Klockan 21.37

Av Karin Alferdsson

Ellen Elg har fått en son, Nisse, och är hemma och är barnledig när hon får en förfrågan från Woman on Waves. Hur ska hon förklara för Björn att hon bara måste ta dessa två veckor i Polen när de kommit överens om att det är hennes tur att vara hemma och hans tur att jobba???
I Polen är det förbjudet med abort och Katolska Kyrkan får allt hårdare grepp om befolkningen. Vi får följa en Polsk familj och deras vardag. Ena dottern som vill satsa på en akademisk karriär, den andra som blir mer och mer religiös, brodern som inte har något jobb och som sugs in i abortmotståndets inrekrets, mamman som inte bor med pappan men som inte kan skiljas och morfar som har en mycket bestämd åsikt om hur saker och ting ska göras, och slutligen pappan som bor med sin älskarinna i en mycket modernare lägenhet.
I Sverige får vi följa brevväxlingen mellan två väninnor 1968. Och naturligtvis Ellen och hennes familj, och mannen som kryper i snåren och fotograferar allt hon gör.....

Klockan 21.37 var inte lika spännande som Karin Alfredssons tidigare böcker om Ellen Elg, men den tar tag i en och man måste få veta vad som kommer att hända (ja inte med fotografen i buskarna för han kunde man ha och mista). Det är klart att Katarina Ewerlöv gör en hel del för spänningen och det är ju inte ovanligt! Vill ni ha en lite historisk tillbakablick på abotfrågan, lite spänning och ett väldigt lugnt tempo är detta en bok för er!
Ordet är ditt! ♥
Postat av: Tiiza

sv; så ^^

2010-11-21 @ 23:20:59
URL: http://tiiza.blogg.se/

♥Kommentera inlägget här♥:

Ditt namn:
Vill du bli ihågkommen? Klicka här!

E-postadress: (Publiceras givetvis INTE)

Din Bloggadress här, Tack:

♥Kommentar♥:

Trackback
RSS 2.0