Gör som jag !!

Stödj Rosabandet!!
För ca 15 årsedan drabbades min mormor av bröstcanser.. Tumören satt så pass illa till så de kunde inte plocka bort den.. Under 13 år åt mormor bromsmedicin men tillslut var tumören så stor att den " ätit" upp mormors bröst, kvar vara bara den otäcka tumören!! Mormor blev 90 år gammal och hade en jobbig tid mot slutet... Hjälp till att stödja så att forskningen går framåt...

Varje år får cirka 7 000 kvinnor beskedet att de har bröstcancer. Det innebär att var nionde kvinna drabbas någon gång i livet. Antalet bröstcancerdiagnoser i Sverige ökar, men samtidigt blir de som överlever allt fler. På 1960-talet levde cirka 50 procent av bröstcancerpatienterna i Sverige tio år efter diagnos och behandling. I dag är siffran 80 procent. Cancerfondens mål är att ännu fler ska överleva – ett mål som bara kan bli verklighet genom framgångsrik forskning.

Cancerfondens Rosa Bandet-kampanj bekämpar bröstcancer genom att finansiera forskning, sprida kunskap om sjukdomen och väcka opinion kring viktiga frågor.

Dagens cancerforskning är primärt långsiktig och resultaten kommer främst våra barn och barnbarn att dra nytta av. Men människor drabbas redan nu. För att ge de drabbade bättre villkor, och öka deras chanser att överleva, arbetar Rosa Bandet även med kunskapsspridning och opinionsbildning.

Under oktober färgas hela Sverige rosa med hjälp av företag, föreningar och privatpersoner som vill engagera sig i kampen mot bröstcancer. Sedan starten för åtta år sedan har Cancerfonden – tillsammans med privatpersoner, företag och föreningar – samlat in närmare 260 miljoner kronor. Framgången med Rosa Bandet ligger bland annat i den avgränsade kampanjperioden som gör att vi varje år kan komma tillbaka med full kraft och nya aktiviteter under oktober månad.


Ordet är ditt! ♥
Postat av: liindblaads

tack för att du är med :) drar en vinnare innom kort :)



//liindblaads

2010-09-30 @ 22:31:39
URL: http://liindblaads.blogg.se/

♥Kommentera inlägget här♥:

Ditt namn:
Vill du bli ihågkommen? Klicka här!

E-postadress: (Publiceras givetvis INTE)

Din Bloggadress här, Tack:

♥Kommentar♥:

Trackback
RSS 2.0