AdventspyntatIgår pyntade jag och putsade fönster.. Det blev så fint så... Advent och julen är min absoluta favorit högtid.. Älskar mina stakar, stjärnor och tomtar ;)

Idag ska vi till svärmor som fyller år... Pelle är nu och köper present till henne. Presentkort på biografen här i stan. Hon vill som vi gå på bio nästa lösrdag. Luftslottet som sprängdes visas nämligen då.. Har verkligen längtat att få se upplösningen av Mellenium triologin..

Ikväll blir det kalas hos svärmor, med som alltid god mat och dricka...
Och som vanligt kommer det vara en massa folk. Jag älskar verkligen familjen Fridh. Högt i tak och alla är precis lika galna som jag. Har verkligen kommit till rätt familj... Birgith och Malte, Pelles morföräldrar fick tillsammans 7 barn och alla är de lika härliga. Alla utom en har barn och de har minst två, så ni kan ju tänka er vilka familjemiddagar det blir när ALLA kommer. Syskon med respektive, barn och barnabarn..
Me love BIG Families ...

Önskar alla en riktig skön första advent och hoppas att ni liksom jag ska gå på Julskyltningen i morgon...

Glöm inta att: Om snöret inte håller, utan går av, är det bara att försöka med ett annat snöre.


Utmaning till ALLA

Till ALLA som inte ställer upp på invandrarfientlig politik och som inte tror på att invandrare är roten till allt ont i Sverige, att ta denna uppmaning vidare till sin blogg. Jag fick eller rättare sagt tog min utmaning från en tonårsmorsa här i bloggvärlden...Jag vet inte om det bara är jag som upplever det så, men jag har en känsla av att rasism och främlingsfientlighet har fått ett större utrymme den senaste tiden. I vardagssamtal, i media, i blogginlägg, i kommentarer och framför allt i skolan bland våra barn och ungdomar. Är det så att främlingsfientligheten i sig håller på att breda ut sig mer, eller är det bara att den finner nya vägar  att “göra reklam” för sig?

Jag uppmuntrar nu alla bloggare som känner sig manade att ta del av den här utmaningen att lägga upp denna video på sina bloggar och sedan, i sin tur, utmana de bloggare du vill. Jag utmanar alla som vill att föra detta vidare, då jag tycker det är dags att visa att vi är många som inte ställer upp på allt skitsnack om att Sverige vore ett bättre land utan invandrare!

Lever...

Oj, vad länge sedan jag bloggade.. Varit lite mycket sista tiden så tiden har helt enkelt inte räckt till..

Men jag lever och mår bra, har tagit sprutan mot nya influensan och än har det inte växt ut någon knorr...

Jo, jag måste ju berätta att jag fått en lillebror. En liten Frans..
Mamma och hennes man Åke har skaffat en liten.. Liten hund ;) Visst é han det sötaste man kan tänka..

Nä, nu måste jag fixa lite till innan jag åker till jobbet..

Glöm inte att: Istället för att tänka på vad du saknar, försök att tänka på vad du har, som alla andra saknar.

Eller ???

Blir du lite småskraj eller tycker du som jag att det bara är nonsens? Fredagen den 13:e är känt som en otursdag, men hur rädda är vi egentligen?
Kanske undviker du att kasta nycklarna på bordet eller att gå under en stege, men det är inte många som skräms av fredagen den 13:e. Ändå undviker många att göra vissa saker just den dagen - kanske att fria till sin älskade.
Otursdagen har det pratats om sedan urminnes tider men ingen vet egentligen hur det uppstod. Det finns flera olika hypoteser, till exempel att det kan ha en religiös bakgrund eftersom korsfästelsen ägde rum på en fredag. En annan grundar sig på att Jesus hade tolv lärjungar, och när Jesus blev förrådd var Judas den 13:e vid bordet.

Men det är ingen idé att låsa sig inne. Enligt siffror från både räddningsverket och sjukvården är det inget som tyder på att man går mer osäkert fredagen den 13:e än någon annan dag.

Idag tror jag iallafall at eleverna kommer vara lite halvhispiga pga dagens datum... Trams säger jag bara då ;)

Have a nice day och glöm inte: Istället för att tänka på vad du saknar, försök att tänka på vad du har, som alla andra saknar.

Mamma pappa barn

Har nu läst Mamma pappa barn som är en JÄTTE spännande bok..

"Spaningsgruppen på Hammarby polisstation på Södermalm i Stockholm måste handla snabbt. Tre olika fall hamnar inom kort på kriminalkommissarie Conny Sjöbergs bord.
Lilla Hanna, tre år gammal, vaknar en morgon och finner att hon är alldeles ensam. Hennes pappa är utomlands och alla tecken tyder på att hennes mamma har tagit lillebror med sig och flyttat därifrån. Vilsen går hon hemifrån utan mål.
Petra Westman vid Hammarbypolisen hittar under en tidig motionsrunda ett svårt medtaget spädbarn i en buske. När barnets mamma hittas död i närheten börjar jakten för att hitta Hanna innan mördaren gör det.
Samtidigt hittas en sextonårig flicka med trassliga familjeförhållanden strypt på en toalett på en Finlandsfärja. Kvar finns hennes lillasyster som utsätter sig för situationer ingen fjortonåring borde vara i närheten av att hamna i.
Samtidigt som utredningsgruppen kämpar för att lösa fallen drabbas den av såväl interna bekymmer som personliga tragedier. Klarar Conny att hålla ihop gruppen och kommer de hitta mördaren i tid?"

Mamma, pappa, barn är del två i Hammarbyserien och uppföljaren till Carin Gerhardsens uppmärksammade deckare Pepparkakshuset (2007). Hon skriver så att man inte vill sluta läsa...

Boken får ¤¤¤¤¤ av fem

En bra dag....

Visst är det härligt med beröm.. Själv tycker jag det är underbart.. Jag har idag tagit emot massor av beröm, ja eller vad kallar man det ??

Jag är ju nyklippt coh ny färgad och som pricken över i:et nya glasögon.. All har tyckt jag varit jätte fin, snygg, läcker.. Ja, jag har fått massor av komplimanger, ja vissta ja.. Komplimanger, inte beröm ;)

Jag tycker själv att jag är duktig på att ge beröm och komplimanger men visst fasen växer man, jag gör det iallafall.. Suger åt mig och tackar och tar emot... Något som ajg tycker fler borde göra, TACKA för komplimanger, sträck på er och ta åt er.. Jag försöker jobba så med de ungdomar jag möter i mitt jobb. För tyvärr är det så att våra ungdomar tar inte åt sig när de får positiv kritik utan lyssnar bara på det negativa.. Det tycker jag är jätte synd, för det gör ju att våra ungdomar blir negativa och kan inte heller ge positiv kritik till andra.  


Nä, nu ska jag slänga mig i soffan en stund och titta på Sveriges fulaste hem... Me älskar Simons svengelska ....

Söndagsångest....

... nä så illa är det inte, men visst känns det efter att varit ledig i fyra dagar.. Kommer bli stört jobbigt att stiga upp i morgon.. Blir att lägga sig tidigt i kväll...

Helgen, ja alla fyra dagarna har gått så fort och jag har mest latat mig. Klippte mig i fredags och det blir hur bra som helst. Som vanligt när Yvonne sätter saxen i mitt hår.. Sedan åkte jag hem till svärmor och färgade det.. Moccabrun, men ser mer ut som svart.. Fast det blev riktigt snyggt och passar jätte bra ihop med mina nya glasögon...

Måste bara berätta att jag sitter här vid Tvn och Ensam mamma söker står på. I soffan ligger Pelle och slö tittar.. Hmmm.. Han brukar ALLTID titta på sporten vid denna tid. Jag frågar honom varför han inte tittar. Jag menar att under alla dessa år som vi varit tillsammans har han ALDRIG missat tvsporten..
Men så kom jag ju på att min kära make har ju sorg idag. Hans älskade IFK förlorade ju guldet i dag mot A.I.K
Han sprang omkring här på förmiddagen och visste inte riktigt vart han skulle ta vägen.. För det första var han ju nervös inför matchen och sedan visste han ju inte riktigt var han skulle titta någonstans. Vi har ju inte Canal + men det löste sig till slut, puben PC hade öppet och rätt kanal fanns inställd..
Själv stannade jag hemma och lyssnade på radion och som alla vet förlorade IFK och Pelle kom hem rättså slokörad... Och nu sitter han här i soffan och tittar å Ensam mamma söker.. Ja, jag vet ni som könner Pelle inte tror mig men det är faktiskt sant...

Idag började vi annars dagen med en lååång promenad med Fridholf i vår vackra Brunnspark... Inget vackert höstväder men skönt ändå.. Sedan har jag strykit all tvätt samtidigt som vi tittade på film.. Inte någon superspännande men att rekomendera... 

FALSKMYNTARNA utspelas under andra världskriget. Salomon Sorowitsch är en judisk konstnär som för att rädda sitt eget liv samarbetar med nazisterna i en plan att förstöra de allierades ekonomi genom att infiltrera falska pengar och samtidigt fylla sina egna kassakistor med amerikanska dollar och engelska pund. Filmens manus är baserat på Adolf Burgers memoarer. Burger var gruppens ljustrycksexpert som ansvarade för kopiering av sedlarna. Filmen blev Oscarsvinnare för bästa utländska film 2008!Nä, nu har jag väl fått med det mesta av mitt lilla mini höstlov, blev som sagt massa latande och botande av min tråkiga förkylning som jag har dragit på nu i en vecka..

Jag förstår inte varför TV ber om ursäkt för tillfälliga avbrott, men aldrig för de ordinarie programmen.

RSS 2.0