Den farliga leken av Mari Jungstedt

"När den gotländska gymnasietjejen Jenny upptäcks av en modellagentur slungas hon in i en värld fylld av pengar, kändisfester och glamour. För den några år yngre Agnes har det inte gått lika bra. Också hon har drömt om ett liv i rampljuset, nu är hon på väg att tyna bort av svåra ätstörningar.

Men tragedin väntar också den framgångsrika Jenny. Under en fotografering på den karga gotländska halvön Furillen utsätts hennes pojkvän, modefotografen Markus, för ett brutalt mordförsök.

Jenny och Agnes är länge ovetande om att deras liv är inflätade i varandra. Men det finns någon som håller ögonen på dem. Någon som planerar att ingripa i deras öden.

Kommer Markus att överleva? Och kan han hjälpa kommissarie Knutas att hitta gärningsmannen innan det är för sent?"


Jag har läst alla Mari Jungstedts sju tidigare böcker. Och jag tycker att allihopa har varit jättebra. Mari Jungstedts senaste bok, den åttonde i ordningen, "Den farliga leken", var precis lika bra som dom sju tidigare. Jag gillar verkligen Maris sätt att skriva. Tycker mycket om miljöskildringarna från Gotland. Men framförallt så tycker jag verkligen om karaktärerna i boken, på dom personer som följer med i alla hennes böcker. Själva kriminalfallet i den här boken var väldigt bra. Det handlade mycket om modevärlden, modeller, och anorexia. Klart aktuellt och intressant. Jag kan verkligen rekommendera boken till alla som tycker om svenska kriminalromaner. Och även alla Maris tidigare böcker.

Ordet är ditt! ♥

♥Kommentera inlägget här♥:

Ditt namn:
Vill du bli ihågkommen? Klicka här!

E-postadress: (Publiceras givetvis INTE)

Din Bloggadress här, Tack:

♥Kommentar♥:

Trackback
RSS 2.0