Hurra... HERREYS !!!

I år är det 27 år sedan Bröderna Herrey stormade in i mitt hjärta !! Det är alltså 27 år sedan de vann svanska uttagningen av melodifestivalen.... Jag var då 14 år och blev störtförälskad !! Ojoj så mycket dessa bröder har gett mig genom åren! Även under min punktid så lyssnade jag på dem, fast givetvis i smyg för hur skulle det se ut !!

Lite fakta:
Melodifestivalen 1984 direktsändes i TV 1 20.00 - 22.15 den 25 februari 1984 från Lisebergshallen i Göteborg i Sverige. Programledare var Fredrik Belfrage och kapellmästare var Curt-Eric Holmquist.

Bröderna Herreys vann med sången Diggi-loo diggi-ley. Med bröderna Herreys seger var det tredje året i rad som Bert Karlsson kunde sälja vinnarlåten. Han hade även kontrakt med Elisabeth Andreasson men hon slutade på en delad sisteplacering. Den svenske tennisspelaren Björn Borg var prisutdelare.

Melodifestivalens flitigaste deltagare var 1984 Vicki Benckert som förutom att hon själv framförde Livet är som ett träd hade skrivit tre av låtarna Livet är som ett träd, Sankta Cecilia och Kärleksmagi. Lotta Engberg medverkade för första gången, under namnet Lotta Pedersen sjöng hon Sankta Cecilia ihop med Göran Folkestad. Elisabeth Andreassen som var en av förhandsfavoriterna skulle sjunga sången Kärleksmagi, kom in helt fel i sången och därför blev det hela "falskt" och i omröstningen kom hon på delad sistaplacering.

En av denna kvälls okända, men ändå rätt festliga höjdpunkter var när Per-Erik Hallin använde sin Kalle Anka-röst och sa; "Oj, va' spännande att få va' med i Melodifestivalen!", efter att ha själv uppträtt med sin låt Labyrint.
 




Ordet är ditt! ♥

♥Kommentera inlägget här♥:

Ditt namn:
Vill du bli ihågkommen? Klicka här!

E-postadress: (Publiceras givetvis INTE)

Din Bloggadress här, Tack:

♥Kommentar♥:

Trackback
RSS 2.0