Rabac

Tjohooo !!! Resan är bokad !! Och förskottet är betalt... Den 2 juli kl 0300 sätter vi oss på bussen för att åka söder ut... Det ska bli såååå skönt..

Pelle, jag, svärmor och svärfar ska åka till Rabac i Kroatien.. En 10 dagars resa med hotell 50 meter från havet..
Hotellet heter Hotel Girandella och är ett 2 stjärnigt hotell, men det spelar ingen roll för oss. Vi ska ju bara sova där och käka... 

Rabac är en liten fiskeby och badort på halvön Istrien i norra Kroatien. Till skillnad mot många andra kustorter häromkring finns inga medeltidsgränder eller imponerande byggnadsverk – hit åker man framför allt för att sola, bada och vila upp sig i en lugn och gemytlig tillvaro. Orten sluttar naturskönt ner mot de färgglada båtarna i hamnen och omges av skogsklädda höjder, där man på en av kullarna långt bort kan skönja den kända konstnärsstaden Labin. Rabac består egentligen bara av två gator, en huvudgata och en strandpromenad. 

Kroatien är inte känt för sina sandstränder, inte heller Rabac, men välskötta stenstränder, sol- och badvänliga klippor och ett alldeles glasklart vatten kompenserar mer än väl detta. På menyn dominerar pizza och olika former av pasta, samt givetvis fisk- och skaldjur. Prisnivån är fortfarande låg, en cappuccino kostar till exempel sällan över 10 Kn, en öl mellan 10-15. I Istrien finns knappt några sandstränder. De flesta stränder består istället av slät, platt småsten eller så badar man från klippor och badplattformar. Bottnen kan vara ganska ojämn varför det är en god idé att använda badskor – finns oftast attköpa vid stränderna, ca 50Kn/par. Badplatserna i Istrien är i allmänhet mycket välskötta och rena.


Ordet är ditt! ♥
Postat av: Tiza

Jag vill oxå!!!!!!!!!!!!

2010-01-24 @ 17:29:35
URL: http://tiiza.blogg.se/

♥Kommentera inlägget här♥:

Ditt namn:
Vill du bli ihågkommen? Klicka här!

E-postadress: (Publiceras givetvis INTE)

Din Bloggadress här, Tack:

♥Kommentar♥:

Trackback
RSS 2.0