Jag är Wanted


Av David larsson, kan jämföras med "Snabba cash" och "Aldrig fucka upp" Älskar språket i denna bok som är skrivet på ett ovanligt sätt.. Sedan att boken troligtvis är en verklighetsskildring gör ju inte saken sämre... En otroligt spännande och gripande bok om en kriminell man och hans verklighet...

"Eftersom jag levt på skiten i stort sätt i hela mitt liv, så javisst, man kan säga det har varit mitt yrke. Var inte ute efter brudar, lyx, knark eller bli någon don Maffia. Droger. Nej tack, inte på min macka. Brudar. Jo, men lagom viktigt. Lyx. Det kom på köpet, men inget jag suktar efter direkt. Spänning. Ja tack, men kan egentligen vara utan. Makt. Nej inte direkt. Respekt. Nope. Våld. Ett verktyg. Stålar. Ja mycket, men inte allt. Så vad fan var det då? Varför? Håll i hatten för det rimmar dåligt, jävligt dåligt: trygghet, är ordet för mig."

Att vara yrkeskriminell och leva i den undre världen är som att spela tio schackpartier samtidigt, hela tiden. Och för att komma i mål, kamma hem spelet, måste man vinna, inte bara ett parti, utan vinna hela tiden. Alla spelen konstant. Förlorar du en enda gång kan det leda till riktig skit, kanske din död. Du vet inte vem du spelar mot i alla lägen. Och det är inget åtta till fem, utan tjugofyra. Dygnet runt. Med ditt eget liv och andras som insats.

David Larsson (pseudonym) valde att leva i detta kaos, spela detta spel och satsade sitt liv. Tjugo år i gamet. Men han förlorade och är nu efterlyst och gömmer sig i Thailand. Han ligger även i krig med den värsta sorten här hemma. Ett krig som han inte kan vinna.
Jag är Wanted är David Larssons story, hans liv. Värdetransportrån, indrivningar, våld, kidnappningar, ekobrott, inlåsningar, blåsningar, cash. Från de första personrånen i unga tonår tills idag. År av kaos. Hur det är att andas kriminalitet, tänka ont och använda våld som ett redskap.

Vem han är? Spelar ingen roll, men han är Wanted, på alla sätt och vis.

Boken får ¤¤¤¤¤ av 5 och jag hoppas att de ALDRIG gör film av denna bok.. Jag kommer iallafall INTE se den om de gör det !!


Bästa vän

Ajaj huvudet idag !! Så ibumetinen är idag min bästa vän..

Full rulle idag !! Först kommer Pelle morbro och hans fru hit på en fika, sedan blir det plastparty ikväll...

Skriver mer senar för nu måste jag fixa lite innan Jonny & Lena kommer

Äntligen


Snart drar det äntligen igång igen... Pratar givetvis om Melodifastivalen !
Jag älskat schlager och allt som hör där till och nu under 5 lördagar framåt är TVN min !!! Sedan om det krockar med Pelles sportsändningar bryr jag mig inte om.. Det får ahn ta på den lilla tvn i sovrummet... Här jämte är en skiss på årets scen.. Visst är den snygg?!!

Igår hade jag och Patricia en heldag... Först var vi i staun (Karlskrona) och shoppade loss lite.. Tiza hittade vad hon sökte, en rosa kofta som hon ska ha till bröllopet..

Sdean gick vi hem till mormor som har fyllt år i veckan.. Kunde ju inte åka till henne då eftersom det var snöstorm... Efter ett par timmar tog vi tåget hem och sedan ut en runda med snömonstret, Fridholf....

I kväll blir det party.. 80tals kväll på Ron och Lilly & Sussie står på scenen.. Under 80 talet var de inte mina favoriter, tyckte de var HEMSKA, med sina långa blonda hår och viftandet med armarna.. Själv var jag punkare vid den tiden, så deras musik passade inte in i min värld..

Nä nu ska jag ge min döende hund lite mat.. Det är såååå synd om honom !!


Nytt jobb !!!!

Nu är det officiellt.. Jag har fått nytt jobb och ska sluta på Kallingeskolan !!
Ska nu jobba som socialpedagog på Hjörthöjden, ett bostads område här i Ronneby.. Lite som malmös Rosengård.. Mest invandrarbarn med trasiga bakgrunder men givetvis andra barn och ungdomar.. Denna tjänst är på 50% och de andra 50% ska jag vara på Ronneby/Kallinge fritidsgårdar..
Miss You Glitters
Ska bli sååå kul !! Fast det var inte så kul att berätta för mina "ungar" idag !!! Vissa blev ledsna och vissa blev glada.. Men en sak är säker.. JAG kommer sakna de allihopa !!! Kommer även sakna all personal på Kallingeskolan 7-9.. Visserligen har jag aldrig jobbat på en sådan stor arbetsplats innan men här har jag kännt mig välkommen från dag 1 !! Inte en massa skit snack utan högt i tak och ärlighet !! Sådant gillar jag. Skitsnack är det värsta jag vet !! Fy, usch och blääää för sådant !!

Nu ser det ut som det slutat snöa i Ronneby så jag kanske skulle ta maken och gå ut och skotta en sväng..

Kom ihåg att: Det finns dagar som är som trappor, man måste välja om man ska gå upp eller ner.

Info...

Jag har ju varit lite hemlighetsfull här på bloggen.. Kommer att så vara i ett par
dagar till då det finns elever som läser här också.. Ska berätta för dem på fredag så fredag kväll berättar jag här..

Idag har snön bokstavligen VRÄKT ner.. Hela dagen.. Börjar bli riktigt trött på snön nu.. Jag tycker INTE om snö...
Jag ser knappt ut genom fönstret utan allt är bara vitt, vitt och åter vitt... Inte nog med att det snöar det blåser ju halv orkan också.. Så snön letar ju sig in överallt...

Nu vill jag ha sommar och sol.. Slippa en massa otäcka kläder så som vantar, mössa, halsduk och för att inte tala om de otäcka strumporna..

Nä nu ska jag ge liten man (hunden) mat som ligger här jämte och döööör snart av hunger.. Sedan vill ju han ut och han  ÄLKSAR detta väder.... Dumma hund !!


Båda mina flickor är här....

Mysfaktorn är hög här hemma.. Har båda mina tjejer hemma.. Tiza har nämligen inte 5an hemma hos sig och ikväll är det Outsiders där... Men hon är alltid välkommen hem, måste ju erkänna att det känns så tomt utan henne...

I kvällens avsnitt handlar det bland annat om en tjej, tror hon är vuxen, iallafall så är hon myndig.. Hon har två Dollmore dockor som sina barn, ja eller nått sådant.. Hon pratar med sina dockor och dockorna pratar med henne.. Hmmm, lite varning i mina ögon.. Den ena dockan är lite sur och tvär av sig och säger inte ens tack när hennes "mamma" sytt nya kläder till henne.. Konstigt då ?!! Hon är en DOCKA, dockor pratar inte !!!

En annan man samlar på sockerplast !! Kommer ni ihåg !! De där otäcka strumporna med plast under som vi hade på gympatimmarna på 70-talet.. ... Han började samla för många årsedan och nu har han ett eget företag som producerar sockerplast.. Fatta att folk fortfarande köper och använder dessa hemska sockor..

En annan herre från Holland samlar på Flygvärdinneuniformer.. Han har över 30 000 olika från hela världen... Han visade upp en massa olika.. Super häftigt...
Lycka till ....


Just kört ett svettigt träningspass på min bräda, snart in i duschen innan flickorna ska hämtas... Känner mig så duktig när jag tränat om jag bara kunde känna mig lika duktig på att låta bli att äta godsaker och då framförallt KAKOR !! Men jag tar en sak i taget, för om jag tränar så kan jag ju få unna mig lite gotte också, eller har jag fel.. Fast det är klart ska jag ner 8 kg till innan sommaren så får jag nog låta bli kakorna...


Nu börjar jag allt bli lite nervös, ska iväg klockan 8 i morgon bitti för att gå på ett möte.. Vill inte säga vad det är men om det går bra så skriver jag om det imorgon... Tror att jag skriver även om det går dåligt, men lova att hålla tummarna för mig...

Och glöm inte att Tro på dig själv.....


Rabac

Tjohooo !!! Resan är bokad !! Och förskottet är betalt... Den 2 juli kl 0300 sätter vi oss på bussen för att åka söder ut... Det ska bli såååå skönt..

Pelle, jag, svärmor och svärfar ska åka till Rabac i Kroatien.. En 10 dagars resa med hotell 50 meter från havet..
Hotellet heter Hotel Girandella och är ett 2 stjärnigt hotell, men det spelar ingen roll för oss. Vi ska ju bara sova där och käka... 

Rabac är en liten fiskeby och badort på halvön Istrien i norra Kroatien. Till skillnad mot många andra kustorter häromkring finns inga medeltidsgränder eller imponerande byggnadsverk – hit åker man framför allt för att sola, bada och vila upp sig i en lugn och gemytlig tillvaro. Orten sluttar naturskönt ner mot de färgglada båtarna i hamnen och omges av skogsklädda höjder, där man på en av kullarna långt bort kan skönja den kända konstnärsstaden Labin. Rabac består egentligen bara av två gator, en huvudgata och en strandpromenad. 

Kroatien är inte känt för sina sandstränder, inte heller Rabac, men välskötta stenstränder, sol- och badvänliga klippor och ett alldeles glasklart vatten kompenserar mer än väl detta. På menyn dominerar pizza och olika former av pasta, samt givetvis fisk- och skaldjur. Prisnivån är fortfarande låg, en cappuccino kostar till exempel sällan över 10 Kn, en öl mellan 10-15. I Istrien finns knappt några sandstränder. De flesta stränder består istället av slät, platt småsten eller så badar man från klippor och badplattformar. Bottnen kan vara ganska ojämn varför det är en god idé att använda badskor – finns oftast attköpa vid stränderna, ca 50Kn/par. Badplatserna i Istrien är i allmänhet mycket välskötta och rena.


Sirila gentlemän sökes

Det här är berättelsen om Alma och Margit, och om hur de blir ivägtvingade från sina hem för att kommunen behöver deras tomtmarker till att dra en ny väg på. Medan de väntar på att få flytta in i lägenheter får de finna sig i att bo på ett äldreboende. Äldreboendets föreståndare Ulla har lite fuffens för sig med en av kommunens höjdare, vilket Alma och Margit ganska snart listar ut...

På äldreboendet får de gå en datorkurs och då väcks tanken om att sätta in en kontaktanons:
Sirila gentlemän sökes. Vi är två ensamstående damer, 81 och 79 år, varav en är lite halt. Vi söker var sin manlig vän. Vi vill gärna att ni bor i Tomelilla eller dess närhet och har bil så ni kan köra oss till Kivik när fruktträden blommar. / Sista försöket /
Alma och Margit vet inte riktigt vad sirila betyder, men det ser bra ut i kontaktannonsen.

En bra bok men inte Karin Brunk Holmqvist bästa, visserligen har jag ju bara läst två.. Visst blev det många goa skratt och visst kände jag igen platserna som beskrevs, men Potensgivarna var bättre..
Nästa bok som jag tänkte läsa är Rapsbaggarna av samma författare...
Boken får ¤¤¤¤ av 5

LÖRDAG !!!

God morgon alla bloggläsare..
Idag blir det full rulle hela dagen.. Först ska jag träna en stund, in i duschen och sedan ner på stan
för att gå och fika med en vän och hennes tre underbara barn..
Sdean kommer Tina, en anna vän från Skåne, som är påå besök här i stan.. Inte träffats på sååå länge så det ska bli trevligt !!

Klockan 18 hoppar jag och Pelle på bussen upp till Kallinge folketshus för att vara med på Kallinge SK´s årsfest.. Brukar alltid vara skoj men i år blir det nog en dämpad fest.. En av medlemarna i styrelsen gick bort nu under veckan, så det blir inte detsamma....

Nä nu ropar "fitt"brädan på mig !!

Ha en skön lördag och glöm inte att Underskatta inte värdet av att göra ingenting, av att bara ströva omkring alldeles ensam, lyssna på allt som man inte kan höra och bara ha det bra


Amor vincit omnia

Ja, de orden pryder nu min nacke..... Bestämde mig igår lite hastigt och lustigt och lunchen idag gick till att ringa runt till tatuerare här runt omkring... tredja försöket gick bra och jag fick tid direkt efter jobbet..
Körde ner till Ronneby och hämtade dottern, Patricia.. Ville ha lite moraliskt stöd med mig..
Det bästa med att bestämma sig så här tvärt var att jag inte ens hann bli nervös...

Väl nere i Karlshamn så började det pirra lite i magen, men bara lite...

Oj vad ont det gjorde.. Som tur var tog det bara 20 minuter så jag slapp att plågas så länge... Har ju gjort på benet innan men det gjorde inte alls så ont.. Detta var hemskt... Får se om det blir som jag planerat.. För jag hade nämligen tänkt att när Lisa fyller 18 nästa år så ska hon, jag och Patricia göra något tillsammans.. Får ser vad det blir...

Nu är det Let´s danc så soffan, här kommer jag

Glöm inte att Vänlighet är det språk som de döva kan höra och dom blinda kan se

Torsdag.... Snart fredag !!Drumstick och potatisgratäng blev det till middag idag.. Mumma !!
Äntligen torsdag !! Bästa dagen på hela veckan enligt mig, för då är det bara en dag kavr till helgen... Och helgen tycker jag om....

Nu ska jag snart ta maken och hunden ut på långpromenad.. Kallt men med rätt kläder är det ju bara skönt... Inhandlade ju ett par termobyxor för ett tag sedan och de har jag verkligen använt MYCKET !!

Sedan blir det nog en sväng på brädan också !!! Oj vad jag är duktig !!

Och glöm inte att: Amor vincit omnia - kärleken övervinner allt


En bra dag !!!

Hej alla glada.. Idag har det varit en bra dag.. Rättså lugnt på jobbet, även kvarsittningen gick bra. Tack vare ny teknik, eller hur Katja !?! Direktkonsekvetsmetoden heter den ;)

Bara lite sur på jobbet idag.. Tänk att vuxna människor INTE vet vad som är ditt eller mitt... Lite strunt sak egentligen men jag brukar ha en flaska saft ståendes i kylen i personalmatsalen.. Den har mitt namn på så det kan ju inte vara så svårt att förstå att den är min.. Köpte den förra veckan och tagit av den två gånger.. Idag så var det så lite kvar (måttar ca 5cm med fingrarna) Men hallå !! Var är min saft !?? Lite små sur blev jag allt!!

Fast det gick över rätt så snabbt, iallafall efter det attjag fick ett roligt samta, men det tänker jag INTE berätta om här.. Inte än iallafall, om och när det blir av så kommer jag att skriva om det... Har lärt mig att om jag berättar så går det oftast bara i stöpet ;)

Nu ska jag ta och slänga mig på soffan.... Har kört mitt dagliga träningspass nu, som idag blev 2.. Kul att känna att man gör lite nytta...

Glöm inte att: Dela med dig av dina erfarenheter. Det är ett sätt att bli odödlig på.

Wii active sports

Ska nu köra en vända på min "fittbräda". Har nu köpt ett nytt spel, Wii active sports som jag trivs jätte bra med.. Till skillnad från Fittness-spelet så kan man här köra HELA träningspass vilket jag tycker är himla bra. Fittness plus måste man ju byta och jag får aldrig upp flåset med det spelet... Kul att leka lite men jag vill ju TRÄNA !!

Köpte spelet i fredags och körde ett 45 minuters pass direkt efter jobbet.. Efter så städade jag ut julen.. Vid 20 tiden hamnade jag i soffan och när jag skulle resa mig upp hade jag redan fått en hemsk träningsvärk.. Har knappt kunnat ta på mina ben under hela helgen.. Natten mellen lördag och söndag vaknade jag varje gång som jag skulle vända mig om.. Hemskt med träningsvärk men samtidigt är det ju det jag vill år.. Jag vet att jag gjort lite nytta ;)

Mycket av mina tankar denna helg har varit på hur dålig jag var för ca 10 årsedan i min fibromyalgi.. Då hade jag ju alltid on, överallt och precis så ont som jag har haft i helgen i mina ben... Är så tacksam att jag idag nästan är smärtfri...

Nä, nu ska jag upp på min bräda, sedan ham till lilla svärmor på Tupperwareparty.. Får väl se om jag kommer hem med några nya plastburkar, jag menar jag har ju inte så många... (Sålde själv tupperware under några år, så skåpen är rätt fulla)

Ny dag....

Och nya utmaningar !!
Jobbar man som jag på ett högstadie så är det utmaningar HELA tiden !!
Jag har en önskan just nu och det är att ALL snö ska försvinna.. Våra ungdomar på skolan blir helt flängda i huvudet av snön.. Glömmer bort allt. Ja, till och med att man INTE få ta med sig snö in i skolan och där starta snöbollskrig.. I går var det blött överallt i korridorarna..

Snälla Gud, om du nu hör mig, ta bort all snö, så vi kan få lugn och ro i skolan igen.. Snälla !!

Önskar alla mina läsare en bra dag och en särskild hälsning skickar jag till maken som har åkt på en riktig "manlig förkylning"

Besvikelse....

Just hemkommen från biografen och har där sett Snabba cash.. Oj, vad besviken jag är..
Att man som författare kan acceptera sådan här skit rent ut sagt.. Ja, ok helt skit var den väl inte man jag blir så irriterad när vissa saker inte är med.
Visst det fattar väl jag med att inte allt kan vara med men hallå, man kan ju inte ändra historien... Och det tycker jag de ha gjort..
har ni inte sett filmen och läst boken, så bry er inte om att se den, det är iallafall min uppfattning.. Lite irriterad att jag lade 80 spänn på detta.. Blir det någon uppföljning på  filmen med "Aldrig fucka upp" så kommer jag inte gå och se den på bio...

Jaja, nu är det som det är och det är ju inget jag kan göra åt saken.. Jag fick iallafall en trevlig och mysig stund med min man och det är ju inte halt fel...

Nu ska jag gå en sväng med vovven min sedan blir det att sova en stund, fast ska nog ta en liten stund på spikmattan först.. Sedan jag inköpte den har jag börjat sova mycket bättre på nätterna..

God natt gott folk och vet ni, en liten kommentar hade varit skoj, jag vet ju att ni är många som läser ;)

Potensgivarna

Chefen kom med ett firnuligt leende på läpparna efter lunchen härom dagen.. Aha, lunch med maken säger jag.. 
Nä, men jag lyssnar på en så bra bok i bilen, du MÅSTE bara läsa den.. Lydig som jag är så har jag nu gjort det och ja, chefen hade rätt !! 
 
"Potensgivarna"
- Karin Brunk Holmqvist är en helt underbar och kul bok.

Den handlar om två lite egensinniga, men påhittiga systrar som lever ett gemensamt liv i barndomshemmet i Borrby.  Systrarna Svensson,  Tilda och Elidas har båda passerat 70-årsstrecket.
Den ena dagen  är den andra lik tills de får en ny granne,  byrådirektör Alvar Klemens som vänder upp och ner på deras inrutade liv. Nya klänningar inköps i Simrishamn och de glömmer till och med bort att deras bror vill få in dem på hemmet för att ha huset som sommarstuga.

En dag får de se Molins hankatt mer eller mindre kasta sig över Erlandssons honkatt Majsan efter att ha ätit bland Alvars blommor.

När sedan damerna inser att de behöver modernisera hemmet och bygga en vattenklosett börjar en idé ta form...  Kanske kan de tjäna pengar på att sälja potensgivandemedel via ett postorderföretag? Sagt och gjort, och de går från idé till handling och upptäcker att en av deras kunder är en mycket nära bekant... Ja, den kommer från deras bror Rutger i Örebro

Mycket hög skrattfaktor och må-bra-i-magen-känsla, alltså åter igen en helt underbar bok… Eftersom jag själv har jobbat med gamla människor under många år så ser jag verkligen dessa små systrar framför mig och deras undran om nymordenigheter..
Systrarna undrar på ett ställe i boken hur många BYRÅRER men måste sälja för att bli Byrådirektör, som Alvar är.. Många höga skratt har det blivit…

Boken får ¤¤¤¤¤ av fem....


Bästa på länge

"I ett omklädningsrum på en idrottsplats i Tumba utanför Stockholm hittas en man brutalt mördad. Sedan återfinns hans fru och dotter lika besinningslöst ihjälhuggna i familjens radhus. Avsikten tycks ha varit att utplåna hela familjen.
Men sonen överlever, svårt skadad, och när kriminalkommissarie Joona Linna förstår att det finns ännu en familjemedlem kvar i livet, en syster, inser han vikten av att hitta henne innan mördaren gör det.
Sonen svävar in och ut ur medvetslöshet, och för att kunna skynda på förhörsprocessen tar Joona Linna kontakt med läkaren Erik Maria Bark och övertalar honom att hypnotisera pojken för att få en bild av händelseförloppet.
Därmed bryter Erik Maria Bark sitt gamla löfte att aldrig mer hypnotisera och en skrämmande kedja av händelser tar obevekligt sin början."

Hypnotisören av Lars Kepler är den första kriminalromanen i en planerad serie. Men vem är han den där Lars Kepler?? Det får jag kolla upp en dag?!!

... "Lars Kepler" utnyttjar skickligt de dramaturgiska knep som finns till hands. Här fins både thrillerns blanvändarhets, skräckromanens hoppa-fram-från-ingenstans-effekter och deckarens alltför vanliga onda psykopater och mördare. En grundläggande människoskräck inför att det finns människor som inte drar sig för någonting! Helt oförklarligt! Akta er! ... Har inte kunnat somna på kvällarna som jag brukar göra.. Ställer ofta min MP3 på 15 minuter och somnar ofta långt innan de minuterna gått.. Men med denna bok har jag legat vaken länge och fått stänga av för att kunna sova..

Boken får ¤¤¤¤¤+ av 5 möjliga !!!


Dagens asgarv !!!

Om det hade varit den förste april idag så hade jag aldrig trott på den här artiklen som jag hittade på Aftonbladet.se för en stund sedan...

Publicerad: 2010-01-15


Blind slog döv


Vilt slagsmål efter fråga om tid

Den blinde mannen ringde på hos den döve och frågade vad klockan var. När han inte fick något svar utbröt ett vilt slagsmål. De två männen är båda i 60-årsåldern och bor i samma kvarter i Arlöv. Den blinde mannen var berusad och ringde i tisdags på hos sin granne för att fråga vad klockan var. Men eftersom den döve inte kunde höra frågan så gav han inget svar.

Såg inte klockan

På besökarens kroppsspråk förstod han dock att att frågan gällde vad klockan var och han höll fram sin klocka – som gästen inte kunde se. Den blinde blev provocerad av tystnaden.
– Den blinde slog till den döve. Han tog ett tag om nacken och drog ner honom på golvet. Båda föll till marken, säger kommissarie Mikael Holmström vid Skånepolisen till Sydsvenskan.

”Borde känna till varandra”

Efter ett slagsmål lyckades den döve mannen slå sig fri från den blinde och låsa in sig i lägenheten. Med hjälp av en personlig assistent har han polisanmält händelsen. Polisen har inga vittnen till händelsen. Inte heller känner de till om männen är bekanta med varandra, men de bor i samma kvarter.
– De borde känna till varandras problem, säger Mikael Holmström till Sydsvenskan.
1.40

Jahaja, då har man legat på rygg med 1.40 mellan hälarna idag.. Jag har alltså varit på gyn... Dags för att ta cellprover på livmodertappen, ett led i min kolla varför mina bröst envisas med att producera mjölk...
Var ju förra året och då var allt bra, men min doktor vill göra en extra koll..
Jag känner mig inte alls orolig längre efter jag pratat med övreläkaren igår.. Men det är lika bra att göra det, för säkerhetens skull !!


Jag har inga problem alls att gå till gyn, gör hellre det än till tandläkaren... Men när de för upp borsten (som ser ut som en masccaraborste) för att skrapa på livmodertappen så är det en sådan fruktansvärd obehaglig känsla.. Det sticker till lite grann och sedan tycker jag att det bara susar till i huvudet.. En fruktansvärd obehagskänsla kryper i hela kroppen på mig..  

Efter undersökning blev det sängen, helt slut i hela min kropp och sov nonstop i två timmar.. Det har varit en jobbig vecka och längtar verkligen efter helgen nu...


Glöm inte att; Det är bättre att ta ut glädjen i förskott än att inte glädja sig alls.

Fy vilken dag !!!


Började morgonen med lite sovmorgon, ja iallafall till klockan halv 8..
Sedan åkte jag och maken in till Karlskrona sjukhuset. Nu var det dax för mamografi.. Har ju haft problem med mina bröst sedan i somras. Det har kommit vätska ur dem. Först tyckte jag att det var lite löjligt, menar ju att det är ju 16 år sedan jag slutade amma. Men när Rosa bandet kampanjen startade i oktober läste jag en artikel och där stod att om det kom vätska skulle man gensat kotakta en läkare. Det gjorde jag och har genomgått en massa prover, men allt har varit bra.
Så nu skulle det plattas bröst och kolla så det inte fanns någon tumör där inne...
Oj, tänk att mina bröst kunde bli sååå långa och sååå platta och ont gjorde det också. Efter jag posat en stund fick jag sitta och vänta en stund. Blev inkallad igen för en överläkare ville göra ett ultraljud... Gissa om 850 tankar for genom huvudet. Men allt så normalt ut och angående vätskan så sa hon att det kan bli så ibland i min ålder.. Bara inte vätskan är grön så är det ingen fara.. Då, precis då tappade jag en jätte stor sten som jag burit på sedan oktober, men VARFÖR har INGEN sagt det innan !!!

När jag sedan kom till jobbet var det som att stiga in i en begravningsbyrå.. 6 av mina lära kollegor har blivit varslade så inga glada miner någonstans.. Och jag som var så glad...

efter ett par timmar fick jag min egna dom.. Har sökt ett jobb som socpedagog på mitt jobb och kände att det är MITT !! Har sagt att jag ska strida för detta vik.. Men hur kan man strida mot en omplacering.. Nej det går inte
och absolut inte mot en som har så mycket mera erfarenhet än vad jag har. Luften gick helt enkelt ur mig och jag har varit så ledsen hela kvällen.
Ja, ja det går väl flera tåg eller vad är det man säger..
Nu ska jag gå och lägga mig och jag tror till och med att jag ska gråta en skvätt.. Konstig känsla att vara så glad för min hälsas skull, men samtidigt så ledsen för ett jobbs skull..

Tänk på att: Älska vad du måste göra (du måste ju ändå göra det)

YES !!Om allt blir som jag vill, förlåt, vi vill så åker vi till Kroatien den 2/7-10..
Resan är så gott som redan betald..

YES !!!!!

                                                   

Lite kul om mig

Vad gjorde du för 10 år sedan?

Var sjukskriven och hade ont HELA tiden...

Vad gjorde du för ett år sedan?

Ungefär samma som jag gör nu, njuter av livet helt
enkelt och är nästan helt smärtfri..

Fem snacks du gillar?

Svarta laktitsdäck, sura bomber, ostbollar, CHOKLAD och popcorn

Fem sånger du kan hela texten utantill?

Kan nästan alla låtar jag tycker om, och det är många!

Fem saker du skulle göra om du var miljonär?

Betala skulder och resa bort med nära och kära

Fem dåliga vanor?

Hmmm... Röker innan frukost.. Kommer inte på flera

Fem saker du aldrig skulle klä dig i eller köpa?

Knytblus, kappa, hatt, leopardmönstrat och spetsblus...

Fem favorit leksaker?

Datorn, Wii-spelen, kameran,  vovven min och mobilen.


Objektiv !

För ett par årsedan köpte jag mig ett nytt Teleobjektiv till min Nikon D40.. Blev lite snopen när jag packade upp det.. Hade missat att det var utan auto fokus.. Jag som skakar om händerna och ser dåligt.. Det funkade inte alls så bra...
Nu fick jag tummarna ur röven och sälja det på tradera och fick faktiskt mer än jag trodde för det. 700:- är ju inte så illa pinkat...
Satt igår kväll och letade runt lite och hittade ett likadant som jag hade fast MED auto fokus för 1500:- + 100 i frakt..
Så nu är det på väg till lilla mig och jag är sååå glad.
Ska nu uppta mitt fotograferande och öva mycket.. Det är ju bara en månad kvar till vi ska till Dalarna på vinterbröllop...

 
Jag hoppas givetvis på MASSOR av snö och har jätte många ideér på hur vi ska fota det lyckliga paret... Hoppas bara inte det blir för jäkla kallt, kan ju bli lite jobbigt för Patrik och Sandra att stå ute då i längre stunder.. Får väl gå ut och göra det i omgångar...

Måste bara komma ihåg att fixa en bil i veckan.. Vi är ju sex personer som ska åka så vår lilla bil går ju inte att köra... Kommunen ska visst ha nån buss man kan låna.. Ja, jag MÅSTE ringa på måndag och fixa det...

Nä, nu kommer snart Patricia för vi ska på 1 års kalas !!

Glöm inte att: Om du alltid säger "vi får se" händer det aldrig någonsin någonting.


Den förlorade symbolen

Har nu lyssnat klart på Dan Brown´s Den förlorade symbolen och måste ju säga att den inte alls var lika bra som de andra böckerna..
Detta är Robert Langdons tredje äventyr, uppföljaren till Änglar och demoner och Da Vinci-koden.
Sällan har en läsupplevelse varit mer efterlängtad. Sedan Da Vinci-koden utkom 2003 (2004 i Sverige) har över 80 miljoner exemplar av Browns böcker sålts världen över. Nu fortsätter läsäventyret med Den förlorade symbolen.

Harvardprofessorn i religiös symbolik, Robert Langdon, kallas i sista stund in för att hålla en kvällsföreläsning i Capitolium, Washington. Men bara minuter efter hans ankomst hittas ett märkvärdigt föremål i byggnadens rotunda. Det är dessutom kryptiskt kodat med fem olika symboler. Langdon förstår att budskapet är en uråldrig åkallan, menad att locka dess mottagare in i en sedan länge förlorad värld av hemlig visdom.
När Langdon inser att hans mentor, Peter Solomon - filantrop och framstående frimurare - brutalt kidnappats, förstår han att det enda sättet att rädda sin väns liv är att hörsamma den mystiska uppmaningen och följa den vart den än leder honom. Han sveps in i en värld av beslöjade historier, gåtfulla ikoner och förborgade koder som tycks leda honom mot en ofattbar sanning.

Jag ger bara ¤¤¤ av 5 !!

Allt för min syster "Sisters`s keeper"

SF Bio: Allt för min syster”Hur långt är en förälder beredd att gå för att rädda livet på sitt barn?”. 

Efter att ha sett filmen, Allt för min syster igår har jag idag gått med tankar till mina flickor.. Hur skulle jag gjort ?? Givetvis är det helt omöjligt att svara på..

Filmen bygger på romanen med samma namn av Jodi Picoult.

Brian och Marge Fitzgerald har ställts inför denna fråga gång på gång. Vid två års ålder fick deras dotter Kate diagnosen leukemi. Hon förväntades inte överleva, men mot alla odds får Kate uppleva sin 16-årsdag. Att detta är möjligt beror helt och hållet på Anna, Kates yngre syster som är en perfekt medicinsk donator.
Men tretton år gammal fattar Anna ett beslut som kommer att vända upp och ner på familjens liv; hon vill inte längre vara donator. Åtminstone vill hon ha rätten att välja själv. Hon stämmer sina föräldrarför att få kontroll över sin egen kropp, samtidigt som hon förstår att detta kan leda till Kates död.

Två gånger var jag tvungen att stänga av filmen, så grät jag... Den var så otroligt sorglig men samtidigt fylld med gjädje.. Jag rekomenderar verkligen filmen till ALLA !! Tänk bara på att ha ett helt gäng med näsdukar för jag lovar att det behövs..
Frusen bil...

Aldrig kan jag få ha lite extra pengar över... Det är så typiskt..
Nu under nyårshelgen har vi haft väldigt kallt här vilket ha gjort att vår lilla bil har frysit.. Den har frysit så pass att den gått sönder.. Vi har inte kunnat stänga av bilen utan när vi vridit om nycklen och tagit ut den har motorn fortfarande varit igång. När vi öppnat en av bildörrarna så har motorn stängts av. Men då har lamporna i bilen tänts.. Hmmm, så scary !!
I morse stack Pelle ner till verkstaden och bad de kolla vad felet var !! De skrattade åt honom och hade aldrig hört något sådan innan..

Nu för ca 15 minuter sedan ringde de och sa att jag kunde hämta min lilla bil vi 15 tiden.. De berättade att slangen till spolarvätskan där bak hade gått sönder och att vätskan runnit ut.. När det sedan blev kallt så frös något elektiskt sönder...
Jag frågade ju snabbt om priset och han sa då lite klämigt,
- Ja, 3000 spänn !
Haha sa jag och undrade om han skojade, men se det gjorde han inte.
- Du får ju tänka att vi haft den saden klockan 07.00 i morse..
De är fan inte kloka.. Där gick de extra pengarna. Visst vi har så vi klara oss men jag blir SÅÅ jävla irriterad.. Det är ju alltid lika dant !!
Visst är pengar runda och ska rulla, men jag vill ju själv bestämma åt vilket håll de ska rulla och jag vill inte att de ska rulla in till nån svindyr bilverkstad !!

Tjo och tjim

Damernas detektivbyrå

Om en timme börjar mitt för nuvarande favorit program...
Damernas detektivbyrå och är en Tvserie av de mycket populära kriminalromanerna av Alexander McCall Smith, efter namnet på den första boken i serien. Romanerna handlar om Precious Ramotswe, Botswanas första kvinnliga privatdetektiv, hennes sekreterare Grace Makutsi och mekanikern J.L.B Matekoni. Bokserien innehåller än så länge nio titlar men ska bli elva enligt författarens planer. Jag har läst alla och blev sååå glad när jag såg att det skulle bli en tvserie av böckerna..
Både jag och Lisa satt som klistrad framför tvn förra söndagen och jag vet att vi kommer göra det ikväll också !!

I kvällens avsnitt får byrån sin förste, och även överlägset yngste, medarbetare av manligt kön. Precious får i uppdrag att titta närmare på en tandläkare som missköter sitt arbete. Dessutom tar hon sig an ett fall med en äkta man som försvunnit sedan han anslutit sig till en frikyrklig grupp. Grace å sin sida blir upptagen med att hitta en deprimerad hund som sprungit bort.

Glöm inte att ”Kvinnans list övergår mannens förstånd”… eller?


RSS 2.0