Insidan : brotten, pengarna, tiden

av Liam Norberg
Liam Norberg är född 1969 och uppvuxen i Hagsätra utanför Stockholm. Han är känd för sina filmroller i Stockholmsnatt, Sökarna och Under Ytan.
Som ung tränade han taekwondo och blev både svensk och nordisk mästare, innan han kom in på den kriminella banan. Liam grips och får 9- års fängelse för ett rån mot Gotabanken 1990 och ett väpnat värdetransportrån i Göteborg 1991. När han blev fri i november 1999 var Liam fast besluten att inte fortsätta med sitt kriminella liv. 2005 debuterade Liam som författare med boken Liam. Insidan är hans andra bok. Numera arbetar Liam som författare och regissör. Han håller även föredrag om sina erfarenheter runt om i landet.

Liam berättar om sin trygga uppväxt och hur han tränade taekwondo. Han blev både svensk och nordisk mästare innan han började sitt kriminella liv.
Liam berättar på ett öppet sätt om sitt liv som yrkeskriminell. Liam var Örnligans frontfigur och kallades för Räven från Hagsätra. Att Liam började ett kriminellt liv var i första hand att få snabba cash, köpa det han ville ha, lägga undan pengar och investera. Att han kunde bli gripen hade han inga tankar på. Han var ju så försiktig och skulle sedan återgå till ett vanligt liv utan kriminallitet.
Ingen i hans familj visste vad han sysslade med, men ibland undrade hans mamma hur han kunde ha råd med allt.
Liam berättar även om de flyktvägar de använde sig av och som finns under Stockholms gator. Man går in i tunnelbanegångarna och där finns tunnlar under gatorna.
En dag är Liam och hans vän Ray på väg i en taxi till Arlanda för att åka på en skön semesterresa till Rio. Men på Arlanda blir Liam gripen av polisen och han förs till häktet i Göteborg. Just då får han inte veta varför. Senare får han veta att han är gripen för ett värdetransportrån i Göteborg 1991. Det finns bindande bevis och Liam misstänks även för ett rån mot Gotabanken 1990. Det blir rättegång och Liam får nio års fängelse.
Han berättar vidare om sitt liv i fängelset och hur han möter Gud. Han bestämmer sig för att leva ett liv utan kriminallitet.
Jag tycker att Liam berättar öppet och sakligt om hur han kom in i den kriminella världen. Boken är intressant och lättläst. Hans berättelse om de rån de gör och deras flyktvägar under Stockholms gator är väldigt intressant att läsa. Jag tycker att det är strongt av Liam att så öppet berätta om sina brott och till och med vad han gömde sina pengar. Hans berättelse om hur han mötte Gud i fängelset och som fick honom på andra tankar än brott var också intressant. Liam blev släppt 1999 och har sedan dess levt ett liv utan brott.

Boken får 4 av 5 ¤¤¤¤


Ordet är ditt! ♥

♥Kommentera inlägget här♥:

Ditt namn:
Vill du bli ihågkommen? Klicka här!

E-postadress: (Publiceras givetvis INTE)

Din Bloggadress här, Tack:

♥Kommentar♥:

Trackback
RSS 2.0