Musik till kaffet

av Karin Brunk Holmqvist

I Brantevik är det höst. Vinden pinar det lilla kustsamhället och övergivna katter blickar med sorgsna ögon mot de tomma fönstren i sommarhusen. Viola och Inez parkerar sina cyklar utanför Olgas hus för en kväll med syjuntan. Alla är samlade, utom Svea som tillfälligt är i Stockholm. Den här kvällen är speciell eftersom Viola har med sig lotter från den lokala idrottsföreningen.
Vinsten är en resa och innan de börjar skrapa bestämmer de sig för att om en vinner, åker alla. Och vinst blir det! En weekend med bussresa ner till en julmarknad i Tyskland. Inez, som skrapade fram vinsten, är högst tveksam men Olga och Viola anser att ett äventyr i juletid är precis vad äldre damer kan behöva!
Den tredje december kliver således de fyra väninnorna ombord på bussen som ska ta dem till Tyskland. De ser fram emot en resa fylld av glittrande julstämning och många värmande ”kaffe med musik”. Inte kan de ana att det inte alls blir den stillsamma weekend de tänkt sig – eller att deras vänskap kommer sättas på överraskande prov …

Som vanligt när karin skriver om sin gamla människor från Österlen kan jag inget annat än le och skratta för den delen också. När jag nu själv har gjort några bussresor och känner till rutinerna så känner jag ju igen mig ännumera i danna bok..

HELT UNDERBAR BOK SOM ALLA MÅSTE LÄSA!!

Ordet är ditt! ♥

♥Kommentera inlägget här♥:

Ditt namn:
Vill du bli ihågkommen? Klicka här!

E-postadress: (Publiceras givetvis INTE)

Din Bloggadress här, Tack:

♥Kommentar♥:

Trackback
RSS 2.0