Att få dö....

I ett par dagar har det nu skrivits om  en 31 årig kvinnas kamp om att få dö..
Hennes medfödda sjukdom neurofibromatos, som orsakar tumörer på nervsystemet, upptäcktes när hon var ett år gammal.
Sedan 25 år tillbaka, när hon var sex år, har hon varit totalförlamad och andats med respirator.
Nu ber den 31-åriga kvinnan om att få dö värdigt:
Hon vill varken lida eller ruttna bort, vilket det annars kommer att bli eftersom det endast är respiratorn som håller henne vid liv. Därför är det hennes uttryckliga önskan att respiratorn stängs av efter det att hon har sövts. Vädjan riktar hon till socialstyrelsen, som nu ska utreda hur reglerna ska tolkas.

Här är de motstridiga reglerna
Läkaren får inte ge en behandling som patienten inte vill ha. Om patienten vägrar att låta en livsuppehållande behandling fortgå skall denna avbrytas.
En grundläggande regel är att åtgärder, vars enda syfte är att orsaka en patients död, aldrig är tillåtna inte ens om patienten själv begär det.
Socialstyrelsens allmänna råd

Nu är det ett jävla tjaffs om detta.. Men snälla nån, låt manniskan få dö om hon vill... Hade hon inte varit förlamad så hade hon kunnat ta sitt liv, men det kan ju hon inte nu så då måste ju någon få hjälpa henne...

OM nu denna kvinnan hade istället varit en hund, hamster, katt eller varför inte en häst då hade hon avlivats redan vid ett års ålder och då UTAN att be om det..
Våra djur ska inte plågas eller må dåligt, men vi människor ska få göra det..

Det här säger lagen om att avliva djur
Sjuka eller skadade husdjur skall i mån av möjlighet ges vård. Om djuret inte kan kureras skall det avlivas. Det är i allmänhet djurets ägare eller veterinären som bestämmer att djuret skall avlivas. Ibland blir polisen också tvungen att avliva friska husdjur, om de är farliga för människor i omgivningen.

För mig är det här helt knäpp.. Den stackars kvinnan kan inte ens andas själv utan respiratorn gör det åt henne.. Vad är det för liv och nu ber hon faktiskt om hjälp...
Jag hoppas nu på en ändring av denna absolut krokade regel/lag, låt nu den arma människan själv få bestämma om hon vill leva eller inte...
Vad tycker ni??

Ordet är ditt! ♥
Postat av: Lina

Klart hon ska få dö!Hoppas allt är bra med dig!KRAM

2010-03-22 @ 00:26:17
URL: http://linaishav.blogg.se/
Postat av: Anna-Karin

Jag håller helt med dej Catrin! Har man djur har man en skyldighet att förkorta dess lidande när tiden är inne, det är inte självklart och inte enkelt att ta det beslutet men känns alltid rätt och sjysst mot djuret som slipper lida. Varför kan inte samma regler och lagar gälla för människor? Min farfar var 98 år och fått sin 2 hjärnblödning och kunde inte prata, men när jag kom "talade" han om för mig att han inte hade något liv längre. Då var det självklart för oss anhöriga att helt enkelt ta bort hans mediciner i samråd med sköterskan och några dagar senare dog han lugnt och stilla. VAR är skillnaden?

2010-03-22 @ 16:23:41

♥Kommentera inlägget här♥:

Ditt namn:
Vill du bli ihågkommen? Klicka här!

E-postadress: (Publiceras givetvis INTE)

Din Bloggadress här, Tack:

♥Kommentar♥:

Trackback
RSS 2.0