Bullbak på mitt sätt

Vetebullar på Catrins sätt


INGREDIENSER

150 gram  margarin
5 dl  mjölk
50 gram  jäst
0,5 tsk      salt
1 dl  socker
2 tsk  stött kardemumma (om man vill, JAG vill oftast inte)
14 dl  vetemjöl
Fyllning
100 gram  smör
4 msk  socker
1 msk  kanel
eller
0,5 msk  vaniljsocker
eller
200 gr krosssad blockchoklad och vaniljsocker

Topping
1 st  ägg
1 dl  pärlsocker
eller
1 dl  hackad mandel

GÖR SÅ HÄR
1. Gör först degen: Smält margarinet och häll i mjölken, värm till fingertemperatur.
2. Smula sönder jästen i en stor bunke och häll över mjölkblandningen, Rör tills jästen smält. Tillsätt socker, salt och kardemumma.
3. Tillsätt vetemjölet och arbeta ihop till en smidig deg. Låt jäsa under bakduk ca 30 minuter.
4. Rör ihop smör, socker och valfri smaksättning till fyllningen.
5. Knåda degen och dela den i två delar. Kavla ut varje del till en rektangel, ca 20 x 40 cm. Bred på fyllningen och rulla ihop degen och skär 20 bullar av varje del.
6. Låt jäsa på bakplåtspapper eller i bullformar, under bakduk ca 30 minuter.
7. Sätt ugnenn på 225 grader.
8. Pensla bullarna med uppvispat ägg och strö på pärlsocker och/eller hackad mandel.
9. Grädda mitt i ugnen ca 6-8 minuter.
NJUT !!!!

Ordet är ditt! ♥

♥Kommentera inlägget här♥:

Ditt namn:
Vill du bli ihågkommen? Klicka här!

E-postadress: (Publiceras givetvis INTE)

Din Bloggadress här, Tack:

♥Kommentar♥:

Trackback
RSS 2.0