Kvinnodagen....

Klicka på bilden för större version.I dag är det den internationella kvinnodagen och Aftonbladet hade slagit på stort med att jämnföra Jämställdheten i Sverige...

Vad är egentligen jämställdhet? Jag googlade och detta är deras svar..

Jämställdhet är ett politiskt begrepp definierat som jämlikhet mellan könen. Jämställdhet innefattar mäns och kvinnors lika rättigheter, skyldigheter och möjligheter och innebär att kön inte skall vara ett omotiverat hinder för personlig utveckling. Det inkluderar därmed bland annat samma möjligheter till samhällsinflytande, ekonomiskt oberoende, företagande, och utveckling i arbetet.

För mig är det lika lön för lika arbete...
Men vi kan inte ALLTID behandlas lika för vi är INTE lika.. Män och kvinnor är olika och så är det bara.. Men om nu en kvinna kan jobba som tex. brandman, låt henne göra det MEN på samma villkor som männen.. Ingen kvotering utan det ska vara LIKA !!
Nu under OS har det ju varit en hel del diskutioner om tjejidrott hit och dit.. Många tycker att de ska spela, tävla på lika villkor.. Men hallå !! Det funkar inte så.. Vitt några tjejer hade väl klarat det men långt ifrån alla..

Nä nu ska jag åka till jobbet och där är det iallafall jämställt... ;)

Hvae a nice day !!

Ordet är ditt! ♥

♥Kommentera inlägget här♥:

Ditt namn:
Vill du bli ihågkommen? Klicka här!

E-postadress: (Publiceras givetvis INTE)

Din Bloggadress här, Tack:

♥Kommentar♥:

Trackback
RSS 2.0