Bullbak på mitt sätt
Vetebullar på Catrins sätt
INGREDIENSER
150 gram margarin
5 dl mjölk
50 gram jäst
0,5 tsk salt
1 dl socker
2 tsk stött kardemumma (om man vill, JAG vill oftast inte)
14 dl vetemjöl
Fyllning
100 gram smör
4 msk socker
1 msk kanel
eller
0,5 msk vaniljsocker
eller
200 gr krosssad blockchoklad och vaniljsocker
Topping
1 st ägg
1 dl pärlsocker
eller
1 dl hackad mandel
GÖR SÅ HÄR
1. Gör först degen: Smält margarinet och häll i mjölken, värm till fingertemperatur.
2. Smula sönder jästen i en stor bunke och häll över mjölkblandningen, Rör tills jästen smält. Tillsätt socker, salt och kardemumma.
3. Tillsätt vetemjölet och arbeta ihop till en smidig deg. Låt jäsa under bakduk ca 30 minuter.
4. Rör ihop smör, socker och valfri smaksättning till fyllningen.
5. Knåda degen och dela den i två delar. Kavla ut varje del till en rektangel, ca 20 x 40 cm. Bred på fyllningen och rulla ihop degen och skär 20 bullar av varje del.
6. Låt jäsa på bakplåtspapper eller i bullformar, under bakduk ca 30 minuter.
7. Sätt ugnenn på 225 grader.
8. Pensla bullarna med uppvispat ägg och strö på pärlsocker och/eller hackad mandel.
9. Grädda mitt i ugnen ca 6-8 minuter.
NJUT !!!!
INGREDIENSER
150 gram margarin
5 dl mjölk
50 gram jäst
0,5 tsk salt
1 dl socker
2 tsk stött kardemumma (om man vill, JAG vill oftast inte)
14 dl vetemjöl
Fyllning
100 gram smör
4 msk socker
1 msk kanel
eller
0,5 msk vaniljsocker
eller
200 gr krosssad blockchoklad och vaniljsocker
Topping
1 st ägg
1 dl pärlsocker
eller
1 dl hackad mandel
GÖR SÅ HÄR
1. Gör först degen: Smält margarinet och häll i mjölken, värm till fingertemperatur.
2. Smula sönder jästen i en stor bunke och häll över mjölkblandningen, Rör tills jästen smält. Tillsätt socker, salt och kardemumma.
3. Tillsätt vetemjölet och arbeta ihop till en smidig deg. Låt jäsa under bakduk ca 30 minuter.
4. Rör ihop smör, socker och valfri smaksättning till fyllningen.
5. Knåda degen och dela den i två delar. Kavla ut varje del till en rektangel, ca 20 x 40 cm. Bred på fyllningen och rulla ihop degen och skär 20 bullar av varje del.
6. Låt jäsa på bakplåtspapper eller i bullformar, under bakduk ca 30 minuter.
7. Sätt ugnenn på 225 grader.
8. Pensla bullarna med uppvispat ägg och strö på pärlsocker och/eller hackad mandel.
9. Grädda mitt i ugnen ca 6-8 minuter.
NJUT !!!!

Ordet är ditt! ♥
Trackback