Hur kan man.....

Slå sitt barn ??
Läste en artikel i Aftonbladet nyss om barnmisshandel.. Hur kan man slå och göra sitt egna kött och blod illa??. Man kan inte vara frisk om man gör så...

Jag kommer ihåg när jag just hade fått Patricia. Jag var nyss fyllda 20 och hade ingen stor erfarenhet av barn. Hon var ett väldigt skrikigt barn och ville aldrig vara själv. Så jag gick jämt med henne på armen. Men ibland skrek hon ju ändå. Jag kände ilskan inom mig och ibland kände jag att jag bara ville kasta henne i golvet bara hon blev tyst. Jag blev rädd för mig själv och gick och pratade med en sköterska på Bvc. Hon skrattade lite lätt åt mig och sa att det var rätt vanligt att tänka och känna så. Inget jag skulle vara rädd för. Hon sa att så länge jag hade spärren att INTE göra mitt barn illa så var det ju ingen fara. Den spärren hade jag, har ALDRIG skadat något av mina barn.


Ur Aftonbladet i går 30/1-09

"Under 2008 anmäldes sammanlagt 10 419 fall av misshandel av barn upp till 14 år, enligt Brottsförebyggande rådet. På tio år har fallen av misshandel av barn mellan 0 och 6 år ökat med 134 procent. För barn mellan 7 och 14 år har misshandeln ökat med 80 procent.

Nu rapporterar även Bris att barnmisshandeln ökar. Förra året hörde 1857 barn av sig om fysisk misshandel.

- Det är den högsta siffran på fem år, säger Jenny Ingårda, sakkunnig på barnmisshandel vid Bris."

Varför ökar barnmisshandlen och varför låter vi det andra ske. Vi andra som finns runt omkring de här barnen måste aggera och måste göra det NU. Jag tycker det är bättre att ringa exempelvis Soc en gång för mycket än inte alls. Det är ju VÅRA barn det handlar om.. Inte deras eller grannens. Hur ska dessa barn annars kunna lite på oss vuxna..
Det får inte gå så långt igen som det ex gjorde med Bobby, där ett helt samhälle står och tittar på och INGEN gör
något.
Ibland känner jag att jag skulle vilja skaffa mig en buss så jag kunne åka runt och rädda alla barn som far illa. Ja, jag vet att det inte går men tänk om alla vi Vettiga vuxna kunne ta vårt ansvar så skulle världen se mycket bättre ut !!!


Glöm aldrig bort att älska din nästa !!


Jag är Med i en tävling...


Lite fredagsskoj


Stirra på de fyra prickarnai mitten av bilden i ca 30 sekunder, lyft blicken och titta sedan mot en vägg
(eller bara blunda)
Vad ser du????

Bilden har jag ärligt stulit från http://annef.blogg.se/

Caj KarlssonHär är en annan låt som jag också tycker om med Caj !!

Att vara STOLT !!!


Hade en  diskussion idag med eleverna i sjuan på vår torsdags samling.. Diskussions ämnet var Stolthet..
Att vara stolt ! Vad är det för en 13-14 åring? Ungdomarna fick först frågan, Vad kan man vara stolt över? Sedan fick de "brainstorma" och jag skrev på tavlan.
Dessa orden skrev jag (
kommer inte ihåg alla)
* Vännerna
* Famijen
* Saker
* Resultat
* Prestationer
* Sig själv
Närväl orden var nerskrivna så fick eleverna tala om vad de själva var stolta över.. Vännerna och familjen sa de flesta. Någon var nöjd med ett provresultat ;)
Nästa fråga var om det var fel att vara stolt. De flesta sa att det inte var det men en tjej sa att det kan ju ocks bli skryt av det hela. Att det tjatas exempelvis om en tröja man är stolt över. Jag sa då att i mina ögon så är skryt något som mottagaren hör, inte den som är stolt.
Tog exemplet om en ny tröja. Jag är jätte stolt över min nya tröja och säger det till alla. Jag bär min tröja med stolthet över att jag haft råd att köpa den ;)  Då finns det ju alltid någon som blir/är avundsjuk och då kallas det genast för skryt.
Det blev en bra diskussion med massa kloka funderingar.. Kul, så detta blir det till att göra fler gånger..


Vad är JAG stolt över då... Jo först och främst över mig själv. Att jag lyckats bli den person jag är trots all skit jag
gått igenom.. Är stolt över mina undebara tejer som också lyckats med de vill så
långt i livet. Stolt över hur de har blivit som individer ...  Stolt över att de vågar !! Vågar stå för det de tror på och  att de har tron på sig själva. Tjatigt? Ja!! Skryt ?? NÄ.. Stolt Mamma !!!
Sitter och lyssnar på Caj medans jag skriver.  Om ni inte har lyssnat på honom innan så rekomenderar jag det starkt.
När jag hörde låten Avdelning 10 första gången så grät jag. Det är så att jag och caj gick i skolan tillsammans ute på Hasslö och Caj var en glad skit som var hur duktig som helst på basket. En kille som nästan alla tjejer i klassen var kär i.. När man sedan 25 år senare hör en sådan tung låt kan man inget annat än gråta, inte jag iallafall. Ja, jag vet att jag är lite blödig...

Nä nu ska jag göra lite nytta innan maken kommer hem...
PussochHej

 

Midvinterblod

av Mons Kallentoft

"Det är den kallaste vintern i mannaminne och en man hittas hängd i ett träd ute på Östgötaslätten. Tillvägagångssättet påminner om de gamla asatroendes ritualer vid människooffer och kriminalinspektör Malin Fors ger sig ut på jakt efter mördaren. Men rör det sig verkligen om ett offer? Och varför har någon velat ge sig på Bollbengan, en av Linköpings utstötta? Under de kalla stjärnorna svävar Bollbengans ande och manar på Malin att ta reda på hans historia

Midvinterblod är första delen i en trilogi om kriminalinspektör Malin Fors vid Linköpingspolisen. Det är en suggestiv berättelse om gamla oförrätter och otäcka hemligheter."

Jag har nu snart lyssnat klart på boken och kommer mad glädje plocka fram bok numer två;)
Inte det bästa jag läst, lite seg ibörjan, lite hoppande fram och tillbaka, men helt klart läsvärd.  

Mitt betyg blir 3 av fem ¤¤¤
Rött

blev det...
Vad tycks ????
Tänkt på det ett tag nu att jag skulle byta hårfärg.
Många på jobbet som klippt och färgat så jag har varit lite sugen.. I mitt horoskåp idag stod det om att jag skulle förändra mitt utseende så då bestämde jag mig.
Slutade redan kl 14 idag, hann med bussen och ringde till Yvonne direkt. Hmmm... Inget svar.. Ringde typ 5 ggr på 10 minuter. När hon svarade sa jag som det va.. Vill bli klippt, IDAG om du har tid och tid hade hon... YES !!!


Här är resultatet av färg och klippning..
Super nöjd TACK YVONNE !!


NattNatt

Ny..

frisyr och hårfärg är på G.....

Bild kommer senare i kväll.....HippHurra .....

På mammas födelsedag ;)

Varit hos mamsen idag som fyller år..
Tårta och mammas goa kakor stod på menyn ;)

Syster och hennes barn var åxå där....Det är så sällan vi ses, syster och jag. Träffas nästan bara när någon av oss i familjen fyller år. trist.... Har ju bara en syster... Åldersskillnaden mellan oss är ju sex år så när vi var yngre så var den ju rätt stor. Menar att när jag var 12 var hon sex, hur kul var hon då ??? När jag var 15 var hon 9 och hur kul är en lillasyster då. Jag flyttade hemifrån när jag var 18, hon var 12 och världens mest bortskämda unge i mina ögon... Kanske stämmde eller inte. Tyvärr så är det nog så att jag är alldeles för mycket STORASYSTER än idag, fast vi båda är vuxna...
Vet att det är bådas fel att vi har så dålig kontakt, men det är ju ett givande och ett tagande även i ett "syster" förhållande och jag vill inte bara ge.. Eller jag kanske har slutat att ge... Äsch, jg vet inte... Men det jag vet är att jag saknar min syster.. Blir faktiskt lite avis på de som har en såndär mysigt systerförhållande.. men vem vet, vi kanske också kan få det nån gång. Underns tid är ju inte förbi.....

Bilden är tagen förra året när mamma fyllde 65, rättså nice tycker jag ;)

PussochGodNatt !!


Något att tänka på!


Namn
När Stina, Anna, Maria och Emilia går ut på lunch så kallar de varandra Stina, Anna, Maria och Emilia.
När Fredrik, Peter, Krister och Mathias går ut på lunch så kallar de varandra Fetto, Godzilla, Clownen och Stubbhuvudet.


På middag
När räkningen kommer så slänger killarna varsin hundring på bordet trots att räkningen bara uppgår till 200 spänn sammanlagt.  Ingen av dem har mindre och ingen vill erkänna att de vill ha växel tillbaka.
När tjejerna får sin räkning så åker miniräknaren fram blixtsnabbt.
 
Pengar
En man kan betala tjugo spänn för en sak som är värd tio spänn om han behöver den.
En kvinna kan betala tio spänn för en sak som är värd tjugo spänn trots att hon inte behöver den, utan bara för att den är på rea.
 
Badrummet

Mannen har sex saker i sitt badrumsskåp: tandborste, tandkräm, raklödder, rakhyvel, en bit tvål och en reklamhandduk.
Medeltal på antal saker i kvinnors badrumsskåp är 337. Mannen kan med största sannolikhet inte identifiera majoriteten av dem.
 
Bråk
Kvinnan får alltid sista ordet.
Vad än mannen säger efter detta innebär att han startar ett nytt gräl.

Framtiden

En kvinna bekymrar sig för sin framtid tills hon hittar en man.
En man bekymrar sig aldrig för framtiden - inte förrän han hittar en fru.


Framgång
En framgångsrik man är en sådan som tjänar mer än hans fru spenderar.
En framgångsrik kvinna är en kvinna som hittar en sådan man.
 
Äktenskap
En kvinna gifter sig med en man i tron att han kan förändras även om det inte blir så.
En man gifter sig med en kvinna i tron att hon inte kommer att förändras även om hon gör det.
 
Göra sig i ordning
En kvinna gör sig i ordning när hon ska till affären, vattna blommorna, gå ut med soporna, svara i telefonen, läsa en bok och hämta posten.
En man gör sig i ordning för bröllop och begravningar. Fast inte min Pelle ;) han är alldeles för fåfäng...
 
Naturlighet
Män vaknar lika snygga som när de lade sig.
Kvinnor förfaller av någon orsak under natten.
 
Efterkommande
Kvinnan vet allt om sina barn - när de ska till tandläkaren, deras romanser, bästisar, favoritmat, hemliga rädslor, drömmar och önskemål.
Mannen är i stort sett medveten om att det bor små människor i hans hus.
 
Och till sist... dagens tanke
Varje man bör glömma de misstag han gjort - det är ingen idé att två  människor går runt och minns samma saker.


Vecka 5´s bildBilden är tagen i Rabac, Kroatien sommaren 2008
Vecka 5´s asgarv

En man ligger på sjukhus med magproblem.
Han får plötsligt diareé och skiter ner hela sängen...

Han får panik, viker ihop lakanet och slänger ut det genom fönstret.
Lakanet hamnar på en av stadens a-lagare, som börjar "brottas" med tygstycket, varpå bajset rinner ut.

En förbipasserande man frågar:
- Vad i allsin dar håller du på med?!

A-lagaren svarar:
-Du kommer aldrig att tro mig!!
Men jag har just bankat skiten ur ett spöke!!!


Gamla barnprogramoch ja, jag erkänner.... Jag ÄLSKADE Vilse i Pannkakan.. Jo jag vet det är hemskt men så
är det.. Det kanske förklarar ett och annat, eller vad säger ni.
Har Vilse förstört oss 70barn ??
Vilka var era favorit barnprogram när ni var små, och då menar jag typ runt 5 års ålder....Manligt/kvinnligt....

Var på föreläsning med Sussane och Peter om manligt och kvinnligt i lördags. Hörde deras föreläsning för cirka 8 år sedan, men lika intressant idag som då.  
Vi ÄR olika och det kommer man inte ifrån, våra hjärnor är inte lika och det är vetensklapligt bevisat. Bilden här är ju givetvis på skoj, men stämmer kanske rättså bra ändå ;) eller???


Fick se andra bilder på hur hjärnan är uppbyggd och ja, hjärnorna ser nästan lika dana ut. den stora skillnaden är att i kvinnans hjärna går det stora "vägar" mellan hjärnhalvorna medans det bara går en liten "kostig" mellan mannens halvor... Vilket gör att kvinnor oftast blandar in känslor som sitter i högra halvan med det logiska. Det gör inte männen och ja, det tycker jag stämmer med de flesta män. Givetvis inte alla och det gäller givetvis kvinnor också. Vi är alla olika så enkelt är det. Men jag tror att om fler par gick på en sådan här föreläsning så skulle de få mer förståelse för varandra.Man skulle slippa en massa onödiga konflikter om man bara visste hur olika vi är i våra tankar. Ett tips är att läsa: Män är från Mars, kvinnor är från Venus av Gray, John
Omslagsbild: ISBN 9789176088340, Män är från Mars, kvinnor är från Venus


På kvällen hde vi vår årliga Årsfest med Kallinge Sk och det var lika trevligt som vanligt. Lite trist bara att det var föelsdegas fester samma dag så vi var inte så många. men man har inte roligare än vad man gör sig. Vilket betyder att jag sällan har tråkigt. God mat serverades och musiken var på topp.
Visst
drack några alldeles för mycket men själv göra själv ha, så länge ingen blir otrevlig eller börja bråka så är det ok för mig. Själv tog jag det lugnt, drack favvo drickat !! Rödvin och fanta. Japp det är gott. Kallas för Bambus och något som jag lärde mig dricka när jag var i forna Jogoslavien för 20 årsedan. Smakar nästan som Sangria...
Idag söndag, är det slapp dag. Visst tvätten ska strykas men det får bli senare ikväll framför tv:n. Halv sju blir det SVT24 ett program om och med Carola. En artist som jag tyckt om i 25 år nu. Visst jag diggar väl inte alltid hennes åsikter men hon får ju tycka som hon vill och jag som jag vill ;)HaveAniceDay....

Mod att förändra

Gud ge mig sinnesro att acceptera det jag inte kan förändra
Mod att förändra det jag kan och förstå och inse skillnaden.


Detta är AA`s filosofi och så borde fler kanske leva. Själva "Gud" biten kan man ju lämna utanför och sätta dit något annat istället.  Ta något som man själv tycker passa.

Haft en lugn och skön fredag. Kom hem vid 12 tiden och var ute med lilleman. Han var såå duktig. Träffade en liten tik som bara skällde på honom, men Fridholf var så duktig så och brydde sig inte alls om henne.

När jag kom hem gick jag och lade mig en stund. Skulle bara vila en liten stund men sov i 3 (TRE) timmar. Skönt!! Tror att jag behövde det...
Åkte och handlade med Tiza och svärmor, kylen var tom så den behövdes fyllas på.
Sedan blev det Let´s dance resten av kvällen, svärmor stannade hela kvällen. Lite god frukt sallad och skumtomtar blev det.
Hahaha !! BlondinBellan åkte ut och så snopen hon blev dSamantha. Foto: TV4å.

Efter Let´s Dance såg vi del 2 av en serie som heter Samantha Who? Handlar om en tjej/kvinna som legat medvetslös ett tag och när hon vaknar så minns hon inget alls från sitt liv. När hon börja känna sitt rätta jag upptäcker hon att han jar varit allt annat än säll. En riktig BITCH, till hennes stora skräck.
Det måste vara hemskt, men nu har hon ju världens chans att se till att resten av hennes liv blir ett bra liv, utan att vara elak och självisk.
Hon har chansen att  Förändra !!

Nu är det dax för att ta sista rundan ner i tvättstugan för i kväll sedan ut en liten kisse runda med Fridholf..

Morgondagen kommer att gå i KSK´s tecken, från morgon till sena natten...

PussochGodNatt


Björn....


lever för dagen Björn Wikström och äldsta dottern Ellen, 5,
Idag stod det om Björn i Aftonbladet...  Åter igen började jag gråta...Lever för dagen Björn Wikström och äldsta dottern Ellen, 5, överlevde kraschen i april förra året. Men det har varit en jobbig resa. Nu lever de för dagen. "Vi kan ligga en hel lördag i soffan och bara mysa framför tv:n och äta skräpmat", säger Björn.
Foto: PRECIOUS PEOPLE


Om ni inte har gjort det innan så gå in och läs hans blogg !!!
Ha för säkerhetens skull näsdukar i närheten ;)

Ikväll blir det thailändsk mat med A-laget... = Arbetslaget
Bil ner till Karlshamn, ska bli MYCKET trevlig och gott hoppas jagRobert & Björn GustafssonDetta missade jag på galan i måndags ! Tiza sa att jag MÅSTE se det och ja, hon hade rätt...
Titta och Njut !!!
Far och son Gustafsson, ja det är iallafall så jag ser på dem..
Tror att Björn kommer att ta över kronan från Robert.... Änså länge är han bara Kronprins Björn, men snart får Kungen Robert
akta sig.. Den gamle Kungen var iallafall för mig Gösta Ekman.TackochHejfrånMig...Vecka 4´s ASG


Nyttan med Kon         
Uppsats skriven av en elev på mellanstadiet

Kon är ett husdjur... Men den finns också utanför huset. Och den lever ofta
på landet, men den kommer också in till staden, men bara när den skall dö. Men
det bestämmer den inte själv.

Kon har sju sidor... Den översta sidan - Den nedersta sidan - Den främre
sidan - Den bakre sidan - Den ena sidan - Den andra sidan - Och den invändiga sidan.

På den främsta sidan sitter huvudet... Och det är för att hornen skall ha
något att sitta fast på. Hornen är av horn och dom är bara till prydnad. Dom
kan inte röra på sig, men det kan öronen. Dom sitter på sidan av hornen. Kon
har två hål framme i huvudet. Dom kallas ko-ögon. Kons mun kalles mule. Det
är nog för att den säger mu.

På den bakersta sidan sitter svansen... Den använder den för att jaga bort flugor med, så att dom inte ramlar ned i mjölken och drunknar.

På den översta sidan - Och den ena sidan - Och den andra sidan, är det bara
hår... Det heter ko-hår och har alltid samma färg som kon.
Färgen på kon heter kulör.

Den nedersta sidan är den viktigaste för där hänger mjölken. Och när
mjölkerskan öppnar kranarna så rinner mjölken ut. När det åskar så blir
mjölken sur... men hur den blir det har jag inte lärt mig ännu. Kon har fyra
ben... Dom heter ko-ben. Dom kan också användas till att dra ut spikar med.
Kon äter inte så mycket, men när den gör det äter den alltid två gånger. Dom
feta korna ger helmjölk. När kon är dålig i magen ger den ost. I osten är
det hål.
Men hur den gör hålen har jag inte heller lärt mig ännu.

Kon har gott luktsinne... Vi kan känna lukten av den på långt håll. Kons
valpar heter kalvar. Kalvens pappa heter tjur, och det gör kons man också.
Tjuren ger inte mjölk och är därför inte ett däggdjur.

Den som kommer och hämtar kon när den blir gammal heter ko-fångare. Den
sitter ofta framme på bilar. Så blir kon slaktad, man häller mjölken i
tetror som vi kan köpa i affären. Kons fyra ben skickas till
snickaren. Det kallas återanvändning.

Som man kan se är kon ett nyttigt djur. Och därför gillar jag kon väldigt
mycket.

Lärarens kommentar: Jag har aldrig läst något liknande!


Vecka 4´s Bild


Hjälte.....

Rätt så lugn dag idag på jobbet, många elever sjuka i klassen. Eller så är det så att mina värktabletter gör mig bedövad och avtrubbad. Ja, så är det nog och det är just därför jag INTE vill äta tabletter. Men måste man så måste man....

Möte idag med Jubileumsgruppen hemma hos Åsa så det blir nog lika bra som vanligt. Brevet är nu klart, det som ska ut till våra sponsorer.

Tittade på idrottsgalan igår och då fick jag en ny hjälte,

Christoffer Lindhe 19 år, snart 20 den 1 februari.  Sommaren 2006 blev han påkörd av tåget. Av okänd anledning låg han på rälsen när tåget kom och i olyckan förlorade han sina ben och vänster arm men överlevde mirakulöst, mycket tack vare simningen.

Innan olyckan, tävlingssimmade han för Åsundens Simsällskap och var rankad åtta i Västergötland och 63:a i Sverige under åren 2005-06.

Ett år efter olyckan tog han upp simningen igen och tävlar idag på elit nivå, fjärde plats i Världsrankingen i sin klass S4 och han har tagit ca 16 svenska rekord och fyra SM guld i frisim (50, 100, 200m) och fjäril (50m).

Under Paralympisk kom han på fjärde plats i två olika simgrenar, kommer inte ihåg vilka.

Igår mottog han Sportspegelns pris. När han rullade in på scenen för att mota sitt pris så reste sig alla upp. Hela svenska idrottseliten reste sig upp och applåderade hur länge som helst. Hemma i soffa satt Catrin och stortjöt. Mina tårar de bara rann.. Vilken kille, vilken vilja ...


Nu kom alla tankarna, mina OM-tankar. Tänk OM det hänt mig, vad skulle jag gjort. Skulle jag kämpat som Christoffer eller skulle jag bara lägga mig ner och dö? Tänk OM det hände någon av mina tjejer. Skulle de klara sig. Ja, jag vet det är hypotetiska frågor och omöjliga att svara på, men tänk OM.......

Christoffer har så mycket vilja och som han själv sa

"Vill man så kan man"


Hälsporre

Så nu har jag fått svar på mitt ond i fötterna..
Inflamerad HÄLSPORRESå nu blir det sjukgymnastik och värktabletter....
och vad jag tycker om tabletter vet de som känner mig.. Eftersom jag under en
tid i mitt bokstavlingen levde på värktabletter så är jag
väldigt sparsam med att stoppa i mig tabletter.
Nu ska jag bara är i tio dagar och det var som jag sa till läkaren
att jag vill inte äta massa tabletter, rädd för att bli beroende igen....

Nu är det dax för att krypa ner under täcket..

NattnattSöndag ..... Igen


Vart tar veckorna vägen... Det var ju måndags häromdagen och nu vips, så är det snart måndag igen... Dags att summera vecka 3 nu då...
Det har varit en rätt så bra vecka.. Ont i mina fötter? Ja, väldigt ont. Men ska ju till doktorn i morgon måndag så det ska väl bli bättre nu hoppas jag. Min doktor heter Gunnar Falk... Vad tänker ni när ni hör det namnet på en doktor. Troligtvis samma som jag. En äldre man 55+ iallafall. grått hår med buskiga ögonbryn ;)... men inte denna Gunnar, han är max 35 år, lång och ser rätt så bra ut... Blev sååå snopen när jag träffade honom första gången. Snacka om att jag har lite fördomar på namn. Annars så tycker jag att jag inte har så mycket fördomar.


Oj nu tappade jag ju tråden med att summera veckan. I onsdags bestämde jag mig för att INTE ha på min privata mobil när jag är på jobbet. Det hände lite saker i onsdags som gjorde att mobilen ringde HELA tiden. Kände mig totalt sönderstressad. När den sedan "dog" pga. att batteriet tog slut kändes det såå skönt. Så i fortsättningen kan bara mina närmsta nå mig på min jobbmobil.Fredag är min favvodag nummer ett. Slutar redan kl 12 och då kör jag hem till lilleman och har friskvårdstimme. Nu i fredags körde vi och hämtade Pelle sedan gick vi en mysrunda tillsammans i skogen. Fridholf älskar att springa lös i skogen. När vi sedan kom hem så stöp han i sin korg
och Pelle stöp i vår säng medan jag städade undan julen.
Sedan tog vi helg, hela familjen... Städ, tvättstuga och en Massa stryktvätt väntade på lördagen och söndagen.. Inte så skoj men det måste ju göras.

Nästa vecka blir en fullspäckad vecka, med massa möte på soc, möte med Jubileums gruppen. Kallinge Sk fyller 80 år i år och vi håller på att förberda för det.. Tv-laget kommer till Kallige den 22/8-09 så vi har lite att fixa med.Ska även ut och äta med jobbet på torsdag. Det ska bli lite mysigt..

Nu piper lillemannen så det är dax att gå en sväng med honom nu..

NattNattochsovgott


Vecka 3´s ASG

Jag hade lärt min man att göra sin del av hushållsarbetet och nu stod han i tvättrummet och ville tvätta sin t-shirt. Han hade varit därute i cirka två sekunder då han ropade: "Vilket program ska jag använda?"
"Det beror på" svarade jag, "vad står det på t-shirten?"
"Manchester United" svarade han.
Och så säger de att blondiner är dumma...


 


Vecka 3´s bildC & C
gifte sig den 16/8-08
och jag fick äran att fota deras bröllopReklam för någon annans blogg

Nämligen SINGELPAPPAN´s blogg

Björn är en pappa som råkat ut för det värsta man kan tänka sig. Han har förlorat halva sin familj!
En dag i april 2008 var han, hans fru och deras två barn 4-åriga Ellen och 13 dagar gamla Saga på en fotostudio och tog familjefoton. På vägen hem skedde en olycka som resulterade i att han fick se sin fru och dottern Saga försvinna i ett eldhav. Ellen hade han lyckats få med sig ut ur bilen, dock med brutna ben och till 55-60% täckt av brännskador.

I sin blogg beskriver han, på ett känslosamt och uttrycksfullt sätt om sitt liv efter olyckan. Ett liv i sorg och saknad efter sin fru och nyfödda dotter, ett liv fyllt av sjukhusbesök med Ellen, men även ett liv fyllt av glädje över det som faktiskt finns kvar. Han får mig att verkligen stanna upp och tänka till, och han lär oss att uppskatta det vi vanligtvis tar förgivet.
Bloggen fullkomligt luktar kärlek till dottern Ellen! Tillsamman klarar de allt, tillsammans genomlever de allt, tillsammans är de oförstörbara!

Jag rekommenderar att läsa hans blogg!!! När jag läser hans blogg så inser jag verkligen hur lyckligt lottad jag är. Jag har de mina hos mig, men inser givetvis hur SNABBT det kan ändras.  Försöker tänka varje dag, att ta vara på det man har. Aldrig lämna hemmet med att vara ovän med någon i familjen.
Hallelujah !En helt underbar låt och de som sjunger har röster som inte är av denna värld..
Särskilt då Kurt Nilsen och minns jag inte fel så vann han den Norsk Idol tävlingen.. Rätta mig om jag har fel

Denna låt vaknar jag till varje morgon ;)

Lyssna nu och NJUT !!

Nu ska glada julen ut, ut, ut

julegranen packas ner, ner, ner
men stjärnor och stakar få stå kvar, kvar kvar...
Iallafall tills mina nya lampor kommer och det är egentligen mot mina principer vad det gäller julen och ALLA mina tomtar. Har väl ca 500 stycken och de står framme från lucia tom runt den 13 januari.
  Älskar alla mina tomtar och det blir minst 5 nya varje år.
I år har jag nog gått back vad det gäller tomtarna. Några har trillat i golvet.... Hmmmm.......

Det blir först städ sedan mys resten av kvällen... Blir nog lite gott framför tvn och Lets dance.

Have A Nice Evning
 


Mormor

Du fattas mig....

Idag för 93 år sedan föddes Mimmi, min älskade mormor.
Tyvärr finns inte mormor kvar hos os längre men jag hedrar henne idag med att
köpa en STOR bukett med tulpaner. Det var så att när mormor levde köpte jag alltid
årets första bukett med tulpaner den 15 januari och gav den till
henne. Det har jag fortsatt med fast det är snart 3 år seda hon gick bort.

Jag är ingen människa som springer på kyrkogården utan stannar
hellre hemma,  tänder ett ljus och tar fram lite bilder och minns istället.
Så idag har många tankar varit hos mormor.


Bilden här brevid är från Lucia 2005 när jag och Pelle var och Lussade för mormor hennes sista Lucia. Hon blev så glad när vi kom. Hon sa:
- Där kommer MIN Lucia och sedan log hon med hela ansiktet
och presenterade oss för personalen på "hemmet" där hon bodde och för de andra tanterna.

Mormor, jag älskar dig och DU FATTAS MIG !!

Alla hjärtansdag tips......

THOMAS SABO CHARM CLUB
0125-007-10

Charm „Small heart"


Article number: 0125-007-10

"Heart" pendant, as a three-dimensional heart, red-enamelled, in 925 Sterling silver. (Size: 1.0 cm)

THOMAS SABO CHARM CLUB0462-040-14

Charm „Love Charm"


Article number: 0462-040-14

"Love Charm" pendant made from 925 Sterling silver and an imitation pearl, hand-crafted in many, time-consuming steps. The small red heart is red-enamelled and movable. (Size: 1.0 cm)


Jag bokstavlingen ÄLSKAR Thomas Sabos smycke. Mitt första Sabo smycke fick jag av
Pelle för ca 4 jular sedan och det har blivit några till sedan dess..
När vi gifte oss hade jag Sabos smycke på mig, halsband och örhänge i rött, som på bilden fast fyrkantiga....


Just nu är jag helt inne på Charm 0356-007-11
collektionen och denna julen fick jag en  Conversedojja av Pelle.Jag blev sååååå  glad. Trodde nämligen de var slut, men min käre
make hade beställt hem en.... Han slutar ALDRIG att förvåna mig...


0532-007-7
I mellandagarna så var vi på puben en runda och då spelade jag på en Jack Vegasmaskin och VANN !!!! 500:- Då kunde jag inte låta bli att gå bort till vår Guldsmed Kim Färm som säljer Sabo smycken.. Hade velat köpa en MUSSE så länge men tyckt att den var för dyr.  Men nu är den min och kostade mig bara 20 spänn ;)


PussochHej //

Ps. Smyckena längst upp är ett lite tips til dig Pelle !! // Frugan

Blääääääääää...

Fy F*N vilken helvetes dag och den kan jag ju inte skriva om här eftersom jag har tystnadsplikt. Det ända jag kan säga det är att det INTE är på jobbet, utan min lilla bisyssla som kontaktperson..
När jag kom hem var Tiza fortfarande sjuk, började igår att klaga på halsont och huvudvärk. Tog tempen och den stackaren hade över 39 graders feber.
Fast hon är 18 så blir man ju jätte pluttig mot henne... När jag kom hem så
var hon som sagt inte bättre. Ferbern var fortfarande hög.. Stackars liten.
Nå väl, det blir nog snart bättre.

När det  varit så här jobbiga dagar så är det såååå skönt att ha lillemannen. Snörade på kängorna och tog en långpromenad, i med lurarna i öronen och
på med ljudboken:


"Inte hela sanningen är uppföljaren till Lisa Ungers internationella succédebut Vackra lögner. Då fick vi lära känna Ridley Jones vars hela liv slogs i spillror då hon fick veta att hon var adopterad och att hennes riktiga far var den sedan två år tillbaka döde Max Smiley, en nära vän till familjen, men
också rejält kriminellt belastad.

Detta är en psykologisk spänningsroman i samma anda. Nu försöker Ridley samla ihop bitarna tillsammans med pojkvännen Jake. Men Jake beter sig underligt och kan inte släppa tanken
på att Max Smiley kanske är i livet. Ett frö är sått och Ridley söker vidare efter fadern på egen hand. Återigen dras hon in i en härva av lögner och halvsanningar och dimridåer där hon till slut riskerar sitt eget liv i jakten på sanningen.

Vänner visar sig vara fiender, älskare sviker och inte ens Ridleys adoptivfar har hållit sig till sanningen. Och fram träder bilden av Max Smiley som en iskall mördare och stenhård överlevare. Men Ridley ger inte upp försöken att hitta sin far och allt eftersom hon närmar sig ställs hon inför det svåraste av val: Är faderskärleken starkare än driften att döda? "

Efter en timmes promenad så är jag som en ny människa....

Nu ska jag ta och krypa upp i soffan och titta på Topmodel som jag följer. Brukar inte göra det längre men denna nya säsong känns helt klart sevärd. Min favvo är just nu 2 tjejer. Först en transexuell tjej och givetvis en blond KORTklippt tjej... fast de jag brukar heja på åker ofta ut snabbt...

Kramochgodnatt

Vännskaps kramenDenna fick jag av Ella idag.
Ella är en av mina närmsta vänner som jag lärde känna på en HV-kurs 96 så det är 13 år sedan nu. Jisses vad tiden går. Vi fann varandra rätt fort och har hållt ihop sedan dess. Även om vi inte räffas så ofta så vat jag var hon finns och vet samma om mig.
Träffar inte nåra av mina närmsta vänner just nu vilket känns
lite tråkigt, men jag orkar inte just nu. Så är det ibland......

Detta hjärta ska man skicka vidare till 12 som man vill behålla som vänner under 2009.

Så här är mina vänner som jag vill behålla.

* Pelle
* Ella
* Yvonne
* Camilla
* Patrik
* Ulle
* Tina
* Emma
* Åsa
* Kerstin
* Johan
* Elise

Det var allt för idag...
Pussochgodnatt
PS.. Maken har börjat blogga igen efter att han har varit tyst ett tag... Besök honom gärna
http://pellesocensurerade.blogg.se/


Nya lampor

Dax att köpa lite nya lampor, nu när alla stjärnor och stakar ska ut...

Dessa har jag beställt från Halens att ha i Tv-rummet.... Vad tycks??


Jag tror det blir hur snyggt som helst ;)

I kväll blir det guldbaggegalan, ingen Cityakuten på 7 låååååånga veckor.....

Hoppochhej
 

Namnsdag: Fridholf och Frideborg

Grattis min lille kille på namnsdagen...
Ska nog fixa till en tårta idag som husse sa ;)
Men det får bli efter jobbet...
Haveaniceday


SkogsPromenad

med lilleman och maken....
Efter att sutitt inne hela lördagen, tyckte Pelle att det var dax för mig att gå ut.
Åkte först upp till Jernvallen, sedan ut i skogen där hund fick springa och jaga kottar och pinnar...


                                                                                                         
 På Jernvallen ville solen gärna titta fram...
                                                                                                        
Jag vill åxå följa med       
                                                                                                                                                                                                                                                                     
Bollfocusering.....
                                                                                                  
Ååååå vad du é tråkig matte... Jag vill SPRINGA !!!


Så här skitig blir man när hund får springa på en åker, blev duschen när vi
kom hem och den tycker han INTE om... Sur som attans.... Men den knäppa hunden
ÄLSKAR att bli fönad !!!

Nu ska vi fixa lite mat...

Hoppochhej


Onödiga fakta ...


.... om Catrin


Har jag...

Förnekat förintelsen? Nej
Följt Skilda världar? Japp

Sagt nej till ett samlag? Det har hänt mer än en gång

Snott någons mobiltelefon? Nope

Varit medvetslös? Nej

Gjort nåt riktigt dumt? Händer

Gjort nåt du verkligen ångrar? Nej

Blivit full på ett släktkalas? Oja

Varit full i skolan? Nej inte vad jag minns!

Blivit portad från en krog?  Nej

Varit full på julafton? Nej

Varit nykter på nyårsafton när du var över 15 år? Oja MÅNGA gånger

Slagit sönder en tv? Nej, men vält en när jag var typ 6 år

Önskat att jag var det motsatta könet? Varje gång jag har mens...

Fått barn? Japp 2 ggr

Åkt ambulans? Ja, med lilltösen

Gjort nåt riktigt olagligt? Cyklat utan lyse i mörker?

Fått min mamma att gråta? Ja många gånger! Förlåt mamma!

Blivit polisanmäld? Inte vad jag vet!

Slagit ner någon? Nej....

Slagit någon blodig? Nej!!!

Skämts över mina föräldrar? Inte vad jag kommer ihåg

Skämts över min bästa kompis? Nej varför skulle jag göra det, de får skämmas för sig själva

Ätit från en papperskorg? Åhh nej! Fy så äckligt! BLÄÄÄÄ


Senaste person som...

Sov i min säng: Pelle

Såg mig gråta: Pelle

Fick mig att gråta: Filmen Annie

Jag delade en drink med: Camilla och Emma 
Jag  gick på bio med: Pelle 007

Jag gick på stan med: Pelle och Lisa

Skällde på mig: Fridholf

Skickade ett e-mail till mig: Nått Spam, tror jagHar jag någonsin...

Sagt "Jag Älskar Dig" och menat det: Ja självklart, säger aldrig det om jag Inte menar det

Bråkat med mitt husdjur: Det händer

Drömt något helt galet och så har det hänt mig nästa dag: Aldrig, tack och lov

Varit i...

Usa: Nej
Norge: Ja

Finland: Ja

Kina: Nej

Tyskland: Ja

Kanada: Nej

Österrike: Ja

Spanien: Ja

Afrika: Nej


Extra stuff...

Tar jag droger: Nope

Dricker jag: Vatten, kaffe varje dag... Annars rött vin då och då.
Vem är min bästa vän/-ner: Ingen nämnd, ingen glömd! Ni vet vilka ni är ändå! Puss på er!

Vad är jag mest rädd för: Jag är inte rädd för något! Jo SPINDLAR

Vilka kläder sover jag i: Pyjamasbyxor.

Vart vill jag gifta mig: I havet ;)

Vem hatar jag verkligen: Ingen som är värd att ödsla så mycket negativ energi på!

Varit kär: Ja! Alltid!

Kör jag bil: Ibland!

Har jag ett jobb: Ja på Kallingeskolan 7-9

Gillar jag  att ha folk omkring mig: Ja, oftast!

Är jag ett hälsofreak: Åh ja absolut! Hehehe

Har jag varit kär i någon jag inte haft någon chans på: Alldeles för många när jag var ung!

Är jag ensam nu: Nej, lillemannen kommer och puffar på mig
Låt som fastnar i mitt huvud ofta: Just nu ledmotivet i ANNIE

Vill jag gifta mig: Är gift med min Bäste vän

Vill jag ha barn: Räcker med de jag har, längtar efter BARNBARN


Favorit...

Rum i huset: Tv rummet
Musik: Allt från Schlager Till PUNK
Parfym: Brittan

Månad: juli

Sten: Diamant!! Stor diamant!


De senaste 48 timmarna, har du...

Gråtit: Ja

Köpt någonting: Nej

Varit sjuk: Är alltid sjuk, ajaj fötterna och mina ögon

Sjungit: Ja! Sjunger alltid

Sagt "Jag Älskar Dig":  Ja                                    

Velat säga till några att du älskar dem: Ja!

Träffat någon ny: Nej, inte de närmaste 48 timmarna!

Saknat någon: Åhh ja hela tiden!

Kramat någon: Jaaaa!  

Kysst någon: Nope, bara puss

Haft sex: Nej

Stulit denna lista:  Ja, från Lina

Senaste...

Låt jag hörde: Vet ej

Film jag såg: Annie

Drink jag  köpte: Inte en susning

Mat jag åt: Tacos

Gången jag  åt en 7-Eleven korv: Har aldrig ätit där!!

Festivaler i sommar? ...

Frisyr? Rättså kort klippt just nu

Fulaste kändisen?  Dileva

Snyggaste kändisen? Jonny Depp

Vad vill jag  bli? FRISK  

Planer för idag? Nana kudden

Favoritdjur: Hundar

Favoritperson/er? Min familj

Sådär ja nu känner nu mig lite bättre!

Pussochgodnatt //Catriin


Tjejkväll

Blev ingen ensam fredagskväll... Emma, min mans brors tjej och Camilla, en av mina
närmsta vänner kom över. Vi hade en super mysig kväll med vin och MASSA snack !!
Tack tjejer LÖV U !!
Ett av mina största intressen är att fotografera, här är en av de senaste
biderna som jag
är sååååå nöjd med ;)


Idag blir det tvätt och städdag,
mindre skoj men det måste ju göras !!
Have a nice day !!FREDAG !!!!

Så här korta skulle Alla veckor vara.. 3 arbetsdagar !! Nu är det helg, Pelle jobbar ikväll och tjejerna saka till sina
pojkvänner så jag och lilleman blir själva ikväll..

Det blir till att läsa ikväll.. Boken jag just nu lyssnar på Heter "Vackra lögner" av
Lisa Unger och översatt av Eva Haskå...

"Tänk om din familj är en annan än den du tror ...

Tänk om ditt liv endast är en samling vackra lögner ...

Om Ridley Jones hade tagit sovmorgon hade hon fortfarande varit en lycklig ung kvinna med en kärleksfull familj och en framgångsrik karriär i New York. Den här morgonen ville ödet annorlunda.
På väg till ett möte räddar hon en liten pojke från att bli överkörd.
Men efter några veckor som hjältinna i massmedierna tar berömmelsen en skrämmande vändning. Ridley får ett stort handskrivet kuvert utan avsändare - det innehåller ett gammalt gulnat foto av en man, en kvinna och ett litet barn samt en lapp med ett telefonnummer och texten Är du min dotter?.
Ridleys trygga värld sätts i gungning. Hennes närmaste tycks plötsligt vara främlingar. Vem står på hennes sida? Kan hon ens lita på sin egen pojkvän?
Sökandet efter svar för henne in i en grym värld av girighet och våld som hon inte ens visste existerade. Men även om priset för sanningen är högt så är det bättre än att leva med vackra lögner."


Eftersom jag själv är adopterad så blir det lite extra för mig. Jag har ju ALLTID vetat om min bakgrund men ändå, visst tänker jag ofta på vem jag är. Min biologiska mamma vill inte veta av mig. Jag har försökt men fick bara kalla handen. Jag har 3 syskon, två äldre systrar och en lillebror. De har alla tre vuxit upp hos Ingalill, som hon heter.
Att hon lämnade bort mig varför att hon inte visste min pappa var, det var det svar jag fick i ett brev som hon skickade till mig för ca 15 år sedan.
Nog om det, blir iallafall myskväll.

HoppochhejTjolahopp

Då var ledigheten slut för denna gång... Hmmm.. Hade gärna varit ledig några dagar till ;)
Fått en ny kollega, Martin hette han och han var nog den längsta man jag någonsin har
träffat. Han var 209cm lång och fick böja sig varje gång han skulle in genom dörren, även varje gång han skulle gå under en lampa ;) Kommer att jobba en hel del med honom då han ska vicka för Sv/Eng läraren Åsa som ska fixa till sina fötter lite..

Apropå fötter, jag har haft ont i mina fötter ett bra tag nu. Under foten, fram och bakre rampdyna. Helt ok så länge jag är uppe och rör på mig men så fort jag suttit ner eller legat så gör det såååååå J**LA ont. På kvällarna går jag som en pigg 90 åring.;)
Har beställt tid hos farbror Doktorn nu och ska dit den 19/1. Sköterskan som jag pratade med trodde det var B12-brist.  Jag slog up det på nätet... Hmmm inte bra att läsa sådant..
Sa till Pelle,
- Jaha, lika bra att gräva ner mig nu ....... Lite Drama Queen är jag nog allt.... ;)


Nä nu ska Nattis sitta här en stund och jag ska strax ut med lillemannen...

Pussochgodnatt


Fotboll

hela dagen... Suttit i sekteriatet och hjälpt till lite.. Det spelades DM för flickor och pojkar födda 95.
Många små duktiga spelare, fast vissa var ju hur stora som helst.. En tjej var nästan lika lång som Pelle och han är ju 186cm. Man får ju hoppas för tjejens skull att hon inte blir längre, hon var ju bara 13 år.
Det är rätt intressant att sitta och titta på hur de vuxna runt omkring beter sig när deras ungdommar spelar.
Tyckte att idag skötte sig de flesta, ja förutom då en ledare. Gapar och skricker HELA tiden. Är det inte på sina egna spelare så var det på dommaren eller motståndar lagets spelare. Till sådana vuxna har jag bara lust att ge ett RÖTT kort och skicka HEM !! De bara förstör !! Fy på sådana!!


Pelle delar ut GULDPENG till vinnande lag
Pelle delar ut GULDPENG till vinnande lag NÄTTRABY F13


Pelle delar ut GULDPENG till vinnande lag LYCKEBY P13

Väl hemma så åt vi lite midda, sedan bidde det sängen en stund och lite film.
Pirates of the Caribbean - Död mans kista - haft den hemma ett bra tag, ja minst ett år men inte sett den... Rätt kul, så det bli att titta på 3an om en stund...pirates of the caribbean 2


PussochHej, få se om jag orkar skriva imorgon, heldag på jobbet 8-17 Phu, blir tufft att stiga upp..
 


 


God Fortsättning..........

...........på året 2009...

Undrar hur lång tid det ska ta att lära sig det....??

Hmm det här med bloggandet var nog inte min grej... 2 inlägg sedan tröttnade jag.. hahaha..
Äsch... Jag gör ett nytt försök..
Blev nog lite besviken att ingen var inne och läste.. Konstigt då ???? Man behövde ju lösen, det var Simon som var snäll och upplyste om det.. Tackar !!Nu är snart jullovet slut och jag har verkligen VILAT !!! Så skönt så...

Ska bli lite skönt att komma igång igen, vardagen är ju ändå bäst.. Eller???

Jaja, det är ju snart sportlov ;)

Nu ska jag och lilla dottern fixa med maten...
Favoritmaten nummer 1 = Blodkorv och potatismos med massa lingon .. Mumma

Pussochhej till nästa gång som jag lovar blir SNART !!


RSS 2.0