Stolt !!

Över "mina" ungar"..

Igår var det Ungdomsfullmäktige i Ronneby.. Vi friidsledare var med och arrangerade detta..
Så här stod det i Blt i morse:

En gång om året samlas företrädare för Ronnebys högstadieskolor för att under högtidliga demokratiska former sätta sprätt på en påse med riktiga pengar. 50 000 kronor för att vara exakt och uppdraget tas på största allvar.
Beredningsgrupper på Kallingeskolan, Snäckebacksskolan och Karl Oskar-skolan hade förberett genom att skicka in förslag på hur pengarna ska användas. Och vid mötets inledning fanns tre olika listor med aktiviteter som eleverna önskar genomföra.
Gemensamt för skolorna var att alla ville ha idrottsturneringar. Den ena delegaten efter den andra klev upp i talarstolen och pratade sig varm för just sitt förslag. Önskemål om ovanliga idrottsgrenar som rullstolsbasket, bågskytte och kälkhockey varvades med diskussion om hur turneringarna ska genomföras.
Sedan bytte Kerim Topalovic från Snäckebacksskolan spår helt och började plädera för nästa förslag från sin grupp:
– Jag ska ta det här med föreläsningar. Jag har läst en bok som handlar om en tjej som ville bli smal och snygg och så. Hon började äta mindre och träna mer och till slut åt hon mindre på en dag än vad jag äter till frukost. Därför tycker jag att vi ska ha en föreläsning om ätstörningar, det drabbar många tjejer och kan faktiskt leda till döden.
Debattens första applåd kom efter ett engagerat inlägg från Medina Mehic, Kallingeskolan. Hon föreslog att skolorna ska bjuda in människor som flytt till Sverige undan krig och förföljelse. Föreläsningar av människor som har egna erfarenheter tror hon att eleverna har lättare att ta till sig och att det kan bli en motkraft till rasism och främlingsfientlighet som flera elever beskrev som problem på sina skolor.
Efter en längre paus gick det sedan fort för eleverna att budgetera de olika förslagen. Och nu började också det politiska rävspelet för att få majoritet bakom sitt eget förslag.
– Ge upp talangjakten, ni vet ju ändå att det inte kommer att hända, sa Anthon Wallin från Kallingeskolan och vände sig till Karl-Oskarskolans elever.
Och med ett inkastat fjärde förslag, fick Kallingeskolan med sig båda de andra skolorna efter några omröstningar. Med 35 ja-röster mot 2 nej-röster, beslutade eleverna att pengarna ska gå till idrottsturnering, utomhusbio, föreläsning, disco och musikfestival. Fyra elever avstod från att rösta.


Ordet är ditt! ♥
Postat av: Tiiza

sv; tack <3

2011-02-10 @ 12:02:58
URL: http://tiiza.blogg.se/
Postat av: Linnea Olsson 9e ;)

Bra att du är stolt över oss ;) <3

2011-02-10 @ 18:38:44

♥Kommentera inlägget här♥:

Ditt namn:
Vill du bli ihågkommen? Klicka här!

E-postadress: (Publiceras givetvis INTE)

Din Bloggadress här, Tack:

♥Kommentar♥:

Trackback
RSS 2.0