Om Filmen Ben X


Ben är autistisk och livet är inte enkelt. Världen stormar in med intryck och det är svårt att lära sig hur man beter sig som alla andra. Inte blir det bättre av att två bråkstakar i skolan ständigt hackar på honom. Men det finns en värld där Ben inte är lägst i hierarkin, utan en level 80 krigare med respekt, och där i onlinespelet Archlord har han alltid en vacker följeslagerska vid sin sida.

Ben är vad vi vanliga, normala, människor kallar för speciell. Han är inte riktigt som oss andra. Ben har aspergers syndrom och han lider av det varje sekund.
Hans inre monolog förklarar livet framför honom, men hans yttre är tyst och osäkert. Han har alltid varit mobbad i skolan och de som kallar sig för hans bästa vänner är egentligen hans värsta plågoandar. Ben flyr in i en datorvärld där han kan vara som han är utan att bli missförstådd. Som hjälte i ett rollspel kan han bekämpa sina fiender på lika villkor och få den respekt han förtjänar. Det är också där han finner sin själsfrände Scarlite som tillsist blir hans definitiva räddning.

Filmenbygger på Nic Balthazars bok "Niets was alles wat hij zei" eller "Nothing was all he said". "Ben X" har vunnit priser, bland annat som mest populära film på filmfestivalen i Montréal.

Det är en film som gör väldigt ont att se. Gör ont att se hur människor kan vara så fruktansvärt elak mot en annan människa bara för att han/hon är annurlunda. Men så mycket kan jag säga att ben fick sin hämd ;) Jag fick flera gånger stänga av och gå och göra något annat en stund... Exempelvis lite chatt på med en nära vän som är lite blyg.. Tsss.... (där fick jag till det, eller hur Y?)

Jag uppmanar ALLA att se denna film. Den är helt klart sevärd och jag kommer att föreslå att den ska visas i skolan. Helt klart skulle det passa att visa iallafall för 9orna...

Filmen får betyg ¤¤¤¤¤ av 5

Ordet är ditt! ♥

♥Kommentera inlägget här♥:

Ditt namn:
Vill du bli ihågkommen? Klicka här!

E-postadress: (Publiceras givetvis INTE)

Din Bloggadress här, Tack:

♥Kommentar♥:

Trackback
RSS 2.0