Rapsbaggarna....

Rapsbaggarna är den manliga versionen av Potensgivarna.
Handlingen är med andra ord historien om de två bröderna Henning och Albert Andersson, och deras lugna liv på den lilla orten Onslunda på Österlen.
Bröderna lever sitt liv efter deras far och mors värderingar och förmaningar.

Lite då och då hjälper de även godsherren Olof med hans trädgård. En dag får de även frågan av Olofs fru Louise om de kan tänka sig att hjälpa till med serveringen under en grillfest.
Efter vissa betänkligheter bestämmer de sig för att hjälpa till.
Bröderna får ett par frackar att ha på sig under festen. Albert och Henning känner sig stolta och deras självkänsla ökar och i takt med det lever gubbarna upp på sin ålders höst.

Ifrån deras stuga ser de sitt gamla föräldrahem, där stora förändringar är på gång. Föräldrahemmet håller på att byggas om till ett behandlingshem för kvinnor med alkoholproblem.

En polishelikopter får i samband med detta, syn på en konstig cirkel i ett rapsfält och snart går ett rykte om flygande tefat i Onslunda. Ringen i rapsfältet är även brun som om blivit brännmärken i marken efter en landning av ett tefat…

Kan det verkligen vara ett tefat som landat eller har bröderna Andersson något med det hela att göra?
Eller kan det vara rapsbaggar? Hur som helst, detta sätter fart på hela Tomelilla kommun.

 

 

 


I Rapsbaggarna visar Karin Brunk Holmqvist återigen prov på sin sällsamma förmåga att med fantasi och mycket humor skildra människor när stad möter landsbygd och gammalt möter nytt. I Rapsbaggarna är hon i högform: sprudlande, träffsäker och som alltid med en öm glimt i ögat.
En liten parantes: Stefan Sauk gör en underbar uppläsning. Hans skådespelartalanger genomsyrar hela boken. Med alla hans röster är det en fröjd för örat att lyssna på.

Har nu snart läst alla hennes böcker och ALLA är helt underbara !!  Jag går och asgarvar rakt ut av hennes underbara komentarer...

Ordet är ditt! ♥

♥Kommentera inlägget här♥:

Ditt namn:
Vill du bli ihågkommen? Klicka här!

E-postadress: (Publiceras givetvis INTE)

Din Bloggadress här, Tack:

♥Kommentar♥:

Trackback
RSS 2.0