Sluta jämnföra .....

Läste i BLT  i dag att var sjätte niondeklassare i Ronneby har inte klarat gymnasiebehörigheten i år.
Eleverna har inte uppnått godkänt både svenska, matte och engelska. På både Kallingeskolan och Snäckebacksskolan saknar var femte nia, eller 20 procent, gymnasiebehörighet 2009. Det tredje högstadiet Hobyskolan drar upp resultatet något med en behörighet på 95,7 procent.

Till artiklen kom det givetvis en massa komentarer. Varför lägga ner Hoby som det går så bra för.. HALLÅ !!! MAN KAN INTE JÄMFÖRA DESSA TRE SKOLOR MED VARANDRA.
På Hobyskolan har man lågt elevantal och högt lärarantal. Här har man hunnit med att ägna sig åt eleverna, plus att det inte finns några invandraelever här heller. Både Kallinge skolan och Snäck har ett högt antal elever med invandrar bakgrund och givet vis drar de ner stateskiksiffrorna.
För det är väl inte så konstigt att våra invandrarelever inte klarar av att få betyg i 9an. Vissa kanske bara har bott i Sverige nått år och hur ska man då kunna klara av att få slutbetyg i Svenska eller i Engelska som ofta också är ett nytt språk för dem. 
Nä, sluta att jämföra skolorna med varandra. Kan ju tänka mig nästa år hur det blir när Friskolan KarlOskar ska vara med att jämföras..  

Tack och bock för mig

Ordet är ditt! ♥

♥Kommentera inlägget här♥:

Ditt namn:
Vill du bli ihågkommen? Klicka här!

E-postadress: (Publiceras givetvis INTE)

Din Bloggadress här, Tack:

♥Kommentar♥:

Trackback
RSS 2.0