Tusen strålande solar

Har just läst (lyssnat till) Khaled Hosseinis bok Tusen strålande solar - en gripande berättelse om en oförsonlig tid, en osannolik vänskap och en kärlek större än livet självt.


Ödet, krig och förlust för Mariam och Laila samman, två generationers kvinnor med olika syn på kärlek och familj. Bortgifta med samma man. Och medan de uthärdar det ständigt upptrappade våldet omkring dem, i hemmet såväl som på Kabuls gator, kommer de allt närmare varandra. De blir som systrar, som mamma och dotter för varandra, och deras starka vänskap kommer till sist att förändra inte bara deras liv, utan även den kommande generationens liv.


Tusen strålande solar är en skildring av trettio år av Afghanistans historia och samtidigt en berättelse om familj, vänskap och kärlekens förlösande kraft.

Med nästan plågsam spänning visar Hosseini hur en kvinnas kärlek till sin familj kan driva henne till heroiska självuppoffringar, och att det i slutändan är kärlek, eller kanske till och med minnet av kärlek, som är nyckeln till människans överlevnad.

Återigen har jag läst en helt underbar bok...

Den får ¤¤¤¤¤ av 5


Ordet är ditt! ♥
Postat av: Petra

Tack! DIn va oxå jätte mysig! Ha en trevlig valborg

2009-04-29 @ 20:44:24
URL: http://zupermamman.blogg.se/
Postat av: Petra

Tack! DIn va oxå jätte mysig! Ha en trevlig valborg

2009-04-29 @ 20:44:25
URL: http://zupermamman.blogg.se/

♥Kommentera inlägget här♥:

Ditt namn:
Vill du bli ihågkommen? Klicka här!

E-postadress: (Publiceras givetvis INTE)

Din Bloggadress här, Tack:

♥Kommentar♥:

Trackback
RSS 2.0