Befriad

av  Catharina Ingelman-Sundberg

Året är 1395. I det medeltida Stockholm slåss tyskar, danskar och svenskar om makten, och på Östersjön och Gotland härjar pirater. När den tyska Hansan tar över Anne Persdotters handelshus måste hon resa till Bergslagen för att kunna försörja sig och sina barn.

Där träffar hon den italienske köpmannen Leonardo och de ger sig av mot Konstantinopel för att sälja en värdefull last koppar. Skeppet kapas av den fruktade sjörövaren Klaus Störtebeker, och när striden är över tas Anne tillfånga och förs till vitaliebrödernas borg på Gotland. Störtebeker är en kraftfull och karismatisk man, och Anne inleder ett farligt spel för att få honom på sin sida. Hon har en plan och hon måste använda all sin list och viljestyrka för att kunna sätta den i verket. Hela tiden drivs hon av en längtan efter kärlek, och hoppet om att kunna skapa en framtid för sig och barnen. Hon drivs av en längtan efter kärlek och äventyr, och i Konstantinopel och Venedig kastas hon in i händelser hon aldrig hade kunnat förutse. Det blir en farofylld färd.


Jag förflyttas utan större svårigheter några århundraden bakåt i tiden under läsningen och det känns både dramatiskt och njutbart. Jag ser med förväntan fram emot att få följa Anne Persdotter på nästa äventyr.

Svindlande äventyr, passionerad kärlek och hårdför maktkamp. I Befriad ger den prisbelönta författaren Catharina Ingelman-Sundberg färg och liv åt en okänd tid i vår historia. Befriad är en fristående berättelse om handelskvinnan Anne Persdotter som vi tidigare mött i romanerna Brännmärkt och Förföljd.

Jag ger boken 4 av 5 ¤¤¤¤


Ordet är ditt! ♥
Postat av: Tiza

Klart jag har xD

Finns ju inte mycket att hämta från pappa xD

2010-02-23 @ 16:03:25
URL: http://tiiza.blogg.se/

♥Kommentera inlägget här♥:

Ditt namn:
Vill du bli ihågkommen? Klicka här!

E-postadress: (Publiceras givetvis INTE)

Din Bloggadress här, Tack:

♥Kommentar♥:

Trackback
RSS 2.0