Änglar och demoner


Just som gamla
påven dött och en ny ska väljas har Illuminati, sällskapet som i hundratals år bekrigat påven och Vatikanen, vaknat till liv.

Fyra kardinaler har kidnappats. Från klockan 20.00 ska en i timmen dödas, på uppseendeväckande sätt. Kvällen ska toppas med att hela Vatikanstaten sprängs i luften.
Det ska göras med antimateria, stulen från Cerns partikelaccelerator nära Genève och med enorm sprängkraft.

Kryptiska besked tyder på att en urgammal plan följs. Det borde gå att lista ut var morden ska äga rum och var i Vatikanen bomben ligger gömd. Om någon bara kunde tolka tecknen ...

Innan ni sagt abrakadabra är amerikanske symbolexperten Robert Langdon (Tom Hanks) på plats och reder ut sammanhangen för gapande katolska dignitärer
- "Jesus, ni läser tydligen inte ens er egen historia, grabbar!", konstaterar Langdon besviket. Antimateria-experten Vittoria Vetra (israeliskan Ayelet Zurer) bistår.


Klockan tickar. Det blir bråttom för vår forskare med eidetiskt minne att finna platserna för de försvunna kardinalerna och vägen till den gömda bomben. Igen gäller det att i kulturens och konsthistoriens förflutna söka efter meningsfulla ledtrådar. Stor hjälp har Langdon av Avelet Zurers paranta och intelligenta dotter till den mördade forskaren medan Stellan Skarsgårds chef för schweizergardet, den påvliga livvakten, intar en öppet fientlig attityd. Den avlidne påvens unge camerlengo ( Ewan McGregor ), som förestår administrationen under konklaven, tycks ändå vara en katolicismens sunda och sympatiska representant.
Eller?

Jag, Pelle och svärmor var och tittade på denna film nu i kväll.. Måste erkänna att jag längtat. Det var ju ett bra tag sedan jag läste boken..
Tycker filmen är riktigt bra gjord... Det är inte ofta jag är nöjd med en film efter att jag läst boken, men här är jag det..


Nu är det dax att springa ner i tvättstugan sedan hopp i säng

NattNatt

Ordet är ditt! ♥
Postat av: Micke

Önskar dej en god kväll.må väl.

2009-05-18 @ 17:25:39
URL: http://pappamicke.blogg.se/

♥Kommentera inlägget här♥:

Ditt namn:
Vill du bli ihågkommen? Klicka här!

E-postadress: (Publiceras givetvis INTE)

Din Bloggadress här, Tack:

♥Kommentar♥:

Trackback
RSS 2.0