Amelie´s Janssons frestelse

Under åren jag jobbade i hemtjänsten lärde jag med massar av saker HELA tiden... Att jobba med gamla ger så mycket tillbaka!

Jag hade en gammal dam som hette Amelie och hon hade jobbat som kokerska i många år och även haft egen lunch resturang.. Hon lärde mig att göra Janssons frestelse och den är den godaste som finns ;)

1 gul lök
1 msk Smör
8-10 medelstora potatisar, ca ¾ kg
1 burk ansjovisfiléer, ca 100 g spara spadet och blanda upp med grädden
2 dl vispgrädde
1 dl mjölk
1 msk ströbröd

Sätt ugnen på 200 grader.
Skala och skär löken i tunna skivor. Fräs den mjuk i lite smör i en stekpanna.
Skala potatisen och skär den i tunna strimlor.

Hacka anjovisen supersmått.
Smörj en ugnssäker form.
Lägg i ett lager potatis, därefter lök, ansjovis och sedan resten av potatisen. Droppa över lite ansjovisspad eller blanda med mjölken och grädden.
Häll på grädde och mjölk. Strö över ströbrödet.
Grädda i nedre delen av ugnen ca 20 minuter.


Ordet är ditt! ♥

♥Kommentera inlägget här♥:

Ditt namn:
Vill du bli ihågkommen? Klicka här!

E-postadress: (Publiceras givetvis INTE)

Din Bloggadress här, Tack:

♥Kommentar♥:

Trackback
RSS 2.0