Mobilblogg

Tjoho! jag kan blogga från mobilen OCH lägga ut bild :-)

120528

Nu är det dags att sova <3

Pratar med Tiza nu, så mysigt att småprata en stund....

God natt där ute och sov gott

HAPPY MOTHER´S DAY

 

Mors dag, hela dagen <3

Åkte in till mamma på förmiddagen idag, efter jag varit ute en sväng i SLS (stora läskiga skogen) Som barncyklade vi alltid till Almö och plockade liljenkonvaljer till mamma på mors dag.. Idag fick hon en liten bukett och blev lika glad som då :)

Sedan blev det en sväng till svärmor också....

 

Denna lilla söta nalle och kort fick jag av Tiza, farmor Dotty var sändebud från Skottland <3 TACK SÅ JÄTTE MYCKET!!

"To my kind and lovely Mummy...
... A special card to say,
I love you very much
in every single way
No Mummy could be nicer
in all the world, it´s true,
there´s no one anywhere at all
as loveeable as you!
HAPPY MOTHER´S DAY
Whith lots of love and hugs"


och jag lovar... Jag grät <3

Mitt i natten ringer min vän Patrik

Sitter här på kudde och har ASONT!!!

Fridholf morsdagspresent var att springa rakt in i henne så hon slog på asen... Tack för den...

 

Igår var det som nog INGEN missat, mer än jag då finlaen i ESC!! Själv jobbade jag på Uterock och fick höra annan bra musik!

Under kvällen skickade både Pelle och Lisa sms så jag hade full koll hela tiden ;)

Segern är ett faktum och såååå lycklig var/är jag... Men nu ska ni få höra något konstigt...

De flesta i min närhet vat att jag är riktig schlagernörd och missar helst inte något alls... Våren 1999 hade jag varit på dygnsövning med försvaret och orkade helt enkelt inte se på finalen.. Mitt i natten ringer min vän Patrik... VI HAR VUNNIT!!!
Nu händer det igen.. Jag tittar INTE och vi vinner hela TJOTTABALLONGEN !!
Vad lär vi oss av detta???


Bra kväll....

 

 

Så stolt..... 60 dagar var det igår, ja klockan är ju över tolv nu (00:21) Inte ett bloss, inte ens rört en cigg!! Trodde på mig själv hela tiden och gör det fortfarande!!

 

Bra kväll.... Allt gått som jag velat så nu blir det sängen.. Resten av familjen sover så det är väl lika bra att jag också gör det ;)

God natt alla vackra människor

Pappa, long time ago


 

Ville bara önska alla en underbar dag! Själv ska jag jobba hela dagen.. Först föreläsningar, sedan kvällen på Bruket.. Sista vardagskvällen denna terminen...
Imorgon fredag blir det sista helgkvällen, för på lördag ska jag och Jocke jobba nere i Hoby på Uterock... Ska bli så roligt..
Nä, dags att sätta på sig ansiktet och cykla till jobbet...

(tror jag det var)

Idag för fem årsedan blev två väldigt blyga
personer tillsammans..

Jag vet att Patricia hade trånat efter Kim ett bra tag men vågade inte ta kontakt.. Men tackvare internet och envisa vänner vågade hon tillslut ta kontakt, via Lunarstorm (tror jag det var)
Nu har de varit tilsammans i fem hela år och när jag träffade de sist i januari så beteede de sig som de nyss träffats.. Kärleken är underbar <3 De är så fina tillsammans och trygga med varandra...
Älskar er båda och längtar efter er .. Puss på er mina fina ungar :)

Då blir det en snabbis

Tjohosan på er alla monsterdiggare ;)

Visst är det underbart... SOMMAREN har kommit... Älskar värme <3

Bloggandet har legat lite på is en stund.. Har helt enkelt inte haft tid ;)

I fredags var vi på Liseberg med två fulla bussar med super taggade ungdomar.. Hemma ca 04 på morgonen så lördagen var jag helt slut som artist.. Så trött att jag inte ens orkade gå ut och dansa med Camilla som var hemma från Värmland .. Var iallafall med en liten stund så vi fick prata av oss <3

Nu känns det som det börja svalna av lite, bra då blir det en snabbis med damsugaren innan jag ska vattna blommorna ;)

See you soon

Liseberg

 

Roar mig just nu på Sveriges trevligaste nöjespark <3 Tillsammans med de bästa ungdomarna man kan tänka sig och mycket goa arbetskamrater <3


Rättså trygg

Dags att släcka lampan och försöka sova... Litenman drar sådana timmerstockar så det lär INTE bli lätt..

Nu har det iallafall tystnat där ute.. Polishelikoptern har legat och snurrat runt i området i flera timmar.. Men nu verkar det som om att festen är slut, eller kanske bara tagit sina moppar och kört någon annanstans.. Detta kanske är bagateller för de som är vana eller bor i större städer, men jag tycker iallfall detta är lite otäckt.. Visst Polisen gör att jag känner mig rättså trygg

Imorgon blir det fikamys med Fia och vänner... Ska försöka tvätta också... Fredag blir det LISEBERG med Ronnebys goaste ungdomar <3

Sov gott och var rädda om varandra där ute <3

Fotboll

0243nm Bunny Suicides | 75 Cartoon Strips


Man ska röka

Haha!! Fick en kommentar av Susse att man hinner så myclet när man INTE röker..

Och ja så är det ;) Istället för att röka så måste jag ju sysselsätta mig med annat och i mitt fall blir det städning, bakning och matlagning! Nu med trädgård så blir det ju den också..
Fast det är lite jobbigt att visstas ute för mycket ute.. Hjärnspökena säger ju att man ska röka då!! Dumma dom, undras hur länge jag ska behöva släpa på dem??

Söndagen den 13 maj <3

Fullt ös hela dagen och då är dagen inte slut än <3

Röka

0205fb Bunny Suicides | 75 Cartoon Strips


Albert Nobbs

En kvinna som lever som manlig butler på ett lyxigt hotell i 1800-talets Dublin. Hon tar sitt jobb på största allvar och håller sig för sig själv, undangömmandes de slantar hon tjänar in.
När en bredbent målare (Janet McTeer), i samma situation, kommer på hennes hemlighet och delar sin så blir Albert inspirerad att följa sin dröm om att öppna en tobaksaffär och skaffa sig en fru. Hon/han siktar in sig på den fagra hushållerskan Helen (Mia Wasikowska) vars osympatiska älskare Joe (Aaron Johnson) har siktet inställt på Alberts pengar.

En bra film som passar in i dagens han/hon/hen diskussioner. För även om Albert "bara" gör det för att överleva så finns det ändå ett starkt budskap i filmen.

Se filmen och tänk efter...

DARK SHADOWS

 

Radarparet Tim Burton och Johnny Depp återförenas i  komedin DARK SHADOWS där vi får följa en 200 år gammal vampyr och dennes dysfunktionella familj.

Barnabas Collins (Depp) lever livet som bekymmerslös, rik playboy tills den dag han krossar den unga häxan Angelique Bouchards (Eva Green) hjärta. I vrede förvandlar hon honom till en vampyr och begraver honom levande. 200 år senare frias Barnabas ur sin grav. Året är nu 1972 och han återvänder till familjens egendom, Collinwood Manor, för att finna sitt en gång storslagna hem i ruiner och hans ättlingar inte är i mycket bättre skick än huset. Det är inte lätt för Barnabas att anpassa sig till det flummiga och frigjorda 70-talet... I övriga roller ser vi bl.a. Michelle Pfeiffer, Helena Bonham Carter och Christopher Lee.

VILL SE!!!!


Jet

0192wp Bunny Suicides | 75 Cartoon Strips


Potatissallad

1 stor burk med färdig tärnad potatis
½ purjolök

1 äpple
2 dl creme fraiche

2 msk majonnäs
vitlök
salt
svartpeppar


1. Skölj potatisen
2. Ansa och skiva purjolöken tunt. Skala, kärna ur och tärna äpplet fint.
3. Blanda creme fraiche, majonnäs. Rör ner purjolök & äppelbitar. Smaka av med salt och peppar och vitlöken.
4. Blanda med potatisen. Låt gärna stå och dra en stund innan servering, gärna över natten..

Energi till dagen

God morgon världen!
Idag ser jag fram emot en heldag i köket med Lisa...
Jag har redan förberett middagen för imorgon och jag lovar att jag ALDRIG ska köpa färdig potatissallad igen.. Jisses så gott... Recept kommer senare, Tack Therese för din inspiration... Hoppas nu de andra i familjen tycker om den..

Detta ska bakas idag RECEPT <------- Klicka här

Nu är det dags för lite frukost så jag får massa energi till dagen....

PS Grattis Storasyster Nathalie <3

Eller



Nu är det helg <3

Fågelmat

0166bp Bunny Suicides | 75 Cartoon Strips


Ballong

0152hn Bunny Suicides | 75 Cartoon Strips


Ond? Nä, jag bryr mig bara ...

Ju mer man bryr sig, desto mer blir man sårad

Denna lilla rad beskriver mig just nu... Hittade den hos en ung tjej på FB och den var som om den var skriven av mig !

Just nu gör det så ont, men jag vet att det går över, denna gången också ..

 

Sov gott nu alla fina människor där ute...


Heder

Arkan Asaads Stjärnlösa nätter är en delvis självupplevd bok om en ung, svensk man som mot sin vilja gifter sig med sin irakiska kusin. Hedersproblematik är något som har uppmärksammats i Sverige de senaste tio åren, men det här är första gången jag hör en skildring från en mans perspektiv och det ger verkligen en stärkt insikt om att hederskulturer inte har någon vinnare. Här är alla förlorare: den unge mannen som fråntas den självklara rätten att få bestämma över sitt eget liv, den unga hustrun som maktlös och ensam väntar på uppehållstillstånd, den unge mannens pappa, som förlorar sin ställning och ses som en förlorare, och de båda familjerna som blir ovänner när äktenskapet inte blir vad man hade hoppats på.

Bokens huvudperson, Amàr, är bara arton år när han följer med sin pappa och yngre bröder till Irak på semester. Till en början är det med stor glädje han återser sina släktingar, men snart visar det sig att det finns en agenda för hans besök i föräldrarnas hemland. Över hans huvud är det bestämt att Amàr ska gifta sig med sin kusin, Amina, som han alltså ska få med sig till Sverige. Han känner sig som en handelsvara, som utnyttjas till att ge kusinen uppehållstillstånd, och han finner situationen absurd. Han frågar sig själv hur han ska kunna klara av att ha en fru och familj, när han knappt har träffat en tjej tidigare. Han är fast besluten att inte gifta sig, men trycket från släktingarna blir för stort och efter veckor av utfrysning och öppet hån från släkten ger han upp och ingår äktenskapet.

Eftersom handläggningstiderna är långa kommer det att dröja flera år innan han blir kallad till intervju på Migrationsverket för att övertyga myndigheterna om att ge hans fru uppehållstillstånd. Under de här åren är Amina ensam i Syrien och Amàr lever i Sverige och låtsas som om ingenting har hänt. När han träffar en tjej i Sverige kan han inte ens berätta att han egentligen är gift.

Boken är tankeväckande, gripande och intressant och den har ett enkelt och rakt språk, som förstärker känslan av att det här har hänt på riktigt. Boken finns även utgiven som ljudbok, i en författaruppläsning, och det är den som jag har lyssnat på. Jag kan verkligen rekommendera alla att göra detsamma.


Den lille kaninen

 

Han var så liten... Så otroligt söt och han räddade min dag igår.... <3 Liten Axel <3

Är nu inne i en depp-period och gråter för inget och allt. Antagligen för mitt rökstopp, gör så att hormoner svallar... Det är iallafall jätte jobbigt att bara gråta hela tiden...

Idag är det iallafall 44 dagar sedan jag rökte sist och det går jätte bra.. Inget sug än ;)

 

Nu ska jag ta litenman på en promenad i skogen...

 

Förresten vad tycker ni om den lille kaninen?? Jag tycker han e helt underbar.. <3


Korkad

0118od Bunny Suicides | 75 Cartoon Strips


Dvd


Morr

i skogen!!

Om man har en så pass aggressiv hund så man bara kan gå ut mitt i natten för att man inte ska möta andra personer/hundar så kanske man ska överväga att plocka bort hunden...
Ni som bor här i Ronneby vet säkert vilken hund jag menar... Ofta när vi bodde nere i stan kom den skällande bilen... Såg hunden som sitter i bilen någon annan hund skällde den helt hysteriskt tills den omöjligt kunde se den andra hunden mer..

Nu när vi var ute med litenman på sista kisserundan så mötte vi dom och det säger jag hade jag gått själv så hade jag vänt på klacken och gått andra hållet. jag hade aldrig vågat gått förbi.. Hunden skäller som sagt helt hysterisk och visar tänderna. Ägaren har honom inte ens kopplad utan slänger sig över honom när hon ser oss. Hunden försöker givetvis slita sig och lyckas nästan, men då lägger hon sig på hunden så han gnyr till... USCH!!! Det är så synd om hunden som är så jävla arg....
Caesar Millan var är du !?!? ;)

Nä, nu har jag fått ner min puls i normalläge igen så nu ska jag sova kudden

Berg


När skönheten kom till Bro

Medeltidsveckan pågår i Visby. I Sankt Clemens ruin har ett hemligt teatersällskap intagit scenen nattetid. En dubbelgrav från 1100-talet där en ung kvinna och en äldre man vilar står i centrum. Paret har brutalt blivit mördade, nedhuggna i sömnen. Historien upprepar sig i teaterföreställningen. För att bli invigd måste Malva, sexton år, tillbringa natten i graven och sedan ta sig ut av egen kraft.

Ledare för teatern är Botel, en osteologistuderande som blivit helt besatt av Malvas skönhet och av dubbelgravens gåta. För att avsluta sin D-uppsats måste han lösa mysteriet med vilka de var. Kvinnan ligger på den förnämsta platsen. De är fattigt klädda, men har båda blivit begravda som furstar. Spåren leder till Roskilde och sedan vidare till ett hemligt militärt arkiv på Gotland.

Maria Wern blir uppsökt av Malvas far Mikael, som är orolig. Han berättar att hans hustru Blenda ligger i koma på ett vårdhem, sen hon för ett år sedan blivit påkörd av ett rattfyllo. Ingen har sett Malva sen onsdagen då hon hälsade på sin mor på Katarinagården.

När skönheten kom till Bro
är den trettonde boken i Anna Janssons populära serie om Maria Wern, som den här gången får sätta mycket på spel för att lösa Malvas gåta.

Ja, enligt mig har Anna gjort det IGEN!! Skkrivit en bestseller <3

Skiva


Älska mig..... igen

Ikväll blir det bio... Det ska bli väldigt trevlig för hela lilla familjen ska följa med!!


Filmen vi ska se heter Älska mig igen och bygger på en sann historia om ett nygift par som är med om en bilolycka. Olyckan leder till att kvinnan hamnar i koma och när hon vaknar kommer hon varken ihåg sin man eller bröllopet. Mannen bestämmer sig för att göra allt som står i hans makt för att vinna hennes hjärta. Igen.

Tack vare att det är en sann historia så får vi med Pelle..


Tennis


Lite halvknäppt

Myskväll med Lisa har stått på schemat idag!!

Ledig hela dagen och det behövde jag!!
Mys frukost med maken innan vi for iväg för att handla... Inte kul men det måste ju göras...
Ensam eftermiddag med hund och bra bok i örat.. Anna Janssons senaste och den är bara så bra!! Recession kommer senare ;)

När Lisa kom hem fixade vi mat och sedan hjälpte hon mig att färga håret som är alldeles nyklippt... Annorlunda och lite halvknäppt ;) Jaja, ni får se snart ...

Kvällen blev i soffan med 3 avsnitt Sing a Long !! Vi sjöng och skrållade ifatt med Tvn !!

Nu är det natten snart dags för sängen!!


Happy FACE

dagar kvar tills
Tiza och Kimzi kommer HEM!!!

Whittard of chelsea

När jag var hos Patricia och Kim i början av året som instruerade Tiza mig i en ny chokladvärld.
Whittard of chelsea är väl egentligen en theaffär men de har även chokladdrycker som var helt underbara.. jag föll pladask för mintchoklanden men den var tyvärr slut i den affären som vi var i Glasgow.
Nu när farmor och pappa Jimmy kom hem hade de med sig en burk till till mig... Åhh såå himmelskt gott. Verkligen njutit av mitt kaffe nu på morgonen.
Jag blandar nämligen ner en tesked i mitt kaffe... MUMMA!! Tack Patricia och Tack farmor som tog det med hem...

När vi åker över i sommar så får det bli att ta med hem lite mer smaker <3

 

Önskar nu ALLA en underbar dag !!

 



En ny liten vän <3



Den 2 maj 2012 klockan 22:39 föddes en liten gosse som troligtvis ska heta Axel, Jan Malte.
För att ha legat i magen lite extra länge, närmare fjorton dagar så vägde han inte jätte mycket, 3100 gram men var hela 53 cm cm lång!!

Åh nu längtar jag efter att de ska komma hem så jag får bebismysa.... Massor av gos..... men först ska den lilla familjen få lära känna varandra <3

Välkommen till världen lilla du <3


I OS-tider

En man är ute och handlar och får se en ny typ av kondomer som kallas "olympiska kondomer".

Klart imponerad, köper han ett paket och när han kommer hem informerar han sin fru om köpet hans just gjort.

"Olympiska kondomer?" säger hon frågande. "Vad är det som gör dom så speciella?"

"Det är tre färger! Guld, silver och brons!"

"Vilken färg kommer du att ha i natt då?"

"Guld naturligtvis!" säger han stolt.

"Jasså... Varför tar du inte silver? Det skulle vara kul om du kom som tvåa för en gångs skull!"

38 dagar

Dags att gå och lägga mig!!

Inte gjort många knop idag men med tanke på att jag somnade runt 3 så är jag faktiskt värd det!!

God natt gott folk och måste bara berätta att det är nu 38 dagar kvar tills jag får krama Tiza igen !!



Studenttider


Angående det som står i dagens BLT

Här gick det undan... 20 minuter efter det jag lagt ut mitt blogginlägg om att låna husvagn så hade jag en!!
Tack SNÄLLA Eva!! Detta betyder såå mycket för mig..

Bara att inse att jag kan inte kränga så mycket godsaker UTAN att gå upp i vikt igen... Skäms Catrin.. Har du inte lärt dig ett enda jävla skit under hela hösten..
Okej jag har slutat röka men i natt så vägde jag mig och 3 kg upp!!! INTE OK!!!
Så nu sätter jag igång igen! VV imorgon och NO MORE CANDY AND COOKIES IN THE WEEKS!! Måste även försöka komma igång med träningen! Men jag har ju så ont i mina fingrar..
Så det blir till att ringa farbror doktorn i morgon... Får bara skugga när jag tränar på söndag!!

Angående det som står i dagens BLT på nätet och den tryckta versionen i morgon så är det så tråkigt att de bara skriver om de tråkigheter som hände i Brunnsparken igår...
Det vara bara ett fåtal av alla dessa hundra ungdomar som var där.. Resten hade jätte roligt och dansade hejvilt!! Så underbart att få vara med och jobba då <3
Kärlek till er alla som var med och gjorde Valborg 2012 till en sådan superduper kväll <3




RSS 2.0