Bröllopsfotografen

 

Bröllopsfotografen” hette från början “En bondlurk kommer till stan”. Regissören Ulf Malmros ville berätta om sin egen kulturkrock, när han flyttade från bruksorten i Värmland till storstaden.


I filmen möter vi Robin som bor i Molkom, en liten bruksort i Värmland där alla känner alla, för alla jobbar på pappersbruket – som tyvärr stinker fis, men det tänker ingen på, för så har det alltid varit.

Här är tv:n Gud och onsdagar heliga – eftersom det är då som videobutiken får in nya filmer. När Robin plötsligt får sparken från pappersbruket bestämmer han sig för att försörja sig på sin stora hobby – fotografering. Robin tar sms-lån, köper en avancerad kamera och blir nu bröllopsfotograf.

När en avdankad skådespelare besöker byn leder det till att Robin får i uppdrag att plåta ett överklassbröllop i Stockholm. Där möter han familjens andra dotter Astrid och ljuv musik uppstår. Det är en helt ny värld för Robin som dock gör sitt bästa för att anpassa sig till sin nya miljö.

Det mesta av det som händer i “Bröllopsfotografen” är saker som regissören Ulf Malmros själv har sett, hört eller upplevt. Han jobbade dessutom som bröllopsfotograf ett kort tag.

En helt UNDERBAR film.... Det bästa var att när jag och maken igår kväll kröp ner under täcket för att se filmen så började någon prata och beskriva ALLT som gjordes på filmen... och då menar jag ALLT !! Trodde först att det bara var intro på filmen men det varade hela filmen.. När sedan slut texten började rulla så berättade rösten även det och jag bara skrek av skratt... Då säger rösten hans namn och sa sedan att han jobbade för BLINDTOLK !!! Hahaha !!


Ordet är ditt! ♥

♥Kommentera inlägget här♥:

Ditt namn:
Vill du bli ihågkommen? Klicka här!

E-postadress: (Publiceras givetvis INTE)

Din Bloggadress här, Tack:

♥Kommentar♥:

Trackback
RSS 2.0