Bästa på LÄNGE

HUNDRAÅRINGEN SOM KLEV UT GENOM FÖNSTRET OCH FÖRSVANN Av Jonas Jonasson
Piratförlaget 2009 

Allan Karlsson fyller 100 år och på äldreboende som han bor på ska de ha en fest för honom. Allan själv är inte särskilt glad i detta och precis innan festen ska börja öppnar han fönstret och kliver ut på gatan. Han promenerar iväg och kommer till slut till järnvägsstationen. Han känner lust att åka iväg någonstans, men han har inte så mycket pengar med sig. Han bestämmer sig därför att ta bussen och åka dit han kommer för 50 kronor.
När han väntar på att bussen ska komma sätter han sig i väntrummet. En ung man kommer fram och frågar Allan om han kan vakta hans rullväska medan han går på toaletten. ”Visst”, säger Allan. Helt plötsligt kommer bussen in, men mannen har inte kommit från toaletten än. Allan tar med sig väskan och chauffören lägger in den i bagagerummet och sedan kör bussen iväg.

Efter det börjar det stora äventyret för 100-åringen. Under sin resa runt om i Sverige träffar han på många spännande människor som han tar följe med. Han får också vara med om flera spännande händelser innan resan tar slut.

Parallellt med nutid får läsarna även följa Allans resa genom livet. Resan börjar när Allan är mycket ung och tar jobb på en båt till Amerika. Från Amerika går hans färd till många andra stora länder och han blir god vän med betydelsefulla människor, som till exempel olika presidenter. Under nästan hela sitt liv färdas han runt om i världen. Till Sverige återkommer han strax innan hans 100-års dag och då hamnar han på äldreboendet. Något som Allan inte är så förtjust i. Slutet blir en överraskning.

En helt UNDERBAR bok som år 2009 utsågs till årets roligaste bok, jag kan inget annat än hålla med !!
LÄS DEN !!!
Boken får 5¤¤¤¤¤ av 5


Ordet är ditt! ♥

♥Kommentera inlägget här♥:

Ditt namn:
Vill du bli ihågkommen? Klicka här!

E-postadress: (Publiceras givetvis INTE)

Din Bloggadress här, Tack:

♥Kommentar♥:

Trackback
RSS 2.0