Dagens tumme upp !!




Snattare i Jämtland får tänka sig för både en och två gånger.  Åker de fast i Dollarstores butik i Svenstavik riskerar de att få gå runt i butiken med en "skäms-skylt" för att sona sitt brott.... Dollarstores vd Yngve Karlsson hoppas att skylten ska verka avskräckande på eventuella snattare. – Det primära här är att sätta fingret på en punkt som är ett stort problem för handel i Sverige, svinnet, säger han.

Dollarstore, som har 20 butiker i norra Sverige, har ett svinn på ungefär 8 miljoner kronor varje år.

För att komma åt problemet med snattare i butiken i Svenstavik infördes "skäms-skylten" i tisdags, som en modernare variant av skampålen.

– Gissa hur många jag har fått hänga skylten på? säger Yngve Karlsson. – Ingen.

Under hela tisdagen togs inte en enda snattare i butiken. Om det är skylten som har avskräckt eller något annat återstår att se.

Snattaren behöver inte bära skylten om han eller hon inte vill. De kan i stället välja att betala 1 500 kronor i administrativa avgifter till Dollarstore, alternativt arbeta av den skuld de har till butiken.

– Vi tvingar ingen, det är viktigt, säger Yngve Karlsson.

Polisen har inte heller några synpunkter på metoden.

– Vi förutsätter att handlaren polisanmäler alla snatterier och låter det ha sin gång. Men att därutöver låta personen välja om de vill betala den administrativa avgiften eller bära skylten säger vi ingenting om, så länge de inte tvingar någon, säger Per Thelin vid Östersundspolisen.

Och Yngve Karlsson själv fick i går ta emot mängder av mejl och telefonsamtal från handlare runt om i Sverige som berömde honom för att han lyfter problemet med svinn.

– Vi har ett öppet butikslandskap i dag, och det hoppas jag att vi kan fortsätta med. Förr stod expediten bakom disken och vaktade sina varor, och så vill jag inte behöva ha det, säger Yngve Karlsson.


Ordet är ditt! ♥

♥Kommentera inlägget här♥:

Ditt namn:
Vill du bli ihågkommen? Klicka här!

E-postadress: (Publiceras givetvis INTE)

Din Bloggadress här, Tack:

♥Kommentar♥:

Trackback
RSS 2.0