Zlatan

Har just läst klart (lyssnat) boken om Zlatan, 


Jag är Zlatan: Zlatans egen berättelse

 

av David Lagercrantz,Zlatan Ibrahimovic

Zlatan Ibrahimović, född 3 oktober 1981 i Malmö, är en svensk fotbollsspelare av bosnisk och kroatisk härkomst. Han spelar för den italienska klubben AC Milan i Serie A och för det svenska fotbollslandslaget.

År 2011 var Ibrahimović den bäst betalda fotbollsspelaren i Italien. Han har tagit emot Guldbollen, priset som Sveriges bästa fotbollsspelare, sex gånger, och är den ende som har vunnit priset fler än två gånger. Under sin tid i Inter vann han tre raka ligasegrar med laget och 2009 vann han skytteligan i Serie A med 25 gjorda mål.

Ibrahimovićs övergång från Inter till Barcelona den 27 juli 2009 blev den tredje dyraste hittills (69 miljoner euro) genom alla tider.

"Varför kom hon inte? Tyckte hon inte om mig längre? Det gick en minut, två, tre, tio minuter, och till slut pallade jag inte längre. Det var värsta förnedringen. Hon har säkert blåst mig, tänkte jag. Vem skulle vilja ha en date med mig? Och så drog jag därifrån. Jag skiter väl i henne, typ. Jag ska ändå bli fotbollstjärna. Men alltså, det var dummaste grejen. Tjejens buss hade bara varit lite försenad. Det var chaffisen som velat ta en cigg eller nåt, och hon kom dit precis efteråt och blev lika ledsen som jag. "

I Jag är Zlatan Ibrahimović ger han en helt ny och skakande bild av uppväxten i Rosengård. Med sina egna ord berättar han om papporna från den fina sidan av stan som försöker få honom utslängd från Malmö FF. Han berättar om kampen och striderna i Ajax, om köpet till Juventus, succén i Italien och spelskandalen som höll på att förstöra hans karriär. Han berättar om Inter och segrarna, om Mourinho, målen och de stora stjärnorna. Han berättar om Helena, barnen och om livet bakom strålkastarljuset. För första gången avslöjar han precis vad som hände med Pep Guardiola i Barcelona.

I Zlatans egen självbiografi får vi det rafflande spelet bakom klubbytena. Vi får en insyn i den absoluta toppfotbollen vi aldrig fått förut.
För första gången får vi hela sanningen om Zlatan Ibrahimović.


Ordet är ditt! ♥

♥Kommentera inlägget här♥:

Ditt namn:
Vill du bli ihågkommen? Klicka här!

E-postadress: (Publiceras givetvis INTE)

Din Bloggadress här, Tack:

♥Kommentar♥:

Trackback
RSS 2.0