Det gör ont!!Att bli sviken, det gör ont att få skit... Särskilt när jag blir det av någon jag trodde jag lita på !

Tyvärr så gör det extra ont på mig eftersom det sätter sig i min redan värkande kropp !!!

I NEED A HUG !

Svar

Hej igen Catrin! Nu är det PP som undrar igen :)
Denna gång undrar jag hur man får till en sån där header som du har på din blogg?
mvh PP

Hej PP !!
Jadu.... Lite kompliserat att förklara ... Men kolla på en av mina länkar där finns "designa din blogg" Där får man det rätt bra förklarat !!

Hoppas det hjälper dig lite iallafall // Catrin

Dag 27

Min favoritplats måste väl vara hemma med nära och kära !!

Annars har jag mitt lilla speciella smultronställe... Fårö !! På norra Fårö, att sitta där på klipporna men sloen i ögonen, känna vattenstänken i ansiktet och bara vara !!

Har bara varit där en gång i verkligheten men ååå vad underbart..

När jag gör mina avslappningsövningar och "far" in i mitt inre rum så är det just dit jag åker !!

Babylycka


Dagens lilla vits


Tre killar sitter i en bar när ett fyllo raglar in, pekar på killen i mitten och skriker:
"Din morsa är det bästa ligget i stan!" Alla tror att världens tumult är på gång, men killen i mitten ignorerar överraskande fyllot, som snubblar iväg till andra änden av baren.
Tio minuter senare kommer han dock tillbaka fylld av energi:
"Jag satte just på din morsa, och det var skithäääärligt!" Killen i mitten tar fortfarande ingen notis om fyllbulten, som än en gång försvinner iväg. Tio minuter senare återupprepas proceduren: "Din morsa lät mig till och med..." Denna gång tröttnar killen i mitten och avbryter alkisen:
"Dra hem nu farsan, du är packad.".

Jahaja...

Vad säger ni gott folk ! Ska jag fortsätta med gissa bilden???

Inge kul att lägga ner massa tid om jag inte får någon respons !!

Om jag fortsätter blir det 1 gång i veckan och kanske kan ha ett lite pris.. Ja, vi får se vad NI säger !!

La rafle

1942 arresteras tiotusentals judar av fransk polis och buntas ihop i en velodrom för att senare deporteras till koncentrationsläger. Bland dem finns Joseph och hans familj som försöker hålla ihop in i det sista.
Sjuksköterskan Annette kommer i kontakt med familjen och när hon förstår det hemska som  håller på att hända försöker hon hjälpa till så mycket hon kan.

Sitter här nu och tårarna rinner... En väldigt gripande film om det vi ALDRIG får glömma...
Vi får aldrig glömma vad hat kan göra !! Vi får aldrig glömma vad som hände !! Vi måste låta alla dessa människors minne leva kvar !!

Jag har sett många filmer om förintelsen, även läst massor av böcker.. Denna film var väldigt bra och välspelad.. Särskilt barnens insatser !! Den var lite jobbig då den var på franska !!

SE DENNA FILM !! Var vaken och återigen GLÖM ALDRIG vad hat kan göra !

Söndagen den 30 januari !!

Inte hänt så mycket idag... Städat, strukt och lagat mat x3 !

Inte tränat idag då jag har som vanligt ont i mitt ben.. Inte alls kul längre.. Känner mig helt olustig !

Igår var vi ute en sväng.. Var på Andra Våningen och lyssnade på Irish Pitch !! Ett super mysigt band som spelade Irlänsk pub musik ME LIKE !!  Drack bara ett par cider för jag var inte riktigt på humör.. Denna JÄVLA värk gör mig så nere..

Nu ska vi snart kolla på film... La Rafle "I grynningens timme"

Kommer med reccention imorgon !!

Flickan med snö i håret

Av Ninni SchulmanFlickan med snö i håret

En kall och snöig nyårsafton försvinner sextonåriga Hedda Losjö från sitt hem utanför Hagfors i Värmland. Hennes föräldrar är förtvivlade. Vad kan ha hänt deras skötsamma dotter? När poliserna Petra Wilander och Christer Berglund får fallet på sitt bord visar det sig snart att Hedda har levt ett dubbelliv.
En tid senare hittas en ung flicka mördad i en jordkällare i skogen några kilometer från familjen Losjös hem. Flickan är naken och har dödats med ett skott i bakhuvudet. Kan det vara den försvunna Hedda? Den lilla polisstationen står nu inför en av sina största utmaningar.
Journalisten Magdalena Hansson har lämnat Stockholm och flyttat hem till Hagfors med sin sexåriga adoptivson Nils efter en uppslitande skilsmässa. Hon är trött och deprimerad och hoppas att lugnet på landsbygden och tryggheten i uppväxtstaden ska ge henne livsglädjen tillbaka. Magdalena engagerar sig känslomässigt i den försvunna Heddas öde och börjar undersöka fallet närmare. Snart inser hon att den fridfulla bygden bär på hemligheter som vissa gör vad som helst för att dölja.

Så himla bra.... Spännande från första sidan... När jag på kvällen ställt in timern på en kvart så har jag inte kunnat somna, den var så spännande att jag legat och lyssnat halva nätterna !

LÄS eller LYSSNA på den !! Boken har ALLT !!


Dag 26

Mina rädslor

Inte mycket jag egentligen är rädd för, men visst har jag mina fasor..
Fasa nummer ett är givetvis att något ska hända mina flickor eller någon annan som står mig nära.. Givetvis ochså rädd för att jag själv ska bli sjuk!!

Sedan har jag en annan stor RÄDSLA !! Eller rättare sagt fobi ! Jag tycker fruktansvärt illa om SPINDLAR !! Dom är ful, de har 8 ben och håriga !!

Viktväktarna


LÄNGTAR !!

Nu börjar nedräkningen till LONDON !!!

                                                   


Tjejkväll


Dagens lilla vits


Det hände sig på den gamla goda tiden när de öppna spårvagnarna stod för åkturerna. Kal bodde på Karl Johansgatan mitt i “hängmattan” och hade varit på lokal nere vid Järntorget. Vid de tillfällen klockan blev mycket så oavsett tillstånd så visste Kal att han kom hem bara han följde spårvagnsspåret.

Vid ett tillfälle när han gick mitt i spåret så hade sista vagnen inte gått så vagnen kom ikapp Kal. Föraren plingade flera gånger men ingen reaktion. Till sist röt föraren DU KAN VÄL FLYTTA DIG! Då vände Kal sig långsamt om och svarade, DET KAN LA JAG, MEN DET KAN LA INTE DU.

Gissa bilden !?!


Brandmästaren i sängaffären


Dag 25

En första, jahaja, en första vadå....?!? JO jag kan ta den första skivan jag köpte för egna pengar.. Eller rättare sgat min första singel.. Det var Last Christmas med Wham !
Nu kommer det löjliga.. Jag kommer ihåg var jag köpte den.. Jag köpte den på Claes Olssons i Dalarna 1984 ! Vad den kostade kommer jag inte ihåg !

Vi hade varit och firat jul med mormor och morfar i Dalarna.. Värsta julen någonsin... Att som tonåring följa med sin mamma, lillasyster och mormor och morfar på en pensionärs resa var hemskt... Visst de villa få oss att må bra, men tyvärr så gjorde jag inte det.. Lyckan blev skivan !! ;)

Dödshjälp !!

Igår kväll pratade jag och min Pelle om dödshjälp.

Pelle sa: Om det någon gång händer mig något så tillåt inte att jag blir
liggande med näring från en flaska. Stäng bara av alla apparater som håller mig vid liv!

......Då reste jag mig upp, stängde av fotbollskanalen på TVn, kopplade ur dator och hällde ut hans öl
i vasken!

Gissa bilden !?!Rätt svar: En Dalahäst


Pelle ;)


Dag 24

Det här får mig att gråta Oj... Ja det är mycket det.. Har alltid varit en "lipsill" ! Blev under MÅNGA år mobbad just för det.. Kalsskamrater hhöll på och tävlade... Vem kan få Catrin att börja lipa snabbast ! Usch ! Ja, det var en hemsk tid i mitt liv !!

Idag har jag fortfarande lätt för att gråta.. Jag gråter när jag ser en sorglig film men även filmer med lyckliga slut.. Jag gråter när jag blir arg eller när jag skrattar väldigt mycket.. Jag gråter när jag har ont..

Mina flickor är lika dana, de gråter till allt Hahah !

Jag tycker det är modigt att människr vågar visa känslor och då mest en ledsen och sårad känsla.. Det är så många som är så känslolösa, eller de visar iallafal inga. !!

Från vaggan till deadline

av och med Robert Gustavsson

På scen har vi sett honom som Ernst-Hugo Järegård, Tony Rickardsson och Carl Bildt. I tv som Weiron i ottan och Greger ? den homosexuelle brandkårschefen.
Privat har Sveriges roligaste man däremot alltid hållt en låg profil. Men inte den här gången.

I Från vaggan till deadline berättar Robert Gustafsson hela sin historia. Han delar med sig av anekdoter från den översexuella barndomen, berättar om ungdomskriminaliteten och bjuder på ett världsrekord. Vi följer hans första stapplande steg på scen och får höra hur han bokstavligt talat tog död på den gamla svenska humoreliten. Han bjuder också på inblickar bakom kulisserna i Killinggänget.
Det är en historia om dödsångest, relationsproblem och om hur en bild på ett koarsle blev en vändpunkt i hans liv. Här finns tempo och eftertanke, dråpliga lägen och djup tragik. Kort sagt, en berättelse om livet med Robert Gustafsson som motor ? En ovanligt kraftfull motor.


Gissa bilden !?!Rätt svar: USBminne


Tampons for free

Tampons for free är ett företag du regristerar dig hos och då får du gratis tamponger en gång i månaden... 

Tampons for free kan erbjuda tamponger helt gratis tack vare er prenumeranter och våra fantastiska samarbetspartners. Genom att våra samarbetspartners sätter skräddarsydd reklam på tampongboxarna kan vi i vår tur erbjuda er snygga tamponger helt gratis! Och ju fler vi blir desto fler samarbetsföretag kan vi attrahera

Gratis är gott eller? Nja, inte roligare att ha mens men slipper ju iallafall betala för skiten jag inte vill ha längre ;)  Ska iallfall prova, de garanterar ju att det är HELT gratis, inte ens frakt ;)

Dag 23

Det här får mig att må bättre Värmen och Solen får mig att må bra..

God mat, träning, min familj och mina älskade vänner !

När jag mår riktigt dåligt hjäper mina avslappningsövningar mig.. Jag lägger mig då ner, blundar, andas och sedan flyter jag bort till mitt indre rum.. Där mår jag bra.. Ingen smärta inga problem !! Där mår jag bäst !!!

Juni 2003 ! Kommer ni ihåg?!?


HYSTERISKT ROLIGT !!!


Grattis lilla mamma

Hoppas att du får en UNDERBAR dag !!

Jobbar ju ikväll så vi kommer till helgen !!

Mamma jag älskar dig.

du finns där när jag behöver dig
du tröstar mig när någon sviker mig
du håller mig i din famn
du vaggar mig & viskar tyst mitt namn
du torkar mina tårar när dom faller ner
du håller mig uppe när jag inte orkar mer
du älskar mig för den jag är
du finns alltid här
du får mig att skratta när jag vill gråta
du har lärt mig att vara rättvis & förlåta
du, älskade mamma, jag älskar dig så
du ska veta att jag aldrig låter dig gå
du mamma, det är för evigt du & jag
både natt som dag

jag älskar dig mamma
lova att du alltid kommer stanna!


Dagens lilla vits


Ett medelålders par från norra USA längtade en kall vinter till värmen och bestämde sig för att åka ner till Florida och bo på hotellet där de tillbringade bröllopsnatten tjugo år tidigare.

Mannen hade en längre ledighet och åkte därför ner en dag i förväg. När han checkade in upptäckte han att hotellrummet hade en dator och beslutade sig för att skicka ett mejl till hustrun. Han missade dock en bokstav i namnet. Mejlet hamnade hos en prästänka i Houston, som just hade kommit hem från makens begravning och skulle kolla om det kommit e-post med kondoleanser från släkt och vänner.

Sonen fann henne avsvimmad vid datorn och läste på skärmen: Till: Min älskade hustru! Rubrik: Jag har kommit fram! Jag vet att du är förvånad över att höra ifrån mig. De har datorer här numera och man tillåts skicka mejl till sina nära och kära. Jag har just checkat in. Allt är förberett för din ankomst i morgon. Jag ser fram emot att träffa dig då. Hoppas din resa blir lika problemfri som min. PS. Det är verkligen hett här nere! DS.

Gissa bilden !?!


Svar på fråga!


cicki 
 Dag 03:
Hej !

Jag har med varit på ett barnhem i Karlskrona , men vet inte vilket , fanns det mer än ett ?

Inte vad jag vet,  tror bara det fanns ett.. Det hette Västerbo och låg uppe vid Västramark i Karlskrona.. Idag är det kontor för handikappsomsorgen.. (tror jag iallafall) Det var iallafall det för 20 årsedan... När var du där isåfall?!?
26

Fredagsfräckisen


Ett par är ute & åker när tjejen blir sugen på sex. Hon börjar suga av honom & de kör i diket. Bilen slår runt & killen blir klämd.
Tjejen hittar ej sina kläder utan får bara tag i killens sko. Med den som skydd för musen går hon efter hjälp. Hon ser en bonde & berättar att killen sitter fast & undrar om han kan hjälpa henne.
Bonden tittar på skon:
Nja sitter han så långt in så vet jag inte om jag kan göra nått

Dag 22

Det här upprör mig.... Det första jag tänkte på var orättvisor, men kom sedan på att det inte alls upprör mig.. Ingen mening att bli upprörd för det för att det finns orättvisor överallt... Visst det finns olika orättvisor men nej..

Människor som ljuger och sårar människor med flit däremot UPPRÖR mig fruktansvärt mycket... Människor som sprider ut falska rykten och pratar skit i allmänhet, det upprör mig !! Allra mest då människor som inte efteråt vågar stå för det de har sagt !!

Har råkat ut för det MÅNGA gånger, tyvärr så kommer det nog hända igen.. Ibland får jag kanske skylla mig själv eftersom jag ibland kan vara godtrogen, men det är ju så jag är... Jag tror GOTT om alla människor, har lätt för att öppna mig och sedan får jag ofta skit i nacken.. INTE ALLS kul !!


Dagens lilla vitsTvå väninnor var ute på en "tjejkväll", båda lyckligt gifta, trofasta och exemplariska fruar. Denna kväll blev det en aning för många Bacardi Breezer och när de var på väg hem, extremt berusade, blev de kissnödiga, och bestämde sig för att smita in på kyrkogården.
När den ena av dem var klar insåg hon att hon inte hade något att torka sig med, så hon tog av sig sina trosor och använde dem. Den andra kvinnan hade på sig ett par mycket exklusiva och dyra trosor som hon absolut inte kunde tänka sig att använda. Lyckligtvis hade hon satt sig bredvid en grav där det låg en vacker krans med ett stort sidenband i, så hon slet loss detta och torkade sig med det. När de var klara begav de sig hemåt, berusade och glada i hågen. Nästa dag blev den ena kvinnans man oroad över att hans rara och oskyldiga fru låg kvar i sängen med en ordentlig bakfylla och funderade på vad som skett kvällen innan, så han ringer upp den andra kvinnans man och säger:
-dessa utekvällar måste genast upphöra! ... Jag har börjat misstänka det värsta.... I natt kom min fru hem UTAN trosor, och hon ligger fortfarande i sängen....
Det är väl ingenting" svarade den andre mannen, Min fru kom hem med ett kort uppstucket i häcken där det stod: Från oss alla på brandstationen, vi kommer aldrig att glömma dig.

Dagens lilla vits


En kvinna kom in på apoteket och ville köpa arsenik. Apotekaren undrade vad hon skulle ha det till... Jo, hon skulle ta livet av sin man... - Men jag kan ju inte sälja arsenik till dig när du ska ta livet av din man! Då tog kvinnan upp ett foto ur väskan och visade det för apotekaren.... Fotot visade hennes man, naken och i sängen med apotekarens fru... - Åh, sa apotekaren, inte visste jag att du hade recept

Vill INTE mera !!

Är nu nere i en värksvacka igen...

DEnna gången är det högerbenet! Pelle har just fått massera in Alovera Heat lotion... Där fanns MÅNGA värkknutor... Tårarna sprutade så jävla ont gjorde det.. Det är inte ofta någon får massera mig men nu var jag tvungen...

Var och tränade idag, men ingen box för min del... Försökte men det gick INTE !! Benet ville inte alls... Så jag gick upp till gymmet istället och körde igenom hela överkroppen istället... Skönt !!

Nu är Pelle ute med Fridhollf och det känns jobbigt att inte ens orka gå ut med honom själv... Vi var ute tillsammans innan ikväll men som det är just nu kan jag inte ta honom själv... :(

Nu ska jag gå och lägga mig och se om Pelles hårda hantering hjälper ...

Glöm INTE att gissa på dagens bild...


Gissa bilden !?!


Denna är till dig Lotta !!


Dag 21


Ett annat ögonblick
är från juni 2005! Jag och Pelle har tagit examen från våra respektive utbildningar och sätter oss i bilen och kör till Göteborg ! Pelle är fotbollsnörd det vet vi ju alla som känner honom. Jag köpte två biljetter till Sverige - Malta !!
Gissa om han blev glad.. Jag också, eftersom jag skulle få se puddingen nummet 1!! Olof Mellberg !! När Olof kommer in på plan och joggar sakta mot oss blir jag helt skakig, så därför finns det inga bra bilder på honom :(

Denna bild visades på den stora tvskärmen i pausen på Pelle och mig !! Visst e vi vackra ?!?

Dagens lilla vits


Den unge prästen var så nervös inför sin första nattvard så han kunde inte ens prata ordentligt. Inför sin andra nattvard söndagen därpå berättade den äldre ärkebiskopen hur man kunde göra för att slappna av lite. Han föreslog följande: Nästa gång, ta ett par droppar vodka i ett vattenglas och drick det. Du kommer genast att märka hur avslappnad du blir.

Söndagen därpå gjorde prästen som han hade blivit tillrådd och kände genast hur avslappnad han blev. Nattvarden flöt på fint och han stammade inte alls. Efter nattvarden hittade prästen ett brev från Ärkebiskopen på sitt rum. Käre fader, nästa gång ska ni lägga ett par droppar vodka i ett vattenglas, inte ett par droppar vatten i ett vodkaglas. Jag tänkte berätta om några fel jag lade märke till, så att de inte upprepas nästa söndag:

Den lilla skålen bredvid altaret är inte en toalett. Försök att undvika att luta er mot statyn som föreställer jungfru Maria och speciellt att krama henne och känna henne på brösten. Budorden är 10, inte 12. Lärjungarna var däremot 12, inte sju. Och ingen av dem var dvärg.

Vi hänvisar inte till vår herre Jesus Kristus som "JC and the boys". Vi hänvisar inte heller till Judas som en "jävla skvallertacka". Bin Laden hade ingenting med Jesu död att göra. Syndarna hamnar i helvetet, inte i hästarslet. Fader vår skall läsas mot himlen, inte genom att göra vågen. Den typen som satt i hörnet på altaret som ni hänvisade till som "bögen" och "mögelkäftad transvestit", var jag.

Jag hoppas att dessa saker skall rättas till tills nästa nattvard.

Med vänliga hälsningar Ärkebiskopen

"atomatiskt inlägg"

Fick en fråga av PP om hur man lägger upp "atomatiska inlägg"

Så här gör du !!
Då kommer det upp en ruta med datum... Klicka på det dayum du vill ha.. När du gjort det så kommer det upp en ny ruta.. Där ska du skriva tiden du vill ha !! Där etfer trycker du som vanligt på "Spara & publicera" knappen och vips har du gjort ett tidsinställt inlägg !! Busenkelt, eller hur PP och du ! Tack för komplimangen !!

God natt gott folk och glöm inte att GISSA !! Lägger ju faktiskt ner lite tid på detta och då é det ju kul med lite respons ;)

 


Gissa bilden !?!Lisa hade rätt, men hon fuskade lite !!
En sax


Dag 20

Detta ångrar jag Kan faktiskt inte komma på något här och nu...

Det här med att ångra är inte riktigt min grej ! Det som händer det händer, det som görs görs och inte mycket man kan göra åt..

Tror ju att allt har en mening och att det som händer, eller det man gör faktiskt redan är förutbestämt.. Och då kan man ju inte ångra det efter åt, eller!?! För då hade det andra inte hänt.. Tex om jag hade ångrat att jag blev full den där gången 1986... Då hade jag aldrig lärt känna Patrik och ade jag inte lärt känna Patrik hade jag nog aldrig träffat Jimmy.. Hade jag inte träffat honom hade ju aldrig mina underbara tjejer funnits..

Oj, nu blev det djupt ;) Det trodde ni inte om mej, eller hur ;)

Bild från förr !! (2003)

Lisa hjälper Nathalie med nyårs-makeupen...


Dagens lilla vits


Lille Per går sitt första år i lågstadiet och har en ruggigt snygg syster som går i 9:an. En dag skulle Per ta sig en dusch och syrran kom ut ur duschen med handduken omsvept runt sig.
-Syrran. Du kan väl ta av dig handduken.
-Nämen Per! Vad är det du säger. Du har väl sett mig naken förut?
-Snälla Snälla Snälla... Efter mycket tjat
- Okey då.
Syrran tog av sig handduken och visade upp sig i hela sin härlighet. Per såg först mycket nervös ut, men drog efter ett tag en lättnadens suck och sa:
-Pfiuuhhh. Roger i min klass sa till mig att du hade fått kuk i helgen!

Gissa bilden !?!TOPPEN PÅ EN LJUSVEKE ;)


Söndagen den 23 januari 2011

Nu har maken och jag varit väldigt effektiva !

Söndag innebär städning och strykning av veckotvätten, hos vår lilla familj.. Tråkigt men tillsammans blir det rätt så skoj ! Och så skönt när vi é klara ! Jag har ju alltid min lilla bok i örat och just nu lyssnar jag på Robert Gustavssons sjölvbiografi ! Helt galen bok så jag går här och asgarvar mest hela tiden ;)

Middagen är klar, ska bara stoppas in i ugnen av Pelle medans jag och tjejerna är och tränar !

Igår var Patricia och Kim här. Patricia provbakade lite till Lisas 18års dag.. Gott med kakor ;)
Hon visade mig en funktion här på bloggen som jag inte visste om ;s Att jeg kan förinställa inlägg.. Så nu kommer det poppa upp inlägg fast jag är på jobbet. Så nu vet ni det, jag kommer alltså INTE sitta och blogga på arbetstid. Har aldrig gjort innan och kommer alltså INTE göra det i fortsättningen heller, fast det kommer inlägg ;)

Har fått ett jätte stort uppsving här på bloggen.. Runt 80 läsare om dagen och det tycker jag om. Fast det hade ju varit skoj om fler kommenterade här... Hmmm det här känns som jag skrivit förr ;)

Nä, nu ska jag åka och träna, sedan middag och efter det blir det Morden i Midsommer.. Ikväll tror Pelle det är trädgårdsmästaren och jag tror på prästen ;)


Gissa bilden !

Från och med ikväll klockan nio så kommer jag att ha en liten ny kategori här på bloggen.. Har stulit ideén från en annan blogg !

21:00 varje kväll mellan den 23 januari och den 29 januari kommer en bild som är lite närgången..
Hade ju varit kul med lite gissningar..

Blir det bra respons så kanske jag fortsätter ;)

Dag 19

Den här månaden är den tråkigaste på hela året!

Grått och trist, inga tomtar kvar heller inga stakar i fönstret !! Det är kallt och mörkt.. Mycket månad kvar när pengarna är slut !! Usch !! Om januari tycker jag INTE ...

Längtar efter våren !!


Bild från förr !! (2004)


Dagens lilla vits


En pappa letade efter sin dotter och fann ett brev på hennes säng. Med värsta föraningar läste han brevet med darrande hand.

Kära Mamma och Pappa,
Jag är väldigt ledsen att behöva säga detta men jag har lämnat er och stuckit iväg med min nya pojkvän.
Jag har funnit den sanna kärleken och han är helt underbar - speciellt hans söta piercingar, ärr, snygga tatueringar och hans stora motorcykel!
Men det är inte bara det - Jag och Ahmed ska också ha barn, jag är redan i fjärde månaden. Vi kommer att bli lyckliga i hans husvagn i skogen, och han säger att han vill ha fler barn med mig.
Jag har också förstått att marijuana inte alls är farligt (snarare tvärt om eftersom det även används inom sjukvården).
Vi odlar det i gläntan bakom husvagnen till oss själva och till hans vänner. I gengäld får vi från dem hur mycket ecstasy och andra piller som helst.
Vi hoppas dock att medicinforskningen snart hittar ett botmedel mot AIDS så att Ahmed kan bli bättre - han är värd det.
Ni behöver inte ora er för pengar - Ahmeds vänner, Andrej och mr Stanislav är i filmbranschen och har ordnat så att jag ska bli skådespelare!!!
Det är visst väldigt bra betalt, 500 kr per tagning och jag får ytterligare 500 om det medverkar fler än tre män i samma scen, och ytterligare 1000 kr om det medverkar djur (och jag som ju älskar djur, ett kan knappast bli bättre!).
Oroa dig inte Mamma - jag är 15 år gammal och kan faktiskt ta vara på mig själv.
Nån gång så kommer jag och hälsar på er så att ni kan få träffa era barnbarn.

Puss Puss
Emma

P.S
Pappa, detta var inte sant - jag är faktiskt bara över hos Sandra och kollar på TV. Jag ville bara få dig uppmärksam på att det finns värre saker än, som du uttrycker det,
- ATT SVERIGE FÖRLORAR PÅ SATANS STRAFFAR!!!

Hurra... HERREYS !!!

I år är det 27 år sedan Bröderna Herrey stormade in i mitt hjärta !! Det är alltså 27 år sedan de vann svanska uttagningen av melodifestivalen.... Jag var då 14 år och blev störtförälskad !! Ojoj så mycket dessa bröder har gett mig genom åren! Även under min punktid så lyssnade jag på dem, fast givetvis i smyg för hur skulle det se ut !!

Lite fakta:
Melodifestivalen 1984 direktsändes i TV 1 20.00 - 22.15 den 25 februari 1984 från Lisebergshallen i Göteborg i Sverige. Programledare var Fredrik Belfrage och kapellmästare var Curt-Eric Holmquist.

Bröderna Herreys vann med sången Diggi-loo diggi-ley. Med bröderna Herreys seger var det tredje året i rad som Bert Karlsson kunde sälja vinnarlåten. Han hade även kontrakt med Elisabeth Andreasson men hon slutade på en delad sisteplacering. Den svenske tennisspelaren Björn Borg var prisutdelare.

Melodifestivalens flitigaste deltagare var 1984 Vicki Benckert som förutom att hon själv framförde Livet är som ett träd hade skrivit tre av låtarna Livet är som ett träd, Sankta Cecilia och Kärleksmagi. Lotta Engberg medverkade för första gången, under namnet Lotta Pedersen sjöng hon Sankta Cecilia ihop med Göran Folkestad. Elisabeth Andreassen som var en av förhandsfavoriterna skulle sjunga sången Kärleksmagi, kom in helt fel i sången och därför blev det hela "falskt" och i omröstningen kom hon på delad sistaplacering.

En av denna kvälls okända, men ändå rätt festliga höjdpunkter var när Per-Erik Hallin använde sin Kalle Anka-röst och sa; "Oj, va' spännande att få va' med i Melodifestivalen!", efter att ha själv uppträtt med sin låt Labyrint.
 
Dag 18

Min favoritfödelsedag Ja, det måste ju vara när jag fyllde 23 Hahaha!! Jag fyller ju alltid 23 år !

När jag var 23 år (1993) då var jag tvåbarns mamma, jag var gift, hade villa, vovve och volvo! Hur mycket mer vuxen kan man bli?!? Det är därför jag stannade i den åldern ;) Jag är väl inte mer vuven idag, eller..

Jo det är klart jag är, iallafall mer mogen, men tycker 23 är en bra siffra... Det retar ju alltid någon !


Bild från förr ! (2002)


Dag 17

Mitt favoritminne Men hudå.. Det finns ju så många !!

Men det jag kommer på just nu är när jag var med i hemvärnet och vi var i Stockholm och gick högvakten! Detta var 2002, känns som igår men var alltså 9 årsedan ..  Jag och Ella var med som sjukvårdare och gick inte i själva högvakten !
Detta är en helg jag ALDRIG kommer att glömma!
Här kommer lite bilder :
Grisfesten

av Leif G.W Persson

Ett postrån på försommaren i Stockholm följs innan året är slut av två mord. Att det finns ett samband mellan händelserna framkommer vartefter. Men när polisens utredare till slut kommer gärningsmannen på spåren börjar det kärva. Vissa prominenta personer har intresse av att hemlighålla spaningen. Kriminalinspektörerna Jarnebring och Johansson får anledning att konstatera att de verkligt stora bovarna ofta går fria, och det gör dem ursinniga.

Grisfesten är den första romanen om Lars Johansson och hans kollegor. Denna numera klassiska polisroman utkom första gången 1978, sålde i stora upplagor och filmatiserades som Mannen från Mallorca.
Det var väl inte den bästa boken jag läst men klart läsvärd ;)


Dag 16

Min första kyss Hahaha...
Ja jisses det mins jag som igår, fast det är länge sedan.... Jag var väl runt 14-15 han var iallafall minst 3-4 år äldre.. Han hade bil ;)

Var på disco ute på Hasslö (bodde där tills jag var 15) Vi satt uppe på ett bord inne i en höran när han böjer sig fram och kysser mig, med tunga och allt... Plötsligt mitt i all härlighet så ser jag blixtrar och stjärnor.. och ett hör ett jävla brak.... Bordets alla fyra ben gav sig vika och vi far pladask på golvet....
Gissa om vi fick uppmärksamhet...

Killen har jag fortfarande kontakt med.. Inte ofta men det händer.. Varför? Jo, våra mammor är gifta med med varsin boro.. Vi är alltså ingifta kusiner ;) Inte kul att veta då som 14-15 åring när jag man var så KÄR så...

Dagens lilla vits

 

Erik hade det lite besvärligt ibland, eftersom han stammade.
En kväll följde han sin tjej Alice hem. De kom så långt att de hamnade i sängen och Alice drog Erik över sig.
- Ja... jag... har inget... gu... gu... gummi!
- Det gör inget, sa Alice. Säg till när det är dags för dig så knuffar jag bort dig.
Så körde de igång.
.........När Erik kände att det var på gång sa han:
- N... n... n... n... nn... n... nyss

Ute och cyklar !!


Arga leken


Gammal, men UNDERBAR !!


Dag 15

Skånelänga vid havet
Mina drömmar

Oj vad svårt. Eller nä det är det ju egentligen inte.. Jag har en dröm om att öppna ett "hem" för familjer ! Familjer som kommit på kant, där föräldrar inte klara av att vara föräldrar ! För jag tror att det är viktigt att HELA familjen får hjälp när deras barn/ungdom har spårat ur, inte bara barnet eller ungdomen!

Har sett så många gånger hur ungdomen skickas iväg på behandlingshem ochförändras. Lär sig massa skaer men föräldrar och syskon "trallar" vidare hemma. Så kommer ungdomen hem igen och oftas "trillar" tillbaka igen i gamla vanor.. Detta gör ont i HELA mig !!

Detta hem ska ligga i Skåne... Vid havet !! Men som sagt det är en DRÖM


Middagen är serverad !


Kakan !!

Ronnebys egna sångfågel.. Eller det kanske inte är rätt namn.. Men allas vår Micke Kakan Persson kämpar med att komma in Veckans topplista på Sveriges Radio..

Låten heter I ett andetag och är RIKTIGT bra !!

Klicka på bilden för att komma till låten och rösteriet ------->

Micke är en jätte duktig artist som tolkar Vreeswijk helt underbart..

Vet inte hur länge Kakan har hållt på med sin musik men för mig känns det som han alltid gjort det.. Vet jag att Kakan ska spela någonstans här istan så brukar vi gå dit..  Jag har en favvolåt av Vreeswijk som han inte kunde så jag fixade text, noter och även en mp3fil till honom... Nu spelar han den oftast när han ser mig ;)

Så klicka på bilden och RÖSTA !!!Och ett Citat från Polisen ;)

ÅH vad skönt att våra kvällar på gårdarna har kommit igång igen...

Vi har sååå många trevliga ungdomar i vår kommun och tänk att jag få arbeta tillsammans med dem..

Det är inte alla förunnat att ha ett jobb som de trivs med, men det gör jag !! ;)

Nu är det snart att gå till sängs ! Ska bara vänta in maken så vi får prata lite innan det är dags att göra kvalsterna sällskap !!

Dagens citat fårn Polisen ;)
Om livet känns lite tungt och om dagarna inte bli riktigt som man vill..!?! Lösningen är att se på livet som en hanhund.
Kan det inte ätas eller knullas, så pissa på det och gå vidare..

Dagens lilla vits


En full kille stapplar runt på trottoaren och viftar med bilnyckeln.
En polis frågar "Har ni problem?"
"Ja, nån har schnoott min bil!"
"Var såg du den sist?" frågar polisen.
"Den schatt här - på min nyckel!"
Polisen himlade med ögonen och sa, "Det var synd, men jag kan köra dig hem. Men knäpp gylfen – din grej hänger ut!"
Killen tittar ner, sen utbrister han; O´nej dom har schnott min tjej åschå!!!

Dag 13

Den här veckan

Måndag:
Jobba kvällen i Kallinge, så det hinns inte med så mycket annat. Hinner givetvis umgås med min man på morgonen ! Långfrukost och promenad med hunden ...  

Tisdag: Jobba till halv sex sedan hem och sadla om för att åka och träna

Onsdag: Jobba till halv fem, sedan hem och bara vara!!

Torsdag:
Återigen kvälls jobb, denna dag på Bruket.. Skönt att vi har öppnat igen och hoppas på mycket ungdomar.

Fredag: Kort dag !! Jobbar bara mella 8-12 !! Me <3 Lisa kommer hem efter en veckas praktik i Karlskrona !! Blir nog lite gnäll ikväll också... Någon i famijen ska nämligen "tagga" sig ;) Kommer att bli såå snyggt !!

Lördag: Tvätt och slappdag.. Inget planerat ! Umgås med de som står mig närmast..

Söndag:
Inget annat planerat än träning och givetvis min älsklingshobby !! Vekotvättsstrykning !!

Helt slut !!

Som artist... Therese och Uffe körde verkligen slut på mig idag.. Kändes som jag skulle kräkas ett par gånger.. Men det känns väldans skönt när jag kommer hem... Pelle och Nathalie hade fixat middagen tills jag kom hem... Tacco... Mumma, men orkade inte så mycket.. Maten åker upp och ner !

Nu blir det snart soffan.. Morden i Midsommer !! Pelle och jag bruka tävla om vem som kan komma på mördaren först !! Just nu står det 1-1 !! Och om jag inte har fel för mig så är det sista programmet ikväll, så ikväll MÅSTE jag "hita" mördaren innan Pelle !!

God natt gott folk !


Dag 12

I min handväska Har ingen handväska till vardags utan en kånken-mini. Jag köpte den när jag började jobba på fritid förra året. Jag är nämligen proffs på att stoppa ner ALLT i min väska och det kan bli onödigt tungt då...

Mini-kånken är precis lagom stor och där har jag :

*Pennskrin
(i detta har jag, pennor, suddi, stift, cerat, postislappar och en masccara)
*Plånbok
*Cigg
*Tändare
*Kalender
*Nycklar X2
*Liten Kamera
*Mobil X2
*Linsvätska + linsburk
*Servetter
*Panodil
*Plåster

Ja, sedan har jag massa med kvitto och papperslappar ....

Purpurfärgen

Baserad på Alice Walkers prisade novell.
PurpurfärgenCelie växer upp i den svarta södern i början av 1900-talet. Hon utnyttjas sexuellt av sin far och blir tilldelad sin man Albert. Hennes nya hem blir inte mycket bättre men kvinnor i hennes omgivning lär henne att tro på sig själv.... 

Purpurfärgen är en storslagen, stark och dramatisk film som får mig att både skratta och gråta. Jag bokstavligen ÄLSKAR denna film och har sett den hur många gånger som helst..  Skådespelarna i filmen gör ett frultansvärt bra jobb !!

Whoppi Godberg och Oprah Winfrey spelar så otroligt bra och de berör mig som få skådespelare gör..
För mig är detta VÄRLDENS BÄSTA FILM !!!

Dag 11

Mina syskon Systeryster, Jessicapessica lingonsnöre... Haha !! Jag har en liten syster som heter Jessica. Liten och liten.. Hon fyller 35 nu i februari.. Min syster och jag är otroligt olika varandra på gott och ont !!

Jessica är född 1976 vilket betyder att jag var sex år när hon kom till oss. Jessica är också adopterad men bodde bara på barnhemmet ett kort stund. Det var redan bestämt innan hon föddes att hon skulle komma till oss. Hon var ett jobbigt spädbarn som gade kolik i sex månader.. Hon skrek HELA tiden och jag tyckte inte om henne...
Hon tog ju all uppmärksamhet från mig.... Hade ju varit ensambarn i sex år och så kom hon, den lilla fula trollungen ;)

Jessica har idag tre barn, Moa 12 år, Adam 10 år och lilla Ozzy 7 år. Hon bor i Lyckeby och jobbar med det hon tycker mest om.. Sortera gammal lump ;) Hon jobbar på Kupan, med att sotera kläder och massa annat skit..

Älskar dig syrran <3

FredagsfräckisenDet var en gång en gubbe som var ute på en bar.
Då kom det en jättesexig tjej fram till honom och frågade om han ville hänga med henne hem.
Gubben svarade snabbt:
- Ja, det klart!
När de var framme, så gick han in i tjejens rum. På väggen såg han fyra stora hyllor fulla med gosedjur i olika storlekar. Det var lite konstigt att en sådan sexig tjej hade så mycket gosedjur.
När tjejen kom till gubben hade de sex som vilda djur. När de var klara sa tjejen:
- Ta ett gosedjur på nedersta hyllan.

Dagens lilla vits


En kväll var stålmannen sugen på att gå ut och festa, men varken Läderlappen, Fantomen eller Spindelmannen kunde följa med. Stålmannen tog då en flygtur och kom snart till Superkvinnans hus. Med sin röntgensyn upptäckte han att Superkvinnan låg naken i sängen med benen brett isär. Om jag är riktigt snabb kanske hon inte märker att jag gör det med henne, tänkte Stålmannen. Han flög igenom taket och gjorde sin sak på en tiondels sekund och flög iväg igen.
- Vad var det? sa Superkvinnan.
- Ingen aning, sa Osynlige mannen, men det gjorde ont som tusan i rumpan.Dagens lilla vitsDet var en blondin som kom hem till sin man och sa:
- Idag fick jag 20kr av en man om jag klättrade upp i trädet.
Mannen:
- Är du dum eller? Han ville ju bara se dina trosor.
Blondinen: Jaha...

Nästa dag sa blodinen:
- Idag fick jag en glass av samma man som igår om jag klättrade upp i trädet igen.
Mannen:
- Men han ville ju se dina trosor igen.
Blondinen:
- Jag lurade honom, för jag tog inte på mig några!


Dagens lilla vitsDet var en gammal dam som frågade en man:
- Vill du ha nötter?
- Ja, tack!
- Ta så många du vill!
- Men ska inte du ha?
- Nej, mina tänder klarar inte av att bita i nötter!
- Men varför köper du då nötter?
- Jag gillar chokladen som är på!


Dagens lilla vits

Det var en svensk och en norsk som hade fastnat på en öde ö.
De hade blivit fångade av en kannibal-stam. Hövdingen sa:
- Ni ska få en uppgift, om ni klarar den så får ni gå. Om ni misslyckas äter vi upp er.
Då tänkte dem, ja det här klarar vi lätt!
- Ni ska samla 100 stycken av en sak. När ni har gjort det kommer ni tillbaka hit.
Efter en stund kom svensken tillbaka med 100 vindruvor.
- Nu ska du äta upp allihopa en efter en utan att säga ett ljud. Om du säger ett enda litet ljud äter vi upp dig och jag räknar.
Då började han äta. 1, 2, 3, 4.. utan ett ljud. När han kom till 99 brast svensken ut i skratt. Då frågade hövdingen:
- Varför började du skratta? Du hade ju bara en kvar!
Då sa svensken:
- Jag tänker bara på norsken, han samlar kokosnötter!


Dagens lilla vits


Det var två dvärgar som hade plockat jordgubbar. När de kom in i en kyrka gick de upp till andra våningen. Den ena dvärgen tappade två jordgubbar på väg upp på trappan.
- Ähh, vi tar dom sen, sade den andra.
Så började de dela.
- En gubbe till dig, en gubbe till mig, en gubbe till dig...
Då hörde vaktmästaren det här. Han sprang till prästen.
- Gud och djävulen delar på människor!
- Låt oss se det då, sade prästen.
De gick till början av trappan då de hörde dvärgarna.
- En gubbe till dig, en gubbe till mig. Så, då var det klart.
- Men vänta, vi glömde dom två där nere!


Dag 10

Det här hade jag på mig i dag --- Kläder som tur väl var.. Annars hade nog folk tittat eller kanske ringt till Nakendräkt kvinnapolisen.. Själv hade jag nog fryst ihjäl ;)

Jag har haft på mig
* Bh
*Trosor
*Jeans
*Linne
*Skjorta
*Strumpor
*Jacka
*Kängor

Ungefär som vanligt ...

Sex and the city 2

Vad händer efter att du sagt ”ja”?
Livet har allt som tjejerna någonsin drömt om, men det skulle ju inte vara ”Sex and the City” om SF Bio: Sex and the city 2det inte innehöll några fler överraskningar… denna gång i form av ett glamoröst, solstänkt äventyr som sveper tjejerna bort från New York till en av de mest luxuösa, exotiska och levande platsernapå jorden, där festen aldrig tar slut och det är något mystiskt bakom varje hörn.
Det är en flykt som kommer precis i rätt ögonblick för våra fyra vänner, som finner sig själva i – och kämpar mot det – de traditionella rollerna av äktenskap, föräldraskap och mer.
Trots allt, ibland bara måste man komma iväg med tjejerna.

Är inget jätte fan av Sex and the city men tyckte filmen var super!!  Filmen har det en kvinna vill ha, iallafall jag i en film... Humor och kärlek !!


Thai !!

Just hemkommen från jobbet... Lång dag idag !!

Först jobb mellan 0800 till 1730 sedan avslutades dagen  med att gå ut och äta.. Mycket trevligt och MYCKET gott...

Har nu jobbat på fritid i snart ett helt år (1/3) och jag stormtrivs med både jobb och arbetskamrater.. Året har gått väldigt snabbt och det måste betyda att jag trivits, eller....
Jag har lärt mig massa nya saker och fått många nya vänner.. Både inom fritidsenheten och på människor som vi jobbar tillsammmans med...

Nu ska jag ta och borsta mina tänder, tvätta av mig ansiktet och göra sällskap med kvalsterna i sängen så då slipper vara ensamma !! Hoppas att Pelle snart kommer hem..

Hoppas även jag slipper alla dessa förbannade mardrömmar jag har.. Usch, det är så jobbigt !

Godnatt gott folk

Dag 09

Min tro - Jag tror på mig själv !?!

Och ja, jag har en gudstro, inte så att jag är jätte fanatiskt troende, men visst tror jag.

Jag tror på att det finns en högre makt eller rättare sagt två.. En god och en ond... Och tyvärr så är den onda makten i ledning just nu.. Eller.!?!

Det är jätte svårt att förklara .. Men jag tror och framför allt så tror jag på mig själv ;)

Busringning !!


Fred?!?


Dag 08

Ett ögonblick .... Jahaja, det här betyder nog att jag ska välja ett ögonblick... Hmmm..

Det får bli ett ögonblick från min tonårstid... Denna bilden föreställer mig och Johan... Johan var en av mina största tonårsförälskelser... Strax innan bilden är tagen har jag eller rättare sagt Johan rakat min första tuppkam till mammas stora förtret... Detta skulle givetvis förevigas på hans balkong, på Annebo, Karlskrona...!! Iförd morfars gamla tröja som jag skrivit på och Kirflaskan i handen så började vi posa ;) Visst blev det en fin bild ;)
Jag var så lycklig för den tiden jag fick med Johan och är fortfarande.. Han är nog en av de snällaste människor jag känner.. Han hade så goda värderingar och syner på saker, värderingar som jag fortfarande står för ;)

Efter det tog slut mellan Johan och mig så träffade jag mina barns pappa och tyvärr så försvann jag från Karlskrona och förlorade all kontakt med Johan och alla andra av mina gamla punkakompisar... Tråkigt men sant..

Tills för några årsedan (5 år) när Lisa och jag var på en konsert i Karlskrona så träffade jag de ingen... Nästan alla var där och äntligen fick jag presentera Johan för Lisa.. Mina barn har nämligen också samma värderingar som mig och har ju hört talas om "min" Johan så länge de kan minnas.. Och JA, vi har fortfarande kontakt ;) Inte så jätte ofta just nu, men jag vet vart han finns och virse värse (tror det stavas så)

Oj vad långt det blev ... Ett långt ögonblick

It´s ALIVE


Dag 07

Min bästa vän ... Är jag GIFT med...

Tänk vilken lycka att vara gift med sin bästa vän... Det är nog inte många förunnat men jag är det.. Pelles och min väskap är värd allt... Kan alltid prata med honom, han finns alltid där och det är ju så det ska vara ...


Jag har annars lagom många vänner.. Ingen jätte bästis som man hade när man var yngre, men några har jag och de vet vilka de är.. Tänker inte nämna några namn här, för de vet vilka de är.. Även om jag är superdålig på att höra av mig så vet jag var de finns om jag behöver.. De är visserligen också rätt dåliga på att höra av sig, men de vet vart jag finns om de behöver och då spelar det INGEN roll vilken tid på dygnet det är...

Många vänner har kommit och gått genom livet, vissa har försvunnit för alltid vissa har kommit tillbaka.. Vissa har svikit mig och det har gjort ont...

Men som sagt min bäste vän är min man ;)

Just the Way You Are

Tack Nathalie... Jätte fin !!


MINA !!!


Dag 06

Min dag Börjar klockan 0600 av att den lilla väckarklockan ringer... Jobbigt att komma upp efter över två veckors ledighet, men det gick bra...

Asat och kasat på jobbet idag.. Fått nytt fint golv så alla våra TUNGA möbler skulle tillbaka igen...

Nu är jag precis hemkommen och ska snart ut med litenman för en runda...

Resten av kvällen blir det ryggläge i soffan.. Träningsvärken börjar nu ge sig tillkänna.... Ajaj !!

Ha en fortsatt trevlig kväll !!

Dag 05

Vad är kärlek? Kärlek är nästan omöjligt att beskriva. Känslan och upplevelsen är olika för olika personer och kan variera från gång till gång som man blir kär.

Kärlek för mig är mellan två människor, eller människa djur, människa sak.. Kärlek är något fint som jag tycker att ALLA ska få uppleva...

Jag lovade mig själv att när jag var tonåring att jag aldrig skulle vara en sådan där mamma som sa:
- Mister du en står det tusen åter, eller jaja, du vet inte vad kärlek är... För det gör man, även som barn och tonåring... Den känslan som man har i kroppen när man är 10 år finns lika dan när man är 30 år ... Så har det varit iallafall för mig !! Och jag blev ingen sådan mamma heller.... För att vara KÄR äralltid lika underbart !!

Kärlek är vackert, kärlek är till för alla !!

♂ + ♀ = Kärlek  
♀ + ♀ = Kärlek  
♂ + ♂ = KärlekUT !!

Idag ska glada julen ut, ut, ut.. Julegranen kastas ut,ut, ut... *SNYFT*

Haha !! Jag får seprationångest varje år... De är ju så fina och söta ;) Men samtidigt ska det bli skönt.. Så jobbigt att damma alla tomtarna...

Det kommer ju ta sin lilla stund det här, så vi hörs senare ikväll, efter träningen..

Have a nice day och var rädda om er

Svinalängorna

av Susanna Alakoski

Leena har två bästa vänner. Åse är nästan den enda hon känner som inte har en pappa som super, men hennes mamma brukar bli full så det jämnar ut sig. Riittas pappa är full nästan varje dag.

Ett nybyggt bostadsområde i Ystad fylls på 60-talet av invandrarfamiljer och låginkomsttagare. För Leena och hennes finska föräldrar är den nya lägenheten höjden av lyx: tre rum, balkong, parkett. Av kommunen får kvarteret snart namnet Svinalängorna.

De brandgula trevåningshusen blir en samlande plats för Susanna Alakoskis roman om Leena, som klarögt och fartfyllt berättar om sig själv, sina föräldrar och grannar och alla de dråpliga och drastiska händelser som utspelar sig runt henne. Men skrattet fastnar i halsen när denna barndomsskildrings verkliga karaktär börjar skönjas. Leena, hennes syskon och vänner kastas i skrämmande ryck mellan perioder av skenbar ordning och fullkomligt kaos, och när boken är slut har vi tagit del av en skakande berättelse om klassamhälle och barns utsatthet och överlevnadskraft.


Susannas uppväxtsskildring förleder en till en början att tro att den inte är så hemsk. Förvisso blir lilla Leenas tillvaro värre och värre, men men detta sker i takt med att hon blir äldre och att hennes varseblivning ökar. Jag tycker att här ligger en av de största styrkorna i "Svinalängorna", i det att det trovärdigt beskriver händelserna ur det växande barnets synvinkel. Det blir intressant, fängslande och - jag tvekar inte att säga det - underhållande.

Jag hade föreställt mig en tung roman om elände elände elände. Men så är den inte. Visst skildras misären, men utan tvekan hade Leena det bra emellanåt också. Det känns befriande, dels för Leenas skull, att det finns ljus i mörkret, men också för oss, läsarnas skull. Det styrker historien.

Missbrukare


Dag 04

Det här åt jag i dag Inte varje frukost vi äter våfflor men idag blev det så.. OJOJ så gott !!

Till middag gjorde jag skinksnitzel i grönpepparsås, färskpasta, vitlöksstekta svampar och grillade coctailtomater.. Mumma !!

Senare i kväll blir det lite lösdagsgodis !!!

Älska din KROPP !!

Veckorevyns redaktion viker ut sig i kampanjen Size Hero

Veckorevyns redaktion kastar kläderna – i kampen mot sjuka skönhetsideal.
Målet: ”100 procent kroppsstolthet”.

– Färre smala modeller i tidningarna är bättre än enstaka kampanjer, säger experten på ätstörningar.

57 procent av Veckorevyns läsare är missnöjda med sina kroppar, enligt tidningens egen undersökning. I senaste numret har därför sångerskan Molly Sandén hårdretuscherats på omslaget, och den ”riktiga” Molly finns inne i tidningen, för att få läsarna att tänka till.

Tycker det är super att så stor "Mode tidning" ger sig in i debatten.. Det är så många kvinnor, ja män också för den delen som har de magra modellerna som förebilder... Alla kan inte se ut så...

Jag som själv varit pinnsmal har fått inse att min kropp förändrats med åren.. Jag kommer aldrig se ut som jag gjorde när jag var 20.. Jag har fått barn och min kropp har förändrats.. Nu gör den ju inte det på alla, men på mig gjorde den det..
Det tog lång tid för Pelle att få mig att inse att jag är vacker som jag är.. Trots pluffsig mage.. Har man som jag blivit utsatt för psykiskmobbing för att jag var fet, äcklig så tar det tid att fatta !! Jag är väl inte superduper nöjd med min kropp men jag har lärt mig älska den som den är...


Perfect Home


Ska jag inom kort tid ha ett Perfekt Home party !! Inget datum är satt än men det lutar åt mitten på februari.. Jag hoppas att MÅNGA vill komma ... De har SUPERDUPER fina saker.. Visst vissa saker är lite dyra men inte allt.. Sedan kan man ju inte jämföra med Maxi, Ikea eller Juysk.. Kvalite kostar ju faktiskt !!
Sitter just nu och kollar i deras nya katalog
-----> http://perfecthome.mediabook.no/2/ <------


Kolla in katalogen och håll utkik efter "mitt" party ...

Fredagen den 7 januari 2011


Jahaja, då var det fredag igen och min ledighet går mot sitt slut!! Var har dessa veckor tagit vägen.. Har verkligen slappat och laddat batterierna.. Är nu helt laddad för en vårtermin... Kommer inte vara ledig förrän vi åker till London den förste maj.. Ojoj, vad jag längtar ! Ska bli såååååå skoj !

Ikväll blir det Let´s dance premiär.. Kul att se vem som har två vänsterfötter ;)

Ska snart åka och hämta tjejerna som varit och städat.. Tiza är gräsänka denna helg, så hon har beslagtagit Lisa som ska bo hos henne denna helg...
Lisa börjar sin praktik nästa vecka och ska bo hos mormor i två veckor.. Känns som vi behöver det nu.. En liten pause  !! Älskar mina tjejer, men som alla människor så behöver man ibland lite andrum från varandra...

Nä, dags att köra och hämta tjejerna..


Utöver de tio buden har man glömt ett elfte, som inte borde vara mindre viktigt än alla de andra. Det lyder: Du skall icke tråka ut din nästa  ;)


Var rädda om varandra!

Dag 03

Mina föräldrar - Jag fick mina föräldrar när jag var 6 månader gammal.. Innan dess var jag föräldralös, bodde på barnhem i Karlskrona.. Min biologiska mamma lämnade bort mig redan vid födslen och dödförklarade mig.. Att hon hade dödförklarat mig fick jag reda på lååångt senare och det är en annan historia ;)

Mina föräldrar heter Rose-Marie och Leif. Mamma och pappa är skilda sedan mitten på 80talet.. Mamma träffade Åke och han är som en extra pappa för mig.. Mamma lever i Karlskrona och är en pigg social pensionär.. Mamma har jobbat inom sjukvården i hela sitt liv och är enligt mig världens bästa undersköterska...

Pappa lever tillsammans med Eva nere i Skåne, Glumslöv.. Pappa är också pensionär och är också väldigt social.. Pappa har jobbat inom det militära i hela sitt yrkeverksammaliv...
Kanske därför jag är så social som jag är.. Har ju också jobbat med människor hela mitt liv, precis som mamma och pappa.. Sjukvården har alltid intresserat mig och mina år inom Hemvärnet, ja det är nog indirekt pappas fel .. Eller rättare sagt förtjänst !!

Mina föräldrar står mig båda väldigt nära och tänk att de valde just mig, där på barnhemmet på Västramark i Karlskrona för 40 år sedan ... Mitt liv hade nog annars sett väldigt annurlunda ut !!

The Tourist

Filmen börjar i Paris där brittiska säkerhetspoliser bevakar Angelina Jolies rollfigur: Elise Clifton-Ward. Hon får ett brev från den efterlyste Alexander med uppmaning att lura poliserna att en annan man är den de söker. I början av filmen, när poliserna hade gått på bluffen och skickat italienska delen av Interpol för att gripa den oskyldige matteläraren trodde jag filmen skulle handla om risken med övervakningssamhället. Att det skulle visa sig att det är livsfarligt att råka befinna sig på fel plats vid fel tidpunkt och hamna i övervakarnas klor.

Fast det är svårt att dra några sådana slutsatser. Filmen har inget budskap, inget viktigt att säga. Ändå ger jag den betyg 3+, ganska nära en 4, för att det är i all sin meningslöshet rolig, överraskande och underhållande.

En förförisk bagatell att roas av, fast utan något egentlig mening. Helt enkelt en film till för att underhålla.


Tycka turist é trist ....I kväll blir det bio, The Tourist.... Hoppas den är lika bra som den verkar... Om inget annat så kan jag ju bara njuta av den vackra Jonny en stund ;)

Veckans Nemi


Veckans Nemi


Veckans Nemi


Stort VS Litet

Har just nu "span" på två hus... Ett lite mindre.. Blir trångt som attan nu, men lagom när vi bara blir två... Det andra är typ dubbelt så stort ....
Lagom nu men åt helsike stort när tjejerna flyttat... Kanske får skaffa fler ungar ;)
Vad tycker ni ?!?

Klicka på husen för att komma till bilderna ...

         

Dag 01

Jahaja.. Då börjar vi ;)

Om mig....
Jag är en heltidsarbetande mamma, fru, styvmor, (visst låter det elakt) matte, dotter, syster, vän och ja.... Hur mycket till som helst !

Jag har nyligen fyllt 23.... IGEN !! Jo, jag stannade där.. När jag var 23 år så var jag mamma, fru, hade villa, Volvo, vovve och mer vuxen än så kan man väl inte bli... Eller !?!  Nä, nu är det mest en kul grej...

Jag fyllde 40 år i våras och njuter faktiskt av livet.. Jag har en man som älskar mig, två underbara döttrar, en styvdotter och en prickig liten sak som är helt matfixerad just nu !!
Jag hittade nyligen mitt första gråa hårstrå och blev inte alls förskräkt som jag trodde, utan visade stolt upp det för de som ville se..

Jag är en kvinna som älskar livet och dess innehåll...

Ja, det är jag det... Kunne säkert skriva ännu mera men jag har 29 dagar kvar ;)

Dag 14

Vad har jag på mig i dag? Kläder ;)

Trosor
Bh
Linne
Tröja
Väst
Jeans
Strumpor

Dag 02

Min första kärlek - Oj, jag kommer inte ihåg vad han hette men han körde grävmaskin hemma på vår gata där jag bodde som barn... Niordalsvägen i Kallinge..

Jag kan väl ha varit runt 4-5 år och han var så stilig ;) Men det fanns ju ett stort problem.. Han var GIFT !! Och hon hade stort vitt hår och jätte rosa läppstift ;) Han kommer jag inte ihåg hur han såg ut men hans fru ! Konstigt !! Hon jobbade i byns lilla konditori.. Hahah !!

Sedan var jag väl lite småkär hela min uppväxt!! Har alltid haft lätt för att bli kär och det bästa är att jag fortfarande är JÄTTE kär i min man.... Så det pirrar till i magen...

30 dagar !?! Ska jag ?!?

Dag 01 – Om mig
Dag 02 – Min första kärlek
Dag 03 – Mina föräldrar
Dag 04 – Det här åt jag i dag
Dag 05 – Vad är kärlek?
Dag 06 – Min dag
Dag 07 – Min bästa vän
Dag 08 – Ett ögonblick
Dag 09 – Min tro
Dag 10 – Det här hade jag på mig i dag
Dag 11 – Mina syskon
Dag 12 – I min handväska
Dag 13 – Den här veckan
Dag 14 – Vad hade jag på mig i dag?
Dag 15 – Mina drömmar
Dag 16 – Min första kyss
Dag 17 – Mitt favoritminne
Dag 18 – Min favoritfödelsedag
Dag 19 – Detta ångrar jag
Dag 20 – Den här månaden
Dag 21 – Ett annat ögonblick
Dag 22 – Det här upprör mig
Dag 23 – Det här får mig att må bättre
Dag 24 – Det här får mig att gråta
Dag 25 – En första
Dag 26 – Mina rädslor
Dag 27 – Min favoritplats
Dag 28 – Det här saknar jag
Dag 29 – Mina ambitioner
Dag 30 – Ett sista ögonblick


Dagens bild


Dagens lilla vitsFyra män är kallade till anställningsintervju och chefen frågar männen i tur och ordning:
- Vad är det snabbaste ni vet?
Den ena mannen svarar:
- En tanke, den poppar upp i huvudet utan förvarning, plötsligt finns den bara där!
Den andra mannen svarar:
- En blinkning, den kommer och försvinner utan att man märker att den skett!
Den tredje mannen svarar:
- Ljuset, i samma ögonblick man slår på strömbrytaren så finns bara ljuset där!
Chefen tror sig ha funnit sin man då ljuset är det snabbaste han själv kan tänka sig, men han men han vänder sig ändå till den fjärde mannen som svarar:
- Diarre!
- VA? utbrister chefen.
- Jo, svarar mannen, härom dagen körde det till i magen och jag sprang mot toaletten men jag hann varken tänka, blinka eller slå på lyset innan jag sket ner mig...


Dagens lilla vitsKinesen slog handen i bardisken.
- EN STOL STALK!!!
Den färgade bartendern log överseende.
- Visst får du de, men det heter STOR STARK!!! Gå nu ut och kom in och beställ igen!
Kinesen gör ett nytt försök:
- EN STOL STALK !!!
Efter det tredje misslyckade försöket får bartendern en ide.
- Vi byter plats så kan jag visa hur du ska säga!!!
- Okej.
Kinesen tar plats bakom disken och bartendern går ut, släntrar in och stannar vid bardisken.
- EN STOR STARK, TACK!!!
Kinesen:
- TYVÄLL VI SELLVELAL INTE NEGLEL HÄL!!!


Dagens lilla vitsKalle sitter och äter frukost då hans fru kommer inrusande och smäller till honom med en kastrull.
- AJ! Varför gör du så? frågar han henne.
- Jo, det skall jag berätta för dig! Jag hittade en lapp i din ficka med namnet Josefin på! skrek frun ilsket.
- Men älskling, jag var ju på kapplöpning i helgen och Josefin är namnet på hästen som jag satsade på, förklarade Kalle.
Frun trodde honom och bad om ursäkt.
Tre veckor senare sitter han återigen och äter frukost i lugn och ro då frun kommer inrusande i köket och ger honom ett våldsamt slag i huvudet med stekpannan.
- AJ! Vad är det nu? Varför gjorde du så? undrar Kalle och gnider sig i huvudet.
- Jo, det skall jag berätta för dig! Din häst ringde!


Dagens lilla vitsEn boxare, en brottare och Bellman skulle sova på hotell. Dom ville ha rum nummer 23 men ägaren sa att det spökar där.
Först sov boxaren där och då hör han en röst som säger:
- Jag är spöket med blåa ögat.
Så blev skit rädd och sprang ut ur rummet.
Så var det brottarens tur att sova, och då hörde han samma röst som sa:
- Jag är spöket med blåa ögat, och han blev så rädd att han hoppade ut genom fönstret.
Sen var det Bellmans tur att sova där.
Han hörde samma röst som sa:
- Jag är spöket med blåa ögat.
Men då sa Bellman:
- Kom hit så ska du få ett till blått öga....


Dagens lilla vitsEn norsk, en dansk och Bellman var ute i skogen. Norsken var döv, dansken var stum och Bellman var förlamad i benen och satt i rullstol.
Dom kom till en grotta och utanför den fanns en skylt med texten:
- Gå in och önska vad du vill.
Norsken gick in och efter en stund kom han ut och skrek:
- Jag kan höra!
Därefter gick dansken in och kom sen ut och ropade:
- Jag kan tala!
Sist tog sej Bellman in i grottan.
Efter ett tag kam han ut och skrek:
- Titta grabbar, nya hjul!


Dagens lilla vitsEn svensk, en finne och en norrman jobbade på ett oljefartyg. Detta förliste och de tre männen tog sig iland på en öde ö.
Efter en stund kom ett gäng kannibaler och band dem vid en totempåle.
Sedan sa hövdingen till svensken:
- Vi behöver era skinn till kanoter. Hur vill ni dö?
- Får jag en pistol så är det bra. Det fick han. Sedan var det finnens tur och han valde samma sak.
När det var norrmannens tur, bad han om att få en gaffel.
Detta kunde inte kannibalerna förstå, men de gjorde som han sa.
När norrmannen fick gaffeln började han hugga sig i magen med den och sa:
- Ni ska f-n inte göra någon kanot av mig!


Dagens lilla vits


En svensk, en finne och en norrman sattes i fängelse i tjugo år.
Fängelsedirektören var artig och sa:
- Eftersom ni skall sitta tjugo år i fängelse får ni önska er var sin sak.
Svensken önskade att hans fru skulle få komma till honom, finnen önskade massor av vodka och norrmannen önskade massor av cigaretter.
När de kom ut efter tjugo år, såg svensken mycket lycklig och harmonisk ut.
Finnen hickade och gick ostadigt.
Norrmannen såg bekymrad ut och sa:
- Är det någon här, som har tändstickor?


Dagens lilla vits


Svensken kom tillbaks till det Norska fjällhotellet efter en kylig tur på fjället.
- Jag tror tamme f-n jag har förfryst hela underredet,sa han till sin Norska kompis.
- Inga probleme, du må smörje in apparaten din med Whiskey.
- Det kan väl aldrig funka?
- Jo well, sa norrmannen och höll upp en whiskeyflaska. Om du leser på flasken så står det BALLANTINES!!!


RED !!

Sitter nu här med färg i håret !! Tänkte bli röd igen.. Länge sedan nu ;) Hoppas det blir så rött som jag ill, men risken är nog att det inte blir det.. Är alldeles för mörk under.. Menmen vi får la se....

Har varit ute på låååång promenad med hunden.. Hur skönt ute som helst.. Fast otroligt halt.. Fridholf blir tokig på mig för att jag går så sakta men vill ju inte trilla !! Det gör ont att trilla så det vill jag som sagt inte...

Nä, nu ska jag ta och spela lite Betapet... Ett jätte kul spel, som Alfapet fast på nätet... Är lite smått beroende av det.. Har nog skrivit om det innan men nu fick ni läsa om det igen ;)

Have a nice day

Den döende detektiven

av Leif GW Persson

Lars Martin Johansson, i sin krafts dagar chef för Rikskriminalen, legendarisk mordutredare och bland sina kolleger känd som mannen som kunde se runt hörn. Numera är han pensionär och lever ett annat liv än då. Fast se runt hörn kan han fortfarande.Den döende detektiven
Stockholm i början på juli, Johansson har åkt in från landet för att uträtta ärenden. På vägen åter faller han för frestelsen att göra en avstickare till Sveriges bästa korvkiosk på Karlbergsvägen. För vem orkar köra bil till landet på fastande mage?
När han tre dygn senare kvicknar till liv ligger han på intensiven på Karolinska sjukhuset drabbad av en blodpropp i hjärnan sekunden innan han skulle hugga tänderna i sin grillade Zigeunerwurst med surkål och fransk senap. En annan Johansson och att se runt några hörn är inte längre att tänka på. Samtidigt som hans gamla liv plötsligt försöker gripa tag i honom på nytt. Hans egen läkare berättar en hemsk historia om ett tjugofem år gammalt ouppklarat mord på en nioårig flicka. Prima virke för den som kan se runt hörn men knappast något för Johansson i det skick som han numera befinner sig i.

Samma härliga humor som det brukar vara i Perssons böcker !! Eller jag har ju bara "läst" en innan.. Lindamordet tror jag den hette.. Men nu är jag fast, så det blir till att leta upp de andra av Perssons böcker ;)


Livet är en SCHLAGER !!!

Mona (Helena Bergström) ser ut som en riktig kvarleva från 80-talet med tofs mitt på huvudet och utväxt permanent. Hon är gift med slackern Bosse (Thomas Hanzon) och tillsammans har dom fyra döttrar, Kikki, Carola, Lena Ph och Anna Book.

Ja, Mona gillar schlager. Hon fullkomligt ÄLSKAR schlager. Hon jobbar som personlig assistent åt en CP-skadad kille, David (spelad av Jonas Karlsson) och har en HIV-smittad transa till bror (Björn Kjellman).

David är en hejare på att skriva musik och när Mona får lyssna på en nyskriven kalaslåt får hon ett ryck. Hon snor låten, skriver en text till den, skickar in den till Melodifestivalen och den kommer med. Så långt allt gott, det värsta är bara att Mona ljuger och säger att det är hon som skrivit låten.


Vet inte hur många gånger jag sett denna film .. ÄLSKAR den !!

Aldrig ska jag sluta älska dig... Text Jonas Gardell, Musik av Jesper Winge Leisner

Jag vet att jag inte är nån skönhet eller så.
Om du lämnar mig kan jag det väl förstå.
För vad har jag att ge dig som ingen annan har.
Jag är ingen särskild medans du är underbar.

Aldrig ska jag sluta älska dig.
Du är allt jag har och allt jag ber om.
Hoppas tror och vill att du ska hålla fast vid mig.
Att du är där för mig som jag är här för dig.
Ge inte upp.

Livet är en gåta. Du är gåtans svar.
Allt annat må försvinna om du blott stannar kvar.
För också när jag tvivlar. Det känns som allt är slut.
Jag sjunker ner i hjälplöshet och inte hittar ut.

Aldrig ska jag sluta älska dig.
Du är allt jag har och allt jag ber om.
Hoppas tror och vill att du ska hålla fast vid mig.
Att du är där för mig som jag är här för dig.
Ge inte upp.

När jag klantar mig. När jag sviker dig.
När jag sabbar och förstör.
Var kvar ändå. Tro för oss två.
För du vet jag än gör. Ja, vad jag än gör.

Aldrig ska jag sluta älska dig.
Du är allt jag har och allt jag ber om.
Hoppas tror och vill att du ska hålla fast vid mig.
Att du är där för mig som jag är här för dig.
Älska mig då.

Aldrig ska jag sluta älska dig.
Du är allt jag har och allt jag ber om.
Hoppas tror och vill att du ska hålla fast vid mig
Att du är där för mig som jag är här för dig
Älska mig då. Älska mig då. Älska mig då

Dags

att sätta på sig pyjamasen.. Eller vänta.. Har ju inte tagit av mig den än ... Jo en liten stund när vi var och handlade! Mysigt att bara gå och mysa hela dagen... Tvättat och fixat mat annars bara slapp hela dagen...

I morgon är det måndag och de flesta ska väl tillbaka till jobbet igen, men inte jag.. Ledig hela veckan och ska bara skrota runt i pyjamasen.. Hehe.. Nä, inte riktigt men nästan... Har inget inbokat men ska passa på att träffa mina vänner tänkte jag.. Onsdag ska jag köra Tiza och Midnight till vetrinären.. Dags för hans årliga spruta...

Nä, sista vändan ner i hobbyrummet för att få upp sista tvätten sedan ska jag krypa ner under täcket och se klart filmen som går på 4an nu....

God natt mina vänner och glöm inte att rösta på min blogg !!

RÖSTA---> http://apps.facebook.com/blogoftheyear/?blogoftheyear_ref=602164687 <---RÖSTA

Blog of the year !!

Blog of the Year 2010

http://apps.facebook.com/blogoftheyear/?blogoftheyear_ref=602164687


Klicka på länken och RÖSTA på min blogg !! SNÄLLA ;)

Har nog ingen jätte chans mot de stora bloggerskorna men värt ett försök.. 
Man måste ha ett Facebookkonto för att rösta !!

Tack på förhand ;)

Årets första

....  VILL HA!!

Har alltid tyckt om väskor men legat av mig de sista åren med att köpa några.. Köpte min lilla Kånkenväska i maj och inte handlat någon annan på flera år... Hmmm Kanske är allvarligt sjuk !! ;)

Började det nya året med totalt igenkorkade ögon... Mina ögonlock har en förmåga at svullna igen ibland.. Vet inte varför utan ibland blir det bara så.. Proppade i mig betablockerare och svullnaden lade sig.. Men efter ett par timmar var jag likadan igen... INTE ALLS kul !!

Nu kommer snart Tiza hit och vi ska käka PIZZA !!

Slut


RSS 2.0