Tre barn lämnades kvar....

.... när vuxna tog alla platserna i bussen

Tåget från väst fick elfel och släppte av resenärerna i Ronneby.
Men när ersättningsbussen kom tog de vuxna alla platserna. Kvar på perrongen i mörkret stod tre ensamma barn som skulle till Karlskrona. 

De tre killarna åkte Öresundståget i går kväll med destination Karlskrona. Felix von Plenker-Tind, 11, steg på i Lund och första biten var det buss. Men från Hässleholm fick han åka tåg.
I Sölvesborg hoppade grannkamraterna Robin Dahlin-Söderquist, 11, och Adrian Hallén, 10, på Öresundståget. Via tågets högtalare fick de veta att tåget hade ett elfel.
– De sa att de skulle stänga ned hela tåget, men det gjorde de inte. De sa att tåget inte skulle åka till Karlskrona, säger Felix von Plenker-Tind.
När tåget kraftigt försenat nådde Ronneby var det slut på tågresan på grund av elfelet. Resenärerna fick hoppa av och ersättningsbuss hade kallats in för den vidare resan till Karlskrona.
När bussen kom efter tjugo minuters väntan blev det trångt framför dörrarna. De tre barnen stod i kö, men ingen vuxen tog någon notis eller hänsyn till dem.
– Alla vuxna steg före. Vi stod vid dörren, men det kom folk från båda håll och trängde bort oss, säger Adrian Hallén.
Till sist nådde han fram till bussen och frågade om det fanns några platser kvar. Då fick barnen besked av chauffören att bussen var full och småkillarna fick vänta till nästa. Ingen vuxen reste sig från sin plats för att hjälpa killarna.
De fick information om att nästa buss skulle komma om en stund. En av killarna sprang in på Pressbyrån på tågstationen i Ronneby och frågade om hjälp.
Då fick de en annan trafikinformation. Det skulle inte komma några bussar, utan de skulle vänta på ett tåg.
– Vi visste inte vad vi skulle göra. Jag tycker det var själviskt av de vuxna att inte låta oss barn gå på först på bussen. Våra föräldrar blir oroliga och jag har ingen mobiltelefon, säger Robin Dahlin-Söderquist.
Blekingetrafiken har inga regler som säger att barn har förtur när resenärerna är fler än platserna i bussen.
I stället är det sunt bondförnuft och omdöme hos chaufförer och resenärer som ska gälla.
– Självklart ska man hjälpa till så barnen kommer ombord först, men ibland kan det bli stressigt och då råder djungelns lag. Det är olyckligt, säger Hans Jonasson, vd på Blekingetrafiken.
För att liknande situationer inte ska drabba fler barn som reser lovar Hans Jonasson ta upp frågan.
– Jag tar på mig det. Det är inte säkert att man kan detaljreglera allt....

Blir så jävla arg när jag läser sådant här... Vi vuxna gnäller på barn och ungdomar på att dagens barn/ungdomar inte respekterar oss vuxna... VARFÖR skulle vi göra det när så många vuxna beter sig så jävla illa !!  
Nej RESPEKT är inget man får, utan det måste man förtjäna!! Jag hoppas att dessa grabbar inte kommer tycka att alla vuxna är svin utan att det faktiskt finns vettiga vuxna också...


Ordet är ditt! ♥

♥Kommentera inlägget här♥:

Ditt namn:
Vill du bli ihågkommen? Klicka här!

E-postadress: (Publiceras givetvis INTE)

Din Bloggadress här, Tack:

♥Kommentar♥:

Trackback
RSS 2.0