Postcard killers

Av Liza Marklund och James Patterson

En (eller två) seriemördare går lös(a) i Europa, unga par hittas med avskurna halsar kors och tvärs i Europas huvud­städer. Morden har föregåtts av ett anonymt vykort till en lokal kriminaljournalist, vilket några dagar senare följts av en polaroidbild på slakten.
Pappan till ett av offren är Jacob Kanon, en mordutredare vid 32:a polisdistriktet i New York som raskt flyger över till Europa och börjar jaga mördarna. I Stockholm tar journalisten Dessie Larsson på Aftonposten upp ett obegripligt vykort i sitt postfack.
Därmed möts Patersons amerikanska polis och Marklunds svenska journalist, och grunden är lagd dels för mördarjakten, dels för ett pågående samtal där Jacob och Dessie kan vädra kulturskillnader och egna åsikter.
Även mördarnas framfart skildras. De går på turistvandring i Stockholm, i ett kapitel som är misstänkt likt en väldigt tråkig guidebok. Här är Slottet. Här är ångbåtarna. Här är den pittoreska medeltidsstadsdelen Gamla stan. Här ägde Stockholms blodbad rum. I början tycks mordgåtan mest gå ut på hur mördarna ska bli fast. Men så självklart bör det naturligtvis inte vara.

Inte den bästa boken jag läst, även om den var ruskigt spännande mot slutet..

Boken får 3 ¤¤¤ av 5

Ordet är ditt! ♥

♥Kommentera inlägget här♥:

Ditt namn:
Vill du bli ihågkommen? Klicka här!

E-postadress: (Publiceras givetvis INTE)

Din Bloggadress här, Tack:

♥Kommentar♥:

Trackback
RSS 2.0