Elvis

Under en show i Las Vegas 1969 började Elvis Presley skratta så mycket mitt i Are You Lonesome Tonight att han inte hämtade sig under resten av låten. Misstaget blev en succé och inspelningen efterfrågas ofta. Den finns bland annat på skivorna The Essential Elvis Presley (2007), The King (2007) och History (2006).

Ett till synes olösligt mysterium är varför Elvis egentligen började fnissa. Anledningar har föreslagits och spritt sig som Klintbergare över världen. Här presenteras några av de vanligaste teorierna och deras variationer, samt ett eget förslag från Jost:

KÖRTJEJS-TEORIN
Elvis skrattar åt att en av körtjejerna sjunger fel, alternativt åt att hon tar i så hon nästan spricker. Teorin styrks av att hon onekligen håller fanan och tonen högt, opåverkad av Elvis skrattanfall. Teorin styrks också av att Elvis senare i låten säger ”sing it baby” till körtjejen, men det kan bero på att hon fortsätter sjunga när han kommer av sig. En annan fråga som uppstått är vem som egentligen sjunger bakom Elvis. Är det Kathy Westmoreland, Millie Kirkham, Cissy Houston, Thelma Houston (vederlagt eftersom hon är för ung) eller någon helt annan?

TEXT-TEORIN
Elvis skrattar åt textraden som han eller någon annan ändrat från ”Do you gaze at your doorstep and picture me there” till ”Do you gaze at your bald head and wish you had hair”.

TUPÉ I PUBLIKEN-TEORIN
Elvis skrattar åt någon i publiken: En man eller kvinna med tupé, en man med flint, en man som tar av sin tupé och fläktar sig med den, en kvinna som blir så exalterad att hon tappar sin tupé, alternativt två kvinnor som försöker rycka tupén av en man. Denna teori har flest variationer och förekommer oftast i samband med text-teorin.

DROG-TEORIN
Elvis var full och/eller knarkad.

HJÄRNSLÄPPS-TEORIN
Elvis glömmer bort texten.

JOSTS TEORI
Elvis har något otalt med körtjejen och vill medvetet göra bort henne.

Vad tror ni.. Kolla in klippet och njut utav en av de största som någonsin har funnits...


Ordet är ditt! ♥
Postat av: Anonym

Elvis skrattar åt en flintskallig kör tjej..

2010-07-17 @ 18:36:21

♥Kommentera inlägget här♥:

Ditt namn:
Vill du bli ihågkommen? Klicka här!

E-postadress: (Publiceras givetvis INTE)

Din Bloggadress här, Tack:

♥Kommentar♥:

Trackback
RSS 2.0