Tack och lov !!

Pedofilen gripen på tåg
Den 79-årige sexbrottsling som rymde igår under en ledsagad utflykt till kyrkogården i Mariefred men han greps strax före midnatt på ett tåg mot Norge.  
Klockan 15.30 gick polisen ut med ett rikslarm eftersom mannen enligt polisen ”fortfarande anses som farlig eftersom han har en förkärlek för barn”. Det konstiga är att han smet från vårdaren klockan 13 men den personen slog INTE larm förren kl 15:00.. Hmmm konstigt. Han är ju faktiskt fortfarande en av Sveriges farligaste män, för annars hade han väl ändå inte fortfarande varit inspärrad.  
Många tycker säkert att en sådan man skulle avrättas men han är faktiskt också människa, ja för om man läser om honom och får då veta vad han själv gått igenom så kanske man kan förstå... Eller ?? Att han själv som barn blivit utsatt för sexuellaövergrepp är ju säkert en av anledningarna att han själv gjorde det.

Fakta från Aftonbladet
Mannen är dömd för mord och svåra sexbrott mot barn. Denna man är den som suttit inspärrad längst i Sverige.. Han är en riktigt sjuk och farlig man. Mannen heter Sten Erik Eriksson och våldtog och ströp en åttaårig pojke för 43 år sedan. Sedan dess har han suttit inlåst, nu senast på S:t Görans sjukhus i Stockholm.

Från otukt till mord
1949 Dömd för förmögenhetsbrott. Togs in på sinnessjukhus.
1957 Skrevs ut 19 januari.
1958 Dom för otukt, olagligt sexuellt umgänge, med pojkar som ej fyllt 15 år samt misshandel. Återtogs till sinnessjukhus, Salberga i Sala, 24 juni 1958.
1966 Försöksutskrevs 1 november, föreståndaren vid Frälsningsarméns industrihem blir tillsynsman.
1967 Våldtar och mördar i mars en åttaårig pojke. Överlämnas till sluten psykiatrisk vård.
1985-2008 Sitter inlåst på rättspsykiatrisk klinik utan permissioner.
2010 Rymmer från St Görans sjukhus i Stockholm.

Mycket kan man säga om Sveriges rättsystem men i detta fall, när det handlar om sjuka, farliga människor är det bra, tycker jag. För om denna man INTE varit sjuk hade han ju aldrig fått sitta inspärrad så länge. Max 12 år och nu har han ju suttit i 43 och jag tror INTE att han får någon permission fler gånger, inte ens med ledsaga !

Ordet är ditt! ♥

♥Kommentera inlägget här♥:

Ditt namn:
Vill du bli ihågkommen? Klicka här!

E-postadress: (Publiceras givetvis INTE)

Din Bloggadress här, Tack:

♥Kommentar♥:

Trackback
RSS 2.0