HJÄLTAR FINNS I RONNEBY

Vid klockan 10:40 började det brinna i lägenheten där kvinnan lagade mat.

Jag kom just från läkarstationen och såg hur det kom massor av brun äcklig rök från huset.. Det där ser inte ok ut tänkte jag och snabbade på stegen.. Med mobilen i handen beredd att ringa 112 kom jag fram till trappuppgången där det rök. Ut kommer en mamma med två barn, strax efter en ung tjej med en blek äldre kvinna i bara en tunn kortärmad tröja. Jag tar av min jacka och går fram, lägger jackan på henne och frågar hur de mår och om någon larmat.

Brandbil var på väg sa den unga tjejens pojkvän.

Den unga tjejen son var rättså skärrade berättade att hon sett damen på sin balkong och att det välde ut rök. Hon hade då sprungit upp för trapporna gått in i lägenheten och hämtat ut den äldre damen... Fatta, vilken HJÄLTE !!! Att riskera sitt egna liv för en vilt främmande människa...

Sedan kom brandbilar, ambulans och polis och när damen var i sjukvårdares händer fick jag tillbaka min jacka så pratade jag lite till med den unga tjejen.
Sa till henne att prata med ambulanspersonalen eftersom hon också hade andats in röken.. Det gjorde hon och då pep jag iväg.

Kvinnan fördes till sjukhus med ambulans.

Larmet kom till SOS klockan 10:40. En person uppgavs då ha tagit sig ut ur lägenheten på andra våningen i flerfamiljshuset på Götgatan.

Personen, en kvinna, lagade mat på spisen när det började brinna.
Branden spred sig till köksfläkten, köksskåpen och köksinredningen. Det var full brand i köket när räddningstjänsten kom fram till platsen.

Kvinnan i lägenheten klarade sig, men var skärrad och uppskakad. Hon fördes med ambulans till sjukhuset i Karlskrona.

Branden spred sig inte till de andra lägenheterna, och inte heller ut i trapphuset, då personen hade stängt dörren till lägenheten vid branden
Foto: Malin Andersson

Ordet är ditt! ♥
Postat av: Tina Johansson

Jag känner denna hjältinnan =)

Hoppas du mår bättre nu Catrin!

2012-02-14 @ 21:24:50
Postat av: Tiiza

vilken tur.

2012-02-14 @ 21:51:36
URL: http://tiiza.blogg.se/

♥Kommentera inlägget här♥:

Ditt namn:
Vill du bli ihågkommen? Klicka här!

E-postadress: (Publiceras givetvis INTE)

Din Bloggadress här, Tack:

♥Kommentar♥:

Trackback
RSS 2.0