, tillsagd att om du sover och motionerar regelbundet kommer jag att försvinna, tillsagd att tänka positivt, förnedrad, uppmanad att rycka upp dig.
Och MEST AV ALLT, aldrig bli tagen på allvar med hur du känner dig, när du klagar till läkaren om hurutmattande livet är varje dag. Din familj, dina vänner och dina arbetskamrater kommer alla att lyssna till dig ända tills de tröttnar på att höra om hur jag får dig att må och om vilken utmattande sjukdom jag är. En del av dom kommer att säga saker som: "Äh, du har bara en dålig dag!" eller "Ja ja, kom ihåg att du inte kan göra saker du kunde för 20 ÅR sedan" utan att höra att du faktiskt sa 20 DAGAR sedan, en del kommer att börja prata bakom din rygg, medan du sakta känner att du håller på att förlora din värdighet i dina försök att få dem att förstå. Speciellt när du är mitt inne i en diskussion med en "normal" människa och har glömt vad det var du skulle säga härnäst...

Dagens lilla vits !

En man och en kvinna skulle dela vagn under en tågresa. Det fanns en våningssäng i vagnen och kvinnan sov på övre delen och mannen på den undre. Kvinnan började frysa. Hon knackade försiktigt på kanten och sa:
- Hallå? Ursäkta?
Hon hörde att mannen vaknade:
- Mmmm...?
- Jo, sa hon, jag fryser. Skulle du kunna gå och hämta en filt?
- Nja, sa mannen, jag vet ett bättre sätt.
- Vaddå? frågade kvinnan.
- Jo, vi kan låtsas att vi är gifta, sade mannen förföriskt.
Kvinnan tackade inte nej till lite myspys i sänghalmen.
- Javisst! sade hon.
- Bra! Då får du gå och hämta filten själv!

 


God Natt !!

Nu ska jag gå och lägga mig !!

Boxningen var helt otroligt skön idag, förutom att jag sträckte min ljumske.. AJAJ !!

Vi var ju och tittade på huset igen idag.. Tjejerna kom genast överens om vem som skulle ha vilket rum..
Vi  tittade på bisiktingspapprena och det var ju lite att göra på huset... Mammas man tyckte inte att vi skulle ta det.. Menmen, det är ju fortfarande upp till oss. Vi ska få besiktingspapprena nästa vecka och då har jag ett par som ska få titta på dem.. Alltid bra med många ögon för det handlar ju om mycket pengar !!

Nä, hopp i säng !!

Var rädda om varandra !!

<3


Till min man !!

Du vet väl om att du är värdefull
Att du är viktig här och nu
Att du är älskad för din egen skull
För ingen annan är som du

Älskar dig Pelle !!

No one put baby in the corner

Tittade igår förförsta gången på Dansfeber !! Superduper roligt program !! Mina favoriter vann !

Markoolio och Tobbe Trollkarl gjorde ett panguppträdande när de adapterade Dirty dancings klassiska avslutningsnummer. Markoolio som Baby i filmen är bara ett av många "könsbyten".

 


Spännande !!

Sitter här och lyssnar till ljudet av Bumbibjörnarna !! Det var länge sedan det var Disneyljud här hemma.. Ozzy har sovit som en gris hela natten och jag lika så..

Om några timmar är det dags för att titta på huset igen !! Ska bli jätte spännande att få titta igen och nu med helt andra ögon.. Inte drömmande ögon utan verklighets ögon !! Vi kanske ska köpa detta ju.... Det är ett dyrt hus så jag/vi måste verkligen känna att det är detta ska vi ha !!

Nu ska jag fixa frukost till min härliga familj !!

Dagens lilla vits !


Ett gift par är på väg att lägga sig och medan mannen är på väg att krypa ner i sängen står kvinnan naken framför spegeln.
- Älskling, jag börjar bli gammal. Mitt ansikte är rynkigt, mina bröst är hängiga, min ända har bristningar, mina ben har celluliter och mina underarmar är fladdriga.
Mannen ligger dödstyst i sängen och vågar verken hålla med eller säga emot. Hon vänder sig om mot honom:
- Säg något som gör att jag blir glad, för det behöver jag nu, säger hon.
- Eh, öh... Du har inte problem med synen i alla fall!
Mannen blev 47 år.

Dagens bilder !!


Hästapålle i dimma !!


Galen hund med Pinne


Mindre galen hund


Min vackra Lisa fotar svampar


Sur hund spanar över vattnet


Gökalv


Det susar i vassen....


Vissa hade bråttom hem


Svampen


Ut !!

Efter en mysig förmidda på stan med mina älskade tjejer så begav vi oss hem igen..

Då hade vi en liten grabb med oss hem.. Ozzy, syrrans yngsta grabb ska vara här hos oss tills i morgon för syster ska ha en liten date ;)

Om en liten stund ska vi ta med oss Fridholf och bege oss ut till havet !! Kameran ska givetvis med!

Dagens lilla vits !


En snubbe ringer hem från jobbet, där en okänd kvinna svarar.
"Vem är det jag talar med?" frågar han.
"Det här är städerskan. Jag blev anlitad i morse av frun i huset", svarar hon.
"Detta är hennes man du talar med. Är min fru där?"
"Nja...hon är uppe i sovrummet... men jag trodde ett han som är däruppe var... hennes man!" säger städerskan.
"Vad fasen är det som pågår!" Skriker mannen. "Vill du tjäna 500 000 kronor på direkten?"
"Vad behöver jag göra?" frågar kvinnan.
"Jag vill att du plockar fram pistolen jag har i skrivbordslådan och skjuter slynan och den där tönten hon ligger med!" Städerskan lägger ner telefonluren. Mannen hör genom luren hur hongår iväg. Sen hör han två snabba smällar. Städerskan kommer tillbaka till telefonen och frågar,
"Vad ska jaggöra med liken?" "Släng dom i swimmingpoolen bara", säger mannen.
"Vilken pool", säger hon förvånat.
"Hm... är inte det här 54 45 65?"

Åh så roligt !!

NOT !!!

Har haft tvättstugan HELA dagen... Kan inte fatta att det kan bli sååå mycket tvätt på en vecka ! Visst vi är fyra här hemma som byter kläder minst en gång om dagen, men ändå !!

Måste bara lägga in en bild på en vacker flicka som jag faktiskt saknar ! Ja, jag saknar faktiskt hela klassen väldigt mycket.. Nu är det ju så också att jag vet att hon läser min blogg ;)

Sitter här och tittar på Se upp för dårarna.. En svensk film från 2007.
Säga vad man vill om Helena Bergström, men hon vet i alla fall hur man gör film. Med enorm betoning på film.

Elin och Yasmin ska båda söka till polisskolan och blir efter en ordagrann kollision bästa kompisar. De kommer både från väldigt olika bakgrunder, Elins pappa är en högt respekterad polisman medan Yasmin bott i en av Stockholms förorter sedan åtta års ålder då hennes familj flydde från Turkiet. Hennes pappa Sinan var i Turkiet en framstående läkare, men fick i Sverige fick nöja sig med att köra tunnelbana. Han är bitter och hans hustru har precis lämnat honom, men precis som resten av karaktärerna börjar han i filmens inledning en resa mot något helt annat.

Nä, nu é reklamen och nyheterna slut och filmen börjar igen..

Ses snart igen !!

After Dark !!

Helt UNDERBART !!


Var rädd om era barn !!

RONNEBY 100923 
Den elvaåriga flickan i Ronneby skulle både få godis och uppleva ett äventyr om hon steg in i bilen. Men hon blev rädd och fortsatte cykla.
Händelsen utspelade sig i torsdags morse på Fornanäsvägen i Ronneby. Flickan var på väg till skolan när en silvergrå skåpbil plötsligt gled upp vid hennes sida.
Två män färdades i bilen, passageraren steg ur och sa till flickan att hon skulle få godis och uppleva ett äventyr om hon steg i bilen. Flickan blev mycket rädd och cyklade hem.
Bilen saknade registreringsskylt, men det finns indikationer på att det var en Volkswagen Caddy utan bakre registreringsskylt. Händelsen kan ha observerats av en stavmotionerande kvinna som polisen nu vill komma i kontakt med.
Prata med era bar att de ALDRIG får följa med någon främmande människa.. Prata inte om fula gubbar för det kan ju faktiskt vara någon yngre so faktiskt ser bra ut.. I ett barns hjärna är en ful gubbe en FUL gubbe!!

Var rädd om er idag, om er och de som står er nära !!


Dagens lilla vits !


Frun frågar sin man: "Älskling, skulle du gifta om dig om jag dog?"
"Hmm... vi behöver ju alla sällskap", svarar mannen.
"Så jag antaratt jag skulle göra det, efter ett par år i alla fall."
"Skulle hon bo i vårt hus?", fortsätter frun.
"Vi har ju spenderat väldigt mycket tid och pengar på att få huset precis ...som vi vill ha det, så jag antar att hon skulle bo här", svararmannen.
"Skulle hon få sova i vår säng?"
"Ja, det känns ju bortkastat att inte använda en skön och fullt fungerande säng, så det skulle hon nog göra", säger mannen.
"Skulle hon använda mina golfklubbor?"
"Självklart inte", utbrister mannen. "Hon är ju vänsterhänt:"

Nej!


Banken sa INTE nej !!

Gissa om jag är glad !! Nu ska vi titta på huset igen och se om det fortfarande känns rätt, vilket jag tror att det fortfarande gör.. YES !!!
Men vi mådte ju titta på lite mer praktiska saker den här gången.. Inte bara var jag ska ställa granen ;) Mammas gubbe ska följa med, han är gammal besiktingsman och vat vad man ska titta på ... Bara han nu inte dömmer ut huset :(  Fast gör han det så ska vi ju inte ha det...

Nu ska jag sticka till jobbet.. Kram på er !

Dagens lilla vits !


Hur kom jag till världen far? Jag måste väl förklara för dig förr eller senare.
Mor och jag möttes i ett chattrum.Jag började att maila din mor,senare möttes vi på ett internet cafe i ett eget rum.Mor stack då mitt usbminne in i hennes usbport. Då jag började överföra så visade det sig att vi inte hade någon brandvägg
...och det var försent att trycka på delete.
9 månader senare dyker ett litet virus upp och det var du...

Skynda skynda !!

Ni har väl inte missat nypremiären av "Berg flyttar in" klockan 21:00 på fyran efter dagens Idol-avsnitt? Sist programmet gick så tittade jag på varje avsnitt, helgrymt program tyckte jag då, hoppas de blir lika bra denna säsong! Carina Berg är så himla skön hon också, inte en sån där dryg kändis som man stör sej på. Carina Berg måste ju helt enkelt vara omtyckt av alla! 

Idag flyttade hon in hos Gunde Svan och hans
familj!! Familjen Svan verkade vara en super helylle familj och med Gunde i spetsen som tävlar till allt.. Ja, tom i duschnng !! Helt galen !!

Om ni har tid får ni gärna hålla tummarna imorgon.. Varför!?!? Jo, vi ska ju till banken imorgon !! Hoppas, Hoppas

Natt och sov gott

Stopp !!

nejSå här så det ut då... Stopphanden!! Mitten på 80-talet bar iallafall jag en sådan här "knapp" Rör inte min kompis stod för att man var emot mobbning !! Det gör jag än idag !

I måndags kom knappen tillbaka ! Efter det att SD fick så många röster i valet så har Aftonbladet startat en kampanj!
VI GILLAR OLIKA !
Så här står det om kampanjen:
Ett parti som säger att alla måste vara lika för att gå upp i den svenska nationen har kommit in i Sveriges riksdag. Det är en farlig dröm som vädjar till vår rädsla. Vi gillar inte främlingsfientlighet. Vi gillar olika. /Aftonbladet

Jag står för allt detta och har nu beställt knapar till hela familjen..
Du kan också köpa knappen HÄR !!

Skummtimmen

Av Johan Theorin!!
En dimmig sensommardag i början av sjuttiotalet på norra Öland försvinner en liten pojke utan några som helst spår. I dagar letar familjen, polisen och frivilliga efter honom. Tjugo år senare får pojkens mor Julia ett oväntat telefonsamtal från sin far, den åldrige sjökaptenen Gerlof Davidsson. Han ber henne komma till Öland för att hjälpa honom med efterforskningar kring dottersonens försvinnande.

Julia återvänder till sin barndomsö och tillsammans börjar de söka i det förflutna. Först nu får hon höra talas om en mytomspunnen ölänning, Nils Kant, som en gång satte skräck i en hel bygd. Han är död och begraven sedan länge, långt innan Julias pojke försvann. Ändå sägs han ibland vandra på det öländska alvaret i skymningen. I skumtimmen.

Tyckte boken var jätte trög ibörjan, kom liksom inte in i boken förren jag lyssnat på halva boken... Men sedan blev jag helt trollbunden till boken.. Ska med spänning nu börja lyssna på bok nummer två, Nattfåk...

Boken får 3¤¤¤ av 5


Tio små negerpojkar !!

Och så var det bara en kvar !!
Puben på Karlskronagatan som erbjuder thai- och kinesisk mat förlorar nu sitt serveringstillstånd.
Stök och oreda plus servering av starköl till en minderårig person är de direkta anledningarna till att puben, inrymd i före detta PC-Pubens lokaler, mister sina serveringsrättigheter.

Publivet i lilla Ronneby är snart helt dött... Bara en bup återstår här och den vill jag inte ens besöka och det har med ägarna att göra !! Det är samma ägare som har förstört MÅNGA unga människors liv med sina maffia metoder. 
Visst har vi några resturanger kvar men vill jag bara gå ut och ta en öl så blir det att fara in till Karlskrona !!

Nu är det jobb som gäller..

Dagens lilla vits !


Efter en natt med mycket sex ser mannen ett foto på en annan man på hennes sängbord. Han blir lite orolig och frågar - Är det din man? Nej så klart det inte är säger kvinnan och kryper lite närmare
- Din..pojkvän då? Fortsätter han. Nej absolut inte svarar hon och nafsarhonom i örat..
- Är det din pappa eller bror då? ...Nej nej nej svarar hon
- Men vem faan är det då? Då svarar kvinnan : Det är jag, innan operationen!

VÄRLDENS BÄSTA !!!


Måste bara säga en sak !! Jag har VÄRLDENS BÄSTA arbetskamrater, svärmor, svärfar, svåger och svägerska...

Har ju varit utan bil ett bra tag nu och de har verkligen ställt upp för mig och de mina !! Ställt upp så jag kunnat veckohandlat, sett till at vi kommit hem både efter jobb och träning !!
Lånat ut sina bilar så vi har kunnat hämtat barn som missat bussar och jag har kunnat ta mig till både sjukhus och gyn !!

Tack ALLA för att ni finns för oss !!

Döden !!


Jag dog idag !! Minst tre gånger!!
Först skulle vi springa 2 kilometer, jag orkade en sedan kändes det som att benen skulle brinna upp.. Återigen blev jag imponerad av Patricia.. Hon sprang bägge varven !!
Patricia, du gör mig så STOLT !! Om du är snäll kanske tomten kommer med rosa boxhandskar till jul ;)
Medans de andra sprang andra varvet så hoppade vi andra som inte orkade rep !!
Sedan har vi övat fotarbete och krokar idag.. Så jävla roligt men oj vad jobbigt !! Kände mig som en duracellkanin en stund ;)  Haha !! Såg säkert ut som en också..

Nä nu blir det duschen sedan hopp i säng !! Heldag imorgon 0800-1730 !!

Sov gott och var rädda om varandra !!

Ny dag i sikte!!

Uppe med tuppen som vanligt och sitter här och väntar på att lärkarstationen ska öppna. Ska upp dit och lämna lite blod som ska på analysiring !! Inget allvarligt men känns skönt att kolla att allt är som det skall..

Ikväll så är det träning.. Längtar faktiskt eftersom jag inte tränade i söndags.. Nu har jag bara ett problem.. Hur ska jag ta mig dit?!?
Bilen står fortfarande på verkstad !!
Bilen hade gått lite dåligt ett tag så vi lämnade ner den till verkstaden.. Det visade sig vara ventilerna. De var helt igensotade och i en vecka väntade vi på att försäkringsbolaget skulle säga sitt... Vi har en maskinförsäkrning så det blir ju lite billigare för oss än 15000:- Nu visade det sig att även katalysatorn hade brunnit upp, så nu väntar vi igen... Väntar på att försäkringsbolaget ska säga sitt.. En ny katalysator kostar ca 13700:- !! Blir så trött på att vara utan bil..
Idag ska jag fria till någon av mina arbetskamrater och höra om någon vill åka och veckohandla med mig.. Kylskåpet gapar TOMT !!

Nä, nu är det dags att gå!!


Dagens lilla vits !


En sköldpadda gick i en gränd, då han blev rånad av ett gäng sniglar. En kriminalpolis kommer till platsen för att utreda rånet och frågar sköldpaddan om han kunde förklara vad som hände.
Sköldpaddan tittade på kriminalploisenmed en förvirrad blick och svarade:
-Jag vet inte!! Det gick så FORT!!!! :)

Hoppsan...

Idag vet jag inte vad som hänt... Över 90 besökare.. Hmmm... Det här är lite lustigt ibland.. Oftast ligger jag runt 50 läsare om dagen och sedan ibland..... Så smäller det bara till... Jaja, roligt är det iallafall och speciellt när läsare lämnar kommentarer.. ;)

Idag har jag varit VÄLDIGT off... Skit väder HELA dagen och sedan detta med att Sd har kommit in i Riksdagen har ju också gjort mig väldigt nere.. 
Men som min älskade Pelle skrev på sin FB i dag:

Ännu ett demokratiskt val i Sverige är genomfört. Nu är det bara att gilla läget och hålla ut i 4 år till.. och apropå Pelle så är han med på nyheterna idag!! 
 

3.43 in i programmet talar min Pelle i nyheterna.... Men fy vad illar det låter.. Ronneby dialekten låter hemsk ...
Nu säger jag god natt och hoppas på bättre väder imorgon !!


Dagens lilla vits !


En blondin sade till sin tilfälliga sängpartner:
- Idag träffade jag en mycket snäll kille som gav mig 5 kr bara för att jag skulle klättra upp i ett träd!
- Dummer, han ville ju bara se dina trosor! Nästa dag:
- Idag träffade jag en mycket snäll kille som gav mig en glass bara för att jag skulle klättra upp i ett träd...!
- Dummer, han ville ju bara se dina trosor!
- Haha idag lurade jag honom, jag hade inga!

Hjälp !!

Vad hände?!? SD kom in i riksdagen... I dag skäms jag för att vara svensk !!

Hur i HELVETE har det svenska folket tänkt.. Att lägga sin röst på ett RASISTISKT parti..

Det gör ont i hela mig !! Detta är en skam för Sverige !!!
Jag hittar inte mera ord !!

Glass med gubbar !!

Idag har jag umgåtts med min älskade make HELA dagen.. Känns som det var evighet sedan sist !!

Uppe redan vid 6 och klockan 0800 var vi och gjorde vår plikt! Jag var nummer två i "min" vallokal ;)

Sedan satte jag och Pelle oss i kommunens bil och körde upp till Lysekil.. Cirka 6 mil norr om Göteborg..
Där blev vi bjudna på jordgubbar och glass.. Mumma ...

Efter cirka en timme så körde vi hem igen ;) Visst det låter väl tråkigt att sitta i en bil en hel dag, men när man kan göra en annan människa så glad så är det värt det.. Plus att vi faktiskt löste många världsproblem i bilen...

Nu är jag riktigt trött så jag skiter i valvakan och går och lägger mig..

NattiNatt

Dagens lilla vits !


En kille går in på en bar och säger till bartender, "Ge mig en stor vodka."

Bartender säger: "Wow, du måste ha haft jobbig dag."

"Ja, jag precis fått reda på att min äldsta son är homosexuell."
...
Nästa dag kommer samma kille i baren och ber om stor vodka igen. När
bartendern frågar vad som är fel säger han: "Jag fick just reda på att
min yngste son också är homosexuell!"

På tredje dagen, kommer samma kille in på baren och beställer
ytterligare en stor vodka. Bartendern säger: "Jesus! Är det inte någon i
din familj som gillar kvinnor?"

Mannen kollar ner i drinken och säger, "Jo, min fru!"

Ristade in hakkors i pannan – på sig själv

Läste just detta på Aftonbladet.se.... Säger bara en sak !! DJÄVLA IDIOT !!!

MALMÖ.
Hakkorset i sverigedemokratens panna har han sannolikt ristat in själv.

Det tror både rättsläkaren och polisen. Därför är David von Arnold Antoni nu själv misstänkt för brott.
Det var förra fredagen som sverigedemokraten David von Arnold Antoni larmade Malmöpolisen och berättade att två män övermannat honom i hans lägenhet. Han påstod sig ha blivit misshandlad och fått ett hakkors inskuret i pannan.
– Det var två män i 20-årsåldern som talade ett arabiskklingande språk, förklarade han. Innan de försvann kallade de mig för svennedjävel.
En stor polisinsats drogs igång men gärningsmännen hittade inte. Sannolikt för att de inte finns. Rättsläkaren som undersökt offret tror nämnligen inte på hans berättelse.
”Starka skäl beträffande läge och utseende talar för att skadan är självförvållad” heter det i utlåtandet som Sydsvenskan tagit del av.

Nio på en tiogradig skala

Bedömningen görs efter att ha granskat hur djupa knivskadorna är och hur kniven varit vinklad. På en tiogradig skala klassar rättsläkaren sannolikheten för att skadan är en fejk som nio.
– Det är för djävligt, inte bara för att det kostar resurser, utan det han har gjort kan inte vara annat än röstfiske, säger en väl initierad polis till Sydsvenskan.
Eftersom polisen inte heller hittat några spår i David von Arnold Antonis lägenhet bedömer man hans anmälan som falsk och han kommer nu själv att kallas till förhör som misstänkt för brottet falsklarm.

Förvånad över beskedet

Själv är han mest förvånad.
– Rättsläkarens intyg är inte sanningsenligt, säger han till Aftonbladet. Jag accepterar inte hans bedömning.
– Det jag sagt i min anmälan är riktigt. Jag blev överfallen av två män som ristade in ett hakkors i min panna.
Men polisen tror dig ju inte.
– Det vet jag inget om.
Kan vi få fotografera din skada i pannan?
– Nej.


Aktiv !!

Fick just denna bild av Tiza...  Hon är väldigt aktiv med att söka fakta ang vårt stundande val...
Fast jag undrar lite hur han den där Magnus tänker egentligen, för visst kan vi svenska också baka pizzor och visst kan invandrare gör annat är att baka pizzor... Eller??
På hans sida får man svaret !!

Nu ska jag damma klart här och sedan ner till jobbet.. Tiza skulle komma inom ikväll med lite gott hon har bakat!!

GotGottigottgott !!


Det är vår skyldighet att rösta!

Demokratins grundtanke är:  En människa, en röst
Din röst väger lika tungt som min.  Alla röster väger lika tungt.  Den vilar på principen om alla människors lika värde
, varje människas okränkbarhet.

Demokrati är inte en gång för alla vunnen.  Demokratin måste försvaras hela tiden.  Alla måste hjälpas åt att försvara och upprätthålla demokratin. Demokrati förutsätter aktiva medborgare och dialog med beslutsfattare.

Demokratin liksom de flesta andra samhällsföreteelser befinner sig i ständig förändring. 

Rättigheter i en demokrati:

 • Frihet att bilda och gå med i organisationer
 • Yttrandefrihet
 • Rätt att rösta
 • Valbarhet till offentliga uppdrag
 • Rätt för politiska ledare att konkurrera om stöd
 • Rätt för politiska ledare att konkurrera om röster
 • Alternativa informationskällor
 • Fria och rättvisa val (öppna, ärligt genomförda, en person - en röst) som avgör vem skall ha förtroendeposterna
 • Institutioner för att göra den offentliga politiken beroende av röster och andra uttryck för preferenser.

 Skyldigheter i en demokrati:

 • försvara och upprätthålla demokratin
 • göra din röst och åsikt hörd
 • lyssna till andra
 • ta helhetsansvar, d v s även för de i minoritet i en demokrati
 • att gå och rösta
 • utkräva ansvar av de som fått ett förtroendeuppdrag och av politiker

Kliv upp från soffan och gå och rösta, din röst är VIKTIG!


Osvenskt !!


Dagens lilla vits !


En 85-årig man går till läkaren för att frysa in sin sädesvätska. Han får med sig ett rör hem som han blir ombedd att använda och ta med sig tillbaka till läkarmottagningen. Dagen efter kommer mannen tillbaka med ett tomt rör.
- Vad hände? frågar läkaren.
- Jo, börjar mannen, först bad jag min fru om hjälp. Hon försökte först med högerhanden och sedan med vänsterhanden, men ingenting hjälpte. Sen försökte hon med munnen, först med tänderna inne och sedan utan tänder, men ingenting hjälpte. Till slut bad vi grannfrun om hjälp, men inte ens det hjälpte.
- Bad ni grannfrun om hjälp! utbrister läkaren förskräckt.
- Javisst! Men det spelade ingen roll – vi fick ju inte upp det där förbannade röret ändå.

Bedtime !!

Goofy Bedtime
Dag att krypa till kojs...

Haft en super trevlig kväll på jobbet tilsammans med Lotta och lite ungdomar!

Jobbar imorgon kväll också så det gäller nu att få lite sömn så jag orkar!! Känns rättså bra att jobba till halv tolv om kvällen..

Avslutar dagen med Carolas godnattsång som jag ofta sjöng för barnen när de var små!

Kom till ro, lilla älskling
Finn ro och hör min röst
Kom och lägg dig ned på mammas varma bröst
Jag älskar dig så, o min kärlek är störst
Så jag sjunger god natt, god natt
Jag säger god natt, god natt, jag säger god natt


Stor som en femma !!!


Just nu har jag en puls på 390 i sekunden..
Har precis kommit upp från tvättstugan och möttes av denna STORA krabat !!! Jag hatar verkligen spindlar och just nu känns det som han kryper över hela min kropp!! Kommer inte sätta min fot där nere igen om inte någon har DÖDAT den...

Jag har en fruktansvärd fobi för dessa monster.. Har visserligen blivit bättre med åren men när de är så har fruktansvärt stora får jag panik !! Tror inte ens jag fick igång maskinerna där nere..

Nä, det blir till att väcka Pelle så han får gå ner och döda fanskapet.. Så om det blir regn får ni skylla på mig !!

Snart ska jag sticka och jobba.. Jobbar till halv tolv i natt och hoppas på MÅNGA ungdomar !

Hopp och hej !!

Dagens lilla vits !


En ung flicka från Italien besökte en indianstam i Nordamerika. En dag fick hon rida in till grannbyn med hövdingens son, som var känd för sin bittra uppsyn och sitt dåliga humör. Men efter bara några meter började hövdingens son att tjoa och skratta och ryta som ett brunstigt lejon på savannen. Invånarna i grannbyn hörde det galopperande paret komma på lång väg. Medan sonen glatt traskade in i lanthandeln kom en farbror fram till italienskan och frågade vad i all sin dar hon hade gjort med den oborstade ynglingen.
- Jag har ingen aning! Jag satt tyst och stilla bakom honom hela vägen och höll fast i sadelhornet för att inte ramla av.
- Damen! Indianer rider inte med sadel…

Musse Pigg !!


Här kommer lite kloka ord från min hjälte Musse Pigg !! Han är en klok liten mus som vill alla väl!


Nu ska jag dra in till Karlskrona på äventyr och är hemma om ett par timmar igen..See you soon !


Ord !


Vänliga ord, förstående ord, snälla ord,
hoppfyllda ord, glädjefulla ord.
Ord som ger tröst och trygghet,
ord som får en att känna
att man är betydelsefull.


Hårda ord, kalla ord, ord som förstör
och spränger sönder, utplånar,
ord som får en att känna sig liten och rädd.


Ett ord betyder så mycket.


Det kan hjälpa och det kan stjälpa.


Svar till...

Marie Pettersson om Min låt till min älskade Pelle:

Sitter här och lyssnar och tittar på bilderna,med tårarna rinnandes ner för mina kinder.Det va det bästa jag har hört på länge och med de fina bilderna till. Sedan känner jag ju er och vet vilka fina personer ni är så det tog lite extra på mig.Du är så duktig Catrin....superbra. Kramar till dig och Pelle.

Tack Marie !! Det värmde JÄTTE mycket !! Saknar er båda och hoppas att vi ses snart !! 


Nu ska jag hoppa i säng.. Haft en lång dag idag också.. Varit på kilnfys med min hand och fått massa elstötar i nerverna så handen hoppade värre än en studsboll.. Lite läskigt att inte ha kontroll över sin hand.. När hos sedan gjorde samma ska på min friska hand så var det bara tummen som studsade ;)
I morgon ska en läkare titta på resultaten och sedan blir det remiss till ortopeden... Söterskan som gjorde testerna på mig sa att jag var ett klockrent fall för inklämning av ulnarisnerven.. Detta uppstår när det blir tryck på nerven i armbågsnivå. Tillståndet kallas även för ulnarisentrapment i armbågen eller kubitaltunnelsyndrom. Ulnarisnerven är en av de stora nerverna ner till underarm samt hand. Det är den nerv som vid slag ger så kallad "änkestöt" i armbågen. Tidiga symtom är domningar nattetid i lill- och ringfinger. Senare utvecklas symtomen till återkommande eller konstanta domningar och stickningar i fingrarna även dagtid, med tillägg av svaghet och fumlighet i handen. I sena stadier tillkommer värk i armbågen på lillfingersidan samt oförmåga att helt räta ut lill- och ringfinger, så kallad klofingerfelställning...

Så nu fick ni lite sjukdomsutbildning också...

God natt


Dagens lilla vits !


Det var en gång en spermie som låg i hårdträning. Han
tränade och tränade, simmade och simmade för att göra sig redo för det stora loppet. Tiden gick och han kände sig i toppform. Sen kom den dag då han kände att nu, nu är det äntligen dags för "The Real Thing"
Han gjorde sig redo och simmade utav bara fan. Han var så snabb att han ledde loppet redan efter halva sträckan, när han plötsligt såg två figurer som satt på varsin pall längs banan. I förbifarten ropade han
till dem båda:
- Ni vet väl att det gäller att simma utav helvete om man skall ha någon chans till seger? Då svarade de två:
- Inte fan vet vi något om det, vi är tandtroll!

Avslut..

Avslutar kvällen med lite kloka ord !!

God natt gott folk!
Dags för sängen efter en lång arbetsdag igen !! Känns som det snart räcker med långa arbetspass nu !! Kanske att det är dags för lite avlastning nu.. Vi orkar inte hur mycket som helst !! och nu pratar jag för oss alla !! Eller!?!


Sluta gnäll!!

Ur dagens BLT:
En 83-årig man är nu åtalad efter att han hällt en hink vatten på sin kvinnliga granne. När hon vägrade släcka sin cigarett gjorde han det åt henne.
Det var i augusti i år som mannen bad henne släcka cigaretten som hon rökte på balkongen under hans. När hon vägrade, hällde han en tioliters spann med vatten över henne.

Detta gjorde mig full i skratt !! Goégubbe tänkte jag först, men sedan tänkte jag efter lite.. Detta är säkert en sådan där surgubbe som bara gnäller och gnäller på allt och alla. Helst då vara ungdomar. För om en ungdom hade gjort något sådant hade säkert gubben blivit skvatt galen.. Fast det kanske han redan är..
Sedan tänkte jag vidare hur media vinklar detta.. På nätet var det bara dessa små rader men jag tror att om det varit en ungdom så hade det varit meter lång text... Eller, tänker jag fel?!?


Onsdag!

Ville bara önska alle en super trevlig dag !!

Själv mår jag på topp, visst har jag träningsvärk, men det är go värk.. Ont har jag ju alltid ändå..

En klok man sa en gång: Problemet är inte de onda människorna, utan de goda människornas tystnad. 

Dagens lilla vits !


Kjell Bjarne kom hem med en flott ny damcykel.
- Var har du fått tag i den, frågade hans mamma.
- Jag satt i skogkanten och flirta med Petra, då tog hon av sig byxorna och sa att jag skulle få ta vad jag ville ha. Då tog jag cykeln.
- Det gjorde du rätt i, Kjell Bjarne. Det är ju inte säkert byxorna hade passat..

Lycka !!Vilken seger vi har haft idag på träningen !! Vi kämpade alla tre idag så mjölksyran bara sprutade !!
I slutet skulle vi vara tre stycken som jobbade ihop. Två skulle stå utanför ringen, den tredje inne i ringen. Jag och Patricia ställde oss på varsin sida och Lisa slog kullerbytta på kullerbytta.. Upp framför oss och boxade på våra mitsar.. Sedan var det min tur.. Inte slagit en kullerbytta på säkert 20 år men visst lyckades jag... När det sedan var Patricias tur blev det tvärstopp.. KAN INTE !! Har aldrig kunnat och vill säkert inte heller. Hon slapp och sprang istället mellan mig och Lisa..
När vi sedan var klara gick Patricia upp i ringen med mig igen och hon LYCKADES !! Patricia 20 år har lyckats slå en kullerbytta !!

Detta är en jätte kul grej att vi tränar tillsammans och det ska bli riktigt skoj att Nathalie också vill följa med, men först måste hon bli frisk. Den stackaren har ju åkt på  världens förkylning !! Känns så roligt att göra saker tillsammans med sina tjejer och att de VILL göra saker med mig !!

NU ska jag gå och lägga mig och hoppas att träningsvärken inte blir allt för jobbig imorgon !!

God natt !!

Boxning igen !!


Ska trots träningsvärken och snart åka och träna !! Ska bli JÄTTE härlgt !!


Var uppe en sväng hos Yvonne! Världens bästa frisör... *smicker*
Har ju klippt lite tuppkamsfrisyr men jag får den inte till att stå en hel dag ! Igår sa ungarna att jag hade en snygg raggarfrisyr och det vill jag ju INTE !!! Men nu är den lite kortare så den åkar med en heldag i stående läge och inte något raggarslick här inte ;)

Nä, nu ska jag och min fyrfota vän ut en sväng innan vi kör upp till Kallinge för att boxas lite ..

Hej så länge

Lyssna och tänkefter!!


Dagens lilla vits !


En mor stod i köket och kunde höra hur hennes son lekte med sin tågbana inne i vardagsrummet. Hon hörde honom säga:
"Så har vi kommit till Malmö Central. Alla ni lata rövhål som ska av, se
till att det går jävligt snabbt SÅ VI KAN KOMMA VIDARE!!!"

Mamman blev chockad över vad hon hörde, och skyndade sig in till sonen.
..."Vi använder verkligen inte sådant språk i detta hus! Gå upp på ditt rum och
stanna där i två timmar. Om du kan prata ordentligt när de två timmarna gått, kan du komma ner och leka med din tågbana igen."
Efter två timmar kommer pojken ner igen, och sätter sig för att åter leka med tåget.
Från köket hör mamman honom säga:
"Till alla passagerare som nu stiger av vill jag säga tack för denna resa.
Vänligen se till så att ni har alla era tillhörigheter med er. Jag vill samtidigt önska våra nya resenärer välkomna ombord.
...Vi kommer att göra vårt yttersta för att göra denna resa så behaglig som möjligt."
Mamman ler stolt, och sonen fortsätter"...
OCH OM NÅGON AV ER IDIOTER ÄR SURA ÖVER ATT VI ÄR TVÅ TIMMAR SENA, KAN NI GÅ UT OCH PRATA MED DEN FETA KÄRRINGEN I KÖKET!"

AJAJ !!


Träningsvärken sprutar ut ur mina armar och mage.. AJAJAJAJ !!
Men denna värk gör så jävla gott för jag vet att den gör nytta !! Ska på det imorgon igen....

Nu ska jag gå och nanna kudden.. Jobbat mellan 0800 och 2130 idag så jag är rätt så trött !! Imorgon ska jag ringa banken och höra vad de säger om hus köp.. De har ju en regel som säger att man ska lägga en viss procent i kontakt insats och den har ju INTE vi !!  Jaja, vi får se vad de säger !!

Bara en liten fråga.. Har ju börjat med dagens lilla vits!! Ska jag fortsätta eller lägga ner?!?

NattNatt och sov gott !


Dagens lilla vits !Den nygifte Svenska mannen till sin nya fru:
Du måste ha helt klart för dig att på lördagar ska jag på fotbollsmatcher.
Onsdagar & fredagar är det pubkväll med grabbarna.
Tisdagar spelar jag golf!
Ja, ja svarade hon, men du ska veta att här hemma knullas det varje kväll kl 20:00 antingen du är här eller inte!

Boxning !!

Helt slut i HELA kroppen, men jisses vad skoj det var ! Har redan bestämt att vi kör på tisdag igen och då ska Nathalie följa med ! Vi kommer att öka medlemskapet med typ 100% ;)
Sa till tränaren "Beach 2011" her I come.. Bitch menade du?! Nä, det är jag redan, det behöver jag inte träna till !! Fick ett gott skratt till svar!

När vi kom hem så hade Pelle & Nathalie fixat middag!! Potatisgratäng och kyckling... Det var super gott !!

Nu blr det att stryka klart veckans tvätt sedan sängen.. Tuff vecka framför mig!

Var rädd om varandra HELA tiden....

Dagens lilla vits !


En ung söt flicka kom cyklande till affären. Hon parkerade cyklen utanför och gick in för att handla. Medan hon va i affären, så ramlade hennes cykel omkull.
En ung kille som står utanför affären med sina polare, ville vara lite tuff, så när flickan kom ut så ropade han:
Ööhh bruden, cykeln svimmade visst.
 Flickan sv......arade blixtsnabbt
-Jadu grabben, de skulle du också ha gjort om du varit mellan mina ben i en timme!

Djupt chockad !!

Ja, kan jag bli annat.. Steg upp vid 10 idag! Trött efter en hel veckas jobb... Satte mig vid datorn i vanlig ordning innan jag gick ut i köket för att göra frukost.. Vet ni vad som hände då !! Klockan var inte mer än kvart över 10 och båda tejejrna kom upp !?!? UTAN att vi varit inne och väkt dem !!! Jag sprang och hämtade en penna för att göra kryss i taket men Pelle stoppade mig!! Kanske inte är så smart att rita i taket ;)

Vid 12 tiden stack Pelle och jag för att titta på ett hus! Jag är KÄR !!! Ja, jag vet att jag blivit det innan men detta var PERFEKT för oss !!
Blir att ringa banken på tisdag !! SKA ha detta hus !!

Nä nu ska jag vila mig lite.. Klockan halv fem ska jag, Lotta och mina tjejer åka och träna boxning !! Så jag behöver nog vila ordentligt innan dess!!

Skriver mer ikväll om armarna och händerna fortfarande är hela ;)


Gonatt gott folk !!


Veckans ASG


En liten pojke var på en nudiststrand med sina föräldrar.
Pojken: Far, varför har några snoppen upp och andra ner?? Pappan blev paff, men fick en idé och sa...
Jo, de som har den upp är rika och de som har den ner är fattiga.
Okej! sa pojken.
Efter ett tag frågar pappan
- Har du sett mamma??
Pojken: Ja, hon pratade med ...en fattig man..., som plötsligt blev rik..? Och nu håller hon på att pumpa honom på pengar!!! :-)

11 september !

Idag är det nio årsedan som terroattacken mot Usa och resten av världen skedde..
Kolla på klippet som jag hittade på Aftonbladet och läs vidare om vad jag tycker:Det planerade muslimska centrumet i närheten (två kvater) av Ground Zero har hett debatterats i USA.  60% är emot! Jag är för!! Bara för att de terorister tillhörde Islam så är det ju inte så att alla muslimer är terorister.. Det dog människor av alla hudfärger, alla religioner, den dagen och över 100 av dem var muslimer. Det är ju inte så att moskéen ska stå i Ground Zero utan två kvarter därifrån...  Vad tycker ni?!?Äntligen fredag !!

Och jag är döds trött... Har sovit ett par timmar nu under kvällen... Det behövdes..

När jag kom hem efter min träff med T så kände jag att jag orkade inte fixa med middag så det blev tjockismat... Bjöd hit Patricia och Kim också.. Så mysigt att ha alla ungarna hemma.. Då mår jag som bäst !! Men efter det vi ätit färdigt så blev jag helt slut.. Precis som om någon slog mig i skallen med något hårt..
Somnade och Lisa väckte mig strax innan Idol började!! Inte lika bra idag enligt mig! Visst var det några bra, men inte som igår och förgår..

Nä, nu ska jag slänga mig på soffan en stund innan jag kastar mig in i sängen..

Trötter !!

Tittar bara in här för att säga god natt !!

Dödstrött efter en mycket givande dag på jobbet !!

God natt och sov gott !!

Trötter !!

Tittar bara in här för att säga god natt !!

Dödstrött efter en mycket givande dag på jobbet !!

Vad tycks om min nya header !! Visst är den ursnygg!?!?! Alla bilder som jag INTE är med på har jag själv tagit !!
Vill tacka VÄRLDENS bästa svärson Kim som har fixat detta !! TACK!!!

God natt nu och sov gott !!

Ännu mer Idol !!

Oj vad alla är duktiga i år på Idol.. Egentligen helt ofattbart att det finns så många tallanger i lilla Sverige!
Igår var det en tjej som är född och uppvuxen i lilla kallinge som var med.. Hon var grymt duktig och Hrr bagge släppte nog en liten tår, så rörd blev han.
Så här stod det i dagens tidning:
"Få blekingar har lyckats charma Idoljuryn.
Men Frida Östergren från Kallinge övertygade i tvdebuten i går kväll.
Nu är hon klar för slutaudition.
Ändå var hon länge tveksam till att ställa upp.
– Min syster Matilda skickade in en demo till TV4. Jag tittar såklart på Idol, men har aldrig haft tanken på att provsjunga inför juryn, säger 29-åriga Frida Östergren, som numera bor I Stockholm.
Hon är rullstolsburen efter en trafikolycka i Grekland för fem år sedan. Och trots att hon då svävade mellan liv och död vill hon absolut inte framställas som ett offer.
- TV4 var hemma och gjorde ett reportage om mig som sändes i programmet och jag kände redan då att de kanske ville ha med mig för att en sångerska i rullstol skulle bli bra tv. Jag kan bara hoppas att de bedömer mig efter min röst och insats, säger hon.
Trots tveksamheten var Frida Östergren medveten om värdet av några minuters framträdande i tv, inför en miljon tvittare.
– Konkurrensen är otroligt tuff och det gäller att ta alla chanser. Jag ångrar inte att jag ställde upp. Det var en stor och spännande upplevelse.
Hon får inte avslöja vad som händer under den avgörande auditionveckan på Oscarsteatern i Stockholm. Men klart är att hon är en av 100 som är med i slutgallringen.
– Det är inte illa. Det var ändå 15 000 som sökte till Idol i år. Det är inte alla som får chansen att sjunga inför miljoner tvtittare och dessutom få beröm av Idoljuryn.
Frida Östergrens tvdebut var speciell av många anledningar.
Hon sjöng favoritartisten Ane Bruns lågmälda version av Alphavilles Big in Japan.
Och det var första gången hon sjöng och spelade piano inför en publik överhuvudtaget.
– Jag spelar inte piano så mycket så det var lite speciellt att göra det framför Idoljuryn och inför alla tvtittare. Men det gick ju bra och när jag väl sjöng så släppte nervositeten.
Anders Bagge i Idoljuryn hyllade Frida Östergrens insats.
– Du har närvaro och en vacker röst. Det är klart du går vidare, sa han innan guldbiljetten till nästa omgång överlämnades."

Lyssna själva och NJUT !!


Klok liten tjej !!

Hittade dett blogginlägg för en stund sedan !! Klok liten tjej !!

“Den ska vara på Internet så alla ser”

By IT-mamman | September 5, 2010

5-åringen ser på Lilla Aktuellt där de berättar att det finns ett parti som inte vill att vem som helst ska få komma in i vårt land. Bara vissa. Om de har rätt hudfärg.

Några dagar senare har hon funderat:

Om inte alla får komma hit blir dom ju ledsna. Och tänk om inte grannarnas kusiner från USA får komma, då kan vi ju inte leka!

Jag förstår inte riktigt, kopplar inte till TV-programmet. Men hon fortsätter:

Jag ska göra en skylt. En som säger att alla får komma hit, så man vet att vi bor i ett land som vill det.

Jo, hennes pappa brukar knåpa med Skyltat.se, så hon har koll på vikten av bra skyltar.

Så ritar hon sin skylt på datorn med fingret och säger:

Den ska vara på Internet så alla ser.

Okej.

Den där blomman, den är misstänkt lik… partiet som jag inte ska rösta på. Och visst fattar man vad den betyder?

Rösta när det är dags. Så världen får bli lite vackrare. En aning rikare på kärlek.


ÄNTLIGEN !!!

Läste just detta på blt.se :

Höjd åldersgräns för lugnare nöjesliv på Brunnen

Ronneby Brunn gör höstens nöjessatsning på en lite äldre publik. På fredagarna ska de som fyllt 33 år roa sig och på lördagar höjs åldersgränsen till 22 år i nattklubben. Detta för att slippa stökigheterna.

Den 1 oktober är det premiär för Club 33 med coverbandet Take Two och nostalgi-discjockey. Gästerna kommer att kunna roa sig både i lobbybaren och på nedre plan i nattklubben Natti. Lokala coverband och dj svarar för musiken.
Nya Natti invigs den 25 september. Just nu pågår en uppfräschning i nattklubben som bland annat innebär ljusare lokaler.
– I samband med invigningen höjs åldersgränsen till 22 från tidigare 18 år, säger Jan Wikskär, vd på Brunnen.
Han vill erbjuda gästerna ett lugnare Natti.
– Det går inte att kombinera hotellverksamheten med en 18-årsgräns på nattklubben, säger Jan Wikskär.

Jag hoppas nu verkligen att Ronnebyfolket köper detta.. Jag gör det iallafall !! Detta har jag eftersökt LÄNGE här i Ronneby !! 1 gång i månaden kan vara lagom !! Har inte varit på Natti på säkert 7 år, har helt enkelt varit för gammal. Eller rättare sagt de andra har varit på tok för unga. Jo förresten jag var där förra året då vi hade TVlaget här.. Jag var där i typ 10 minuter, sedan åkte jag hem... Bara massa småfolk !!

Nä, vetekudde på magen sedan sängen !!

God natt alla vänner där ute


Bästa på LÄNGE

HUNDRAÅRINGEN SOM KLEV UT GENOM FÖNSTRET OCH FÖRSVANN Av Jonas Jonasson
Piratförlaget 2009 

Allan Karlsson fyller 100 år och på äldreboende som han bor på ska de ha en fest för honom. Allan själv är inte särskilt glad i detta och precis innan festen ska börja öppnar han fönstret och kliver ut på gatan. Han promenerar iväg och kommer till slut till järnvägsstationen. Han känner lust att åka iväg någonstans, men han har inte så mycket pengar med sig. Han bestämmer sig därför att ta bussen och åka dit han kommer för 50 kronor.
När han väntar på att bussen ska komma sätter han sig i väntrummet. En ung man kommer fram och frågar Allan om han kan vakta hans rullväska medan han går på toaletten. ”Visst”, säger Allan. Helt plötsligt kommer bussen in, men mannen har inte kommit från toaletten än. Allan tar med sig väskan och chauffören lägger in den i bagagerummet och sedan kör bussen iväg.

Efter det börjar det stora äventyret för 100-åringen. Under sin resa runt om i Sverige träffar han på många spännande människor som han tar följe med. Han får också vara med om flera spännande händelser innan resan tar slut.

Parallellt med nutid får läsarna även följa Allans resa genom livet. Resan börjar när Allan är mycket ung och tar jobb på en båt till Amerika. Från Amerika går hans färd till många andra stora länder och han blir god vän med betydelsefulla människor, som till exempel olika presidenter. Under nästan hela sitt liv färdas han runt om i världen. Till Sverige återkommer han strax innan hans 100-års dag och då hamnar han på äldreboendet. Något som Allan inte är så förtjust i. Slutet blir en överraskning.

En helt UNDERBAR bok som år 2009 utsågs till årets roligaste bok, jag kan inget annat än hålla med !!
LÄS DEN !!!
Boken får 5¤¤¤¤¤ av 5


Idol!!

Då har år 2010´s Idol startat och måste säga att Stockholm och dagens program chockade mig lite!! De var ju jätte många som gick vidare och inte alls någon förnedrings Tv som Idol brukar vara.. Ja iallafall auditionavsnitten !! Kul att programmet VÅGAR vara annorlunda.. Blev jätte imponerad på den 20åriga tjej som för tre årsedan vaknade upp en morgon och inte hade någon röst alls.. Högrastämbandet hade fått någon nervkolaps.. Stämbandet hade ingen kontakt med hjärnan.. Nu tre år senare kliver hon in frmför juryn och gör de helt mål lösa med en egen skriven låt.. Hoppas hon går långt !! Tjejen heter Malin Brännlund !!

Nä, nu ska hjälpa Lisa med läxan, sedan sova !!

God Natt !!


Klarade dagen galant.. Febern bort !! Har nog lurat min förskylning !! Yes !!

Nu är det dags att sussa en stund.... Så jag håller min kropp frisk !! Vill som sagt inte vara sjuk !!

NattNatt och sov gott

Pigg!?!

Ja, pigg nog iallafall för att jobba !! Men utan panodil blir det nog svårt.. För så fort jag anstränger mig det minsta lilla börja det snurra och svetten rinner uppför ryggen... Så jag har nog feber !!
Nä nu ska jag fixa iordning mig själv och hemmet innan det är dags för jobbet !!

Tack alla för alla fina komentarer som jag fått för "min" låt !! Det värmer ;)

Min låt till min älskade Pelle

Bilderna blev lite suddiga, men skit i det !! Tack Johan och Ulle för en helt underbar eftermidda och kväll !!Till dig Pelle !!


Min tur !!

Trött, febrig, halsont och känner mig allmänt dålig !!

Vill verkligen inte vara sjuk, har varken tid eller lust .. Men eftersom halva familjen redan legat så är det väl bara att gilla läget...

Idag har vi varit och firat Kim som fyllde år i onsdags... Massa goda kakor som vanligt ;)

Nu är det snart lite skoj på Tvn och jag ska ta och stryka klart veckotvätten, sedan blir det 2 alvedon och sängen... Vill vara frisk imorgon och INTE sjuk !!

Hoppas att alla haft en skön helg !!


SÅÅÅ KUL !!

Nyss hemkommen från Ulle och Johan !! Detta var nog det roligaste jag gjort på länge !! 

Ulle kom och hämtade mig vid 15 tiden och sedan åkte vi ham till henne och Johan.. Johan var och spelade på ett bröllop i Kyrkuhlt så vi hade en stund för oss själva.. Ulle fixade till lite mat till oss. Oxfile i mögelostsås med änglahårspasta.. MUMMA !! 
Lite rödvin blev det också.. 

När Johan sedan kom hem riggade han om vardagsrummet till en studio... Det tråkiga var att det gick så himla snabbt.. Jag stte låten på först försöket.. Missade bara en mening som vi fick ta om...  Det som tog tid var när Johan skulle lägga till kör och gitarr.. Är så nöjd med min "låt" !!

Ska nu försöka lägga ut "min" låt ;) men Lisa eller Kim får nog hjälpa mig !!

NU ska jag gå och lägga mig för jag är rätt så dragen av allt vin vi hinkade i oss när vi väntade på att Johan skille bli klar !! Tack för en super dag/kväll

Sjunde himlen...

Jo, 1999 vann faktiskt Charlott Nilsson men Tusen och en natt !!! När den vann i Jerusalem tittade jag INTE på finalen för jag trodde inte att hon hade någon chans och så går hon och vinner hela tjotaballongen ;)

Ikväll ska jag jobba... Disco på Ron för alla högstadieelever här i Ronneby.. Ska bli riktigt skoj och hoppas att det kommer måååånga elever !!

Ses imorgon... Tjo och tjim

Övar och övar...

Ja, snart kommer väl grannarna hit och be mig byta låt.... Men se det tänker jag inte göra... För imorgon smäller det !!
Jag ska spela in vår låt.. Min och Pelles.. Ja okej då.. Arvingarnas låt.. Visste ni att det är Lena PH och Torgny Södergren som skrivit låten!? Låten var med i Melodifestivalen 1999 och kom på tredje plats.. Arvingarna fick sjunga låten 2 gånger för att det blev något tjabb med ljudet.. Vet ni vem som vann det året ?? Jag vet !?!?  Nä, nu ska jag öva vidare !!! Have a nice day !!


Knarka !!

Mår nu bättre i min höft men är ju rätt nerderogad av värktabletter.... Som jag skrev innan är jag emot att äta tabletter...
När jag var som sämst i min fibro levde jag ju bokstavligen på tabletter.. Under den värsta tiden åt jag ca 12 starka värktabletter om dagen, uppdelat på 4 gånger... Eftersom jag åt så mycket ville ju inte magen vara med så jag fick äta tabletter för det också.. Toppen på detta var ju att jag blev rättså deprimerad av all värk och alla tabletter och vad gör man då... Jo, man får ännumera tabletter, så kallade lyckopiller...
Under ett år höll jag på att avgifta mig själv och har knappt ätit några sedan dess.. Vill inte börja knarka tabletter igen... Vill vara smärtfri UTAN massa knark !!

Nu ska jag lägga mig på spikmattan en stund och sedan SOVA....

God natt och glöm inte att le mot någon imorgon... Ett leende kan rädda någon annans dag !!

Natt!!

Inte många timmars sömn här inte... Min hörge höft och ben har bråkat HELA natten... varje gång jag skulle vända på mig har jag vaknat av smärta ! Och då skaa ni veta jag ligger inte stilla på natten utan far omkring som ett jihu i sängen...

Blir till att knapra voltaren ett tag igen... Ååååå hatar att käka tabletter.. Tycker jag har ätit tillräckligt i mina dar...

Nä, nu måste jag skynda mig.. Ska hämta exet om en stund sedan ner till Karlshamn och träffa Lisas lärare.. Knepig människa ;)

In love !!


Har varit i skogen tillsammans med min arbetskamrater idag och slagits med myggen... Kommunal hade fixat ett höstrus för sina medlemar.. Inte sprang jag iallafall, men en härlig promenad blev det iallafall...

En liten tipspromenad had vi och jag hade 9 rätt av 10 och vann en liten chokladask... I <3 choklad

Nu ska jag titta färdigt på Fångarna sedan blir det sängen.. Upp tidigt i morgon för ska på möte i Lisas skola !!

God natt och sov gott !!!


RSS 2.0